Uzaylılardan Sinyal Geldi.

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

WizardOfQuarks wrote:Konunun esas noktasını kaçırmışım gaiba...
Bu konuda en anlaşılır bilgiyi Wizardsofquarks'ın vereceğine eminim, kendisi fizik alanında derin bilgilere sahiptir.

Ve Lord Feanor, yazılarını yazarken daha dikkatli olursan sevinirim, çok fazla insanları aşağılamaya yönelik yazılar yazıyorsun. En başından "yazık" diyerek başkasının yorumuna yazmanı ben ayıpladım, bilmem başkaları ne düşünür. Yazılarını yazarken de kesinlikten uzak durmalısın, çünkü bahsi geçen konu sadece olasılıklar üzerine bir konu ve sen öyle düşünüyorsun diye başkalarının farklı düşünmüş olmasını garipseyemezsin. Belki o da senin düşüncelerin aynısını düşünüyordu. Lütfen daha seviyeli konuşmaya özen gösterelim...
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

catboy wrote:Bu konuda en anlaşılır bilgiyi Wizardsofquarks'ın vereceğine eminim, kendisi fizik alanında derin bilgilere sahiptir.
Fizikten bahsediyoruz, derin bilgiler kısmından şüpheliyim...
"Ã?n yargıları yıkmak, atomu parçalamaktan daha zordur..."  Einstein
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Konu, verinin zarar görmesi değil, illaki görecektir. Ama ilerleyecektir de. Bize gelecek yada başkalarının bizden alacağı mesajın "aksma gliom cnm optm by!" olması gerekmez. Bir anlam bile ifade etmesi gerekmez, sadece doğal olmaması herşeyi anlatır. Bu da insan yada başka bir canlı üretimi olması için yeterli bir kanıt olacaktır. Fakat böyle bir kanıt henüz görülemedi. Dolaysıyla teknolojik gelişme açısından bizim seviye ulaşmış bir canlı uygarlık olduğunun kanıtı yoktur.

Dünyalılar birçok kez yok olma tehlikesi atlattı, kimisi dışardan geldi kimisi ise içerden geldi. Sonucunda geride insan kaldı, başka bir canlı değil. Dediğim gibi, yaşamayı başaran ırk, dominant ırk olur. Ã?yle yada böyle olsaydı demek gayet anlamsızdır.

Madem link verme aşamasına geçtik;
Stephen Hawking'in evren hakkında konuşması
Search for Extra-Terrestrial Intelligence (SETI)

Bu başlığın gidişatı flame war olacak. O yüzden söyleyeceğim başka birşey de yok.
"Lovefull Evil"
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

İnsanlık tarihi boyunca pek çok gerçekliğin yıkıldığını düşününce, acaba ileride ne gibi gerçekliklerimiz yıkılacak merak ediyorum. Ne tanrılar vardı eskiden, ne güçlü ruhlar... ama hepsine şimdi gülüp geçiyoruz.

Uzayda çok fazla yaşam olduğunu düşünmekteyim. İllaki bizim şartlarımıza sahip olmaları gerekir mi bilemiyorum. Misal, ilk gereksinim olan su acaba gerçekten olmazsa olmaz mı...

İletişim kurabileceğimiz canlıları buılmamızın zor olacağı görüşündeyim. Belki de uzaylılar bizimle iletişim kurmaya çalışasalar da başarılı olamıyorlardır. Sadece dünyada bu kadar tür var iken acaba uzayda kaç tür vardır merak ediyorum.

Uzaylıların geleceğinden pek ümidim olmasa da, dünyadaki insan ırkının geleceğinin onların varlığına bağlı olduğunu düşünmeye başladım. O kadar aptalız ki ben dahi ne kadar olduğumu fark edemiyorum. O kadar tembeliz ki, uzaylıları arayacağımıza burada vardır, yoktur diye tartışıyoruz.... :-P :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

WizardOfQuarks wrote: 13 milyar ışık yılı uzaklıktan radyo frekanslar ve kızılötesi frekanslar alınabiliyor...
bir kuasarla bir televizyon şirketinin yaydığı radyo dalgalarını karıştırmamak gerekir sanırım.

catboy, insanları aşağılamaya yönelik yazdığımı söylemişsin. aşağılama asla söz konusu değil, bazı yazdıklarım iğneleyici olabilir(belki aynı zamanda ekşi sözlük yazarı olmamın yarattığı bir alışkanlıktan kaynaklanıyordur). şunu da hatırlatayım; evrende pulsarlar, kuasarlar veya radyo gökadalar gibi başka elektromanyetik kaynakların olması bir olasılık değildir.
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Lord_Feanor wrote:
melkortr wrote:uzaylılara inanmıyorum bence uzay insan ırkı için yeterince küçük evet saçma gelebilir ama gelecekte insan nüfusunun artacağını düşünürsek

neyse sonsuz evrende sonsuz ihtimalde bir olabilecek bir ihtimalle oluşan bir dünyadan ikinci bir tane yada benzerinin oluşabileceğine beni kimse inandıramaz :???:
ne cins adamlar varmış be bu diyarda zamanında. "birader oluşacak yaşam formlarının insanla aynı olması gerekmiyor" dememiş kimse heralde, yazık.. :D
Ben şu tavrında iğnelemeden ziyade bir aşağılama gördüm, herkes farklı düşünebilir ama ben rahatsız oldum bu yazdığından...
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

eğer gerçekten bir aşağılama olsaydı ben dahil kimse farklı düşünmezdi..
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Lord_Feanor wrote:
WizardOfQuarks wrote: 13 milyar ışık yılı uzaklıktan radyo frekanslar ve kızılötesi frekanslar alınabiliyor...
bir kuasarla bir televizyon şirketinin yaydığı radyo dalgalarını karıştırmamak gerekir sanırım.
Merak etme karıştırmadım. İddiada bulunurken istisnaları da düşünmek lazıım.
Lord_Feanor wrote:şunu da hatırlatayım; evrende pulsarlar, kuasarlar veya radyo gökadalar gibi başka elektromanyetik kaynakların olması bir olasılık değildir.
Sanırım elektromanyetik dalga tanımını yanlış biliyorsun...
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

Lord_Feanor wrote:eğer gerçekten bir aşağılama olsaydı ben dahil kimse farklı düşünmezdi..
Sen zaten öyle düşünmediğin o yazıyı yazmakta sorun bulmadın, yani "ben dahil" diye eklemen benim görüşümü etkilemez açıkçası. Diğer insanların da görüşlerini bilemem, belki görüşlerini kendilerine saklamış olabilirler.
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

WizardOfQuarks wrote:
Lord_Feanor wrote:şunu da hatırlatayım; evrende pulsarlar, kuasarlar veya radyo gökadalar gibi başka elektromanyetik kaynakların olması bir olasılık değildir.
gereksiz bir genelleme olmuş evet radyo ve x-ışını demeliydim
WeS_DeX
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WeS_DeX »

Melkortr'nin söylediği de pek mantıklı değil ama Catboy. Dünya nasıl oluştuysa başka gezegenlerde bu şekilde yada farklı bir olay yaşayıp bir şekilde yaşam bulabilir. Melkor'u kimse inandıramaz ama inanılması da o kadar güç bir konu değil sanki. Bir bize mi tölerans göstermiş koskoca evren :D

Biz oksijen olduğu için yaşayabiliyoruz, belki oksijen olmasa da yaşayacaktık - oksijene ihtiyaç duymadan. Ayrıca şu uzaylı terimine değinmişti bir arkadaş şimdi aklıma geldi. Uzaylı nedir? Bildiğimiz tek uzaylılar insanlar değil mi?
Just because you were born a noble, you can act like God? - Griffith (the White Hawk)
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

WeS_DeX wrote:Melkortr'nin söylediği de pek mantıklı değil ama Catboy. Dünya nasıl oluştuysa başka gezegenlerde bu şekilde yada farklı bir olay yaşayıp bir şekilde yaşam bulabilir. Melkor'u kimse inandıramaz ama inanılması da o kadar güç bir konu değil sanki. Bir bize mi tölerans göstermiş koskoca evren :D

Biz oksijen olduğu için yaşayabiliyoruz, belki oksijen olmasa da yaşayacaktık - oksijene ihtiyaç duymadan. Ayrıca şu uzaylı terimine değinmişti bir arkadaş şimdi aklıma geldi. Uzaylı nedir? Bildiğimiz tek uzaylılar insanlar değil mi?
Uzaylı da olsa insan insandır, diyorum o zaman... :D
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Lord_Feanor wrote:
WizardOfQuarks wrote:
Yine yanlış bir iddia ama.
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

WizardOfQuarks wrote:
Lord_Feanor wrote:
WizardOfQuarks wrote:
Yine yanlış bir iddia ama.
doğrusu nedir?
WizardOfQuarks
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by WizardOfQuarks »

Lord_Feanor wrote: doğrusu nedir?
Bütün elektromanyetik teoriyi anlatmak çok uzun ve zor olur şimdi. Özellikle isteyen olursa anlatırım ya da kaynak gösterebilirim. Sadece şunu önereyim sana, konu özellikle fizik olduğunda kesinliklerden kaçın.

Bir de iğnelemelerine dikkat etmeni öneriyorum, burası Ekşi Sözlük değil...
Post Reply