Oldukten sonra

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, zaten dinlerin hepsi aslında (en azından ilahi dinlerin) (neyse tartışma çıkmasın hepsi değil birçoğu :D ) aynı şeye hizmet ediyor. Güzel bir yaşam. Yani "Adam öldürme, hırsızlık yapma, yuvanı bozma (hatta günümüzde fakir kesimde en fazla olan şekilde içki içmek yüzünden yuva bozulması, bu yüzden İslam içkiyi yasaklıyor, bu yüzden islam eşi aldatmayı yasaklıyor.) Yani bizim saçma bulduğumuz yasakların hepsi, eğer din yalansa da güzel bir dünya hayatı yaşamamız için. Zaten din konusunu ateist arkadaşlarımla tartışırken genelde bana bunu söyledir. İslam üzerinden tartışmıştık, onlar bana "Bu günah sevap olayları aslında Arabistan'da bozulan yapının düzelmesi için uydurulan bir şey. Aslında toplum yapısı düzelsin diye uydurulmuş bir şey Cennet ve Cehennem, korksunlar da güzel bir topluma ait olsunlar" diyorlardı. Tabiî düşününce haklı olma ihtimalleri yüksek. Bilemeyiz :)
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Lord_Feanor wrote:bu inançların ortaya çıkış nedeni de insanların kendini güvende hissetme arzusu zaten. en ilkel totemizmden şimdiki dinlere kadar tüm inançlarda aynı öğeler mevcut.
İşte, eğer belirli bir noktadan bakarsan sırf bu yüzden din iyi bir şey olabiliyor. Mesela South Park'ın bir bölümünde mormonlardan bahsediyordu. Stan mormonluğun sözde peygamberinin yaptığı şeyleri duydukça kafayı yiyor, bu dine nasıl inanıyorsunuz diye bağırıp çağırıyordu. Sonunda sınıfa yeni katılan ve Stan'in yakın arkadaşı olan mormon çocuk "Evet, belki gerçekten yanlış bir dine inanıyorum, belki Joseph Smith gerçekten yalancının tekiydi, ama en azından mutlu bir hayatım var." diyerek dinin asıl önemini ortaya koymuştur.
Image
Lord_Feanor
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lord_Feanor »

benim dinlerle problemim varolma nedenleri değil zaten. zamanımızda ortaya çıkış nedenlerinden çok daha farklı şeylere alet ediliyorlar olay bu. yoksa isteyen istediğine inanır bu dünyada sadece iyi insanlar ve kötü insanlar var, dinler olsun yada olmasın.
Ne kanun, ne sevgi, ne de çatılmış kılıçlar
Dehşet, yaralar, felaketin kendisi bile olsa
Koruyamayacaktır Fëanor ve Fëanor'un soyundan
Saklayan, kendine alan, ellerinde tutan,
Bulan ya da kaçıran kişiyi, bir Silm
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Kitliyorum arkadaşlar.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.