FRPWORLD'ün daha ileri gitmesi için neler yapılabil

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

frpworld'ün önü açık, arkası sağlam. gerekli tek bir şey kaldı, o da süreklilik! :)
yani azim iyi bir şey ama bu azmi sürekliliğe bağlamak önemli, verilen sözler elbette kıymetlidir ama bir emek olmazsa bunun sonucunda hayal kırıklığı daha büyük olacaktır...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Eh oyle... Benim daha onceki tavsiyelerim suruypr. Bu tur durumlarda... olabildigince herkesin kendi yapabileceklerini iyi planlamasi ve de en azindan bir sure surekliligi olabilecek bir destek verebilmesi bence daha saglikli bir sonuc yaratiyor. Bir de projelerin olabildigince bir kisinin aradan cekilmesi ile cokmeyecek projeler olmasi daha iyi oluyor.

Neyse hadi bakalim ben de ansiklopedime devam edeyim bari. Ansiklopedi bitince kendimi siirlerime vermeyi planliyorum. : ) ))
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ansiklopedi modülü ile ilgili ben de Efla'yı yakalamaya çalışıyorum :) Bi ara msn de bulabilirsem modülün iyileştirmelerini ve anasayfayı besleme olayını halledip silahı teslim edicem :p

Bi arkadaşım derdi. Bu tür şeyler silah gibidir. Siz üretip bize verirsiniz, biz de kullanırız. Silah üreticilerinden iyi kullanıcı olmaz :p Ã?retip vermeliler ;)
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar frpworld blogumuz yakın zamanda yayına girecektir. Blogda yazmayı düşünen arkadaşlar ilk yazılarını şimdiden hazırlasınlar. Çok yakında geliyor diyelim.... =)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Aegron Linwelin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aegron Linwelin »

Efla wrote:Arkadaşlar frpworld blogumuz yakın zamanda yayına girecektir. Blogda yazmayı düşünen arkadaşlar ilk yazılarını şimdiden hazırlasınlar. Çok yakında geliyor diyelim.... =)
Oooo... Cidden çok sevindim buna. İnsanllah herkes için yararlı eğlenceli birşey olur..
Thanks Mario but The princess is in another castle!!
:mrgreen: :-P
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Efla wrote:Arkadaşlar frpworld blogumuz yakın zamanda yayına girecektir. Blogda yazmayı düşünen arkadaşlar ilk yazılarını şimdiden hazırlasınlar. Çok yakında geliyor diyelim.... =)
Yeni gelişmeleri merakla bekliyoruz :)

Bu arada Firble, resimlenmesini istediğin maddeleri belirtebilirsin, yavaş yavaş başlayalım eskizlere. Bazı maddelerde nasıl bir resim görmek istediğini de belirtirsen bana yardımcı olur, aynısını yapmasam da fikir verebilir.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Adım adım ilerliyoruz sanırım :) Biraz paralel processing yapıp galeriyi de toparlasak mı :) Yoksa ben dead lock'a girdim de sistemin işleyişinden mi koptum :|
güç amacın, k
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

yeminer wrote:Adım adım ilerliyoruz sanırım :) Biraz paralel processing yapıp galeriyi de toparlasak mı :) Yoksa ben dead lock'a girdim de sistemin işleyişinden mi koptum :|
paralel processing? dead lock? efendim? :|
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

catboy wrote:
yeminer wrote:Adım adım ilerliyoruz sanırım :) Biraz paralel processing yapıp galeriyi de toparlasak mı :) Yoksa ben dead lock'a girdim de sistemin işleyişinden mi koptum :|
paralel processing? dead lock? efendim? :|
Eflaya biraz teknik kısaltma yapayım demiştim nükte olsun diye :)

----
Gereksiz Termineloji:
parallel processing: Aynı anda birden çok işi yapmaya deniyor.

Dead lock da bilgisayarın çıkmaza girmesi diye tanımlanabilir. Bir işlem çalışmak için öbürünü o da onu bekliyorsa ve bu nedenle de hiç işlem yapılmıyosa oluşan durum.
güç amacın, k
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Possesed ben o işi bugünden tam iki hafta sonra haftasonu yapsam daha iyi olacak, korkunç derecede yoğun derslerim şu anda... Ama sen istersen ansiklopediye bakabilirsin.

Aslında ilk olarak belki Buçukluk, Elf, Gnom, Cüce, Goblin madderlerinin resmini yapabilirsin.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Dura
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dura »

soru: frpworld için ne yapılabilir..?

cevap: dün itibarı ile linki kırık olan resimler ve albümler silindi.. galeri temizlendi..

bunu "ben iş yaptım" demek için söylemiyorum.. zaten övünülecek bir şey değil, son derece önemsiz ve oldukça hamallık isteyen bir iş.. sistem, albümleri yekten silmeye izin vermediğinden, "926" adet resmi tek tek işaretleyerek onay verip silmek durumunda kaldım.. biraz yordu ama iyi de oldu.. linki sağlam olan ve resim barındıran sevgili Possessed ve sanatçı Jason Engle hariç olmak üzere geri kalan bozuk "926" resim linki ve onları barındıran albümler artık kalabalık etmeyecek galeride..

sıradaki iş oraya yeniden resimler eklemek ve galeriyi zenginleştirmek olmalı herhalde..
----------------------------------------------
(bu soruyu şöyle değiştirelim..)
soru: dünya için ne yapılabilir..?

cevap: sanırım yine aynı olacak.. erinmeden elini taşın altına sokacak insanlar lazım.. yaptığı işin ne olduğuna bakmadan, eğer elinden geliyorsa beklemeden yapmalı herkes.. o zaman pek çok şey için pek çok şey yapılabilir..
----------------------------------------------
netice itibarı ile;

cevap: herkesin yapacak birşeyleri vardır..
Aurë entuluva...!!
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ana sayfada en üstte ortada olan kısmı farkettiniz mi bilmiyorum ama şu an oraya bakıyorum. Posessed ora için güzel resimler ayarlayacak ve daha ilgi çekici hale gelecek orası :) Galeriyi de oraya ekliyorum. Madem üzerinde çalışıyoruz. İnsanları daha rahat bir şekilde oraya yönlendirelim.

Dura sen bu iş tamamdır dediğinde sitenin solunda galeriden rastgele resimler gösteren bi blok vardı. Onu da aktive ederiz. İnsanlar oraya ilginç resimler geldiğinte tıklayıp bakıyodu. Bu şekilde galerinin kullanım yoğunluğu artar.

Ve aklıma geldi, bence nerenin ne kadar kullanıldığını da bilmeliyiz. Mesela forum ne kadar, galeri ne kadar gibi. Bu konuda da bi çalışma başlatırım ileride. şimdiki projeler biraz ilerlediğinde.

Dura iyi demiş, hepimiz birşeyler yapıp evimizi daha güzel yapabiliriz değil mi :)
güç amacın, k
catboy
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by catboy »

eline sağlık, Dura... :)
Possessed
Site Çizeri

Post by Possessed »

Dura wrote:soru: frpworld için ne yapılabilir..?

cevap: dün itibarı ile linki kırık olan resimler ve albümler silindi.. galeri temizlendi..

bunu "ben iş yaptım" demek için söylemiyorum.. zaten övünülecek bir şey değil, son derece önemsiz ve oldukça hamallık isteyen bir iş.. sistem, albümleri yekten silmeye izin vermediğinden, "926" adet resmi tek tek işaretleyerek onay verip silmek durumunda kaldım.. biraz yordu ama iyi de oldu.. linki sağlam olan ve resim barındıran sevgili Possessed ve sanatçı Jason Engle hariç olmak üzere geri kalan bozuk "926" resim linki ve onları barındıran albümler artık kalabalık etmeyecek galeride..
Dura! Müthişsin, seni ayakta alkışlıyorum! :clap: Çok samimi bir şey söylemek istiyorum: Bu başlığı takip edenler bilir, en çok ileti attığım başlıklardan biridir burası. Bir süre sonra çoğu şeyin lafta kaldığını ve pek gönüllünün çıkmadığını gördüm. Kendi kendime bir kilometre taşı belirlemiştim. şu forumdaki kırık linkler ve resimler silindiğinde FRPworld'ün ilerleyebileceğine gerçekten inanabilecektim. Linklerin hepsine sıra gelecek elbet ama bugün Dura'nın galerideki kırık resimleri sildiğini görüyorum da... İşte o beklediğim gün geldi, artık FRPworld'e tam inanıyorum, belirlediğim noktaya vardık sayıyorum. şu andan itibaren herkesin çalışmasını bekliyorum, işte size kıvılcım.

Dura, galeri konusunda bir şey eklemek istiyorum. Bir ara o kırık resimlerden konuşurken elimizde olan resimleri tekrar ekleyelim dedik ve aramızdan bazıları galerideki bazı resimlerin ellerinde olduğunu söyledi. Ama ondan sonra kaldı orada, şu anda resimlere kim sahipse buradan bizle iletişime geçsin, yeni galeriler oluşturalım. Bu arada kendi adıma Efla'ya tekrar teşekkür etmek istiyorum, benim galerimi kurtaran o olmuştu.

Keşke ben yapsaydım, keşke. Dura'nın tek tek sildiğini duyunca çok üzüldüm, keşke ben elimi taşın altına soksaydım. Ama o kadar inancım yoktu, artık var. şimdi Yeminer ile konuştuğumuz işe dönüyorum. FRPworld için uğraşacağım.

Yeminer, anasayfanın en başına linklerin eklenmesi çok iyi olmuş. Küçük resim fikrin de çok iyi, kendi çapımda bir şeyler çıkarmaya çalışacağım, umarım beğenirsiniz. Yalnız şunu da belirtmek isterim. Firble'ın başını çektiği ansiklopedi toparlanarak bir link oluşturulsa ve o link de anasayfadaki diğer linklerin yanına eklense. Firble ile konuştun mu bilmiyorum. Bir de "Fotoğraf Galerisi" yerine "Resim Galerisi" demek sanırım daha iyi olacak. Ya fotoğraf deyince aklıma geldi, buluşmalardan çekilen fotoğraflar yok muydu galeride? Yoksa yanlış mı hatırlıyorum.
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Evet o resimler vardı ama kimlerde var bilmiyorum. Bende pek birşey yok sanırım. Fotoğraf galerisini de resim galerisine çevirdim.

Ansiklopedi konusunda ben de senin gibi düşünüyorum. Ansiklopedinin linkinin oraya konulması gerek. şu ansiklopedi modülünü kullanmayı planlıyorduk ama ne oldu o konuda bilmiyorum.

Aslında ben ufaktan o sayfayı ansiklopediye taşımaya başlasam hiç de fena olmaz hani. Belki birileri de yardım eder :) Geçiriveririz.
güç amacın, k
Post Reply