psion vs. mage
-
lightflarer
- Kullanıcı

o da doğru tabii, ama siyonisistinde çalışıp vakit kaybetmesi gibi bir derdi yok. Rahiplerde en çok o işi severdim, büyüler hep beleşten gelirdi ve her büyü gelirdi, sırf tanrılara kıl oluyorum diye oynamazdım ama harbiden siyonisistlerde o olay çok zevkli ama halısın tabii büyücüler araştırma yaptıkları süre içerisinde inanılmaz güçlere sahip olabiliyorlar, Elminster, Khelben Arunsun ve Gromph Baenre en güzel örnekler buna, liçlerle bile direkt olarak teke tek hatta handikap altında yüzleşip kazanabiliyorlar.SacoKhan wrote:bahsettiğim şey kapışma, vuruşma, kafa göz dalışma değil, çok genel bir kavram. Ve büyücüler de uğraştıkları vakit yepisyeni çok ilginç büyüler yapabiliyorlar. Sınırları yok hiçbir şekilde
Psionic!ler gerçekten dehşet güçlere sahipmiş. Mesela bu gücü benmi yanlış anladım bilmiyorum ama bu gücün sırnırı nedir biri bana söylesin lütfen!
Temporal Acceleration
Ben mi yanlış okudum bu gücü bir yardım edin.
Olay sadece bu güçlerde değil. Bir büyücünün ancak hayalinde görebileceği hasarlar havada uçuşuyor. 1 tur içinde istersen 100d6 hasar vurabiliyorsun birisine. 100d6!
Baktım 3 tane güç oldu ve üçüde oyunun mekaniklerini bozacak gibi geldi bana. BU sınırları acaba başka bir başlıkta kısıtlamış olabilirler mi? BU kitabı adam gibi okumuş biri lütfen yardım edebilir mi?
Temporal Acceleration
Timestop'taki gibi bir zaman sınırı vermemiş. Bir labirenttesin diyelim bunu yaparak labirente girip senelerce çıkışı arayıp sonra bu etkiden çıkabilirsin ve sadece 6 saniye içinde labirentin içini dışını her yerini biliyorsundur! Üstüne birine gıcıksındır bunu yapar ve alan etkili bir kaç tur giden büyülerini adamın bulunduğu yere boşaltırsın ve daha ne oduğunu anlamadan o adam ölüdür. Tüm grup elemanları alan etkileyen güçlendirici büyüler ile sadece bir round içinde dolup hatta taşabilir ve bir hırsızın giremeyeceği yerlere girip tuzakları aktif etmeden oradan çıkabilirsin çünkü zamandan soyutlanmışsındır. İstediğin kadar süre boyunca.Psychoportation
Level: Psion/wilder 6
Display: None
Manifesting Time: 1 swift action
Range: Personal
Target: You
Duration: 1 round (in apparent time); see text
Power Points: 11
You enter another time frame, speeding up so greatly that all other creatures seem frozen, though they are actually still moving at normal speed. You are free to act for 1 round of apparent time. You can manifest powers, cast spells, move, or perform other types of actions, subject to the restrictions outlined below.
While your temporal acceleration is in effect, other creatures are invulnerable to your attacks and powers. This means you cannot target a creature with any attack or power. However, a power you manifest that affects an area and has a duration longer than the remaining duration of your temporal acceleration has its normal effect on creatures in the area once this power ends.
You can affect an unattended object but not an object held, carried, or worn by another creature. You are undetectable by any means while your temporal acceleration lasts.
While under the effect of this power, you cannot enter an area protected by a null psionics field or by a power or spell that neutralizes high-level powers or spells. Normal and magical fire, cold, acid, and the like can still harm you.
When your temporal acceleration expires, you resume acting during your current turn in the standard time frame. You are shaken for 1 round upon your return to the standard time frame.
Splintered or partitioned minds within your own mind, such as might be in effect through the use of powers such as schism, are not temporally speeded up, even if your second mind manifested this power (your primary mind gains the benefit, while your second mind remains stuck in the standard time frame).
Manifesting this power is a swift action You cannot manifest this power when it isn’t your turn.
Augment
For every 4 additional power points you spend, this power’s duration (in apparent time) increases by 1 round.
Ben mi yanlış okudum bu gücü bir yardım edin.
Olay sadece bu güçlerde değil. Bir büyücünün ancak hayalinde görebileceği hasarlar havada uçuşuyor. 1 tur içinde istersen 100d6 hasar vurabiliyorsun birisine. 100d6!
Baktım 3 tane güç oldu ve üçüde oyunun mekaniklerini bozacak gibi geldi bana. BU sınırları acaba başka bir başlıkta kısıtlamış olabilirler mi? BU kitabı adam gibi okumuş biri lütfen yardım edebilir mi?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
İlk başında düşündüğüm gibiymiş. Sadece seçtiğin yoldaki güçleri alabiliyorsu psion ile. Yani cleric tarzı değil yine bir sorcerer warlock arası sınıfa dönüşme oyluna girdi Psionlar. Bu ilk olarak geçilemez duvarlarının gerçek olmadığını düşündürdü bana. Sadece telepat olan bir psion ne yazık ki fiziksel ve enrjisel saldırılara karşı bir wizard'dan çok daha savunmasız kalıyor.
Ayrıca spell resist sahibi yaratıklara karşı pekte bir cevapları yok. Yani ilerki seviyelerde karşılarına çıkacak olan bir yüksek HD'li ve SR'li yaratıkpsionları ağlatır gibi geliyor bana.
Yukarıda yazdığım gücün nasıl çalıştığını bilmiyorum ama anladığım gibi bir kural yıkıcı ise sırf o güç için değişik kombinasyonlara dahi gidilebilir.
Güçleri ile oynamaları konusunda gerçekten etkililer ama çeçitlilik ve her soruna cevap diyecek olursak wizardlar şu anda benim gözümde ir kaç adım ötede. Artık konu hakkında daha iyi bilgi sahibi olduğuma göre ankete cevabımı da verebilirim
Ayrıca spell resist sahibi yaratıklara karşı pekte bir cevapları yok. Yani ilerki seviyelerde karşılarına çıkacak olan bir yüksek HD'li ve SR'li yaratıkpsionları ağlatır gibi geliyor bana.
Yukarıda yazdığım gücün nasıl çalıştığını bilmiyorum ama anladığım gibi bir kural yıkıcı ise sırf o güç için değişik kombinasyonlara dahi gidilebilir.
Güçleri ile oynamaları konusunda gerçekten etkililer ama çeçitlilik ve her soruna cevap diyecek olursak wizardlar şu anda benim gözümde ir kaç adım ötede. Artık konu hakkında daha iyi bilgi sahibi olduğuma göre ankete cevabımı da verebilirim
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Gnomcum yazdığın büyü Timestop la aynı. "Speeding up so great" derken göreceli olarak diğer kişiler kastediliyor, yani sana göre sen normalsin, bu da tüm labirenti gezip gelirim anlamına gelmiyor. Ama dediğin gibi bir sürü büyü hazırlayıp patlatabilirsin. Neredeyse Time Stop!
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Doğru diyorsun. Apparent time olayını yanlış anlamışım.
Yalnız, timestop 1d4+1 kadar sürüyor. Bunda ise gücün yettiğince uzatabiliyorsun. Ayrıca timestop 9. seviye iken bu power 6. seviye. Yani 11. seviye psion bu gücü kullanabiliyor. 16 int ile başlamış ve 18'e çıkartmış üstüne de 4 int kazandıran özellik yemiş psion bu gücü ile 1 roun içinde
((139-11)/4)+1 = 31 round
ediyor. 31 roundda tek yapabileceğin kaçma ya da tuzak hazırlama olabilir ama birde bunun sadece 10 roundu içinde neler yapabileceğini bir düşün. Geriye kalan powerların ile de artık kime ne yapaıyorsan yaparsın.
Bence odulça abartı bir güç. Yine de Wizardlar üstünlüklerini ellerinde bulunduruyorlar.
Yalnız, timestop 1d4+1 kadar sürüyor. Bunda ise gücün yettiğince uzatabiliyorsun. Ayrıca timestop 9. seviye iken bu power 6. seviye. Yani 11. seviye psion bu gücü kullanabiliyor. 16 int ile başlamış ve 18'e çıkartmış üstüne de 4 int kazandıran özellik yemiş psion bu gücü ile 1 roun içinde
((139-11)/4)+1 = 31 round
ediyor. 31 roundda tek yapabileceğin kaçma ya da tuzak hazırlama olabilir ama birde bunun sadece 10 roundu içinde neler yapabileceğini bir düşün. Geriye kalan powerların ile de artık kime ne yapaıyorsan yaparsın.
Bence odulça abartı bir güç. Yine de Wizardlar üstünlüklerini ellerinde bulunduruyorlar.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
lightflarer
- Kullanıcı

evet psionlar sadece seçtikleri bölümde ilerleselerde bölüm seçmek zorunda değiller. Mesela aynısı Mageler'de de oluyor, Conjurer olan adam divination büyüleri yapamıyor. Ama true class olan herşeyi yapabiliyor sadece bonus büyüleri yok. Burda da böyle, psion/wilder, psion/seer falan yazıyorsa ya da sadece psion yazıyorsa, o büyüyü psionlar yapabiliyordur. ve %95'i ni falan yapabiliyorlar. O yüzden aynı magedeki gibi psionda da specializitation olayı bana saçma geliyor, çünkü bir kaç ekstradan büyü için koca bir bölüm büyüden fedakarlı yapıyorsun.
Spell resistance olayına gelince, o power resistance olacak, ve aynı olay mageler içinde geçerli sonuçta spell resistance'ı %100 olan bir goleme karşı savaşmayı bilmeyen bir mage'in bir etkisi varmı? İblis falan çağırsa belki başa çıkar zaten büyük ihtimallede o iblis onu yer
Ama psionlar ve hatta özellikle psychic warriorlar dövüş konusunda yetenekli ve büyüleriyle kendilerini destekleyebiliyorlar. Bence psion; cleric, mage ve sorcerer'in en iyi bölümlerinden oluşturulmuş tabii ki zaaflarıda olan bir sınıf. Ama magelerin mesela zihinsel savunma olarak yapabileceği chaotic commandsdan başka bir büyü yokken psionlar çok hatta çok daha üstünler o konuda. Yani düşünen rakiplere karşı zaten üstünlükleri bariz, beynini kullanmayan undead yaratıklarada artık protection büyülerini kullanıp girmek düşüyor.
Evet o dediğin büyüyü oynarken 3 kere falan kullandım. Koca bir gölge ejderhasını tek başıma indirdim diyebilirim o büyüyle, dm bile çaresiz kaldı, açıkçası adam ölmem için saçma sapan rakipler koyuyordu fakat oyunun başında birlikte olduğum grubumu tek başıma idare edebiliyordum
Ben kesinlikle mage ve cleric gibi wisdom ve intelligence'ın çok önemli olduğu rakiplerde psionun çok üstün olduğunu düşünüyorum. Sadece psionic blast yapıp sonra kılıçla girişmek bile yetebiliyor. Strength ve dexterity gibi özellikleri önemli olan rakiplere karşıda oldukça güçlüler ayrıca. Bu arada monk'ta bir psion türevi, onuda göz önünde bulundurun, sonuçta ikiside ki kullanıyor. Zaten kitapçıktada monkun büyülerinin psionic olduğu yazıyor.
Herkesin fikri kendine tabii ama ben psiondan yanayım kesinlikle.
Spell resistance olayına gelince, o power resistance olacak, ve aynı olay mageler içinde geçerli sonuçta spell resistance'ı %100 olan bir goleme karşı savaşmayı bilmeyen bir mage'in bir etkisi varmı? İblis falan çağırsa belki başa çıkar zaten büyük ihtimallede o iblis onu yer
Evet o dediğin büyüyü oynarken 3 kere falan kullandım. Koca bir gölge ejderhasını tek başıma indirdim diyebilirim o büyüyle, dm bile çaresiz kaldı, açıkçası adam ölmem için saçma sapan rakipler koyuyordu fakat oyunun başında birlikte olduğum grubumu tek başıma idare edebiliyordum
Herkesin fikri kendine tabii ama ben psiondan yanayım kesinlikle.
Sacokhan'a burada katılıyorum. Wizard'ların büyüleri çok farklı olabiliyor.
Ama aynı durum psionicler için geçerli. Kitabına baktıkça bu psişik arkadaşın gittikçe dah da çok hayranı olmaya başladım. Ancak benim düşündüğüm roundlar boyunca zamandan muaf hareket etme olayı olmuyor. Bir power'a yaptığınız power'ın sınıfındaki seviyenizden fazla power point harcayamazsınız. Buna Augment'ler de dahil. Bu durumda psişiğin gücü yine normal düzeylere düşebiliyor.Ayrıca metapsionic marifetleri kullanmak için harcadığınız powerpointler'de buna dahil. Üstüne bir de psionic focus harcadığınızdan her tur sadece bir metapsionic ile sınırlanıyorsunuz.
Psionicler macera öncesi büyülerini hazırlamak istemeyen, ama yine de geniş bir büyü hazinesine sahip olmak isteyen oyuncular için yaratılış sanki. Sorcerer'e tercih edebilirim ellerindeki güçleri kullanmanın daha zevkli olacağını düşündüğümden. Ancak Mage ile düşürsek burada ulaşmak istediğiniz yer öenm kazanıyor. Mageler kadar çok bilip, büyüleri üstünde onlar kadar ıynayamıyorlar sanki.
İki tane kitabı var bunlarınç Complete Psionic ile belki fikirlerim değişebilir. Burada her okuduğumla birlikte fikillerimi baştan yazıyorum ki herhangi bir yanlış anlamam olduğunda beni düzeltin ve ben öğrendikçe siz de öğrenin diye. Umarım kimseyi rahatsız etmiyorumdur bu yapğtığımla.
Ama aynı durum psionicler için geçerli. Kitabına baktıkça bu psişik arkadaşın gittikçe dah da çok hayranı olmaya başladım. Ancak benim düşündüğüm roundlar boyunca zamandan muaf hareket etme olayı olmuyor. Bir power'a yaptığınız power'ın sınıfındaki seviyenizden fazla power point harcayamazsınız. Buna Augment'ler de dahil. Bu durumda psişiğin gücü yine normal düzeylere düşebiliyor.Ayrıca metapsionic marifetleri kullanmak için harcadığınız powerpointler'de buna dahil. Üstüne bir de psionic focus harcadığınızdan her tur sadece bir metapsionic ile sınırlanıyorsunuz.
Psionicler macera öncesi büyülerini hazırlamak istemeyen, ama yine de geniş bir büyü hazinesine sahip olmak isteyen oyuncular için yaratılış sanki. Sorcerer'e tercih edebilirim ellerindeki güçleri kullanmanın daha zevkli olacağını düşündüğümden. Ancak Mage ile düşürsek burada ulaşmak istediğiniz yer öenm kazanıyor. Mageler kadar çok bilip, büyüleri üstünde onlar kadar ıynayamıyorlar sanki.
İki tane kitabı var bunlarınç Complete Psionic ile belki fikirlerim değişebilir. Burada her okuduğumla birlikte fikillerimi baştan yazıyorum ki herhangi bir yanlış anlamam olduğunda beni düzeltin ve ben öğrendikçe siz de öğrenin diye. Umarım kimseyi rahatsız etmiyorumdur bu yapğtığımla.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
lightflarer
- Kullanıcı

psionics handbook'u indirdim, Complete Psionics'ide indiriyorum Limewire'dan açıkçası Türkiye'de veya amazon.com'da orjinalini bulmak isterdim fakat yok. Ama büyü hazırlama ve casting time olayı çok daha iyi olduğu için ve büyüleride yeterince güçlü olduğu için ayrıca hit pointlere daha çok puan aldıkları ve yakın dövüştede oldukça güçlü oldukları için (monkla multi-class etmek çok zevkli olabilir, bir ara oynarsam deniycem, zaten monklar kara murat gibi hiç bir şey olmuyor adamlara
) psionlar benim tercihim. Daha öncede demişimdir belki ama Sorcerer'in büyü yapma hızı ve tarzı + clericlerin büyü öğrenme tarzı + büyücüdeki kadar büyü çokluğu ve işlevselliği + bonus olarak telekinesis ve yakın dövüş yeteneği = psion. Daha fazla açıklamaya gerek yok hatta 
-
lightflarer
- Kullanıcı

SacoKhan wrote:Büyücüdeki kadar büyü çokluğu demişsin; büyücülerin ki artı sonsuza gidiyor, boşuna lich olmuyorlar zaten hırslı olanları, çünkü ucu tamamen açık. D&D spell list'teki kadar büyüyü öğrenmek için lich olmaya gerek yok ki
neyse iş karıştı
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Geçen gece bi kaç saatimi Tome of Magic'e ayırdım. Birazcık da Psionic Handbook'a baktım. Ayrıca Complete Arcane'de de yapılmış yeni büyülere baktım. Açıkçası psion ve wizard arasındaki farkları şöyle anlayabildim:
Sadece handbookları göz önüne alırsak, wizard uzun süren savaşlarda yapabilecekleri daha belirgin, psion ise patlayıp sönme modunda. Yani kısa çarpışmalarda psion bariz üstün. Fakat wizard ise açığı şartlara uyumluluk gösterebilmesiyle kapatıyor, ne yazık ki psionların powerları geniş ve çeşitli etkilere sahip değil.
Gel gelelim tome of magic adlı kitaba; daha önceden okuduğumda abartı yanlarını pek görememişim. Dün gece iyice inceleyince Pact ve Shadow Magic'in gerçekten abartıları olduğunu gördüm. Üçüncü büyü türünü anlatmaya bile gerek yok, o zaten olmaması gereken bir şey, sistemi kökünden değiştiriyor çünkü.
Powerlarının hasarlarının yüksekliği dışında ben çok da aşırı bir şeye rastlayamadım Psion'da. Benim görüşüme göre çok hasar vermek herşeyi çözen bir şey değil. Ã?yle olsa ezelden beri Conjurer'lar abad olurdu.
Sadece handbookları göz önüne alırsak, wizard uzun süren savaşlarda yapabilecekleri daha belirgin, psion ise patlayıp sönme modunda. Yani kısa çarpışmalarda psion bariz üstün. Fakat wizard ise açığı şartlara uyumluluk gösterebilmesiyle kapatıyor, ne yazık ki psionların powerları geniş ve çeşitli etkilere sahip değil.
Gel gelelim tome of magic adlı kitaba; daha önceden okuduğumda abartı yanlarını pek görememişim. Dün gece iyice inceleyince Pact ve Shadow Magic'in gerçekten abartıları olduğunu gördüm. Üçüncü büyü türünü anlatmaya bile gerek yok, o zaten olmaması gereken bir şey, sistemi kökünden değiştiriyor çünkü.
Powerlarının hasarlarının yüksekliği dışında ben çok da aşırı bir şeye rastlayamadım Psion'da. Benim görüşüme göre çok hasar vermek herşeyi çözen bir şey değil. Ã?yle olsa ezelden beri Conjurer'lar abad olurdu.
-
lightflarer
- Kullanıcı

ya direkt büyüleriyle bütün savaşı çıkarmasını beklemiyorum ben ama fighter olmaya çok yatkın sonuçta fighter ile dual class yapılıp sağlam bir savunma kurduktan sonra büyülerle aynı şekilde düşmanınızın savunmasını kırıyorsunuz, sonra damage olarak yüksek hasarlara sahip psionic güçlerle birlikte kılıç kalkan giriyorsunuz
çok zevkli oluyor, ama mage'de bu pek olmuyor, çünkü zırh giyildiği anda arcane magic son buluyor neredeyse.
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Bu arada spell failure geçerli değil mi psionic güçler için? ilginçmiş
bir de şey soracağım, psionci güçlerin alanlarına göre mi birincil stat belirleniyor, yani ne bilim ben wisdom'ı yüksek bir psionum ama egoistlerin güçlerinden kullanırken strenght statı ma mı bakılıyor? biri açıklayabilir mi?
Bir de, ek kitapları araştırınca Wizardların çok daha fazla hasar verebildiğini gördüm, daha 1. level 5d4 hasar veren büyü gördüm
bir de şey soracağım, psionci güçlerin alanlarına göre mi birincil stat belirleniyor, yani ne bilim ben wisdom'ı yüksek bir psionum ama egoistlerin güçlerinden kullanırken strenght statı ma mı bakılıyor? biri açıklayabilir mi?
Bir de, ek kitapları araştırınca Wizardların çok daha fazla hasar verebildiğini gördüm, daha 1. level 5d4 hasar veren büyü gördüm