Psionlar yani Siyonisistler ise büyücülerin aksine menzil olarak daha az ve yıkıcılık olarak daha az güçlere sahipler, fakat neredeyse geçilemez bir savunma sistemleri var hem fiziksel hemde zihinsel olarak. Psycrystal'ler kesinlikle Familiarlardan, yani evcillerden daha kullanışlı, daha az sayıda güçleri olsada, telekinesisi yaratıcı bir şekilde kullanarak bu açığın büyük bir kısmını kapatıyorlar. Büyüleri onlar nereye giderse onlarla, sonuçta bütün gücü sadece beyinlerinden çekiyorlar ve ki'yi kullanıyorlar. Sanat'ın aksine Zihin'in büyülerine ulaşmak çok daha kolay, bir büyücü yıldırım oluşturmak için gerekli eşyaları feda ederken ve çok daha uzun olan bir ilahi, daha doğrusu büyü sözlerini okurken, siyonisist herhangi bir eşya feda etmek zorunda değil ve çok daha kısa bir sürede bütün güçlerine erişebiliyor. Aynı sorcerer'ler gibi büyülerini ezberlemek zorunda değiller, kağıttanda bir şey öğrenmiyorlar ayrıca, fakat büyücüler gibi belli konularda uzmanlaşabiliyorlar. Ayrıca siyonisist büyüsünü yaparken belli el ve kol hareketlerine ihtiyaç duymadıkları için her türlü zırhı gayet güzel giyebiliyorlar. Katı cisimlerin içinde hareket edebiliyorlar, kendi hareketlerine ve dövüş yeteneklerine zihinleriyle destek çıkabiliyorlar, halbuki siyonisist bunu yaparken büyücü ancak taştan deri tılsımını bitirip, bir diğerine başlıyor ( spell sequencer ile bir kaç tanesini savaş başladığı anda hazırda tuttuğundan dolayı yapabiliyor tabii ama daha fazla değil). Sadece düşünce gücü ile boyut kapısı açmanın yanı sıra, inertial barrier her türlü büyülü ve fiziksel gücü emip direkt olarak bütün birikenleri rakibine salabiliyor. Hepsinden öte siyonisistler dünyaya başka türlü bakıyor ve kendilerinden daha zayıf olanların beyinlerini ele geçirebiliyorlar hatta İllithidler beyinlerini bile emebiliyor. Ayrıca siyonisistler düşman büyücülerin konsantrasyonlarıyla var ettiği savunmalarını, beyinlerine ciddi saldırılar yaparak ve konsantrasyonlarını bozarak yok edebiliyor ki, büyücüler bunu yapmak için bir kaç tane büyü harcıyor ve değerli büyülerini harcamış oluyorlar. Her ne kadar Ejder nefesi, meteor saldırısı gibi harap edici ve çok güçlü saldırılar yapamasalarda, savunmalarıyla bu tür saldırıların bir çoğuna erişebiliyorlar. Mind blast ve psychic drain ise ayrı bir konu tabii
Ben seçimimi siyonisistten yana kullanıyorum ama sizin seçimlerinizide merak ediyorum.