Yalnız etleri ilk önce hisar mutfağında pişirmemiz gerekiyormuş. Umber Hulklar pişmemiş et yemez!devrimk wrote:Köpek etlerini koyunca koyduğunuz yere Umberhulk'lar gidiyor ve etleri yiyor. Böylece onlarla savaşmadan geçebiliyorsunuz. Seviyeniz düşükse bayağı bela oluyor Umberhulklar, seviyeniz yüksekse büyücünüz Cloudkill atarak hepsini öldürebilir.
Baldur's Gate
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
-
lightflarer
- Kullanıcı

hikayesi derin, eşya fazla, rakipler güçlü ve organize, şehirlerdeki her insanla konuşabiliyoruz ve neredeyse herşey ile etkileşime girebiliyoruz. Grubumuzdaki kişilerin birbirleriyle ve ya sizle kaynaşması, kavga etmesi veya aşk yaşaması, ayrıca FR kitaplarındaki önemli karakterlerle karşılaşma olayı var, hatta birlikte veya birbirinize karşı savaşabiliyorsunuz. Her sınıf ve ırk çok fazla şey içeriyoruz, çok fazla bonus bölüm var ve oyunu istediğiniz türde bitirebiliyorsunuz. (Özellikle ToB ek paketi için bu olay fazlasıyla geçerli)catboy wrote:şimdi ben baldur's gate oyununu hiç oynamadığımdan soruyorum bu oyunu bu derece klasik yapan öğeler size göre nelerdir? yani ben oynamayı planlıyorum da yani benim bu oyunu neden oynamam gerektiğini size göre açıklayabilir misiniz? yani bu oyun size göre hangi yönleriyle güzel?
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Klasik yapan şey Black Isle'ın ta kendisidir. RP ögelerinin gelmiş geçmiş bütün oyunlardan daha geniş olduğu bir oyundur. Bunun yanı sıra parti karakterlerinin birbirleri içinde konuşması, kavga etmesi, hatta partiden çıkıp birbirlerine saldırmaları bile mümkündür. Aynı zamanda olan / olmayan şeyler sonucunda, ya da başka bir karakterle aşk yaşamaya başladığınız / başladıkları zaman bu karakterlerin alignmentinin bile değişmesi! Ana hikayesi, içeriği, şuyu buyu... şimdiki oyunlarla Baldur's Gate'i kıyaslarsak (grafiklerle bile) Baldur's Gate 9.9 alır.catboy wrote:şimdi ben baldur's gate oyununu hiç oynamadığımdan soruyorum bu oyunu bu derece klasik yapan öğeler size göre nelerdir? yani ben oynamayı planlıyorum da yani benim bu oyunu neden oynamam gerektiğini size göre açıklayabilir misiniz? yani bu oyun size göre hangi yönleriyle güzel?
Mesela sokaktaki bir çocukla bile konuşsak size bir şey söyler. Tabii bazen "Pffffft!" şeklinde sesler çıkartabiliyorlar ama birisiyle konuştuğunuz zaman genellikle başına gelen şeylerden yakınırlar ve orada biter.
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Mesela bugün başıma komik bir olay geldi. Zavallı Kheldorn'un levelı 12'den 10'a düşmüştü (vampirler sağolsun) ve Viconia'nın levelı 13 idi. Ben de undead dolu bir mekanda dolaştığım için Viconia'nın turn undead özelliğini açmış dolaşıyordum. Hal böyle olunca ve Viconia evil olduğu için Kheldorn fear yedi ve kaçmaya başladı! Log şöyle:
Viconia - Turn Undead
Viconia - Turned Paladin
Sonra restoration yaptım. Bu sefer Viconia fatigue olurken Kheldorn eski haline döndü. Ve herkes mutlu mesut yaşadı...
Not: Paladinler 3. leveldan sonra feara karşı immune olduklarını sanıyordum. Bu 3.5'te mi geliyor?
Viconia - Turn Undead
Viconia - Turned Paladin
Sonra restoration yaptım. Bu sefer Viconia fatigue olurken Kheldorn eski haline döndü. Ve herkes mutlu mesut yaşadı...
Not: Paladinler 3. leveldan sonra feara karşı immune olduklarını sanıyordum. Bu 3.5'te mi geliyor?
-
lightflarer
- Kullanıcı

evet o olay şu sıralar çıkan "müthiş" oyunlarda bile yok. Koca bir şehirde gezemiyorsunuz, üstüne yetmezmiş gibi herkesle konuşamıyorsunuzda. Grafiklere çok fazla kasıp bunları unutuyorlar hep, tamam grafik önemli ama dengeyi tutturmak lazım ayrıca BG2'nin grafikleri şu an bile göze güzel gelebiliyorsa bu işte bir terslik var (yalnış anlaşılmasın BG2'nin grafikleri şu an ki oyunlarınkinden güzel demiyorum neredeyse 10 sene dark var)AlenthasLeasess wrote:Klasik yapan şey Black Isle'ın ta kendisidir. RP ögelerinin gelmiş geçmiş bütün oyunlardan daha geniş olduğu bir oyundur. Bunun yanı sıra parti karakterlerinin birbirleri içinde konuşması, kavga etmesi, hatta partiden çıkıp birbirlerine saldırmaları bile mümkündür. Aynı zamanda olan / olmayan şeyler sonucunda, ya da başka bir karakterle aşk yaşamaya başladığınız / başladıkları zaman bu karakterlerin alignmentinin bile değişmesi! Ana hikayesi, içeriği, şuyu buyu... şimdiki oyunlarla Baldur's Gate'i kıyaslarsak (grafiklerle bile) Baldur's Gate 9.9 alır.catboy wrote:şimdi ben baldur's gate oyununu hiç oynamadığımdan soruyorum bu oyunu bu derece klasik yapan öğeler size göre nelerdir? yani ben oynamayı planlıyorum da yani benim bu oyunu neden oynamam gerektiğini size göre açıklayabilir misiniz? yani bu oyun size göre hangi yönleriyle güzel?
Mesela sokaktaki bir çocukla bile konuşsak size bir şey söyler. Tabii bazen "Pffffft!" şeklinde sesler çıkartabiliyorlar ama birisiyle konuştuğunuz zaman genellikle başına gelen şeylerden yakınırlar ve orada biter.
.
şimdi BG1.bölümden başlayacağım ki hikayenin geçmişini de bileyim.
Her yeni başlangıçta uyandığımda Imoen ve Jaheria'ya, "sen de kimsin, hafızamı kaybettim!" demekten bıktım çünkü.
Gerçi Jaheria'nın, "Refresh your memory?.." deyişine bayılıyorum ama...
Sırf bu oyunu iyi anlayabilmek için uğraştım, D&D 2.Edition kurallarını buldum.
Evet, çünkü 2.edition bize oldukça garip gelebilir. İyiki de bulmuşum çünkü karakter hazırlarken dağıttığınız puanları 3,5 edition gibi dağıtmanın alemi hiç yok!
Ã?rneğin:
Dex değerinin 7 olmasıyla 14 olması arasında hiçbir fark yok!
Evet, 2.editionda bir abilitynin genelde ekstra fayda sağlaması için 14'ün üzerinde olması gerekiyor ve ancak 7'den aşağı düşerse ceza olabiliyor.
Str:
16’dan sonra attack ve dmglara bonuslar geliyor. Yüksek olmasında fayda var. Str:18 ile Str:19 arasında dağlar kadar fark var. Str:18’i çeşitli yüzdelere bölmüşler, dört kademesi var. şöyle söyleyeyim: Str:18 karakter attack:+1, dmg:+2 alırken, Str:19 karakter attack:+3, dmg:+7 alıyor. Ayrıca taşıma kapasitesi, kapıları açma kapama, demir parmaklıkları kaldırma, vs de Str’nin yüksekliğine bağlı. Savaşçı bir tip oynatacaksanız dwarf tercih edebilirsiniz; dwarfların +1 Str ırksal bonusları olduğu için Str:19 “Hill Giant” gücüne ulaşabilirsiniz.
Dex:
Dediğim gibi 7 ile 14 arasında gıdım fark yok! 15 ve yukarısında AC, ranged attack ve reflex bonusları gelmeye başlıyor. En iyisi bunu da 18’e dayandırmak; özellikle armora gelen bonus ilaç gibi. Yalnız 2.Edition’da AC değeri ne kadar düşükse o kadar iyi (oynayanlar anlamıştır zaten) Dex:18 olursa armora -4 geliyor ama bu iyi bir şey yani.
AC değerimizi sıfırın altına düşürmeye çalışıyoruz oyunda. Ters. 
Con:
7-14 arasında değişen şeyler; “sistem şok” denilen manyak büyüsel etkilere maruz kaldığınızda (örneğin taşa dönüşmek, kurbağaya dönüşmek, vs) ve geri geldiğinizde bakalım sağ çıkacak mısınız ve öldüğünüzde bakalım ressurection ile tekrar dirilecek misiniz. Zaten BG oyununda Save-Load sitemini kullandığımızdan bu olaylar başımıza gelmiyor. Con değeri, hit pointimizi ancak 15’te +1, 16’da +2 etkiliyor, daha üzerine eğer “savaşçı” değilseniz çıkmanıza hiç gerek yok çünkü +2’den fazla değişmez. Ama sadece savaşçılara her seviyede +1 artarak bonus veriliyor. “Savaşçı” dediğimde aklınıza sadece Fighter gelmesin; Ranger ve Paladin de savaşçıdır! (warrior)
Int:
Sadece wizardlar (Mage) için önemli diğerleri istediği kadar düşürsün! Int kaç yabancı dil öğrenebileceğini ve wizard büyülerinden kaç tane öğrenebileceğini belirliyor. Wizardların maksimum değeri almaları şart; kazandıkları exp’lere de Int değerleri üzerinden bonus alıyorlar. (Bu arada Sorcerer’i hâlâ çözemedim çünkü 2.Ed ilk sürüldüğünde sorcerer diye bir class yokmuş)
Wis:
Cleric, druid ve diğer divine büyü yapanlar için önemli. Geri kalan classlar için 8 ile 14 arasında hiçbir fark yok! 15’te ise +1 Magical Defense vermeye başlıyor; Wis:18=+4 magical defense. Bu size yapılan (özellikle zihninizi etkileyen) büyülere karşı saving throwlarınıza bonus olarak ekleniyor.
Cha:
Sadece NPC’lerin size karşı olan tavırlarını etkileyen bir değer. Ne kadar karizmatik olmak istediğinize bağlı olarak verin puanı.
.
şimdi BG1.bölümden başlayacağım ki hikayenin geçmişini de bileyim.
Sırf bu oyunu iyi anlayabilmek için uğraştım, D&D 2.Edition kurallarını buldum.
Ã?rneğin:
Dex değerinin 7 olmasıyla 14 olması arasında hiçbir fark yok!
Str:
16’dan sonra attack ve dmglara bonuslar geliyor. Yüksek olmasında fayda var. Str:18 ile Str:19 arasında dağlar kadar fark var. Str:18’i çeşitli yüzdelere bölmüşler, dört kademesi var. şöyle söyleyeyim: Str:18 karakter attack:+1, dmg:+2 alırken, Str:19 karakter attack:+3, dmg:+7 alıyor. Ayrıca taşıma kapasitesi, kapıları açma kapama, demir parmaklıkları kaldırma, vs de Str’nin yüksekliğine bağlı. Savaşçı bir tip oynatacaksanız dwarf tercih edebilirsiniz; dwarfların +1 Str ırksal bonusları olduğu için Str:19 “Hill Giant” gücüne ulaşabilirsiniz.
Dex:
Dediğim gibi 7 ile 14 arasında gıdım fark yok! 15 ve yukarısında AC, ranged attack ve reflex bonusları gelmeye başlıyor. En iyisi bunu da 18’e dayandırmak; özellikle armora gelen bonus ilaç gibi. Yalnız 2.Edition’da AC değeri ne kadar düşükse o kadar iyi (oynayanlar anlamıştır zaten) Dex:18 olursa armora -4 geliyor ama bu iyi bir şey yani.
Con:
7-14 arasında değişen şeyler; “sistem şok” denilen manyak büyüsel etkilere maruz kaldığınızda (örneğin taşa dönüşmek, kurbağaya dönüşmek, vs) ve geri geldiğinizde bakalım sağ çıkacak mısınız ve öldüğünüzde bakalım ressurection ile tekrar dirilecek misiniz. Zaten BG oyununda Save-Load sitemini kullandığımızdan bu olaylar başımıza gelmiyor. Con değeri, hit pointimizi ancak 15’te +1, 16’da +2 etkiliyor, daha üzerine eğer “savaşçı” değilseniz çıkmanıza hiç gerek yok çünkü +2’den fazla değişmez. Ama sadece savaşçılara her seviyede +1 artarak bonus veriliyor. “Savaşçı” dediğimde aklınıza sadece Fighter gelmesin; Ranger ve Paladin de savaşçıdır! (warrior)
Int:
Sadece wizardlar (Mage) için önemli diğerleri istediği kadar düşürsün! Int kaç yabancı dil öğrenebileceğini ve wizard büyülerinden kaç tane öğrenebileceğini belirliyor. Wizardların maksimum değeri almaları şart; kazandıkları exp’lere de Int değerleri üzerinden bonus alıyorlar. (Bu arada Sorcerer’i hâlâ çözemedim çünkü 2.Ed ilk sürüldüğünde sorcerer diye bir class yokmuş)
Wis:
Cleric, druid ve diğer divine büyü yapanlar için önemli. Geri kalan classlar için 8 ile 14 arasında hiçbir fark yok! 15’te ise +1 Magical Defense vermeye başlıyor; Wis:18=+4 magical defense. Bu size yapılan (özellikle zihninizi etkileyen) büyülere karşı saving throwlarınıza bonus olarak ekleniyor.
Cha:
Sadece NPC’lerin size karşı olan tavırlarını etkileyen bir değer. Ne kadar karizmatik olmak istediğinize bağlı olarak verin puanı.
.
Cüceler Str. değil Con.'larına alıyorlardı. Str.'lerine +1 alanlar sanırm half ork ve benzeri daha vahşi sayılabilecek ırklardı.
20 Con. ve üzerinde karakterin kendiliğinden iyleşme özeliğine sahip oluyordu, ki 2nd Ed. için oldukça güzel bir özellik.
2nd Ed'de 16 sonrası alınan her güç artırıcı değer sadece %10 ekliyordu. Yani 16 Str'li biri 18'e çıkmak için +20 Str kazanmalıydı. Ancak oyunda iş bu şekilde işlemiyor. Sanırım bu kuralı gerçek anlamda kullanmaya Icewind Dale'in ek paketinde başlamışlardı.
Baldursgate oyununda olmasa da, ability'ler NWP (Non weapon proficiency) (tekerlek yapımı, yemek yapımı, ip üstünde yürüme, sıçrama.... ) için hayati öneme sahipti. atılan 20'lik zarda o abilityden düşük getirmen gerekiyordu.
Baldursgate'i klasik yapanlardan biri bence sesler. şehre girdiğinde, kulağa boş bir şehir olmadığı hissettiren çocuk, havlayan köpek, akan su, malını satmaya çalışan pazarcıların sesleri ve bunların sesin kaynağına yaklaştıkça çıkması bence harikaydı.
Ayrıca herkesin dediği gibi, oyuncu olmayan tüm karakterlerin kendilerine has karakterlerinin oluşu ayrı bir hava katıyordu. Mesela, oyunlarda dinlenmeyi hiç sevmediğimden, benim için çok önemli olan savaşçılık yeteneklerini geliştiren ozanımın, durum biraz kötüleşince
"Ben savaşçı değil aşığım!"
diyerek kaçması. Ya da oyundaki en babayiğit savaşçı olan Minsc.'in, aşkı olan büyücüyü kurtarmak için gruba katılması, uzun süre ilgilenmezsen söylenmeye başlanması ve hatta sana saldırması. Diğer replikleride ünlüdür.
"İyilik için kıç tekmeleme!" , "Gırtlaklarına saldır Boo. Gırtlağına!"
Karakterler hakkında daha fazla bilgiyi, diğer karakterlere sorarak elde edbiliyorsun. Bu dünyanın senin etrafında dönmediği hissine daha çok yaklaştırıyor. Her karakterin gerçekten derin, hüzünlü ve onları bu hale gelemeye iten sebeplerle dolu hikayeleri var. Pek çok masaüstü oyunda dahi arkadaşlarınızın bu kadar derin hikayeler oluşturduğunu görmezsiniz. Hikayeleri çakışan, birbirlerinde nefret eden, hatta grupta bir süre bulunduktan sonra bazı diğer grup üylerinin bazı davranışlarını size şikatyet eden karakterler de oluyor. Gerçekten masaüstü oyunu havasına yaklaştırıyor.
Peki masa üstü oyunlarında ilerisine götüren ne derseniz. Baldurs gate bölgesi, hafif Arap kültürüne yakın bir bölgedir. Khalid ve Jahera'da bu bölgenin yerlileri oluyorlar. Mesela Khalid bu sebeple Halit ismine benziyor. Ancak asıl güzel olan seslendirilme biçimleri. Konuşma biçimleri kesinlikle o her zaman kullanılan Arap İngilicesi ile değil, kesinlikle aksanlı ama içinde elflerin melodikliğini de koruyan bir şekide yapılmış.
Son olarak Baldurs gate ile Forgotten realms hakkında bazı bilgiler edinenler oldu. 2nd Ed. Forgotten realms'te Mystra'nın doğumunu bilen oyuncu bulmak zordu. Hatırladığım kadarıyla o zamanların en baba FRP oyuncularından olan FRP&Magic dergisinin yazarları dahi, bu oyundaki bir tapınak yıkıntısından çıkan, Mystra'nın doğumunu anlatan kitaptan öğrenmişler bu bilgiyi. O zamanlar için bulunmaz nimet olmasının en büyük sebeplerinden biri ve Fallout gibi bir klasiği gerçek anlamda geçmeyi başardığı bir bölümdür bu.
Kim ne derse desin, bence bu oyunun tam çözüm ve FAQ'larını indirip oku. Oyunu bitirip bunları okumazsan neleri kaçırdığını asla bilemezsin.
20 Con. ve üzerinde karakterin kendiliğinden iyleşme özeliğine sahip oluyordu, ki 2nd Ed. için oldukça güzel bir özellik.
2nd Ed'de 16 sonrası alınan her güç artırıcı değer sadece %10 ekliyordu. Yani 16 Str'li biri 18'e çıkmak için +20 Str kazanmalıydı. Ancak oyunda iş bu şekilde işlemiyor. Sanırım bu kuralı gerçek anlamda kullanmaya Icewind Dale'in ek paketinde başlamışlardı.
Baldursgate oyununda olmasa da, ability'ler NWP (Non weapon proficiency) (tekerlek yapımı, yemek yapımı, ip üstünde yürüme, sıçrama.... ) için hayati öneme sahipti. atılan 20'lik zarda o abilityden düşük getirmen gerekiyordu.
Baldursgate'i klasik yapanlardan biri bence sesler. şehre girdiğinde, kulağa boş bir şehir olmadığı hissettiren çocuk, havlayan köpek, akan su, malını satmaya çalışan pazarcıların sesleri ve bunların sesin kaynağına yaklaştıkça çıkması bence harikaydı.
Ayrıca herkesin dediği gibi, oyuncu olmayan tüm karakterlerin kendilerine has karakterlerinin oluşu ayrı bir hava katıyordu. Mesela, oyunlarda dinlenmeyi hiç sevmediğimden, benim için çok önemli olan savaşçılık yeteneklerini geliştiren ozanımın, durum biraz kötüleşince
"Ben savaşçı değil aşığım!"
diyerek kaçması. Ya da oyundaki en babayiğit savaşçı olan Minsc.'in, aşkı olan büyücüyü kurtarmak için gruba katılması, uzun süre ilgilenmezsen söylenmeye başlanması ve hatta sana saldırması. Diğer replikleride ünlüdür.
"İyilik için kıç tekmeleme!" , "Gırtlaklarına saldır Boo. Gırtlağına!"
Code: Select all
Boo'nun gerçekten de hamster kılığında bir uzaylı olduğu kaç kişi biliyor? FAQ'larda yazıyordu sanırım onun uzaylıya değişimi. :D Peki masa üstü oyunlarında ilerisine götüren ne derseniz. Baldurs gate bölgesi, hafif Arap kültürüne yakın bir bölgedir. Khalid ve Jahera'da bu bölgenin yerlileri oluyorlar. Mesela Khalid bu sebeple Halit ismine benziyor. Ancak asıl güzel olan seslendirilme biçimleri. Konuşma biçimleri kesinlikle o her zaman kullanılan Arap İngilicesi ile değil, kesinlikle aksanlı ama içinde elflerin melodikliğini de koruyan bir şekide yapılmış.
Son olarak Baldurs gate ile Forgotten realms hakkında bazı bilgiler edinenler oldu. 2nd Ed. Forgotten realms'te Mystra'nın doğumunu bilen oyuncu bulmak zordu. Hatırladığım kadarıyla o zamanların en baba FRP oyuncularından olan FRP&Magic dergisinin yazarları dahi, bu oyundaki bir tapınak yıkıntısından çıkan, Mystra'nın doğumunu anlatan kitaptan öğrenmişler bu bilgiyi. O zamanlar için bulunmaz nimet olmasının en büyük sebeplerinden biri ve Fallout gibi bir klasiği gerçek anlamda geçmeyi başardığı bir bölümdür bu.
Kim ne derse desin, bence bu oyunun tam çözüm ve FAQ'larını indirip oku. Oyunu bitirip bunları okumazsan neleri kaçırdığını asla bilemezsin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Evet, pardon yanlış söylemişim.Darkgnome wrote:Cüceler Str. değil Con.'larına alıyorlardı. Str.'lerine +1 alanlar sanırm half ork ve benzeri daha vahşi sayılabilecek ırklardı.
Darkgnome söylediklerine, yorumlarına katılıyorum. Senaryosuna bu kadar titizlikle uğraşılmış bir oyun bulmak kolay değil. "Alignment"lerin oyuna bu kadar güzel yansıtılması da ayrı bir takdir edilesi durum.
Ã?nceki mesajlarda konu olmuştu: Turn undead yapınca grup üyelerinden biri kaçmış. 2.edition kurallarına göre evil bir cleric bir paladini turn edebiliyormuş.
.
-
Alenthas
- Forum Yöneticisi
Link verebilir misin?Darkgnome wrote:Code: Select all
Boo'nun gerçekten de hamster kılığında bir uzaylı olduğu kaç kişi biliyor? FAQ'larda yazıyordu sanırım onun uzaylıya değişimi. :D
Bu sayede Edwin'in çenesini az da olsa kapatabilirim
Sadece okuduğumu hatırlıyorum. Keşke okuduğum yeri verebilseydim ama bu bağlantı ile idare etmeni rica edeceğim.
Mavi yazıların üstüne basarak gerekli bilgiye ulaşabilirsin.
Bu arada araştırmayı yaparken onca zamanda Minsc hakkında dahi bazı şeyleri unuttuğumu fark ettim. Minsc'in yanlış hatırldığım cümlelerinin doğruları ve en sevdiğim ama yazmayı unutmuş olduğum bir kaç repliği daha.
"Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
"Fall on my sword, evil, I won't be as gentle!"
"Butt kicking for goodness!"
"Less talk, more fight!" (Ã?oğunlukla üstüne tıkladığınızda alabileceğiniz bir cevap)
"Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVIL!!"
"No effect?! I need a bigger sword!" (Hasar düşürme özellikli yaratıklara saldırırken.)
Code: Select all
http://1d4chan.org/wiki/MinscBu arada araştırmayı yaparken onca zamanda Minsc hakkında dahi bazı şeyleri unuttuğumu fark ettim. Minsc'in yanlış hatırldığım cümlelerinin doğruları ve en sevdiğim ama yazmayı unutmuş olduğum bir kaç repliği daha.
"Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
"Fall on my sword, evil, I won't be as gentle!"
"Butt kicking for goodness!"
"Less talk, more fight!" (Ã?oğunlukla üstüne tıkladığınızda alabileceğiniz bir cevap)
"Evil, meet my sword! SWORD, MEET EVIL!!"
"No effect?! I need a bigger sword!" (Hasar düşürme özellikli yaratıklara saldırırken.)
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
Son of Bhaal geri döndü!
Baldur's Gate klasiğini gene kurdum, hem de bu sefer Shadows of the Amn'ın yanısıra Throne of Bhaal ek paketiyle filan, bir de baktım ki grafiklerde hafif bir düzelme var.
Var gerçekten ama ne kadar düzelse de geçen yüzyıldan kalma bir oyun neticede.
Ama kafaya taktım o evil ejderhayı öldürmezsem gözüm açık gider. Bu sefer half-orc girdim oyuna; Con:19 & Str:19
Sırf bu oyunun yüzü suyu hürmetine D&D 2.Ed. kitabını temin edip okumuşluğum var ki böylece power play yapabileyim
herkes bilmeyebilir ama 2.Ed kurallarında Str:18 ile Str:19 arasında dünya kadar att & dmg farkı var. Nitekim daha oyunun başladığı zindandaki büyük Otyugh yaratığını elemanı tek başına sokup çift-el kılıcıyla iki saniyede parçalattım. Hulkman! Bakalım bu sefer hikayeyi tamamlayabilecek miyim?
.
Son of Bhaal geri döndü!
Baldur's Gate klasiğini gene kurdum, hem de bu sefer Shadows of the Amn'ın yanısıra Throne of Bhaal ek paketiyle filan, bir de baktım ki grafiklerde hafif bir düzelme var.
Ama kafaya taktım o evil ejderhayı öldürmezsem gözüm açık gider. Bu sefer half-orc girdim oyuna; Con:19 & Str:19
Sırf bu oyunun yüzü suyu hürmetine D&D 2.Ed. kitabını temin edip okumuşluğum var ki böylece power play yapabileyim
.
Oyunu kendi yarattığınız karakterlerle oynamak isterseniz multiplayer seçip birkaç karakter yapabilirsiniz.
Ã?te yandan bazı editörlerle yardımcılarınızı editleme ihtimali mümkün. Ã?rneğin minsc'i half-orc barbarian haline getirebilirsiniz.
BD için Sword Coast Keeper, BG2 için Shadow Keeper.
Ayrıca kendiniz yeni kitler ekleyebilirsiniz. Bu tip konulara meraklıysanız aşağıdaki bağlantıda editörler ve modlar bulunuyor:
http://www.sorcerers.net/Games/BG2/index_mods.php
Ã?te yandan bazı editörlerle yardımcılarınızı editleme ihtimali mümkün. Ã?rneğin minsc'i half-orc barbarian haline getirebilirsiniz.
BD için Sword Coast Keeper, BG2 için Shadow Keeper.
Ayrıca kendiniz yeni kitler ekleyebilirsiniz. Bu tip konulara meraklıysanız aşağıdaki bağlantıda editörler ve modlar bulunuyor:
http://www.sorcerers.net/Games/BG2/index_mods.php