Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Adult kruthic effigy (7 HD) (Medium sized construct)
HD: 7
HP: 63
Initiative: +5
Speed: 40 ft
AC: 23 (+5 dex, +5 natural)
Attack: Claw +11 melee(1d10+5) or spike +9 ranged(1d6+3)
Full Attack: 2 claws +11 melee(1d10+5) and bite (1d4+2) or 2 spikes +9 ranged(1d6+3)
Space/reach: 5/5
Special attacks: Spikes (20 times ranged attacks in aday)
Special qualities: Damage reduction 5/adamantine, construct traits
Saves: Fort +2, Ref +7, Will +2
Abilities: Str 21, Dex 20, Con -, Int 4, Wis 13, Cha -
Feats: Point blank shot, presice shot, Weapon finesse
Cost to create: 9000 GP

Braz pahalı gibi gelebilir ama grubumuza katacaklarını göz önüne alırsak oldukça kullanışlı bir yaratık.

Artıları: Savunma, kurtarma zarı ve saldırısı oldukça iyi. Benim büyülerim bu yapı üstünde tam etkili olduğundan daha etkin hale getirebilirim ve benim büyülerimi de daha etkin hale getirebilir. Ayrıca ihtiyacımız olan ikinci savaşçının yerini de doldurabilir ve uzaktanda saldırı özelliğine sahip.

Eksileri: 9000GP yi ödemeyi kabul ederseniz, elimizde ancak 640GP gibi bir para kalacaktır. (1 cure moderate wounds asası 2210 GP) Bununla iyileştirme asası alamayız. (Benim almam kesin gereken 2 adet 0. seviye (188x2), 3 tane 1. seviye (1x ray of hope, 1x protection from evil, 1xcure light wounds) asası 1300 GP tutuyor.) Ayrıca tipi çok kayık bir yaratık ve sessiz hareket gibi becerilerini construct olduğundan kaybediyor.

Savunmam: Alacağımız darbeleri iyileştirmekten önce bence azaltmanın yolunu bulmalıyız ki bence bu arkadaş onun için biçilmiş kaftan. Üstüne geceleri dinlenirken bunu bekçi olarak kolaylıkla kullanabiliriz. Ayrıca size o kadar büyülü eşyanın yapımında para kazandırdıktan sonra herhalde bana bu kadar kıyağı yaparsınız. :) Hem, bir cure light wound (1d8+1 heal) asası 350 GP iken ve cure moderate wounds asası (2d8+3) 2210 GP iken bence cure light wounds asasına yatırım yapmak bizim için daha karlı olacaktır. Ben elimdeki asa ile ve olaf hem büyü hemde asa ile iyileştirme yaparken darbelerden o kadar çekeceğimizi sanmıyorum. Hem artık önümüzde darbe alıp daha çok darbe vuran Vulfgar yerine darbe alması bile oldukça zor olan cüce Viarfar olacak.

Grubun diğer üyelerinden gelecek cevaplara göre karakter kağıdımı yenilemek isterim.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Cantrip/4 slot
Detect Magic
Ghost Sound
Light
Silent Portal
1.seviye/6 slot
Comprehend Languages
Expeditious Retreat
Feather Fall
Mage Armor
Magic Missile
Sleep
2.seviye/5 slot
Darkvision
Fox's Cunning
Minor Image
Web
Invisibility
3.seviye/ 3 slot
Fireball
Haste
Stinking Cloud
4.seviye/ 2 slot
Confusion
Dimension Door
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome benim için mahsuru yok DM tamam derse eğer. Yalnız hikâye çoktan başladı farkındaysan.

Devrimk, Arween'in yaşadıklarını biz bilmiyoruz değil mi?

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Darkgnome benim için mahsuru yok DM tamam derse eğer. Yalnız hikâye çoktan başladı farkındaysan.

Devrimk, Arween'in yaşadıklarını biz bilmiyoruz değil mi?

.
Evet bilmiyorsunuz.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome senin karakterin Effigy yapamıyor sanırım.
Complete Arcane'de Effigy Master diye prestij sınıf var onun özelliğinde var bu. Tome of Magic'de konuyla ilgili yazı bulamadım.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Complete Arcane de yazıyormuş effigy yaratıklar. Oradan baktım ve craft construct sahibi her sınıfın yapabileceğini gördüm oradan. Effigy master ise bu yaratıklar üstüne uzmanalaşarak onalrı olduklarından daha güçlü hale getiriyor.

İnternetimin azizliği sebebiyle sabahtan beri atmayı beklediğim bir yazıyı atıyorum. Oldukça geç olmuş gibi geldi bana. Oyun oldukça ilerlemiş sanırım. Bu şekilde elimden geldiğince takip etmeye çalışacağım. Ancak oyunun roundlarının aksaması gibi bir sorun ile karşılaşırsak devrimk'in benim karakterim üstünde sonuna kadar sçz sahibi olduğunu söyleyebilirim. Yeterki alnıma kurşunu yiyeceğim pozisyonlara sokmasın beni... :D :-P

Karakter kağıdımda değişiklikleri bu şekilde yapacağım. Benim için oldukça gerekli olan karizma veren pelerini dahi satarak en azından size olan yükümü bir miktar daha azaltmaya çalıştım. Bu sayede ortak kasadan sadece 2398 GP çektim. Yaklaşık 2400 GP hala kasada mevcut.

Devrimk. Birde şu koluma takılmış olan lanetli pazuband’ın ne olduğunu söyleyebilirmisin? Sadece takanın bünye değerini mi düşürüyor, yoksa belli özeliklere sahip kişiler taktıklarında onlara farklı beceriler de veriyor mu? Ona gçre onu da koleksiyonumda bulundurmak istiyorum. Olmadı satar para kazanırız.

....

İsim: Benjamin Ubermench
Irk: İnsan
Sınıf: Artificier 7
Boy: 1.71
Kilo: 79
Saç: Siyah-kızıl (Saçların arasında beyazlar da fark edilmeye başlanmış)
Göz: Kahve (Genç yaşına rağmen, yorgun ve bitkin bakan gözler)

Sınıf Yetenekleri:
Intelligence-based Infusions
Artificer Knowledge
Artisan Bonus
Disable Trap
Item Creation
Retain Essence
Metamagic spell trigger

STR: 12 (+1)
DEX: 14 (+2)
CON: 14 (+2)
INT: 17 (+3)
WIS: 8 (-1)
CHA: 14 (+2) (16 (+3))

AC: 16 (10 + 4 (Chainshirt + 2(dex) )
Touch AC: 12
Flatfoot: 14

Wound: 41
Vitality: 14

BaB: +5
meele : +6
Range: +7
INIT: +2
Movement: 30ft.

Weapon...........Attack......Damage.....Critical.....Range
Crosbow............+7...........1d8..........20x3.......90..
Sickle............... +6...........1d6+1.......19-20............
Sicklex2............ +4...........1d6+1.......19-20............

Saves....Base...Stat...Misc...Total
Fort:.......2.......2......0........4
Ref:........2.......2......0........4
Will:........5.......-1.....0........4

Feats:
Two weapon fighting
Double wand wielder
Skill focus: Use magic device
Fell Drain

Class Bonuses:
1 Scribe Scroll
2 Brew Potion
3 Craft Wondrous Item
4 Craft Homunculus
5 Craft Arms and Armor
6 Craft wand
Bonus feat: Craft Construct

Languages:
Common
Dwarven
Elven
Gnome

Skills:.............Rank....Ability......Misc.......Total
Appraise...........5.........3..........0............8
Concentration.....5.........2..........0............7
Craft (Alchemy)...1.........3..........0............4
Disable device.....6.........3..........0............9
Search..............9.........3..........0............12
Spellcraft...........6.........4..........2............12
Know.(arcana).....9.........3..........0...........12
Know.(local).........1........3..........0...........4
Know.(Religion).....2.........3.........0...........5
Know.(the planes)..2.........3.........0...........5
Open lock............6.........3.........0...........9
Use magic device...10..........2........8...........20 (24 scrolls, 22 wands)
Craft Gemcutting...5..........3........0............8
Craft Leatherwork..6.........3........3............12
Craft Armor.........5..........3........0............8
Craft weapon......1..........3.........0...........4
Craft carwing.......1.........3.........0............4

Magic items :
Homonculus*
Headband of benjamin (+5 Use Magic Device)
Hand of Mage
Cursed something (-1 con)
Costruct*

Wands (Caster x Spell)...
1 x 0
Acid orb (50)
Ray of frost (50)

1 x 1
Magic missile (46)
Enlarge person (49)
Cure ligt wounds (50)
Ray of hope (49)
Protection from evil (50)

3 x 2
Bears Endurance (48 )
Scorching ray (48 )

Parşömen:
-

İksir:
-

Items

Spell component pouch, (Wand holder)
Backpack, (Wand holder)
Traveler's outfit,
Flask,
Bedroll
Chalk, 1 piece,
Oil (1-pint flask),
2 x Paper (sheet),
Parchment (sheet),
Case, map or scroll,
Candle,
0 GP

Cast:
1......4 DC 14
2......4 DC 15
3......3 DC 16

Homonculus:
Dedicated wright
Size: Tiny
Speed:10
HP:5
AC: 12
Saves: 0 0 0
att: +3 (1d3+1) (Mostly runs away and hide when caster not around)
Special qualities: Construct, Darkvision, low light vision, İtem creation

Item creation:1 saatimi bununla birlikte eşya yapımı için harcadığımda geri kalan çalışmayı kendisi yapıyor. Gereken bütün büyüleri içine işlemem gerekiyor.

AC: 23 (+5 dex, +8 natural)
Attack: Claw +10 melee(1d10+5) or spike +10 ranged(1d6+5)
Full Attack: 2 claws +10 melee(1d10+5) and bite (1d4+2) or 2 spikes +10 ranged(1d6+3)
........

5 senede ne oldu?

Benjamin’in kulaklarında akşamki sözler yankılanıyordu. Onca zorluklar, mücadele, uğraşı... Ölümden kaç defa döndüşünü kendisi bile bilmiyordu. Yaşadıklarını aklında canlandırdırça ne kadar da acınacak durumda olduğunu daha da iyi anlıyordu.

Hocası ile birlikte çıktıkları onca macerada hep zaferle dönmüşlerdi. Hiç birinde bu kadar ölüme yaklaştığını, bu kadar zor durumlarda kaldığını hatırlamıyordu. Kendi ayakları üstünde durabileceği bir görevi ilk defa verdiklerinde ise asıl sorumluluğun ne demek olduğunu ve küçük kararları almanın aslında ne kadar önemli olduğunu görmüştü. Oldukça acı bir ders ile.

Başarısız olmanın acısının da ötesinde, hocasının hayatını değiştirebilecek bir olayı boş verme gafletini göstererek, kendi hayatını ve rahatını daha da önde tutarak “kahraman” sıfatını kendi üstüne nasılda sadece giydirdiğini, ama kalbinde taşımadığını görmüştü. Hep kendisine tekrar ettiği bu söze aslında ne kadar da uzak baktığını ve ne kedar da yakın olduğunu görmüştü.

Büyü ağında bir gedik açılmıştı. Sadece büyü ağı değil, büyünün varlığında bir gedik açılmıştı. Bunun en büyük sorumlusu ise kendisi idi. Geri dönmeyi diğerlerinin aklına kendisi getirmişti.

“Zaten bunca yaptıklarımız ile, kötü adamların planlarını bir süreliğine sekteye uğratmışızdır!”

Planlarının dahi ne olduğunu bilmediği kişilerin planları hakkında bu kadar kolay konuştuğu için başlarına gelmişti bu olay. Bunun bir telafisi olmalıydı. Oradaki örgüyü tekrar var etmenin bir yolu olamlıydı. Daha öncesinde de yoktu ağ ama büyü vardı. Büyünün gelişini engelleyen bir şey olmalıydı. Benjamin’in hatasını telafi etmesi gerekiyordu.

Kendi bilgisi el verdiği ölçüde araştırmalarına gömüldü. Büyü ve kaynağı hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerekiyordu. Büyünün kullanışı değil, kendisi ve geçmişine bakmaya başladı. Tanrısal güçler sebebi ile dini konulara verdi kendisini ancak bundan çabuk vaz geçti. Büyünün, din ile çok ilgili olmadığını gördü. Sadece tanrılar arası mücadelelerine takılmıştı dini tarihçiler.

Diğer diyarlardaki büyünün işleyişine verdi kendisini. Ancak bundan da çabuk uzaklaştı. Her diyarın kendine has bir büyü dokusu vardı. Ortak yönler dışında çok farlı yönlerde vardı. Asıl hepsinin birleştiği nokta, şu anda kendisinin bulundu “asıl maddesel” diyardı. Burada bir boyutlar arası çatışma değil, bir şeyin yok oluşu ile karşı karşıyaydı. Bunun farkına her varışında olduğu gibi tekrar korku ile titredi. Büyüsüz bir bölge korkunçtu ancak bunun ilerisi büyüsüz birdünya idi.

En sonunda büyünün kendi tarihine geri döndü. Eski büyücülerin yaptıkları hatalar sebebiyle büyünün tanrılar tarafından nasıl kontrol altına alındığını gördü. Ağ Mystranın denetimindeydi ve yok oluşu büyüyü yok etmiyordu. Asıl büyünün kullanılışı etkisiz hale getiriliyordu. Bundan etkilenmeyenler ise karanlıklar kraliçesi olarak adlandırılan SHAR’ın kendi örgüsüne sahip olanlardı.Onca zaman boyunca aradığı ip ucuydu bu. Büyüsüzlük alanında dahi aslında büyü olmalıydı. Ancak onu kullanmalarını sağlayacak aletleri yani büyü örgüsü ellerinden alınmıştı.

Her büyü kullanıcısının farklı bir tarzı vardı. Kabaca; din adamları ve büyücüler yani ilahi büyü ile sırri büyü. Hepsinin kaynakları farklı gibi gözükse de hepside bu olaydan aynı şekilde etkileniyorlardı. Hepsinin ortak kaynağı zarar görmüş olmalıydı. Sadece karanlıklar kraliçesinin ağını kullananlar bundan etkilenmiyordu.

Sonunda aradığı cevabı bulmuştu. Asıl cevap, hep yanı başında olan kendisindeydi. Kendisinin kullandığı büyü aslında büyünün en saf haliydi. En saf halini şekilllendirmek için hep uğraşması gerekiyordu ve sonunda diğerlerininki kadar ince elenmiş olmayan daha kaba bir halini kendisi de yapabiliyordu. Tek yapması gereken bu kaba hali doğrudan kullanan bir güç bulmak ve bu gücün kaynağına oradan yaklaşmaktı.

Hep süreli bir zaman kalan ince işlenmiş büyüler değil, büyünün en sabit kaldığı ve büyüsellerden en az etkilenen bildiği en güçlü büyü bağlarına sahip kaynaklara yani yapısal yaratıklara döndü. Bunun daha da ilerisi olarak, bütün yapısallara göre büyüden daha uzak, insanın fiziksel emeğine daha dayalı, ancak içinde hala büyüyü barındıran bir yapısalın varlığına rastladı. Herşeyin cevabı için araştırmasına ondan başlayacaktı.

Geçen yıllar ona diğerlerine göre daha zalim davranmıştı. Üstündeki yükün ağırlığı sanki kendisini daha da fazla hırpalıyor ve başarısızlıkla sonuçlanan o macerasından sonra kaybettiği arkadaşları, ve özellikle birinin kaybı, onu gerçekten perişan ediyordu. Saçları ağarmış ve gözleri artık daha ateşli ama daha bitkindi. Kendi başına ve çoğunlukla bilgi karşılığında daha güçsüz gruplara verdiği hizmetler sonunda aradığı cevaba daha fazla yaklaştığını hissediyor ama ne kadar uzak olduğunu gördükçe bunalıyordu. Kendisinden daha fazlasını bilen birin yardımına ihtiyacı vardı. Bu kişiye ise kendisinin değil kardeşlik grubundaki Yenedittas’ın daha yakın olduğunu anlamıştı. Elminster ile konuşmak herkese nasip olmazdı herhalde. Ancak onun karşısına çıkana kadar en azından daha da fazlasını başarmalı, ileriye süreceği tezini destekleyecek daha fazla bilgiye ulaşmalıydı. Elminster asla onun gibi düşünmeyecekti. Sonuçta Elminster de bir büyücüydü. Büyünün en asf halini kulanmıyordu.

Kardeşlik ile görüşmeye gideceği zaman ise Elminster ile ilgili bir söylenti duydu. Sadece onlarda olan değil, başkalarında da olan bir güç, bahşedilmiş bir yetek. Büyünün en saf halini kullanması için bazı kişilere bir hak veriliyordu. Aletler ve bileşenler ile değil, büyüyü sadece kendi isteklerine gçre şekillendirmelerini sağlayan bir güçtü bu. Artık büyüyü kullanmak için aletlere o kadar bağlı olmayan bu büyük büyücü efendilerinin kullandığı bu güce “Büyü ateşi” adı takılmıştı. Büyü ateşi belki de büyüsüzlük alanının tam zıttıydı. Belki de karanlıklar kraliçesinin planını bu güç bozabilirdi.

Kaleye giden yolculuk boyunca, kalenin içindeki çarpışmada ve sonrasında, Benjamin hiç konuşmadı. Sadece, Elminster’in asasını verecek kadar güvendiği yarım elfin neler yaptığını izledi ve gecelerini yeni yaratısının bitimi için harcadı. Elminster onda bir şeyler gördüyse, belki de büyü ateşinin bir kıvılcımı bu yarım elfte de olabilirdi. Büyünün en saf halini hiç bir alete gerek duymadan işleyebilen bir büyücü? Kendi yaratısını bitirdiğinde bu konuyu yarım elfe açacaktı ama önce dikkatle incelemeliydi. İçinde bilmese de kıskançlığın kıvılcımları yeşermişti. Raven’a karşı hissetiklerini tanımlayamasa da, Raven’ın bu adama karşı davranışları onu hep sıkılganlığa sürüklemişti. şimdi Raven yoktu ama Yenedittas hala oradaydı. 5 seneden beri aradığı bir bilmecenin cevabına en yakın anahtar kendisi olabilirdi.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Complete Arcane de yazıyormuş effigy yaratıklar. Oradan baktım ve craft construct sahibi her sınıfın yapabileceğini gördüm oradan. Effigy master ise bu yaratıklar üstüne uzmanalaşarak onalrı olduklarından daha güçlü hale getiriyor.

İnternetimin azizliği sebebiyle sabahtan beri atmayı beklediğim bir yazıyı atıyorum. Oldukça geç olmuş gibi geldi bana. Oyun oldukça ilerlemiş sanırım. Bu şekilde elimden geldiğince takip etmeye çalışacağım. Ancak oyunun roundlarının aksaması gibi bir sorun ile karşılaşırsak devrimk'in benim karakterim üstünde sonuna kadar sçz sahibi olduğunu söyleyebilirim. Yeterki alnıma kurşunu yiyeceğim pozisyonlara sokmasın beni... :D :-P

Karakter kağıdımda değişiklikleri bu şekilde yapacağım. Benim için oldukça gerekli olan karizma veren pelerini dahi satarak en azından size olan yükümü bir miktar daha azaltmaya çalıştım. Bu sayede ortak kasadan sadece 2398 GP çektim. Yaklaşık 2400 GP hala kasada mevcut.

Devrimk. Birde şu koluma takılmış olan lanetli pazuband’ın ne olduğunu söyleyebilirmisin? Sadece takanın bünye değerini mi düşürüyor, yoksa belli özeliklere sahip kişiler taktıklarında onlara farklı beceriler de veriyor mu? Ona gçre onu da koleksiyonumda bulundurmak istiyorum. Olmadı satar para kazanırız.

....

İsim: Benjamin Ubermench
Irk: İnsan
Sınıf: Artificier 7
Boy: 1.71
Kilo: 79
Saç: Siyah-kızıl (Saçların arasında beyazlar da fark edilmeye başlanmış)
Göz: Kahve (Genç yaşına rağmen, yorgun ve bitkin bakan gözler)

Sınıf Yetenekleri:
Intelligence-based Infusions
Artificer Knowledge
Artisan Bonus
Disable Trap
Item Creation
Retain Essence
Metamagic spell trigger

STR: 12 (+1)
DEX: 14 (+2)
CON: 14 (+2)
INT: 17 (+3)
WIS: 8 (-1)
CHA: 14 (+2) (16 (+3))

AC: 16 (10 + 4 (Chainshirt + 2(dex) )
Touch AC: 12
Flatfoot: 14

Wound: 41
Vitality: 14

BaB: +5
meele : +6
Range: +7
INIT: +2
Movement: 30ft.

Weapon...........Attack......Damage.....Critical.....Range
Crosbow............+7...........1d8..........20x3.......90..
Sickle............... +6...........1d6+1.......19-20............
Sicklex2............ +4...........1d6+1.......19-20............

Saves....Base...Stat...Misc...Total
Fort:.......2.......2......0........4
Ref:........2.......2......0........4
Will:........5.......-1.....0........4

Feats:
Two weapon fighting
Double wand wielder
Skill focus: Use magic device
Fell Drain

Class Bonuses:
1 Scribe Scroll
2 Brew Potion
3 Craft Wondrous Item
4 Craft Homunculus
5 Craft Arms and Armor
6 Craft wand
Bonus feat: Craft Construct

Languages:
Common
Dwarven
Elven
Gnome

Skills:.............Rank....Ability......Misc.......Total
Appraise...........5.........3..........0............8
Concentration.....5.........2..........0............7
Craft (Alchemy)...1.........3..........0............4
Disable device.....6.........3..........0............9
Search..............9.........3..........0............12
Spellcraft...........6.........4..........2............12
Know.(arcana).....9.........3..........0...........12
Know.(local).........1........3..........0...........4
Know.(Religion).....2.........3.........0...........5
Know.(the planes)..2.........3.........0...........5
Open lock............6.........3.........0...........9
Use magic device...10..........2........8...........20 (24 scrolls, 22 wands)
Craft Gemcutting...5..........3........0............8
Craft Leatherwork..6.........3........3............12
Craft Armor.........5..........3........0............8
Craft weapon......1..........3.........0...........4
Craft carwing.......1.........3.........0............4

Magic items :
Homonculus*
Headband of benjamin (+5 Use Magic Device)
Hand of Mage
Cursed something (-1 con)
Costruct*

Wands (Caster x Spell)...
1 x 0
Acid orb (50)
Ray of frost (50)

1 x 1
Magic missile (46)
Enlarge person (49)
Cure ligt wounds (50)
Ray of hope (49)
Protection from evil (50)

3 x 2
Bears Endurance (48 )
Scorching ray (48 )

Parşömen:
-

İksir:
-

Items

Spell component pouch, (Wand holder)
Backpack, (Wand holder)
Traveler's outfit,
Flask,
Bedroll
Chalk, 1 piece,
Oil (1-pint flask),
2 x Paper (sheet),
Parchment (sheet),
Case, map or scroll,
Candle,
0 GP

Cast:
1......4 DC 14
2......4 DC 15
3......3 DC 16

Homonculus:
Dedicated wright
Size: Tiny
Speed:10
HP:5
AC: 12
Saves: 0 0 0
att: +3 (1d3+1) (Mostly runs away and hide when caster not around)
Special qualities: Construct, Darkvision, low light vision, İtem creation

Item creation:1 saatimi bununla birlikte eşya yapımı için harcadığımda geri kalan çalışmayı kendisi yapıyor. Gereken bütün büyüleri içine işlemem gerekiyor.

Attack: Claw +10 melee(1d10+5) or spike +10 ranged(1d6+5)
Full Attack: 2 claws +10 melee(1d10+5) and bite (1d4+2) or 2 spikes +10 ranged(1d6+3)
........

5 senede ne oldu?

Benjamin’in kulaklarında akşamki sözler yankılanıyordu. Onca zorluklar, mücadele, uğraşı... Ölümden kaç defa döndüşünü kendisi bile bilmiyordu. Yaşadıklarını aklında canlandırdırça ne kadar da acınacak durumda olduğunu daha da iyi anlıyordu.

Hocası ile birlikte çıktıkları onca macerada hep zaferle dönmüşlerdi. Hiç birinde bu kadar ölüme yaklaştığını, bu kadar zor durumlarda kaldığını hatırlamıyordu. Kendi ayakları üstünde durabileceği bir görevi ilk defa verdiklerinde ise asıl sorumluluğun ne demek olduğunu ve küçük kararları almanın aslında ne kadar önemli olduğunu görmüştü. Oldukça acı bir ders ile.

Başarısız olmanın acısının da ötesinde, hocasının hayatını değiştirebilecek bir olayı boş verme gafletini göstererek, kendi hayatını ve rahatını daha da önde tutarak “kahraman” sıfatını kendi üstüne nasılda sadece giydirdiğini, ama kalbinde taşımadığını görmüştü. Hep kendisine tekrar ettiği bu söze aslında ne kadar da uzak baktığını ve ne kedar da yakın olduğunu görmüştü.

Büyü ağında bir gedik açılmıştı. Sadece büyü ağı değil, büyünün varlığında bir gedik açılmıştı. Bunun en büyük sorumlusu ise kendisi idi. Geri dönmeyi diğerlerinin aklına kendisi getirmişti.

“Zaten bunca yaptıklarımız ile, kötü adamların planlarını bir süreliğine sekteye uğratmışızdır!”

Planlarının dahi ne olduğunu bilmediği kişilerin planları hakkında bu kadar kolay konuştuğu için başlarına gelmişti bu olay. Bunun bir telafisi olmalıydı. Oradaki örgüyü tekrar var etmenin bir yolu olamlıydı. Daha öncesinde de yoktu ağ ama büyü vardı. Büyünün gelişini engelleyen bir şey olmalıydı. Benjamin’in hatasını telafi etmesi gerekiyordu.

Kendi bilgisi el verdiği ölçüde araştırmalarına gömüldü. Büyü ve kaynağı hakkında daha fazla bilgi edinmesi gerekiyordu. Büyünün kullanışı değil, kendisi ve geçmişine bakmaya başladı. Tanrısal güçler sebebi ile dini konulara verdi kendisini ancak bundan çabuk vaz geçti. Büyünün, din ile çok ilgili olmadığını gördü. Sadece tanrılar arası mücadelelerine takılmıştı dini tarihçiler.

Diğer diyarlardaki büyünün işleyişine verdi kendisini. Ancak bundan da çabuk uzaklaştı. Her diyarın kendine has bir büyü dokusu vardı. Ortak yönler dışında çok farlı yönlerde vardı. Asıl hepsinin birleştiği nokta, şu anda kendisinin bulundu “asıl maddesel” diyardı. Burada bir boyutlar arası çatışma değil, bir şeyin yok oluşu ile karşı karşıyaydı. Bunun farkına her varışında olduğu gibi tekrar korku ile titredi. Büyüsüz bir bölge korkunçtu ancak bunun ilerisi büyüsüz birdünya idi.

En sonunda büyünün kendi tarihine geri döndü. Eski büyücülerin yaptıkları hatalar sebebiyle büyünün tanrılar tarafından nasıl kontrol altına alındığını gördü. Ağ Mystranın denetimindeydi ve yok oluşu büyüyü yok etmiyordu. Asıl büyünün kullanılışı etkisiz hale getiriliyordu. Bundan etkilenmeyenler ise karanlıklar kraliçesi olarak adlandırılan SHAR’ın kendi örgüsüne sahip olanlardı.Onca zaman boyunca aradığı ip ucuydu bu. Büyüsüzlük alanında dahi aslında büyü olmalıydı. Ancak onu kullanmalarını sağlayacak aletleri yani büyü örgüsü ellerinden alınmıştı.

Her büyü kullanıcısının farklı bir tarzı vardı. Kabaca; din adamları ve büyücüler yani ilahi büyü ile sırri büyü. Hepsinin kaynakları farklı gibi gözükse de hepside bu olaydan aynı şekilde etkileniyorlardı. Hepsinin ortak kaynağı zarar görmüş olmalıydı. Sadece karanlıklar kraliçesinin ağını kullananlar bundan etkilenmiyordu.

Sonunda aradığı cevabı bulmuştu. Asıl cevap, hep yanı başında olan kendisindeydi. Kendisinin kullandığı büyü aslında büyünün en saf haliydi. En saf halini şekilllendirmek için hep uğraşması gerekiyordu ve sonunda diğerlerininki kadar ince elenmiş olmayan daha kaba bir halini kendisi de yapabiliyordu. Tek yapması gereken bu kaba hali doğrudan kullanan bir güç bulmak ve bu gücün kaynağına oradan yaklaşmaktı.

Hep süreli bir zaman kalan ince işlenmiş büyüler değil, büyünün en sabit kaldığı ve büyüsellerden en az etkilenen bildiği en güçlü büyü bağlarına sahip kaynaklara yani yapısal yaratıklara döndü. Bunun daha da ilerisi olarak, bütün yapısallara göre büyüden daha uzak, insanın fiziksel emeğine daha dayalı, ancak içinde hala büyüyü barındıran bir yapısalın varlığına rastladı. Herşeyin cevabı için araştırmasına ondan başlayacaktı.

Geçen yıllar ona diğerlerine göre daha zalim davranmıştı. Üstündeki yükün ağırlığı sanki kendisini daha da fazla hırpalıyor ve başarısızlıkla sonuçlanan o macerasından sonra kaybettiği arkadaşları, ve özellikle birinin kaybı, onu gerçekten perişan ediyordu. Saçları ağarmış ve gözleri artık daha ateşli ama daha bitkindi. Kendi başına ve çoğunlukla bilgi karşılığında daha güçsüz gruplara verdiği hizmetler sonunda aradığı cevaba daha fazla yaklaştığını hissediyor ama ne kadar uzak olduğunu gördükçe bunalıyordu. Kendisinden daha fazlasını bilen birin yardımına ihtiyacı vardı. Bu kişiye ise kendisinin değil kardeşlik grubundaki Yenedittas’ın daha yakın olduğunu anlamıştı. Elminster ile konuşmak herkese nasip olmazdı herhalde. Ancak onun karşısına çıkana kadar en azından daha da fazlasını başarmalı, ileriye süreceği tezini destekleyecek daha fazla bilgiye ulaşmalıydı. Elminster asla onun gibi düşünmeyecekti. Sonuçta Elminster de bir büyücüydü. Büyünün en asf halini kulanmıyordu.

Kardeşlik ile görüşmeye gideceği zaman ise Elminster ile ilgili bir söylenti duydu. Sadece onlarda olan değil, başkalarında da olan bir güç, bahşedilmiş bir yetek. Büyünün en saf halini kullanması için bazı kişilere bir hak veriliyordu. Aletler ve bileşenler ile değil, büyüyü sadece kendi isteklerine gçre şekillendirmelerini sağlayan bir güçtü bu. Artık büyüyü kullanmak için aletlere o kadar bağlı olmayan bu büyük büyücü efendilerinin kullandığı bu güce “Büyü ateşi” adı takılmıştı. Büyü ateşi belki de büyüsüzlük alanının tam zıttıydı. Belki de karanlıklar kraliçesinin planını bu güç bozabilirdi.

Kaleye giden yolculuk boyunca, kalenin içindeki çarpışmada ve sonrasında, Benjamin hiç konuşmadı. Sadece, Elminster’in asasını verecek kadar güvendiği yarım elfin neler yaptığını izledi ve gecelerini yeni yaratısının bitimi için harcadı. Elminster onda bir şeyler gördüyse, belki de büyü ateşinin bir kıvılcımı bu yarım elfte de olabilirdi. Büyünün en saf halini hiç bir alete gerek duymadan işleyebilen bir büyücü? Kendi yaratısını bitirdiğinde bu konuyu yarım elfe açacaktı ama önce dikkatle incelemeliydi. İçinde bilmese de kıskançlığın kıvılcımları yeşermişti. Raven’a karşı hissetiklerini tanımlayamasa da, Raven’ın bu adama karşı davranışları onu hep sıkılganlığa sürüklemişti. şimdi Raven yoktu ama Yenedittas hala oradaydı. 5 seneden beri aradığı bir bilmecenin cevabına en yakın anahtar kendisi olabilirdi.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome kısıtlı zamanında geçen zamanı kendi açından özetlediğin için teşekkür ederim.
Bir iki hata vardı yaratıkta düzelttim. Peki bu insan boyundaki korkunç yaratığı şimdiye kadar gizlediğini ve tünelde ortaya çıkardığını varsayıyorum. Pek insan içine çıkarılabilecek bir yaratık değil. Bunu küçültebilen bir büyün filan var mı?

KRUTHİK
Image
Attack: Claw +10 melee(1d10+5) or spike +10 ranged(1d6+3)
Full Attack: 2 claws +10 melee(1d10+5) and bite (1d4+2) or 2 spikes +10 ranged(1d6+5)
Cost to create: 9000 GP
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Arkadaşlar beklerseniz kapı 4 tur sonra açılacak. Bu süre içinde yapacaklarınızı ve posizyonunuzu belirtin. Bu turlar için beklemeyelim.

İki kişinin yanyana durabileceği bir koridordasınız.
Ã?nde Krithik, Viarfar
Arkada Benjamin, Olaf
En arkada Yenendithas olarak düşünüyorum.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet sıralama bence de uygun.

...........

Benjamin bu na ya! :-P Üzerinde oturacak yer de yok ki binek olarak kullanasın! :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Güzel sevdim bu yaratığı :D Biz cüceler binek olarak Griffon'dan fazlasına karşıyız ama bu da güzelmiş :D

Tabiî şaka bir yana sıralama gayet hoş.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

-1 con veren eşya sadece gölge evrenindeki Shadar-Kai'lere +1 con veriyor. Başka bir özelliği yok, satılamaz ama anı olarak durabilir sizde.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yaratığımı taşımak istediğim zaman, "spell storing item" büyülemem ile "Shrink item" büyüsünü kullanmayı denemeyi ve bu sayede yaratığı 1/16 boyutuna getirmeyi yada eğer bir şehire girip yine aynı yerden çıkacaksak, onu sakladıktan sonra kendisine saldıran bir olursa saldırmasını, aksi taktirde hiç hareket etmeden beni beklemesini söylemayi düşünüyordum. Zaten bu tip bir yapısal ile dolaşmak her zaman için zor olurdu. Aslan yada ona benzer bir yaratı dahi yapsam yanımda taşıyamayacağım kesin. :D
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Yaratığımı taşımak istediğim zaman, "spell storing item" büyülemem ile "Shrink item" büyüsünü kullanmayı denemeyi ve bu sayede yaratığı 1/16 boyutuna getirmeyi yada eğer bir şehire girip yine aynı yerden çıkacaksak, onu sakladıktan sonra kendisine saldıran bir olursa saldırmasını, aksi taktirde hiç hareket etmeden beni beklemesini söylemayi düşünüyordum. Zaten bu tip bir yapısal ile dolaşmak her zaman için zor olurdu. Aslan yada ona benzer bir yaratı dahi yapsam yanımda taşıyamayacağım kesin. :D
Shrink item uygundur cebine alıp dolaşırsın.

Arkadaşlar savaşa hazırlanırken büyülerin aktif süresiyle ilgili olarak her zaman problem olurdu. 4th'da bunu çözmüşler. Bizim oyunumuzda da savaşa girmeden önce ne zaman büyülerinizi yapacağınızı belirteceğim.

Ã?rneğin bu zindana girmeden saat bazlı bütün büyülerinizi yapın diyerek sizi uyarsaydım şimdi o büyüleri yaparak zaman kaybetmezdiniz.

Bu bakış açısıyla Benjamin'in "Reinforce Construct" büyüsünü zindana girmeden yaptığını varsayıyorum. Yenendithas'ın Mage Armor'u var, başka o tip büyüsü olan varsa buraya yazsın yapılmış gibi sayacağım.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Benim tüm saatlik büyülerim bunlar. Ancak pek çoğu her seviyem için 10 dakika sürüyor. Sanırım bunlarıda ekleyebiliriz.

Blast Rod(MoE p94)
<Evoc, SF(rod), 1Min, Touch, 10min/lvl>
– The touched rod has 1d8 per Caster level (max 10d8) stored into it. The caster can then use the rod to make ranged attacks. Before each attack, the caster removes 1 or more ‘d8’ from the rod (up to the total remaining) and makes a Ranged Touch attack at a target within 60’ to do that much damage (the caster can use all the die in the rod for a single attack, if desired).

Bu büyü ile birlikte benim "metamagic spell trigger" ynı anda kullanılabilir mi? Eğer olabiliyor ise benim parasızlığıma derman olmasa dahi en azından biraz daha hafifletebilir gibi geliyor bana.

Birde

Metamagic Item(Eb p113)
<Trans, VS, 1Round, Touch, 1rnd/lvl>
– Any spell cast by the touched Spell Trigger items (such as a Wand or Staff) has a Metamagic that the caster knows applied to the spell for this spell’s duration.

İle "Blastrod" büyüsünü aynı anda kullanmama mani herhangi bir etken var mı?

Double wand vielder özelliğimi biraz geri plana atarak biraz daha ekonomi yapma kararı alacağım zamanlar geldi sanırım. Zaten bir miktar para içerideyim :D
Eskisi ka
Post Reply