Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Tabii öğrenin büyülerinizi, zaten bu uzun süreyi vermemin sebeplerinden biri de eşya yapabilmek ve büyü öğrenebilmek için.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Sonunda karakteri hazırladım; kontrol edersen sevinirim Devrimk.

Bu kadar gecikmesinin sebebi; Wizard e-tools (3,5 versiyonu) programına yüklediğim içindi.
Eşya fiyatları, vs karıştı biraz. Ben söz konusu eşyaları aldıktan sonra kendime 20gp civarında bir cep harçlığı bıraktım sadece. Fazlası grubun ortak bütçesine olsun. Ayrıca 2 iyileştirme wandı bende duruyor; başka kullanabilen varsa birini de ona veririm. (galiba Benjamin kullanabiliyordu)
Yanımda bir de katırım var; eşyaları filan taşıyor sağolsun. :mrgreen:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

devrimk acaba bizim kulede bulduğumuz eşyaların da bir açıklayabilirmisin? Biri sanırım lanetli bir omuzluktu, diğeri ise ne olduğunu bilemediğim bir pelerin.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:devrimk acaba bizim kulede bulduğumuz eşyaların da bir açıklayabilirmisin? Biri sanırım lanetli bir omuzluktu, diğeri ise ne olduğunu bilemediğim bir pelerin.
Pelerin nerede çıkmıştı? Hatırlayamadım aradan bayağı zaman geçmiş.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

3200gp+5000gp=8200gp.
8200-6000=2200gp (Headband Intellect +4)
2200-1000=1200gp (Grup için)
1200-375= 825gp (Scroll of dispel magic alıp kitabıma yazdım.)
825-525=300gp (Scroll of Dispel Magic kendim yazdım.)

Ya, ben yazınca niye daha pahalı?

Scrolls: Base price = spell level Ã? caster level Ã? 25 gp

Devrim, ben yazdığımda böyle tutuyorsa, o zaman satın alırım daha iyi. Yanlış hesapladım dimi? Ã?ünkü, saçma oluyor. Avantajıma olması lazım iken, ben yazınca 525gp tutuyor. Tüccardan, scroll of dispel magic aldığımda, 375 tutuyor?

Caster level imi 7 olarak hesapladığım için, 525 tuttu. Ama zaten caster level istemiyor. Yine de, 5 olarak hesaplasam bile (ki en alt 5 yapabilirim) tüccar ile aynı paradan yazmış olacağım: 375gp. :( :( :( ?
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Scroll yazarak büyücüler para kazanamasın diye o şekilde yapmışlardır.
Genelde scroll fiyatları minimum seviyeden hesaplanır. Bunun dezavantajı scroll okununca düşük seviye büyücü yapmış gibi sayılır.
Yani 10d6 hasar veren fireball scrollu listede yazandan daha pahalıya gelir.

Apprentice of Nemhir's Spellbook:

Başlığı altındaki büyüleri de kendi kitabına geçirdin sayalım bu süre zarfında ayrı durmasın artık.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer sen etraflıca gezmiştin kaleyi, genel olarak plan herkese uygun gözüküyor. Tabii ilk kısıma tuzak kurmak ya da üstten kızgın yağ dökmek gibi bazı numaralar da kullanılabilir. Arween paladin olduğu için bu tip hilelere yanaşmayacaktır hepiniz bu kadarını anlayabiliyorsunuz.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Tamam, o zaman 375 den yazarım. 500gp kalır. Nasılsa, bu büyü için casterlevel atılmıyor, bildiğim kadarıyla.

Dwaxer, grup bütçesi ne kadar oldu? Bir tane fireball yazmam hepimiz için iyi olur diye düşünüyorum.

Nemhir'in kitabını, şey için saklıyordum. Biliyorsunuz, midnight bir kere kendi kitabının yanışını izlemek zorunda kalmıştı. Yedek bir kitap yazacağım sonra, bizim kulemize saklarım. Spell Mastery ile birkaç büyü belleğime alırım. Teleport gibi...

Okey, nemhir'in kitabını siliyorum.

Dwarxer, sen de fireball scroll unu düşün. ok. Aslında bir de, "invisibility sphere" parşomeni yanımızda taşısak isterseniz iyi olur. Hepimizi görünmez yaparım. şimdi ışnlanabilirim. Yanımda sizleri de götürebilirim, sanırım hepinizi alabilir miyim bilmiyorum. (Dimension Door).

Ah, evet. Alacağım feat'i büyücülerin seçebileceği bonus featlerden seçmem gerekiyormuş. Karakterimi e-tolls da baştan yarattım. Maximize almıştım, onun yerine Quicken spell diye düzeltiyorum. Ã?ünkü, :P Elminster'in asası bende.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Devrimk karakteri yaptım, AC'yi düşürdüm gibi oldu aslında sanki biraz fakat dediğin gibi Cleave ve Great Cleave'yi attım.Karakteri bir sonraki seviyede de AC'ye yükleyip sonra Dwarven Defender'a dönerek daha iyi bir karakter olmayı düşünüyorum.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer sen etraflıca gezmiştin kaleyi, genel olarak plan herkese uygun gözüküyor. Tabii ilk kısıma tuzak kurmak ya da üstten kızgın yağ dökmek gibi bazı numaralar da kullanılabilir. Arween paladin olduğu için bu tip hilelere yanaşmayacaktır hepiniz bu kadarını anlayabiliyorsunuz.
Kalenin haritası var mı? Olsa ona göre güzel plan kurabilirdik.

........

Mark fireball scroll 375gp bir tane bulunsun yedek olarak ama senin büyülerinde de var değil mi? Bence görünmezleri görmek, uçma filan gibi eksantrik scrollar bulunsun ve teleport, dimention dorr, passwall.

Bütçe hesabını bilemiyorum tam olarak 2 Cure Moderate Wound wandı 4500 (Benjamin yapabiliyorsa, yapamıyorsa sadece 1 adet) bütçeyi tüketecek gibi duruyor.

.......

Darkgnome'nin de iş hayatı çok yoğun anladığım kadarıyla.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Caltrip\ 4 slot
Detect Magic
Light (2)
Charm Person
Comperehend Languages
Mage Armor
Magic Missile (3)
2.seviye\ 3+2 slot
Fox's Cunning
Levitate
Resist Energy
Web
Minor Image
3.seviye\ 2+1 slot
Fireball (3)
4.seviye\ 1+1 slot
Dimension Door
Wall of Fire
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Mark fireball scroll 375gp bir tane bulunsun yedek olarak ama senin büyülerinde de var değil mi? Bence görünmezleri görmek, uçma filan gibi eksantrik scrollar bulunsun ve teleport, dimention dorr, passwall.
Tamam bende, 500gp kalmıştı. Bir tane daha ondan alabilirim.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Kalede geçecek savaş hikayesel olacak. Taktik için uğraşmanıza gerek yok. Başlıca karakterleri tanıyıp rp yapmanız daha önemli burada. İlk kısımı yazdığımda daha iyi şekillenir kafanızda.

Benjamin Artificier olduğu için her türlü itemi yapabiliyor. Seviye +2 kısıtlaması var sadece. Yani 9. seviye eşyaları yapabiliyor.
Last edited by devrimk on Sat Feb 21, 2009 4:51 am, edited 1 time in total.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk; gelen ordunun büyüklüğünü biliyor muyuz? 10.000 filan demeyeceksin herhâlde? :-o Yoksa bunu oyun içinde mi ancak tespit ederiz? Bir de biz bunlara surlardan atış yapabiliriz herhâlde değil mi? Yenendithas fireball filan atarsa o paladin komutan kızar mı kızartıyoruz diye?

Benim şimdilik aklıma gelenler; kalabalık orklar yakına geldiklerinde ben bir ya da duruma göre birkaç "Day-light" büyüsü atarım; anında Yenendithas da "Web" atar. Zaten bunlar izdihamdan birbirini ezer. Bu arada oklarız bol bol. Kalabalık üst üste binince Yenen firebalları sallar hızlı hızlı. Benjamin ne yapar; wand filan vardı herhâde onda. Edmond sen de ilk dalgada surlardan crossbowla 2.bölümde ise sen ve ben aşağıya inip çarpışırız?

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Kalede geçecek savaş hikayesel olacak. Taktik için uğraşmanıza gerek yok. Başlıca karakterleri tanıyıp rp yapmanız daha önemli burada. İlk kısımı yazdığımda daha iyi şekillenir kafanızda.
Hımm, anlaşıldı. Ben şu muhalefet yarımelf ile görüşmek istiyorum ama paladin kadını da kızdırmak istemiyorum. :roll: Onların arasında husumet filan mı var acaba? Bu kişileri yakından tanıyor muyuz, biliyor muyuz?

.
Post Reply