ISLANDA ..... MACERA!!

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Seyredi bu şansı değerlendirmek için hemen yanındaki korsan gemisine çıkmaya çalıştı.

Athletics check denemesi

Eğer vurmaya tur yetmiyorsa Action Point harcayarak vuruyorum.

Ã?ıktığı yer dolayısıyla hemen dibindeki Turret'in başındaki korsana bir anlık saldırı yapacaktı, (Combat Advantage vereyeceğini ümit ediyorum, çünkü bir anda çıkıyorum ve eleman oklu bir aletin başında)

Booming Blade Korsan 6

Eğer vurmaya tur yetiyorsa yine Action Point harcayarak vuruyorum.

Genç elemental hızını alamayıp bir kez daha gömdü.Hem avantajını da kullanmak istiyordu.

Booming Blade Korsan 6

Turun yeteceğini düşünüyorum, iki hamle yaptım sonuçta?
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

[color=cyan]dwaxer[/color] wrote:
şöyle yeni sayfaya aldım haritayı; göz önünde olsun diye. :mrgreen:

.

Banshee:
Banshee çektiği kılıcınıda elinde tutarak, hızla güverteye çıkmak için harekete geçti. Güverteye çıktığında korsan 4 ün yanına ilerleyecekti. ( güverteye çıkınca, bir kare sola ardından aşağıya ve sir kare sağ aşağı çapraza yani tam korsan 4 ün önüne gelecek şekilde ) ardından korsana saldıracaktı.
StrvsAC attack(19):24 başarılı – Hit:1d8+1=5+1=6
Güzel bir vuruşla yaralar korsanı.

Meurich:
Saklandığı yerden bir aralık bulur ve korsan 7 ye nişan alır.Ardından okunu yollar.Sly flourish,Sneak Attack(her halükarda korsan 7 ye ok atar)
DexvsAC attack(5):14 başarısız
Ok korsanı sıyırıp geçince, Meurich’in yeri belli oldu! “Hey arkadan saldırıyorlar!” diye bağırdı Korsan7.
Korsan 7 ölmezse,
Action point
Saklandığı yerden bir aralık bulur ve korsan 1 e nişan alır.Ardından tetiği çeker.Yüzünde sinsi bir gülümseme. Sly Flourish Sneak Att. (ancak Korsan1 de arkadaşının uyarısıyla uyandı işi, sneak attack olamadı)
DexvsAC attack(17):24 başarılı – Hit:d6+Dex modif+Cha modif+1=3+4+4+1=12
Çok pis bir yaralama olmuştur, sinsi olmasa da.

Orbis:
Eğer Benden önce biri öldürmez ise,
Orbis turret okunun verdiği acıyla bağırdı, "Aahhh, bunu sana ödeteceğim lanet korsan. Kaptanın bile sana ihanet ediyor, arkana baksan iyi edersin."Bluff
Orbis Bluff(13):13, Korsan (+10)Insight(1):12
Korsan aptal gibi arkasına bakar ve Orbis’in atağına karşı combat advantage verir!
Magic missile,(Korsan 7)
IntvsRef attack(13):18 başarılı – Hit:2d4+Int modif+1=4+4+1=9
Enerji bir daha vurmuştu korsanı.
Action Point
Aynı hızda bir büyü daha yolladı korsana. Magic Missile
IntvsRef attack(9):14 başarılı – Hit:2d4+Int modif+1=6+4+1=11
Gümüşsü missile korsanın suratında patlayınca adam ölür. Büyük Turret boş kaldı şimdilik.

Kalazhad:
"Hey sen!" diye seslenir gemiciye (Gemici 2) "arkadaşını savaştan uzaklaştır. Seni korurum"
"Jones! Sana ihtiyacımız var!" Kalazhad geminin en ucuna -güneybatısına ilerledi ve biraz daha güneye ilerleyince merdivenin yanına gelmişti. Oradan koşturarak (charge) karşısındaki korsana (Korsan 5) tüm kuvvetiyle vuracaktır (Brute Strike).
StrvsAC attack(13):22 başarılı – Hit:3d10+6+Str modif=30+6+4=40!
Kalazhad, kocaman Bastard kılıcını korsana yukardan aşayıya indirdiğinde, keskin metal hemen adamın boynunun yanından diklemesine girerek aşağıya kadar durmadı. Darbenin insanüstü şiddetiyle korsanın gövdesi sağlı sollu ikiye ayrıldığı gibi, kafası da koparak arkadaşlarının arasına düşer. Kanlar fıskiye gibi yağmıştır herkesin üzerine ve parçalanmış iç organlar güverteye yayılır. Bu korkunç manzara korsanlar üzerinde dehşet etkisi yaratmıştı (hepsi de bir dahaki attacklarına -2 ceza alır) gemiciler ise yardıma gelenlerin gücünü görünce moral kazandılar (hepsi de attack ve defanslarına 1 tur için +1’er aldılar)

Jones:
"Jones! Sana ihtiyacımız var!"

Hızla ilerler ve Gemici4'ün altı ile Gemici3'ün sağındaki kareye geçer. (2 Move Action,Korsan2'nin tehdit menziline girmeden Gemici4'ün solundan geçtim.)
Pelor'a dua ederek, Gemici4'e dokunur. ( Lay on Hands )
(Jones’in 1 healing surge harcandı) Gemici4 7 hit point iyileşti.
Action Point
Uzun kılıcıyla geniş bir daire çizerek, çevresindeki korsanlara saldırır. ( Valiant Strike )
Str+1vsAC attack(2):9 başarısız
Fakat iyi yapamamıştı bu hareketi paladin.

Kaddim:
Genç elemental, sırıtarak koşturmaya başlar.Deliler gibidir ama, bu bir savaşçının narasıdır. "Hoeeeeyt!" Ve en yüksek darbesini korsan 2'ye indirir Korsan 2'nin tam kuzeyinde duruyorum. Charge Attack, Chilling Blow Ve Korsan 4'ün bakışlarını kendine çeker. Aegis of Shielding
IntvsAC attack(1): Görünmez kaza!
Kaddim rakibinin üzerine charge yapıp atlamak için hız alırken, küpeştenin kenarına bastığında ayağı kayar ve bir anda kendini denizde bulur!

Kaptan Duma:
“Heeyo! Sağolun yabancılar, ya da dostlarım! Bu kraken alasıca korsanlara derslerini verelim!”
Tekrar turreti doldurup ateş eder.
DexvsAC attack(16):23 başarılı – Hit:2d8+3=2+3=5
Korsan6’yı yaraladı biraz.

Gemici2:
İki kare sola geriye çekilerek Korsan3’e crossbow atışı yapar.
DexvsAC attack(20): kritik vuruş! – Hit:8+3=11

Gemici3:
2 kare çapraz sol-yukarı çekilerek Korsan2’ye crossbow ile ateş eder.
DexvsAC attack(16):20 başarılı! – Hit:d8+3=3+3=6

Gemici4:
Kılıcıyla Korsan2’ye saldırısını yaparak sola 1 kare shift eder.
StrvsAC attack(14):18 başarılı – Hit:d8+3=1+3=4

Korsan1:
(Korsan6’ya hitaben) “Lan turretin başına geç, sancaktan ateş açeyolar!” Ve çantasından bir bomba daha çıkarır. Bunu Kalazhad’a sallıyor. Ve gemisinin arkasına doğru çekilir. (Cover:+5)
Alchemist’s Acid (level-6)vsRef attack(4):11 başarısız.
Savaşçının son anda çakilmesiyle, Asit bombası burnunun dibinden geçerek güvertede patlar. Cızır cızır.

Korsan2:
Banshee’ye sallar kılıcını ve 1 kare yukarı shift eder.
StrvsAC attack(19):20 başarılı – Hit:1d8+3=1+3=4

Korsan3:
Jones’e sallar silahını ve 1 kare sola shift eder. (gemicinin cesedine basıyor)
StrvsAC attack(2):3 başarısız

Korsan4:
Jones’e saldırır.
StrvsAC attack(14):15 başarısız

Korsan6:
Büyük korsan turretinin başına geçerek Meurich’i hedef alır.
Big-Turret DexvsAC attack(2):5 başarısız

Kaptan Borc:
Ã?nce bira geri çekildi (rahatça hız alabilecği bir pozisyona) “HIAAA!! HEPNİZİ DİLİM DİLİM DOğRAMAK şART OLDU!!” Koşarak gelir ve kocaman baltasını havaya kaldırmış bir şekilde havaya sıçrayarak (charge) Kalazhad’ın üzerine savurur! Staggering Blow
StrvsFort attack(2):13 başarısız
Ancak balta isabet etmeyince Kaptan Borc daha da hiddetlenmişti. “HIRR, şİMDİ GÃ?RÃ?RSÃ?N!!”
Action Point
Tekrar salladı iri baltasını Kalazhad’a. Inexorable Strike
StrvsAC attack(14):23 başarılı – Hit:3d12+5+3=12+8=20
Balta hatırı sayılır bir yara açmış, hatta Kalazhad’ın canının yarısını götürmüşse de, Kaptan Borc’un ettiği küfürler istediği gibi vuramadığını gösteriyordu!

Hit Points:
Banshee: 28-4=24
Meurich: 22
Orbis: 21-6=15
Kalazhad: 30-20= 10
Jones: 25
Kaddim: 31
.......
Kaptan Duma: 35
Gemici1: 30-12-11-10= -3 öldü
Gemici2: 30-12=18
Gemici3: 30-12=18
Gemici4: 30-3-12=15+7= 22
.......
Kaptan Borc: 41
Korsan1: 30-12=18
Korsan2: 30-9=21-6=15
Korsan3: 30-11=19
Korsan4: 30-6=24
Korsan5: 30-9=21-40= -19 öldü
Korsan6: 30-5=25
Korsan7: 30-13=17-9-11= -3 öldü

Image

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Ã?fkeli bir şekilde epesinin sapını iki eliyle kavradı ve korsan 2 ye doğru sertçe savurdu.

*Sure Stike
Image
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Kalazhad dişlerini sıkıp acıyı göstermemeye çalışarak "Yapabileceğinizin hepsi bu mu?!? YAARRRGGG!" kılıcını tüm gücüyle hem Borc'a hem de Borc'un sağında duran çirkin herife yanlamasına savurur (Cleave).

Fakat kötü yaralanmıştır. Son gücünü kullanarak "taktiksel geri çekilme" stratejisini uygulamanın tam vaktidir. Can havliyle kendisini kuzeybatı tarafına doğru fırlatır (shift).

şimdi durursa öleceğini biliyordur. Durmadan koşması gerekliydi (Action Point). Eğer kaptanın yanına koşarsa sıkışacağını biliyordu. O yüzden bir umutla Banshee'nin kuzeybatısına kadar koşup soluklanacaktır.

(Bu tur yapabiliyorsam second wind kullanmak istiyorum. Olmazsa diğer tur.)
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Jones

Korsan kaptanına meydan okur. ( Minor action: Divine Challenge )

Korsan3'e hızlıca saldırır. ( Paladin's Judgment )

Gemici1'i iyileştiriyorum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Orbis turretin başındak korsana büyüsünü yolladı.
Magic Missile
Murwinduck
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Murwinduck »

Korsan 6 yı haklamassa başına geleceklerin farkındadır.Bir an kardeşine bakar ondan cesaret alır. Ardından korsan 6'ya doğru heyecanlıca döner,"KADDİM İNDİR şUNUN SIRTINA !! "
"BLUFF

Ardından kaşlarını çatar,kendinden emin, okunu fırlatır sly flourish
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Banshee:
Ã?fkeli bir şekilde epesinin sapını iki eliyle kavradı ve korsan 2 ye doğru sertçe savurdu. *Sure Stike
Str+2vsAC attack(16):23 başarılı – Hit:d8=2
Hafif bir yara açar, bayan savaşçı.

Meurich:
Korsan 6 yı haklamassa başına geleceklerin farkındadır.Bir an kardeşine bakar ondan cesaret alır. Ardından korsan 6'ya doğru heyecanlıca döner,"KADDİM İNDİR şUNUN SIRTINA !! " "BLUFF Ardından kaşlarını çatar,kendinden emin, okunu fırlatır sly flourish
Bluff check(6):15 başarısız (kandıramadı)
DexvsAC attack(11):18 başarılı – Hit:d6+Dex modif+Cha modif+1=3+4+4+1=12
Ciddi bir hasar verir düzenbazın oku.

Orbis:
Orbis turretin başındak korsana büyüsünü yolladı. Magic Missile
IntvsRef attack(11):16 başarılı – Hit:2d4+Int modif+1=8+4+1=13
Gümüş enerji çarptığı gibi korsan6 son nefesini vererek yıkılır.

Kalazhad:
Kalazhad dişlerini sıkıp acıyı göstermemeye çalışarak "Yapabileceğinizin hepsi bu mu?!? YAARRRGGG!" kılıcını tüm gücüyle hem Borc'a hem de Borc'un sağında duran çirkin herife yanlamasına savurur (Cleave).
StrvsAC attack(10):16 başarılı – Hit:d10+Str+2=1+4+2=7
Borc’u hafiften yaraladı ve yandaki korsan3’e de dmg=4 hasar verir.
Fakat kötü yaralanmıştır. Son gücünü kullanarak "taktiksel geri çekilme" stratejisini uygulamanın tam vaktidir. Can havliyle kendisini kuzeybatı tarafına doğru fırlatır (shift).
şimdi durursa öleceğini biliyordur. Durmadan koşması gerekliydi (Action Point). Eğer kaptanın yanına koşarsa sıkışacağını biliyordu. O yüzden bir umutla Banshee'nin kuzeybatısına kadar koşup soluklanacaktır. (Bir sonraki tur second wind kullanmak istiyor)

Jones:
Korsan kaptanına meydan okur. ( Minor action: Divine Challenge )
Korsan3'e hızlıca saldırır. ( Paladin's Judgment ) Gemici2'yi iyileştiriyorum.
StrvsAC attack(18 ):27 başarılı – Hit:3(d8+4)+Str modif=27+4=31
Jones’in kılıcı korsanın kafasından aşağı doğru sanki tereyağı keser gibi inerken birden güneşi andıran bir ışık parlaması olur. Bir saniye sonra korsanın boydan boya ikiye ayrılmış ve sanki kavrulmuş gibi kapkara cesed yarıları yere devrilir. Bu arada gemici2 mucizevi bir şekilde iyileştiğini hissetmiştir. (7 hit point iyileşti)

Kaddim:
Seyredi (?????) bu şansı değerlendirmek için hemen yanındaki korsan gemisine çıkmaya çalıştı. Athletics check denemesi: başarılı Ã?ıktığı yer dolayısıyla hemen dibindeki Turret'in başındaki korsana bir anlık saldırı yapacaktı, ama çıktığında Korsan6 çoktan öldürülmüş olduğundan hedefini değiştirirBooming Blade Korsan1
IntvsAC attack(1): Sakar!
Vuramadığı gibi kılıcı elinden fırlayıp geminin iskele tarafından suya düştü. (sol-aşağı çapraza düştü; haritada işaretli)

Kaptan Duma:
Ã?ifte kılıcını çekerek, “Seni soysuz barbar!” korsan kaptanına saldırır. (1 shift+) Jaws of the Wolf
StrvsAC 1.attack(16):24 başarılı – Hit:2(d8+1)+Str modif+d6=12+3+3=18
2.attack(19):27 başarılı – Hit:2(d8+1)+Str modif=16+4=20
Duma âdeta kılıç dansı yapmıştı, barbar korsan kaptanı ne olduğunu anlamadan kellesini kaybederek yığılır! (gemiciler moral +2 kazandı)

Gemici2:
Korsan2’ye atar okunu.
DexvsAC attack(5):10 başarısız.

Gemici3:
Korsan2’ye ateş eder.
DexvsAC attack(9):14 başarısız

Gemici4:
Korsan2’ye ateş eder.
DexvsAC attack(9):14 başarısız.

Korsan1:
1 kare geriye shift ederek çantasından çıkardığı bir bombayı Kaddim’e atar.
Ranged+9vsRef attack(18 ):27 başarılı – Hit:d10=9 cold dmg
Kaddim Kai birden kardan adam gibi olur (gerçi buralarda kar yağmıyor, tropikal :-P) vücudu buz gibi olmuş, hareketleri yavaşlamıştır. (slowed)

Korsan2 ve Korsan4:
Kaptanlarının ve arkadaşlarının 1 dakkada katledildiğini gören adamlar silahlarını atarak teslim olurlar. Canlarının bağışlanması için yalvarıyorlar, aslında korsanlık yapmak istemezlermiş ama şu (kellesini işaret ederek) Kaptan Borc tehditle, zorla yaptırıyormuş korsanlığı. (biraz önce ana avrat sövdükleri için de özür diliyorlar, Kaptan Borc zorluyormuş meğerse)

Hit Points:
Banshee: 28-4=24
Meurich: 22
Orbis: 21-6=15
Kalazhad: 30-20= 10
Jones: 25
Kaddim: 31-9=22
.......
Kaptan Duma: 35
Gemici2: 30-12=18+7=25
Gemici3: 30-12=18
Gemici4: 30-3-12=15+7= 22
.......
Kaptan Borc: 41-7-18-20= -4 öldü
Korsan1: 30-12=18
Korsan2: 30-9=21-6=15-2=13
Korsan3: 30-11=19-4-31= -16 öldü
Korsan4: 30-6=24
Korsan6: 30-5=25-12-13= 0 öldü

Image

.
Last edited by dwaxer on Sat Dec 06, 2008 5:47 am, edited 1 time in total.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Winter somurttu.Kılıcı uçmuştu.

"Of lanet olsun, işte bunu yapmayacaktınız!"

O kılıç yadigardı ve çok önemliydi.

Biraz ilerleyip, patladı.

Sword Burst
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Teslim olmayan son korsana(korsan 1) yollar büyüsünü.
Magic Missile

Eğer büyü yetişmiyorsa gidebildiğim kadar düz gidiyorum
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

kız kılıcını korsan2 nin boğazına yasladı, tehlikeli bir hareketinde onu kesmekten kaçınmayacaktı, ardından gürledi.

"dizlerin üzerine çök ve ellerini başının arkasında bitiştir be adam!"

*Intimidate
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Orbis’in attığı magic missile ile Korsan1 de ölür. Teslim olan iki korsan iyice bağlanarak Kaptan Duma tarafından adalete teslim edilmek üzere (ve kürek mahkumu olarak çalıştırılmak üzere) esir alınırlar. Kaptan Duma Protos’tan aldığı dwarf işi silah ve zırhları Terran’a getirmiş meğerse. Sizin kasabanız Oswin’e uğrayıp oradan da Bilboa’ya çıkıp malları satılmak üzere Loncalara teslim edecek. Fakat bir problem daha var; gemiyi karaya oturturken geminin baş tarafındaki plakalardan biri delinmiş, önce onun tamir edilmesi gerek yola çıkmak için. Bu da gecikmeye sebep olacak.

Kaptan Duma kendisine yardım ettikleri için gruptan Banshee’ye bir hediye vermek istiyor. Her grup elemanına hediye verecek kadar zengin değil ama Korsan gemisini ve korsanlardan çıkan ganimetleri size ait kabul ediyor. Banshee’ye vermek için geminin kargo bölümünden getirdiği, taşıdıkları magic weaponlardan bir tane seçmiştir:
Flaming Rapier+2:
Attack ve dmg +2 bonus. Ayrıca free action olarak dmg tipi normal ve fire olarak değiştirilebilir. Ayrıca Daily Poweri; günde bir defa vurduğun hedefe +1d6 fire dmg ve +5 ongoing fire dmg verebilirsin!

Korsanlardan çıkan ganimetler:
Toplamda 2000gp değerinde, magic olmayan çok sayıda çeşitli eşyalar, silahlar ve zırhlar; shortsword, longsword, crossbow, bolt(250), handaxe, leather, hide, rope(12), sunrod(4), lev-6alchemist fire(3), Lev-6alchemist acid(4), Lev-6alchemist frost(3), smokestick(3)
Kaptan Borc’un magic eşyaları ise:
Magic Leather+2
Lifedrinker Greataxe+1:
(att ve dmg +1) ayrıca bu silahla düşmanının hit pointini 0 ya da altına düşürürsen +5 hit point kazanırsın geçici olarak!

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Genç elemental, suya atladı, denizde kılıcı bulup çıkacaktı.Neyseki kılıcın düştüğü yer çok derin değildi.Gerçi su formundayken onun için çok sorun olmazdı.Ama tehlikeli.

"O kılıcı kaybedemem."
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

Yeni epesini elinde tutarken, bakışları hayranlık doluydu.

"Çok teşekkür ederim kaptan, çok naziksiniz bu harika bir şey!"

Deneme açısından bir kaç kere epeyi savurdu, ardından belinin sol tarafına astı, her zaman kullandığı epeyi kemerinin sağ tarafına almıştı. arkadaşlarına döndü.

"şimdi ne yapıyoruz?"
Image
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Jones

Kılıcını bulduğu ıslak bir beze siler. Güvertedeki kanlar içinde yatan korsanların cesetlerinin arasından ilerler. Banshee ile konuşmakta olan kaptana selam verir.
" Ben Jones. Adamlarınızın sağlığı için elimden geleni yapmaya hazırım. "
Kılıcını sırtındaki kınını geri sokar. Arkadaşlarında bir yaralanma var mı, diye bakar. Kaladhaz'ın yarasını sıkıca bağlayıp, kanamayı durduruğunu görür.
" Arkadaşıma bakmam lazım. Cesetler için yardım edeceğim. "
...
" Kaptan, biz Hipos kasabasına gidiyoruz. Amcam Oswin kasabasının valisi'dir. Eğer birşeye ihtiyacınız olursa, size yardımcı olacağından eminim. Acaba size bunu sorarken, beni ayıplamazsanız. Acaba bir gemi nasıl idare edilir. Fisnot oyunu için biran önce hipos'a ulaşmalıyız. "
...
Gemideki korsan bayrağını indiriyorum. Korsan gibi görünen herşeyi kaldırıyorum. Arkadaşlarıma: " Bu gemi bizim olucaksa, bir bayrağımız olmalı. " Gülümsüyorum.
Evet fikirleri alalım :)
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Post Reply