Islanda ...Hakkında......Yorum, soru, muhabbet, vs

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

O zaman yardım etmeliyiz. Kaptan gibin oldum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Harita çok büyük olduğundan koordinat sistemi yerleştiremedim, zaten zor gözüküyorsunuz.
Artık şöyle tarif edersiniz: "3 kare sola, ardından çapraz olarak 1 kare sol-aşağıya ve ardından da 2 kare yukarı yönde gidiyorum!" gibi. :mrgreen:
:-P
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Ben iki kere attım mesaj. Okçu var sanırım aralarında, önlerine geçim de işlerini rahat yapsınlar. Korsanlar geldiğinde,
Delay yapıyorum.
Hemen, Pelor madalyonumu gösteriyorum.

" Bu gemiyi Pelor adına koruyorum. Geri çekilin ve ne istediğinizi söyleyin! " diyorum.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.

Mark sen 3.mesajını atmışsın ama hep aynı şeyleri yazıyorsun mesajlara? Zaten senin gemiye çıkman 2 adet move hareketi. (kaldi ki kumsalı difficult terrain saymadığım hâlde!)
Bir de, sen hangi gemiye el koydun? :mrgreen:

Ayrıca arkadaşlar gemiye çıkmanız Athletics Check gerektirir ama karadan çıkarken sadece 1 kare yükseklik olduğu için check'e gerek yok (zıplayıp çıkıverirsiniz çünkü) ama suya girerseniz ve sudan gemiye tırmanırsanız düşük DC:10 bir athletics check gerekir. Ayrıca sığ suyun difficult terrain olduğunu söylememe gerek yok herhâlde.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Ticaret gemisine çıktım, sözümü değiştirdim oyuna attım. Korkutmak daha mantıklı geldi, diplomasiden :)

Ona trainedlisin ondan diye mi ? diye sorarsanız :D
Hayır, ben cezalandırıcı bir paladinim ondan :)
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.

Mark sen 3.mesajını atmışsın ama hep aynı şeyleri yazıyorsun mesajlara? Zaten senin gemiye çıkman 2 adet move hareketi. (kaldi ki kumsalı difficult terrain saymadığım hâlde!)
Bir de, sen hangi gemiye el koydun? :mrgreen:

Ayrıca arkadaşlar gemiye çıkmanız Athletics Check gerektirir ama karadan çıkarken sadece 1 kare yükseklik olduğu için check'e gerek yok (zıplayıp çıkıverirsiniz çünkü) ama suya girerseniz ve sudan gemiye tırmanırsanız düşük DC:10 bir athletics check gerekir. Ayrıca sığ suyun difficult terrain olduğunu söylememe gerek yok herhâlde.

.
Ayıp ama ya :D Herkese koy o Difficult Terrain'i, çünkü ben sırf o yolun Difficult Terrain olduğunu bildiğim için ENCOUNTER POWER harcadım :D Ã?yleyse sil Power'ı :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Ayıp ama ya :D Herkese koy o Difficult Terrain'i, çünkü ben sırf o yolun Difficult Terrain olduğunu bildiğim için ENCOUNTER POWER harcadım :D Ã?yleyse sil Power'ı :D
:D Silecektim zaten Edmond :-P Ama istersen suyun üstünde koşup havanı atabilirsin!

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

dwaxer wrote:
Edmond wrote:Ayıp ama ya :D Herkese koy o Difficult Terrain'i, çünkü ben sırf o yolun Difficult Terrain olduğunu bildiğim için ENCOUNTER POWER harcadım :D Ã?yleyse sil Power'ı :D
:D Silecektim zaten Edmond :-P Ama istersen suyun üstünde koşup havanı atabilirsin!

.
Kesin yapar, o. Gösterişçi.
Alenthas
Forum Yöneticisi

Post by Alenthas »

Zırhım üzerimde değil mi? Dört dakika sürüyorsa zaten çıkartmam bile hiç. Lütfen zırhımın üzerimde olduğunu söyle :D
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

AlenthasLeasess wrote:Zırhım üzerimde değil mi? Dört dakika sürüyorsa zaten çıkartmam bile hiç. Lütfen zırhımın üzerimde olduğunu söyle :D
:D Evet üzerinde. Daha ne giydiğini bilmiyo ya!.. :-P

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

dwaxer wrote:
AlenthasLeasess wrote:Zırhım üzerimde değil mi? Dört dakika sürüyorsa zaten çıkartmam bile hiç. Lütfen zırhımın üzerimde olduğunu söyle :D
:D Evet üzerinde. Daha ne giydiğini bilmiyo ya!.. :-P

.
Giydi ben gördüm :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Illyra sen az hareket yapıyorsun; güverteye çıkmak senin için 1 kare, daha 5 kare yürüyüp, vs standart action, saldırı vs yapabilirsin.

Mark, senin yaptığın Intimidate bloodied olmuş karakterlere karşı kaçırtma ya da teslim olma gibi sonuçlara yarayabilir. Normalde 4.ed bloodied olmayana bir şey yazmıyor, combat esnasında. Fakat ben başarılı olursanız adamların attack rollarına -2 vereceğim ceza olarak.
Yine de hatırlatayım: Intimidate will defanslarına karşı yapılıyor ve düşman savaş esnasında Will:+10 alıyor.
.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Arkadaşlar herkesin savaş esnasında bir Bluff hakkı var combat advantage elde etmek için, herkes kullansın bunları.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Quarion wrote:Arkadaşlar herkesin savaş esnasında bir Bluff hakkı var combat advantage elde etmek için, herkes kullansın bunları.

:D Ã?ncelikle, combat esnasında Bluff Check yapmak standart actiondır! BlufvsInsigth checkler atılır, düşmanı kandırırsan senin bir sonraki turunun sonuna kadar combat advantage elde edersin. Yani hem bluff yapıp hem de saldıramazsın aynı turda. Ama ben size şöyle bir house rule güzelliği yapabilirim; move action yerine bluff check yapın ama bunu her encounterda sadece 1 kere yapabilirsiniz. Bluff tutarsa aynen normali gibi senin bir sonraki turunun sonuna kadar combat advantage verir.

Ayrıca Orbis, senin kaçtane action pointin var öyle yaa! Üstelik birden fazla bile olsa 1 turda yalnızca 1 action point harcayabilirsin. Ama zaten 1'er action pointiniz olması lazım.

.
Quarion
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Quarion »

Bak orda BENDEN Ã?NCE BİRİ Ãƒ?LDÃ?RMEZSE birde BENDEN Ã?NCE BİRİ Ãƒ?LDÃ?RÃ?RSE diye şeyler yazdım renkli şekilde, eğer korsan 7 yi BENDEN Ã?NCE BİRİ Ãƒ?LDÃ?RMEZ İSE Magic missile atıyorum eğer gene ölmezse ACTİON POİNT kullanıyorum.
Gelelim korsan 7 yi BENDEN Ã?NCE BİRİ Ãƒ?LDÃ?RÃ?RSE, eğer BENDEN Ã?NCE BİRİ Ãƒ?LDÃ?RÃ?RSE DEDİM Kİ KORSAN 1 E ACTİON POİNT harcayarak 2 Magic Missile atıyorum.Yani her iki durumdan hangisi olursa 1 ACTİON POİNT KULLANIYORUM.YANİ RENKLİ VE KALIN YAZDIKLARIM durumu belirtiyor.Anlatabildim mi Acaba? :roll:
Post Reply