Kardeşlik (Sohbet ve Yorumlar)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Evet Kruthic daha çabuk ve vurulması daha zor ama sanırım bize yardımı daha az dokunacak. Vurma şansı +9 ve +4. Wulfgar'ın +10 ile vurmadığı godzillayı düşününce sanki +4 hiç bir şeye vuramazmış gibi geliyor. Ancak büyü kullnıcılarına karşı kruthic daha etkili olur. Onlara karşı ise zaten grubun çokta zayıf olduğunu sanmıyorum. 1 büyücü, 1 rahip, 1 menzilli birde ben varım. Ancak kaba kuvvet olunca wulfgar ileride tek başına kalıyor ve zırhı da çoğunlukla darbe yemeye yönelik.

Birde yanına Edmond gelecek ileride gerçi. Ondan sonra da düşünebiliriz savaşçımı değilmi diye ama sanki Lesser knell beatle daha işlevsel gibi geliyor bana.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ben AC'mi düzeltmeye başlaıdm. Büyülü eşya takviyeside yapabilirsek 2-3'le vurmalarından kurtulurum :D
Sayın Darkgnome ellerinden öperim saygılar. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Senin AC sanırım dönüşünce gelen Dex ile düzelebilecek biraz. Ama Dex'te en fazla 4 artacak sanırım. Zaten HP deli deyip, birde dönüşümün boyunca üstünde olan fast healing'ine güveniyordun. :)

Büyülü eşya yapımcısı olmam tarafı oalcaksın sen bu durumda. Zırhını büyülememi isteyeceksin herhalde +2'lik felan olarak. BU parayı ortak havuzda birleştirme olayından sonra zaten ben parasız kalma korkusu kalkacağından zaten yarı fiyatına her şeyi çıkartabileceğim.

Bu yaratığın senin üstünden başka yaratığı çekmesini istemiyorum zaten. O kadarını kaldıramaz ve olamaz da zaten. Ancak büyük başlarda sana destek olur ve daha çabuk bir sona yardımcı olur diye düşünüyorum. Ayrıca sen tehlike işle aramızdaki tek duvarken 2 yönden saldırı yesek en azından sen gelene kadar bizi idare edecek bir yandaşımız olur. Tabii bu yandan senden daha güvenilir çünkü senin gibi kolaylıkla charm edilip bize karşı döndürülme ihtimali yok :evil:

Saygılarımla ( :schemes: )
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Darkgnome, benim karakterin oyuna 5. seviye gireceğini zannettiğim için, 5. seviye Psychic Warrior hazırlamıştım, ama 6. seviye girecekmiş.Hâliyle bir seviye daha katacağım.

AMA!O bir seviyeyi WAR Mind sınıfından katacağım :) Henüz katmadım.Ama 5. seviye hâlini bir koyayım buraya, ama daha karakterlere koymaya gerek yok, bunun üzerine tartışalım şimdilik.

İsim: Edmond Dantes
Irk: Maenads
Sınıf: 5 Psychic Warrior
Yönelim:Neutral Good
Fiziksel özellikler:

Göz Rengi:Mavi
Saç Rengi:Siyah
Boy:1.85
Kilo:75
Saç şekli:Uzun

STR: 16 (+3)
DEX: 10 (+0)
CON: 15 (+2)
INT: 12 (+1)
WIS: 14 (+2)
CHA: 12 (+1)

AC: 23
Touch AC: 13
Flat-Flooted:23

Wound: 15
Vitality: 32

BaB: +3
Grapple:+6

Weapon Attack Damage Critical

Masterwork Bastard Sword, +7, 1d10+3, 19-20

Full Plate Armor (+8 AC)
Shield, Large, Steel (+2 AC)
Amulet of Natural Armor +1 (+1 AC)
Bracers of Armor +2 (+2 AC)

Potion of Enlarge Person
Potion of Jump
Potion of Cure Light Wounds*3
Potion of Mage Armor
Potion of Bull's Strenght
Potion of Cure Moderate Wounds

45 gold

Saves Base Mod Misc Total
Fort: 4 2 0 6
Ref : 1 1 0 2
Will : 1 2 0 3

Irk Özellikleri:

Outburst
Naturally Psionic
Psi-Like Ability

Sınıf Özellikleri:

Bonus Feat (3 adet)
5 Power Known
11 Power Point

Power's

1st seviye Psychic Warrior Power's

DC:13

Hammer
Expansion
Prevenom Weapon

2nd seviye Psychic Warrior Power's

DC:14

Dissolving Weapon
Body Adjustment

Feats:

Psionic Body
Combat Manifestation
Exotic Weapon Proficiency (Bastard Sword)
Psionic Weapon
Mental Leap

Skills: Base Stat Misc Total

Knowledge History 2+1+0=3
Knowledge Psionics 8+1+0=9
Jump 8+3+10=21
Concantration 6+2+4=12

Karakterim şimdilik böyle, hâlâ arada oynamalar yaparım :D Üstelik henüz bir sınıf da koymayacağım, War Mind sınıfı gelince hem Power'da birkaç artış olacak, hem AC vs. ayrıca bir feat daha kazanırım, Ghost Attack özelliğini alacağım, ıskalama şansını yarıya düşürüyor.Yani eğer ıskalarsan bir daha saldırma hakkını kazanıyorsun.Psionic Body sağolsun, aldığım her Psionic feat başına 2 can kazanıyor, canım oradan baya iyi.War Mind'e geçince tek seferde 7 can kazanacağım :D İyi bir şey :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

PSP'ni artıracak bir büyülü almamışsın. Bence ilk olarak bir periaoh of wis al. Olmadı bana yaptıracak malzeme ile gel yarı fiyatına yapalım. Hem senin düşük will savelerine de ilaç olur.
Psionic Weapon
Bunun kullnılışını anlayabildin mi? İlk olması gereken üstünde hala bir miktar psişik puanının kalmış olması gerekli. Ã?nce 20'ye karşı bir Consentration check atıyorsun. Bu sayede meditasyona girmiş oluyorsun. Bu meditasyon 1 tam döngü (full round) sürüyor ve fırsat saldırısına sebep oluyor. Başarılı olursan psişik odaklanma (psionic focus) elde ediyorsun. Bunu bir dövüşte harcarsan senin 2d6 fazladan vurmanı sağlıyor.

Bu beceriyi sadece ilk başında, ilk vuruş için kullanabilirsin. Güzel bir artı aslında ama bir kaç kere kullanabilecek misin? Birde psişik özelliklerinin pek çoğu için bu odaklanma gerekiyormuş ve odaklanma bir kere kullandınmı gittiğinden diğer özelliği kullanmaya bir meditasyon daha gerekecek. Heberin olsun.
Exotic Weapon Proficiency (Bastard Sword)
Alacak başka marifet kalmadı mı? :D Bence bunun yerine weapon focus tarzı bir şey dahi daha etkili olur.
Bracers of Armor +2 (+2 AC)
Bu büyülü eşya üstünde bir zırh var ise işe yaramaz. Buda zaten armor bonus veriyor.
Potion of Enlarge Person
Potion of Jump
Potion of Cure Light Wounds*3
Potion of Mage Armor
Potion of Bull's Strenght
Potion of Cure Moderate Wounds
Bu potionlara çok takıyorsunuz bence. Çok pahallılar.
Irk: Maenads
Süper bir ırk. Tenleri ışık altında kendiliğinden krsital gibi parlayan bir yapıya sahip. Boyları 6 feet üstünde denmiş. Yani 1.83 üstünde boylara sahip oluyorlar. "Erkekleri yaklışıklı, kadınları güzel" diye de eklenmiş. Ancak asıl sorun bunların az konuşan tipler olması. Huordan sonra sessiz tek kelimelik bir karakteri oynayabilecek misin? :D
Hammer
Bu özelliği aktif hale getirmek için 1 round harcayacaksın ve sonra vuruşun 1d8 fazla vuracak. Bence gereksiz. Zaten senin silahın 1d10 vuruyor. O saldırı turunu harcamaya ne gerek var. Sadece 1 döngü sürüyor devamını geitrmek için değerli psp'lerini harcayacaksın. Hemde elindeki kalkanı bırakman gerekecek eğer kılıcınla birlikte kullanman gerekiyorsa. Bence değiştir.
Expansion
Bu özelliği sadece 1 round / level tutabiliyorsun. ancak 2 fazladan psp harcarsan 1 min / level oluyor. Bence güzel bir özellik. İstediğinde swift yapmanda çok güzel bir bileşim çıkartıyor.
Prevenom Weapon

Bunu çok tuttum. Ancak 1 kere kullnınca gitmesi her daim üstünde tutamayacağını gösteriyor.
Dissolving Weapon
Bu güzelmiş.
Body Adjustment
BU da güzelmiş.

Tavsiye ettiğim özellikler:
Stomp
Bunun al ve önündeki yere sadece ayağını vurarak yık. Yandaşlarına büyük yardımı olur. Ayrıca etrafın kalabalıksa açar.
Bite of the wolf
Fazladan bir saldırın daha olacak. Hemde kılıcına herhangi bir eksisi olmuyor.
Force screen
her seviyen için 1 dakika boyunca AC'ye 4 ek. Aslında bunun sayesinde o kalkanı taşımayıp çift elli kılıç ile daha da iyi hasar verebilirsin. Üstelik zırhın daha da iyi olur.
Biofeedback
her seferinde aldığın hasar 2 düşüyor. Ucuz ve süresi de iyi. Üstelik acil durumlarda 3 ve katı daha fazla vererek 1 ve katına göre daha fazla hasardan kurtarırsın.
Animal affinity
Bu kaçmaz. Bir özelliğine +4 ench. bonus alacaksın. Wisdom'a versen fazladan psp, con'a versen fazladan HP. Hangisi olduğu da belitilmemiş. Yani aynı anda 3 özelliğine birden bunu ekleyebilirsin. BU özellik kaçmaz bence.

Hızla baktım ve bunları buldum. Belki senin aklında bazı değişiklikler oluşmuştur.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Benim aklımda şöyle bir şey var.

Kılıç dediğin nedir ki: Claws of the Beast al, biraz puan harcamak suretiyle pençelerini çıkart, Swift yapmış ol, yanına bir sürü hayvan Power'ı al, kılıç kalkanı bırak, demek geliyor.İstersem 7 puan harcamak suretiyle tek seferde 2d6 vuran bir pençeye sahip olabilirim.

Ayrıca senin beğendiğin kılıçla ilgili özelliklerin HEPSİ pençede de var, hatta kılıçla ilgili özelliklerde PENÃ?EDE olduğu gibi diyor sadece, yani aslında pençeye dayalı bir sınıf bu :)

Böyle bir şey mi yapsam?
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bence silah kullanmak varken pençeye gitme. Dediğim gibi pençe yerine çene çıkarttığında hem silahını klullanabilecek hemde üstüne istersen çenen ile savaşabileceksin. Pençeleri büyüleyemiyorsun. Geçiciler ve PSP yiyorlar. Oysa silaha çok güzel büyüler ekleyebilirsin.

Maenar yerine Elan'ı da düşünmeni öneririm. Elanların 1 PSP ile 2 damage önleme özellikleri çok işlevsel. 3 tane ile 6 adet önleyebileceksin, ki bu senin 1 tur daha saldırmanı yada şanssız bir zar ile ölmeni engelleyebilir.

Ayrıca 1 turluğuna +4 savelerine almak gibi bir şansında oluyor.

Dahası üstüne sadece insanaları etkileyecek büyülerin yapılamamasını da sağlıyor. Yani charm, dominate sana işlemeyecek. ünkü sen bir abberation olacaksın.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Pençe Vs. Silah + Ã?ene

Pençe Seviye 5
att: +6/+6 (+1 claw enchanter)
dam: 1d4+3 : 11 hasar

Silah + çene Seviye 5
att: +8 (Two handed sword +2) / +2 (Jaw)
dam: 2d6+5 + 1d6+1 : 12 + 4 : 16

Gördüğün gibi çene çıkartmasan dahi hem vurma şansın hemde hasarın diğerinden daha yüksek. Bunun yanında charge gibi olaylara girdiğinde sadece tek bir saldırı yapabildiğin için silahla yapacağın hasar çok daha uç noktalara kayıyor.

1d4+3 : 2d6+5

Seviyen yükseldiğinde ise

8. seviye

3d4+9 : 4d6+10 + 1d6+2

Hepsinin ötesinde: Kenetlenmiş iki kılıç, karşılıklı iki savaşçı birbirine nefret dolu bakışlarla bakıyorlar ve psişik savaşçı aniden çıkan çenesiyle karşısnındakinin şah damarını ısırıyor :D

Prestij olarakta bence Pyrokineticist bir bakılmayı hak ediyor. İlk başlarda çıkarttığı 15 reachli silah zaten süper ve wampric weapon + graft weapon ile çok kuvvetleniyor. Sonrasında ise gerek elinle gerekse de silahınla vurabildiğin fazladan ateş hasarları zaten war mind'ın çok üstünde. Birde 3. seviyede gelen menzilli, her zaman kullanabileceği ve her seviyesi için 1d6 (10. seviye 10d6) vuran saldırısı da eklendiğinde bence çok güzel bir sınıf ortaya çıkıyor.

Mesela elinde kılıcın var iken sen bu firelash ile

Dez avantajı ise psişik güçlerde warmind gibi ilerlemiyor ve sadece alev üstüne savunma ve saldırı güçleri elde ediyor. (5/magic hariç) Sadece ateş olması sorun değil ama psişik güçlerde ilrleyememesi olayı biraz can sıkıcı.
Eskisi ka
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Zaten o sınıfı o yüzden seçmedim.Pyrokinesis sınıfı güçlü olmasına rağmen, psişik güçleri yok :D

Eğer Pyrokineticist olmak istersem, önceden temel sınıf olarak Psychic Warrior almak yapabileceğim en komik hareket olur.

Ã?ünkü Psychic Warrior Wisdom tabanlı, yani Wisdom'a önem vermem gerekiyor, Pyrokinesist ise Charisma tabanlı.Wilder gibi.

Aslında seçtiğim IRK Charisma tabanlı bir IRK.Ne alaka diyebilirsiniz.+'sı veya -2'si yok ama özel gücü olan Outburst Charisma DC'li.

Yani Psychic Warrior'u bırakıp, Wilder olmak da bir fikir.

Elan olmak istersem eğer, en mantıklısı, orada da yazdığı üzere, Psion, Pyrokinesis'in bir işine yaramaz Elan, Psychic Warrior ve War Mind neyse ama en mantıklısı Psion, çünkü power'ı doğrudan kullanarak hasar verme üzerine kurulu bir sınıf.

Yani Maenad olup Wilder olmak da bir fikir :plotting: :plotting: :plotting: Wilder olursam devamında Pyrokinecist de güzel kaçar :plotting: :plotting: :plotting:

-Freddie Mercury
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Edmond sen yine büyücü tarzında bir sınıfa doğru gidiyorsun ama. Psionic warrior ve pyrokinetisist wisdom yada charismz tabanlı değil, her ikiside büyüsel güçleri ile savaşçılığını bilrleştirme tabanlı. Pyrokineticist sadece bir özelliğinde saveleri için charisma kullnıyor. Ama özellikleri asıl olarak dex tabanlı uzaktan yada dokunarak hasar verme şeklinde. Ama beğenmediysen sen bilirsin tabii.

Güçlerin konusunda bir değişime gidecekmisin peki. Animal affinity'i bence kesinlikle al. +4 her konuda senin çok işine yarar.
+4 str: Yakın dövüşçünü daha etkili yapar.
+4 con: Karakterinin d8 HP'sine büyük destek sağlar.
+4 wis: Daja fazla güç kullanabilir ve daha etkili kullanabilirsin.
Bu kadar yükselten büyülü aletler 16000 GP. Seninki gibi çok yönlü ve çok fazla ability'e bakan karakterler için tam bir kurtarıcı.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:D Teprikler yani, siz bu kadar çeşit karakter ırk ve sınıfını nerden nasıl bulup da araştırıyorsunuz şaştım kaldım.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Aslında hepsi "Psionics handbook" ta var. Yani tek kitaptan üstünkörü bakarak yazılan olaylar bunlar. Eskiden bunlara biraz merak salmış biri olduğumdan içeriğinde ne var biliyorum onları kiaptan kontrol edip yazıyorum sadece. :)

Mesela sen PHB ve DMG yi hatmatma çalışmasına girmiştin bir aralar. Ben o gibi bir çalışmaya hiç girişmedim. Sadece benim alternatiflerim ne, kendi oyunlarım için kullanabileceğim güzel fikirler var mı diye baktım. Geri kalanlarda bu forumlarda tartışılmış ve ortaya atılmış konulardan çıkyor zaten. Psişikler ile büyücüleri karşılaştıran, yada en baba psişiğin hangisi olduğunu araştıran başlıklar var. Oradan görüyorsun sonra kitaba bakıp bunları kullanmanın alternatif yollarını aklına getiriyorsun. Belli bir tecrübeden sonra aklına gelmeyecek sorunlarla karşılaştıkça, her şeyin alternatif kullnımları hakkında daha görür görmez bir iki fikir üretiyorsun zaten.

Bu prestij sınıflar ile kendine daha yakın sınıflar ile karkaterine daha yakın sınıflar bulmak bu yüzden hoşuma gidiyor. BU sebeple bende sana bir prestij sınıfı bulalım kim sen de bizim aldığımız zevki al istedim. Ama sen saf ve temiz papaz olarak ilerlemeyi tercih ettin.

Mesela benim karakterimin büyülü aletleri yapabilmesi çok güzel bir özellik ama süre konusunda bazı sorunlarla karşılaşıyoruz. Bende en baba büyülü alet üreticisi sınıfı biliyordum daha öncesinden baktığım için. Maester sayesinde daha hızlı büyülü alet yapabilme yeteneğine kavuşabileceğimi düşündüm ama ırkının gnpm gerektirdiği aklıımdan çıkmış. Bu gibi olaylar içinde kitaba bakıyoruz zamanı geldiğinde.

Neyse bakalım ne kadar ilerleyebileceğiz. Ölüleri bir dahaki sefere dört kollu iblise kullanalım diye harcamadık ama şimdi başımıza bela oldular. Gerçekten ölülerse "Keşke yanımızda bir Lathander rahibi olsaydı" demeyiz umarım. :-P
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Aslında itiraf edeyim ben wizardın e-tools'unu kullanmayı -oldukça emek ve zaman harcayarak- çözdükten sonra (sağolsun Mark da yardımcı oldu) bu teknolojik kolaylığın şemsiyesinden ayrılmak istemedim. Ã?ünkü o programda kayıtlı olan prestij classların sadece biri benim karakterimi onaylıyordu, o da pek hoşuma gitmeyen bir prestij sınıfydı. O yüzden rahip olarak devam ettim.
Ama şunu da eklemeden geçemeyeceğim; her ne kadar değişik sınıfların ve ırkların oyunu renklendirdiğini kabul etsem de, bence asıl renkli olan oyunun kendisi. Ben ilk defa FRP oynuyorum o yüzden bir rahip, bir monk, bir wizard, vs hatta bir human-fighter benim için hepsi de yeterince renkli karakterler. :mrgreen:

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Pyrokineticist sınıfını sevdim ama War Mind'den eminim.Neutral Good oynatmak istiyor canım :D Pyrokineticist Chaotic olur :D

Tabiî ki sebep bu değil, sanırım War Mind sınıfının özelliklerini bir denemek gerek :)

Neyse, o değil de, ben baştan sona değiştirdim güçleri, Heavy Flail kullanacağım, yani Bastard Sword Feati yerine Improved Disarm feati almayı düşünüyorum :D Komik mi kaçar ki :D

-Freddie Mercury
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

İsim:Edmond Dantes
Irk:Maenads
Sınıf:5 Psychic Warrior / 1 Wilder / 1 Pyrokineticist
Yönelim:Başıboş iyi
Fiziksel Özellikler:

Göz rengi:Mavi
Saç rengi:Siyah
Saç şekli:Orta dağınık
Boy:1.88
Kilo:80

STR:16 (+3)
DEX:10 (+0)
CON:16 (+3)
INT:10 (+0)
WIS:16 (+3)
CHA:12 (+1)

Vitalty:38
Wound:16

AC:22
Touch AC:11
Flat-Flooted AC:22

BaB:+3
Grapple:+6

Weapon...........................................Attack........................................Damage..........................Critical

Flail, Masterwork..............................+8...............................................1d8...................................20

Full Plate (+8 AC)
Shield Large Steel +1 (+3 AC)

Items:

Backpack
Amulet of Natural Armor +1
Periapt of Wisdom +2

20 gp

Fort:8
Ref:3
Will:4

Irk Özellikleri:

Psi-Like Ability 1/day-energy ray (sonic)
Naturally Psionic (2)
Outburst

Sınıf Özellikleri:

Psychic Warrior Özellikleri:

3 Fazla Marifet

Pyrokineticist Özellikleri:

Fire Lash

Marifetler:

Weapon Focus (Flail)
Psionic Body
Psionic Weapon
Psionic Talent
Psionic Endowment

Powers Known:

1.Seviye:

DC:14

Prevenom Weapon
Expansion
Bite of the Wolf

2.Seviye:

DC:15

Dissolving Weapon
Animal Affinity

Power Point:18

Skills:

Autohypnosis:10
Knowledge (Psionics):2
Craft (alchemy):1
Concancration:11

Buyur Darkgnome, tepe tepe incele :) Sanırım karakterin 6. seviye olacağı kesinleştiğinden, Pyrokineticist'i deneyeyim dedim.Sence iyi görünüyor mu :P

-Freddie Mercury
Post Reply