Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Efla teşekkürler güzel yorumların için. :D

Arkadaşlar hareket pouanı sistemine mi geçsek?
Hız ya da hareket=Güç+Ã?eviklik olsun mu?
D&D sistemiyle başladık ama hiçbir zaman tutucu olmadık, her zaman daha iyiye, daha güzele en önemlisi işlevsele ulaşmak adına esnek davrandık, vs. Bu konuda oıyuncuların fikirlerini almak isterim. şu anda bildiğiniz gibi D&D sistemini taklit edip standart aksiyon + hareket aksiyonu formülünü uyguluyoruz ve herkesin hızını 30 kabul ediyoruz.
Değiştirelim mi yoksa böyle iyi mi?
Her türlü önerinizi yapın lütfen.
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yahu ben 7 canı görünce yazıyı okumadan ölmedim ama bir sonraki tur öleceğim zannetmiştim :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Edmond'la Kid'in savaşında gözüme çarpan karakterin ölene kadar aynı hızda savaşabildiği oldu. Bu bütün oyunlarda olan ve bana mantıksız gelen bir olaydır. Bacakdan, koldan vurulma cezalarının yanında hp az kalınca da bazı cezalar konulabilir.

Ã?rnek:
20 hp kalınca karakter sadece move ya da standart action yapabilir.
10 hp kalınca herhangi bir hareket yapamaz, bayılır.

dwaxer wrote:.
Arkadaşlar hareket pouanı sistemine mi geçsek?
Hız ya da hareket=Güç+Ã?eviklik olsun mu?
Puan sistemine geçmek iyi bir fikir olabilir. Güç+Ã?eviklik olması biraz mantıksız. Sadece çevikliği baz almak daha doğru. Fakat çeviklik oyunda fazla önem kazanıyor o zaman. Hem savunma hem de saldırma süresini belirlediği için. Ã?evikliğe devamlı puan veren karakterler bir süre sonra 2-3 atış yapabilecekken, diğerlerine koyanlar bundan mahrum kalacak. Böyle bir karar verilecekse iyice düşünüp taşınmak gerekir.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Edmond wrote:Yahu ben 7 canı görünce yazıyı okumadan ölmedim ama bir sonraki tur öleceğim zannetmiştim :D
Edmond hızına yetişemiyoruz. :D Bu karakteride bitirdin.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Güç + çeviklik olması bence sadece çeviklik olamsından daha mantıklı. Bir insanın ne kadar hızlı hareket edebileceğini ne kadar elastik yada reflekslerinin gücü değil onun o bacağı ne kadar hızlı kaldrıdığı ve ne kadar kuvvetli itebildiği belirler.

Eğer o şekilde kötü geldiyse mesela bir turda ne kadar kare gidebileceğini Güç + Ã?eviklik belirleyebilir. Ne kadar fazla saldıracağını değil. Benim zaten asıl kasttiğim bu durumdu. Fazla saldırılarda iç çok sarpa sarıyor.

Ancak fazla saldırılar içinde bir kural koyulabilir bence. Daha önceden de belirttiğim her saldırı için -30 vurma şansı için 1 saldırı daha. Yani silahla 2 saldırı -30, 3 saldırı -60 penaltılı.

2 silah varsa da her fazladan 2 saladırı için -60 alarak saldırı olabilir. Yani 2 silahla 4 saldırı için -60, 6 saldırı için -120 gibi.

Keskin nişanda ise -80 alarak 2 atış yapılabilir. 3 atıi için ise -160 mesela. Zaten keskin nişan 1 tur boyunca 1 atış gibi olduğundan 2. atışının bu kadar pahalı olması saçma gelmiyor bana.

Yakın silahlarda fazladan saldırı çok daha basit olduğundan silasız saldırılarda her fazladan için -15, yakın silahlarda ise -25 verilebilir.

Bu arada tek silahın çift silaha göre birde avantajı olması gerekir bence. Onun nasıl bir sisteme koymayı düşünüyorsun?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Edmond'la Kid'in savaşında gözüme çarpan karakterin ölene kadar aynı hızda savaşabildiği oldu. Bu bütün oyunlarda olan ve bana mantıksız gelen bir olaydır. Bacakdan, koldan vurulma cezalarının yanında hp az kalınca da bazı cezalar konulabilir.
Devrimk bu dediğin cezaları koyuyorum zaten, Edmond sol bacağından vurulunca hızı 20'ye, sağdan da vurulunca hızı 10'a düştü ayrıca HP'si kritik seviyeye düştüğünde Ölüm Döşeği cezası (her şey=-50) aldı. Ha, o pozisyondaki hata -daha önce de belirttiğim ve özür dilediğim gibi- benim yanlış harita koymamdı. Bir sütunun bir tarafından diğer tarafına geçmek 15 metre gibi gözüküyor, halbuki olmaz tabii. Benim o haritada size her kareyi 1 metre vermem gerekirdi. İç mekanla dış mekan çok fark ediyor çünkü. Neyse bir daha dikkat etmeye çalışırım.

Arkadaşlar Hız hakkındaki önerileriniz için teşekkürler. Bu bilgilerin ışığı altında en iyisi aynen bu sistemi devam ettirelim. Ancak karakterlerin “Ã?eviklik” değerleri 20’yi geçtiği andan itibaren, Ã?evikliğin onda birini normalde 30 olan hıza ekleyeceğiz.
Yani örneğin Ã?eviklik=25 olan bir karakterin hızı=30+(Ã?eviklik/10)=30+(25/10)=30+2.5=32.5=32 olacak.

Edmond ikinci karakteri de kaybettin, yazık oldu. şimdi yanlış anlamazsan senin savaşlarında gördüğüm bir iki tehlikeye dikkat çekeceğim ve bence bu yüzden çabuk adam kaybediyorsun.
Korunmaya pek önem vermiyorsun.
Hep adamların kafasına nokta atışı yapıyorsun (-50) Zamanında birini ensesinden vurdun ama kaç tane de kaçırdın, henüz 1.levelsin hepsini kafadan vurma ihtiyacı nerden kaynaklanıyor. Hadi 10.level filan olsan neyse, ki arananlar listesine bakarsan 12.level, 20.level kişiler var etrafta.
Neyse özetle biraz daha tedbirli olsan bu kadar çabuk harcanmazsın bence.

.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Evet, galiba nokta atışı işi şans işi :D Geçtik onu.

Ben hatayı kızılderili ölünce vazgeçerek yaptım :D Kızılderiliye devam edeceğim ben.

Tabiî yeni bir karakterle :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk, Kid 2.seviye oldu, güncelleyip karakterler bölümüne atarsan sevinirim. Bir de iki atın ve bir sürü eşyaların oldu, onları da düzenleyip ihtiyacın olmayanları yarı fiyatına satabilirsin. Tabancalarından biri bozulmuştu, yarı fiyatına tamir ettirebilirsin. Ancak ele geçirdiğin iki tabanca vardı onları da kullanabilirsin tabii. Bu arada sen at arabasından ve profesörü korumaktan (15 günlük) maaşlar almıştın, paralarına onları da eklemeyi unutma. Yatak+yemek zaten Profesörün şirketinden karşılanıyor.

.
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

haritafdaki x - y sorunu çözmem biraz vakit alsa da ! sonunda anladım ve ben x 4 / y 12 ye kadar sessizce ilerleyip orada saklanarak gerekirse ateş edecek, gerekirse ortaya çıkacağım. olayların gidişatına bağlı. sizde onları sararsınız ?
Image
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Illyra wrote:haritafdaki x - y sorunu çözmem biraz vakit alsa da ! sonunda anladım ve ben x 4 / y 12 ye kadar sessizce ilerleyip orada saklanarak gerekirse ateş edecek, gerekirse ortaya çıkacağım. olayların gidişatına bağlı. sizde onları sararsınız ?

Illyra söylediğin yer yukarda hayvanların arasında, umarım sığırları ürkütmezsin. :mrgreen: Ama önce (x4, y14) gibi bir kenar noktadan giriş yapmalısın. Ben her turda sessiz ilerleyip ilerlemediğiniz için gizxlenme zarı atacağım size.

.
Aşağıdaki pozisyonda hepiniz hangi noktalardan giriş yapacağınızı söyleyin ona göre başlatayım. Ã?erçeveye yakın kareden giriş yapmanız lazım ama sağdan gelmeyin, ya soldan ya yukardan ya aşağıdan geliyorsunuz. Ayrı ayrı yerlerden gelip kıstırabilirsiniz. Her turda yarım hızda gitmenizi tavsiye ederim çünkü sessizlik zarı atacağım. Nöbetçi her tur 20 hızda diğerlerinin etrafında saat yönünde dolaşıyor, haydut1 ve 2 ise uyuyorlar. Kayalar fazla yüksek değil ama +50 (tam) siper verir Güneş doğmak üzere alaca karanlık var 20 metreden uzak atışlarda -20, hayvanlara 5 metreden fazla yaklaşırsanız %50 ihtimalle hayvan ürkebilir ve ses yapabilir, vs
Bunun için de hayvan terbiyesi zarı atacağım=1d100+Karizma+Hayvan Terbiyesi
Hayvan at ise “At Sürme” yeteneği de eklenir.
Hayvana ürkütmeden yaklaşmanın zorluğu=50

Image
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bence illra x12y4 demek istedi. evet evet öyle istedi. :D

Ya o kadar mesai harcıyoruz devrimk seviye atladı. :(
Kardeşlikte de Olaf atlarsa fifa'ya şikayet edicem sizi. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Illyra
Forum Yöneticisi

Post by Illyra »

hii sığırların yanına saklanmıyayım kokmasın sonra aline

bence de x12y4 daha iyi teşekürlet tersyuz. :D evet bende ordan başlayıp yavaşça ileleyeceğim.
Image
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Devrimk, Kid 2.seviye oldu, güncelleyip karakterler bölümüne atarsan sevinirim. Bir de iki atın ve bir sürü eşyaların oldu, onları da düzenleyip ihtiyacın olmayanları yarı fiyatına satabilirsin. Tabancalarından biri bozulmuştu, yarı fiyatına tamir ettirebilirsin. Ancak ele geçirdiğin iki tabanca vardı onları da kullanabilirsin tabii. Bu arada sen at arabasından ve profesörü korumaktan (15 günlük) maaşlar almıştın, paralarına onları da eklemeyi unutma. Yatak+yemek zaten Profesörün şirketinden karşılanıyor.

.
Tamam kullanmayacaklarımı satıp, alış veriş yaparım.

Kid için ayrı iki yetenek düşünüyorum.
Akrobasi: Zıplama, tırmanma, takla atma, attan arabaya atlama gibi hareketleri yaparken eklenir.
Silah çekme: Her ne kadar silah çekme zaman almasa da düelloda önce silah çekmek önemlidir. Bu yetenek bu tür düellolarda insiyatife eklenir.

Eğer uygun bulursan bu yetenekleri eklemek isterim.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk, Akrobasi ve Silah Ã?ekme gayet uygun yetenekler, ekleyelim.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Aksiyon= 50 xp bu ne? Ne aksiyon yaptı bilelim biz de yapalım :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16