Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

dwaxer wrote:.
Edmond, istersen teslim olabilirsin, durumun hiç de parlak gözükmüyor. Henüz işlenmiş bir cinayet olmadığından seni asmazlar, hapse atarlar. :schemes:

.
Maksat Devrimk XP kazansın, benim kaybedeceğim kesin, şans konusundan biliyorum ben :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome & Tersyuz

Spoilerin üzerine böyle başlık koyun lütfen çünkü böyle devam ederseniz birbirinizin spoilerini okuma alışkanlığı kazanacaksınız, yapmayın böyle. Sonra alışırsınız, ayrıldıktan sonra da alışkanlıkla birbirinizin spoilerini okursunuz. Benden başkasının da okumasını istiyorsanız üstüne büyük isim atın ve kendi isminizin olmadığı spoileri okumayın lütfen. :D

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Maksat Devrimk XP kazansın, benim kaybedeceğim kesin, şans konusundan biliyorum ben :D
Devrimk zaten sen ölsen de ölmesen de exp.ini alır. Ben öyle dedim çünkü iki bacağın birden vuruldu kaçman mümkün değil pek.

İyileşip hapisten kaçardın... :-P
.
Edmond
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Edmond »

Yok yahu, ben bu karakteri pek beğenmedim, eğer başarabilirsem tek kritikle Devrim'i öldüreceğim, sonra ben ölsem de olur :evil: :evil: :evil: Ayrıca bilim adamını esir alabilirsem kaçabilirim :evil:

Ölsem de yeni bir kızılderili ile tekrar girerim zaten, canım gene kızılderili çekiyor :D

Ama ölmezsem tam gaz devam :D
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

-Freddie Mercury
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Dwaxer tam siper ve yere yatma siper bonusları birbirine eklenmiyor mu?
Eğer ekleniyorsa 2+50+20+20=92 savunma olması lazım.
Eklenmiyorsa
Johnny Kid HP: 115-16-24= 75 olması lazım.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote:Dwaxer tam siper ve yere yatma siper bonusları birbirine eklenmiyor mu?
Eğer ekleniyorsa 2+50+20+20=92 savunma olması lazım.
Eklenmiyorsa
Johnny Kid HP: 115-16-24= 75 olması lazım.

Siper bonusları maksimum +50 olabilir kabul ediyorum; bundan ötesi iki tarafın da birbirini görememesi olur.

HP'yi düzeltmeyi unutmuşum pardon dalgınlık yapmışım evet 75 HP olacak. :mrgreen:

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome ayılıp bayılıyodun Red de Red diye, kız geldi suspus oldun. :evil:
Anlat ne gördüğünüde plan yapıp Bob'u tahtalıköye yollayalım.:D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Dwaxer gece ateş etmenin cezası nedir? Ona göre pozisyon alacam. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer demişinki:
Fakat şöyle bir kural var: Korunma zarı düşük bile olsa en düşük korunma zarı 50’dir. Ã?ünkü hareketsiz duran bir hedefi vurmanın zorluğu bile=50’dir. O yüzden küçük zar bile atsa her zaman 50’ye tamamlıyorum ben.
Adam 5 attı toplamda 15 savunması var sende 10 attın toplamda 45 oldu diyelim.
Sen normal hedefi vuramayacak kadar kötü attın ama adam senin merminin üstüne atlyor ve vuruluyor. :D
Bence böyle olsa daha mantıklı. :embarrass:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz, gece görmek daha zor olduğundan ışığın durumuna göre -20 ile -50 arasında bir ceza olabilir. Alaca karanlık, ay ışığı, kamp ateşi filan durumu değiştirir. Sizin planınızı tahmin ettiğimden kamp ateşi önündeki ceza -20 olur diyorum, ilk etapta.

Hareketsiz hedefi vurma zorluğuna gelince; 50'yi atamayan zaten wahşi batıda "ben serüvenciyim," diye dolaşmasın!

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Darkgnome, Illyra, Dwaxer!
Hepiniz burdasınız görüyorum! :mad:
Bir karar verinde Dwaxer oynatsın bizi.
Benim plan iyi işte uzaktan vura vura öldürürm ben. :D
Haritanın sol alt köşesindeki tepeye konuşlanmayı düşünüyorum Ally'de sağdan saldırır.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome, senin Alvarez de zeka 10! Yani... Pek zeki değil; ona göre yapalım oyunlarımızı, bakıyorum pek zeki konuşmalar, mantıklı çıkarımlar yapmaya çalışıyor. :roll:

Tersyuz senden de aksini bekliyorum, RPlerini iyi düşünerek yap aceleye getirme. :schemes:

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

20 süper zekalı adam, 10 normal zeka diye düşündüm. 5 str'li bir adamın görünüşü cılızdır. O adamın dinamit lokumunu kaldırmakta bile zorlanacağını bile düşünebilirim herhalde. Birde 30 metre atılamayacağını haydi haydi anlarım sanırım. Bunun için değil alim, teknisyen yada çoban bile olmaya bile gerek yok.

Diğer çıkarım için ise benim zekadan çok bilgimi kullandım. Bilgi değerim 16. Horş diye çıkarım yaptım bu durumdan. şimdi adamlar kanundan kaçarken birden hayvan hırsızlığı yapıyorlar. Bunun içinde bir iş olduğunu anlamak için yine yukarıdaki üçlüden biri olmak gerekmez diye düşündüm.

O zaman şöyle yapalım. Sen bu zekanın, gücün snırlarını ve neleri ifade ettiğine dair bir mesaj at. Herhalde 14 str ile 5 str arasında o kadar da çok fark yoksa (%10) 10 zeka ile 20 zeka arasında da o kadar çok fark yoktur (%10) diye düşündüm de yazdım, hatalıymışım. Bende senin bilgilerine göre karakterimi oynatayım.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar yeri geldi yeni bir fikir geliştirdim:
Zeka ve Bilgi'yi zaten bazı formüllerde kullanıyoruz, bunda bir sorun yok!
Ancak -Darkgnome senin dediğin gibi- rol yaparken karakterimizi en güzel şekilde oynatmak adına kişinin ne kadar zeki ve bilgili olduğunu nasıl tespit edeceğiz?
Bunu şöyle ayarlıyoruz: Oyun içindeki karakterler Wahşi Batı toplumunu temsil ediyorlar, yani oyuncuların ortalama zeka ve bilgilerine bakıp tespit ediyoruz oynattığımız karakterin seviyesini.
şu anda;
Wahşi batıda ortalama Zeka seviyesi: 13.8
Wahşi batıda ortalama Bilgi seviyesi: 15
Bu rakamlara bakarak -normal birine kıyasla- karakterinizin zeka ve bilgi seviyesini az çok tahmin edebilirsiniz.

Aynı şeyi karizma için de yapabiliriz
Wahşi batıda ortalama Karizma seviyesi: 11
Bu da toplum içinde diğer insanlara göre nasıl göründüğünüz ve çekiciliğinizi, etkileyiciliğinizi söylüyor size.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ya benim amacım adamı yakalayıp parayı kapmak! :D
Yoksa Darkgnome'un dediği mantıklı, ama beni ilgilendirmiyo diye düşünüyorum. :evil:

Edmond teslim ol sonra kaçarsın ben seni yakalar geri götürürüm sonra kaçmana yardım ederim paraları kırışırız.
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Post Reply