Burada düşüncem seri şekilde ateş edilerek düşmana yapılan taciz ateşi. Bu şekilde rakip rahat bir şekilde nişan alma fırsatı bulamıyor. Üstelik mermi kaybı çok olduğu için sürekli yapılabilecek birşey değil.Darkgnome wrote:Ihhh bunu beğenmedim ben. Ama eylem hazırlama (Ready action) ile mesela dediğin gibi arkadaşını korumaya ateş edersin ve bu sayede kafasını kaldıran olunca bir saldırı ve diğer her kafasını kaldıran içinde Aoo yapma şansın olur. Bu haliyle sanki havadaki kurşunları vuruyormuşun gibi gözüküyor.devrimk wrote:Bir de aklıma şöyle bir kural geliyor, belki marifet de olabilir.
Yaylım ateşi:
Arkadaşınızı korumak için normalden daha hızlı (turda 4 kez) ateş ederseniz saldırı zarınız arkadaşınızın savunmasına eklenir. Bu atışlarda rakibi vurma ihtimaliniz yoktur.
Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...
Demek istediğim de aslında buydu. Benim dediğim şekilde de aynı olay oluyor aslında. Adamlar kafalarını çıkartmak istemeyeceklerdir bu çzellik kullanılırken. Ama mesela adamın teki kurşunlara aldırmıyor vuracak senin arkadaşı dikkatini bozmuyor ve ateş ediyor ama sen iyi ateş etttiğin için ilginç bir şekişlde ıskalıyor.
Mesela şu şekilde de olabilir. Savurma atışta dediğin gibi 1 turda bilmemkaç kez ateş ediyorsun ama
Attığın kurşun miktarı = A
Normalde penaltısız yapabileceğin atıiş sayısı = B
Normalde aldığın Artı = C
Saçarak aldığın artı = D
Olmak üzere
D = C - (A - B) x 25
Gibi bir formül ile adamın ne kadar bir penaltı ile ateş ettiğini bulabiliriz. Ancak bunu turun başında söyler ve o kadar kişi kafasını çıkarttımı ateş eder ve turun sonunda arta kalan kurşunlarda sanki sadece taciz kurşunuymuş gibi gösterilerek kurşun sayısından düşer. Bu sayede hem karşıdakileri de vurabilir hemde taciz kurşunu vazifesi de görecektir. Karşıdakiler'inde taciz kurşununun aetkin olduğundan haberdar edilmeleri gerekir ama. Rolde bu senin kurşunlarını saydırmaya başladığın ile anlaşılır.
Hatta bu çift silah kullanma içinde kullanılabilecek bir formül bence. silah kullanmasını bilen 3. saldırılarına -25 alarak, 4. saldırıyı da -50 alarak yapabilir. Hatta çift silah kullanma ve 2 atış özelliği var ise 6 atış için ( (6-3)x25 = 75 ) -75 alır ve inanılmaz bir hıza ulaşmış olur.
Mesela şu şekilde de olabilir. Savurma atışta dediğin gibi 1 turda bilmemkaç kez ateş ediyorsun ama
Attığın kurşun miktarı = A
Normalde penaltısız yapabileceğin atıiş sayısı = B
Normalde aldığın Artı = C
Saçarak aldığın artı = D
Olmak üzere
D = C - (A - B) x 25
Gibi bir formül ile adamın ne kadar bir penaltı ile ateş ettiğini bulabiliriz. Ancak bunu turun başında söyler ve o kadar kişi kafasını çıkarttımı ateş eder ve turun sonunda arta kalan kurşunlarda sanki sadece taciz kurşunuymuş gibi gösterilerek kurşun sayısından düşer. Bu sayede hem karşıdakileri de vurabilir hemde taciz kurşunu vazifesi de görecektir. Karşıdakiler'inde taciz kurşununun aetkin olduğundan haberdar edilmeleri gerekir ama. Rolde bu senin kurşunlarını saydırmaya başladığın ile anlaşılır.
Hatta bu çift silah kullanma içinde kullanılabilecek bir formül bence. silah kullanmasını bilen 3. saldırılarına -25 alarak, 4. saldırıyı da -50 alarak yapabilir. Hatta çift silah kullanma ve 2 atış özelliği var ise 6 atış için ( (6-3)x25 = 75 ) -75 alır ve inanılmaz bir hıza ulaşmış olur.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
.
şimdi bu kadar detaya girmeye gerek yok ben anladım olayı. Ekip halinde savaşırken örneğin bir kayanın arkasında saklanıyorsun. İlerideki düşmana yaklaşmak için arkadaşına "beni koru!" diyorsun. O da nereye ateş ettiğini bile görmeden, sen siperden sipere koşarken düşmana doğru ateş edip arkadaşına zaman kazandırıyor. Bunu ben de tuttum, çünkü filmlerde çok var böyle. Kurşun, atış miktarını da; arkadaşın koşarken her 5 metresi için bir mermi sıkman gerekiyor. Bu korunma hareketi zaten Düşmanın "Ready action"nına karşı yapılıyor. Yani DM şöyle düşünüyor: X kişisi silahla hazır beklemektedir, oyuncu saklandığı yerden çıkar çıkmaz ateş edecektir. Ama bu yaylım ateşi korunma marifeatinin önceliği olduğundan ready actionu engelleyip, vurulmadan bir mesafe katetmeyi sağlar.
.
şimdi bu kadar detaya girmeye gerek yok ben anladım olayı. Ekip halinde savaşırken örneğin bir kayanın arkasında saklanıyorsun. İlerideki düşmana yaklaşmak için arkadaşına "beni koru!" diyorsun. O da nereye ateş ettiğini bile görmeden, sen siperden sipere koşarken düşmana doğru ateş edip arkadaşına zaman kazandırıyor. Bunu ben de tuttum, çünkü filmlerde çok var böyle. Kurşun, atış miktarını da; arkadaşın koşarken her 5 metresi için bir mermi sıkman gerekiyor. Bu korunma hareketi zaten Düşmanın "Ready action"nına karşı yapılıyor. Yani DM şöyle düşünüyor: X kişisi silahla hazır beklemektedir, oyuncu saklandığı yerden çıkar çıkmaz ateş edecektir. Ama bu yaylım ateşi korunma marifeatinin önceliği olduğundan ready actionu engelleyip, vurulmadan bir mesafe katetmeyi sağlar.
.
Dwaxer hesapları hep Excel'lemi yapıyorsun? Edmond'la olan savaşta hata var gibi.
Edmond korunma(11)=50
atılan zar 11 ise:
11+Ã?eviklik (15)+Siper (20)=46
Aramızdaki mesafe 15 olarak alırsak
Kid isabet(3)=20 başarısız
3+Zeka (10)+Bilgi (10)+K.Nişan (0)+Tabanca (14)+Yatma(20)- mesafe (15)=39 başarısız
olması gerekmez mi?
Edmond korunma(11)=50
atılan zar 11 ise:
3+Zeka (10)+Bilgi (10)+K.Nişan (0)+Tabanca (14)+Yatma(20)- mesafe (15)=39 başarısız
olması gerekmez mi?
Ama düşünsene adam umursamıyor böyle şeyleri çıkıyor ateş ediyor neden edmesinki. Yada kaşıda 20 kişi var hepsi birden saklanmış ateş etmiyor. Bunun yerine karakterin her kare için bir atış yapmasıda olabilir. Mesela 3 kişi yanyana çıkanadama ateş edecek, ateş etmesini engellemek için 1 atış yapıyor karşıdaki de buna karşı başka bir kurtarma zarı atıyor. Kurtarma şansı olmaz ise biri 20-30 metre koşarken diğeri sadece 6 kurşun harcayarak karşıdaki herkesi kitleyebilir.dwaxer wrote:.
.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Code: Select all
Bu gnome açık atmış bende okumuş bulundum, zaten anlamıştım gnome olduğunu ya neyse. :D Ben spoilerli olarak attım ne olur ne olmaz.Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Onu hesaba kattım sol el atış (-20) yaptım.Edmond wrote:Devrim senin sağ elin sakattı
Edmond bu arada sende taktiksel olarak kendini aşman lazım bence. Asıl yorumları dövüş sona erince yapacağım.
Darkgnome, takke düştü kel gözüktü, açık atmışsın mesajı, madem öyle Tersyuz ile şimdilik aranızda sohbet edebilirsiniz (lütfen gerçeğe uygun olsun, şahsi hislerinizi değil ortamın gerektirdiği şekilde)
Spoiler atalım mesajları.
.
Evet excelde yapıyorum ama şüpheli durumda muhakkak uyarın beni kontrol edeyim adım adım.devrimk wrote:Dwaxer hesapları hep Excel'lemi yapıyorsun? Edmond'la olan savaşta hata var gibi.
Edmond korunma(11)=50
atılan zar 11 ise:
olması gerekmez mi?
mesafe=17 (Biliyorum bu laboratuvar ya da Depo vs devasa bir bina oldu fabrika binası gibi ama bir kere yapmış bulundum işte kusura bakmayın. Aslında böyl bina olmaz ft ölçülerine göre üretilmiş bir şablondu)
Sorularına tek tek cevap vereyim:
Ã?nce genel:
Edmond’un yarım siper bonusu (+20) var ama attığı zar çok düşük olduğundan korunma zarı düşük. Fakat şöyle bir kural var: Korunma zarı düşük bile olsa en düşük korunma zarı 50’dir. Ã?ünkü hareketsiz duran bir hedefi vurmanın zorluğu bile=50’dir. O yüzden küçük zar bile atsa her zaman 50’ye tamamlıyorum ben.
Senin atışında ise yerde yatarak keskin nişan almana +20 verdim ama sol elden dolayı -20 aldın ve mesafe=17 İsabet=3+10+10+0+14+20-17-20=20 oluyor.
.
Ayıpsın dwaxer. Zaten ben anlamama rağmen duruma uygun yazdım rpmi.dwaxer wrote:Onu hesaba kattım sol el atış (-20) yaptım.Edmond wrote:Devrim senin sağ elin sakattı
Edmond bu arada sende taktiksel olarak kendini aşman lazım bence. Asıl yorumları dövüş sona erince yapacağım.
Darkgnome, takke düştü kel gözüktü, açık atmışsın mesajı, madem öyle Tersyuz ile şimdilik aranızda sohbet edebilirsiniz (lütfen gerçeğe uygun olsun, şahsi hislerinizi değil ortamın gerektirdiği şekilde)
Spoiler atalım mesajları.
.
Saat kaçta uyandırdı bu beni? Yatıp uyunmazda bunla hırsızmıdır uğursuzmudur.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Zati anlamıştım Douglas diye bir adam çölün ortasında, hem konuşmalarda senin değil Teryuz'un karakterinde.dwaxer wrote:Darkgnome, takke düştü kel gözüktü, açık atmışsın mesajı, madem öyle Tersyuz ile şimdilik aranızda sohbet edebilirsiniz (lütfen gerçeğe uygun olsun, şahsi hislerinizi değil ortamın gerektirdiği şekilde)
Spoiler atalım mesajları..
Bu arada Douglas'ın karakterinin karizma yerlerde süründüğü için ve güçte bundan dahi daha düşük olduğu için bakışlarını ters teptirdim. Daha çok kızdırdı. Kızdırmak istese gülecek, güldürmek istese alay edecektim. Oyun boyunca benim yanımda duracak olursa bu şekilde davranmaya devam edeceğim ona göre. Belki zekası ile bunun üstesin den gelmenin bir yolunu bulur.
Eskisi ka
Eskisi ka