Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...
Marifetlere baktım da, kafama takılan soruları buradan sorayım dedim.
Ölüm Meleği:
Gerksinim: Keskin nişan+Hızlı nişan=100
Sağladığı Avantaj: Kritik vuruş yaoma şansı ikiye katlanır.
Bıçakta bu özellik için keskin nişan mı almalıyım yani?
Mermi Sektirme:
Min. Gereksinim: Zeka:30, Bilgi:+30, Keskin nişan:+50, Tüfek:+50
Sağladığı Avantaj: Tek kurşunla, arka arkaya duran iki kişiyi birden vurabilme. (mesafe en fazla menzilin yarısı kadar olmalıdır)
Merminin ne kadar kuvvetli gittiğini adamın becerisi nasıl etkiliyor? Adamın dibinden ateş ediyorum deldi geçti. "Aaa ama yeterince tecrübeli değilsin mermi saplandı kaldı o zaman!" bana saçma geliyor.
Nokta Vuruşu:
Min. Gereksinim: Güç:20, Bilgi:+30, Keskin nişan:+30, Tüfek:+30
Sağladığı Avantaj: Özel noktalara yapılan atışlarda ceza -30’a düşer.
Bıçak kullanan adam yüne tüfek ve tabanca öğrenecek anlaşılan.
Silahşor şovu:
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:25, Tabanca:+25
Sağladığı avantaj: Tabancayı kılıfını sokup çıkarırken artistik bir şekilde çevirerek görenleri etkiler ve +2 Karizma (geçici) kazandırır.
Bunun aynını hatta daha iyisini sanırım yakın silahlar ile de yapabiliriz.
Ayrıca yakın dövüşte adamı adamı kitleyen özellikleri beğnmedin galiba. O zaman söyle yapalım.
Üstten aşırma:
Min. Gereksinim: Güç:15, Ã?eviklik: 15, Bilgi:10, Yakın dövüş: 10
Sağladığı Avantaj: Bir kişinin yakınıdayken elleriniz boş ise adamı üstünüzden aşırıp diğer yanınızdaki bir kareye indirebilirsiniz. Rakibiniz düşmemek için sizin becerinize karşı kendi çevikliği ile 100'lük zar atar. Bu sırada rakibiniz elindekileri düşürmemek için sizin becerinize karşı, rakibin çevikliği olarak karşılıklıklı 100'lik deneme zarı atacak. Başarısız olursa elindeki herşeyi düşürecek.
Üstten aşırma:
Min. Gereksinim: Güç:25, Ã?evikliki:25, Bilgi: 15, Yakın dövüş: 25
Tek eliniz boşken de -20 alarak bir deneme yapabilirsiniz. Başarılı olursanız karşınızdaki yere düömemek ve elindekileri düşürmemek için yine aynı zarları atmak zorunundadır.
Kitleme:
Min. Gereksinim: Güç:20, Ã?evikliki:20, Yakın dövüş: 15
Sağladığı Avantaj: Rakibin belli bir uzvunu hareket edemez duruma getirmek için bedava bir eylem olarak belli bir bölgesine saldırıp tutarsınız. Başarısız olursanız sonraki hareketinize -10 penaltı alırsınız.
Tam kitleme:
Min. Gereksinim: Güç:30, Ã?evikliki:30, Yakın dövüş: 25
Sağladığı Avantaj: Kitlemenin üstüne bir tam döngü harcayarak rakibi tamamen kitleyip hiç hareket edemez duruma getirebilirsiniz. Bu durumdaken ancak tek elinizdeki silah ile saldırabilirsiniz.
Uyanık:
Min. Gereksinim: Bilgi:20, Sessiz gizlenme: 30, İzcilik: 30
Sağladığı Avantaj: Etrafınızla iletişiminiz o kadar gelişmişki siz daha ne olduğunu anlamadan hissediyordunuz. Size doğrultulmuş bir tüfek, kurulmulş bir tuzak, sessizce gölgelerde saklanmış birini farketmenize +10 alıyorsunuz ve dikkatsizken alacağınız penaltı yarıya düşüyor.
Ölüm Meleği:
Gerksinim: Keskin nişan+Hızlı nişan=100
Sağladığı Avantaj: Kritik vuruş yaoma şansı ikiye katlanır.
Bıçakta bu özellik için keskin nişan mı almalıyım yani?
Mermi Sektirme:
Min. Gereksinim: Zeka:30, Bilgi:+30, Keskin nişan:+50, Tüfek:+50
Sağladığı Avantaj: Tek kurşunla, arka arkaya duran iki kişiyi birden vurabilme. (mesafe en fazla menzilin yarısı kadar olmalıdır)
Merminin ne kadar kuvvetli gittiğini adamın becerisi nasıl etkiliyor? Adamın dibinden ateş ediyorum deldi geçti. "Aaa ama yeterince tecrübeli değilsin mermi saplandı kaldı o zaman!" bana saçma geliyor.
Nokta Vuruşu:
Min. Gereksinim: Güç:20, Bilgi:+30, Keskin nişan:+30, Tüfek:+30
Sağladığı Avantaj: Özel noktalara yapılan atışlarda ceza -30’a düşer.
Bıçak kullanan adam yüne tüfek ve tabanca öğrenecek anlaşılan.
Silahşor şovu:
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:25, Tabanca:+25
Sağladığı avantaj: Tabancayı kılıfını sokup çıkarırken artistik bir şekilde çevirerek görenleri etkiler ve +2 Karizma (geçici) kazandırır.
Bunun aynını hatta daha iyisini sanırım yakın silahlar ile de yapabiliriz.
Ayrıca yakın dövüşte adamı adamı kitleyen özellikleri beğnmedin galiba. O zaman söyle yapalım.
Üstten aşırma:
Min. Gereksinim: Güç:15, Ã?eviklik: 15, Bilgi:10, Yakın dövüş: 10
Sağladığı Avantaj: Bir kişinin yakınıdayken elleriniz boş ise adamı üstünüzden aşırıp diğer yanınızdaki bir kareye indirebilirsiniz. Rakibiniz düşmemek için sizin becerinize karşı kendi çevikliği ile 100'lük zar atar. Bu sırada rakibiniz elindekileri düşürmemek için sizin becerinize karşı, rakibin çevikliği olarak karşılıklıklı 100'lik deneme zarı atacak. Başarısız olursa elindeki herşeyi düşürecek.
Üstten aşırma:
Min. Gereksinim: Güç:25, Ã?evikliki:25, Bilgi: 15, Yakın dövüş: 25
Tek eliniz boşken de -20 alarak bir deneme yapabilirsiniz. Başarılı olursanız karşınızdaki yere düömemek ve elindekileri düşürmemek için yine aynı zarları atmak zorunundadır.
Kitleme:
Min. Gereksinim: Güç:20, Ã?evikliki:20, Yakın dövüş: 15
Sağladığı Avantaj: Rakibin belli bir uzvunu hareket edemez duruma getirmek için bedava bir eylem olarak belli bir bölgesine saldırıp tutarsınız. Başarısız olursanız sonraki hareketinize -10 penaltı alırsınız.
Tam kitleme:
Min. Gereksinim: Güç:30, Ã?evikliki:30, Yakın dövüş: 25
Sağladığı Avantaj: Kitlemenin üstüne bir tam döngü harcayarak rakibi tamamen kitleyip hiç hareket edemez duruma getirebilirsiniz. Bu durumdaken ancak tek elinizdeki silah ile saldırabilirsiniz.
Uyanık:
Min. Gereksinim: Bilgi:20, Sessiz gizlenme: 30, İzcilik: 30
Sağladığı Avantaj: Etrafınızla iletişiminiz o kadar gelişmişki siz daha ne olduğunu anlamadan hissediyordunuz. Size doğrultulmuş bir tüfek, kurulmulş bir tuzak, sessizce gölgelerde saklanmış birini farketmenize +10 alıyorsunuz ve dikkatsizken alacağınız penaltı yarıya düşüyor.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Ölüm Meleği:
bende bunun için hızlı nişan almalıyım ağlıyomuyum?
Mermi Sektirme, benim uydurduğum birşeydi.
Ben şöyle düşünmüştüm, iki adamı vurabileceği anda ateş etmeyi beceriyor. Bu yeteneğe sahip olmayan o zamanlamayı yapamadığı için mermi delip başka bir yere gidiyor.
bende bunun için hızlı nişan almalıyım ağlıyomuyum?
Ben şöyle düşünmüştüm, iki adamı vurabileceği anda ateş etmeyi beceriyor. Bu yeteneğe sahip olmayan o zamanlamayı yapamadığı için mermi delip başka bir yere gidiyor.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
.
Darkgnome, Bıçak için tabii alternatif marifeatler uydurulabilir; “Ölüm meleği” kritik vuruşları ikiye katlıyor, bu adı kadar görkemli bir özellik değil aslında.
Sen ise “Yakındövüş+Bıçak=100” seviyesine geldiğinde zaten jiletle doğrar gibi önüne gelenin boğazını anında kesersin. Bütün her şeyi marifeatlere yüklemenin anlamı yok.
Kapan, künde, mengene, vs gibi marifeatleri beğenmedin mi diyorsun ama ben yazmadım çünkü o hareketleri yapmak için marifeate ihtiyacın yok.
Karşılıklı Güreş zarı atarım=1d100+Güç+Ã?eviklik+YakınDövüş, kazanırsan adamı kafakola alırsın ya da kolunu kapar, kıvırıp elinden silahı düşürürsün, hatta ikinci aşamada boynunu bile kırarsın.
Sen birinin arkasından farkettirmeden yaklaşıp bıçakla boğazını kesmek istedin de ben “olmaz sen tecrübesizsin!” mi dedim. Ama bahsettiğin şey, çifte silahıyla (ya da tüfekle) birini delip arkasındakini de vurmak. Benim görüşüme göre bu hareket, kurşunun vücudunun neresinden girerse kemiğe denk gelmiyeceğinin ve yönünün sapmayacağının ya da saparsa nasıl olacağının bilinmesini ve ayrıca iki hedefin arka arkaya geldiği andaki zamanlamayı tutturacak reflekslere sahip olmayı, vs gerektiriyor, yani önceden bol bol tecrübe edilmek gerektiriyor bence. Bana inanmıyorsan denemelerini yapabilirsin.
Silahşor şovu konusunda haklısın; oradaki “Tabanca” yeteneğinin yerine herhangi bir başka yetenek koyup ilgili şovu sergileyen herkes karizma basabilir. Ã?rneğin Kung-fu, Kırbaç, Kılıç, Bıçak, vs...
.
Darkgnome, Bıçak için tabii alternatif marifeatler uydurulabilir; “Ölüm meleği” kritik vuruşları ikiye katlıyor, bu adı kadar görkemli bir özellik değil aslında.
Sen ise “Yakındövüş+Bıçak=100” seviyesine geldiğinde zaten jiletle doğrar gibi önüne gelenin boğazını anında kesersin. Bütün her şeyi marifeatlere yüklemenin anlamı yok.
Kapan, künde, mengene, vs gibi marifeatleri beğenmedin mi diyorsun ama ben yazmadım çünkü o hareketleri yapmak için marifeate ihtiyacın yok.
Karşılıklı Güreş zarı atarım=1d100+Güç+Ã?eviklik+YakınDövüş, kazanırsan adamı kafakola alırsın ya da kolunu kapar, kıvırıp elinden silahı düşürürsün, hatta ikinci aşamada boynunu bile kırarsın.
Sen birinin arkasından farkettirmeden yaklaşıp bıçakla boğazını kesmek istedin de ben “olmaz sen tecrübesizsin!” mi dedim. Ama bahsettiğin şey, çifte silahıyla (ya da tüfekle) birini delip arkasındakini de vurmak. Benim görüşüme göre bu hareket, kurşunun vücudunun neresinden girerse kemiğe denk gelmiyeceğinin ve yönünün sapmayacağının ya da saparsa nasıl olacağının bilinmesini ve ayrıca iki hedefin arka arkaya geldiği andaki zamanlamayı tutturacak reflekslere sahip olmayı, vs gerektiriyor, yani önceden bol bol tecrübe edilmek gerektiriyor bence. Bana inanmıyorsan denemelerini yapabilirsin.
Silahşor şovu konusunda haklısın; oradaki “Tabanca” yeteneğinin yerine herhangi bir başka yetenek koyup ilgili şovu sergileyen herkes karizma basabilir. Ã?rneğin Kung-fu, Kırbaç, Kılıç, Bıçak, vs...
.
Hiç öyle düşünmedim. Haklısın tabee. D&D ye fazla bağlanmışım hayatı sıratabanlı hale getirmişim kafamda. Ama o zaman buna bir şans verelim herkesin yapmaya şansı olsun bu marifeti oln adam 4 kat daha şanslı olsun bu konuda. Hatta daha da artsın ne bileyim 8 kat olsun arkadakini vurma şansı.Tersyuz wrote:Ölüm Meleği:
bende bunun için hızlı nişan almalıyım ağlıyomuyum?![]()
Bıçakla ve yakın dövüşle ilgili bunları hep marifet olarak verme sebebim bunların özel hareketler olması. Yani judocu ile yumruk atmasını bilen adam arasındaki farklar bunlar. el ense 1. seviye de tamam ama üstünden aşırma, adamın kolunun üstünden bacağını geçirip sonra yere yıkma ve kolunu çıkarma felan özel hareketler olunca marifetleriyle alınmalı diye düşündüm.
Yaparken kesin ben bunlara bir sürü penaltı alacağım. Kafasına bacağına saldırdın oradan -50, birde o zıpladın döndün, çeviklik zarı felan derken ben bu hareketleri ancak rüyamda yapabileceğim gibi gleliyor bana. BU marifetler ise bu hareketlerin penaltısız yapılmasını sağlıyor. En azından penaltıyı düşürecek marifetler olabilir.
Mesela tüfek ve tabanca da istenilen bölgeye ateş ederken penaltının düşürülmesi, tek mermide 2 adamın öldürülmesini sağlayan marifetler gibi özel artılar sağlayacaklar bana. Dikkat ettiysen bunun gibi süper hareketler penaltısız yapılıyor marifetler alınınca. Yoksa herşeyin zarlara dönüşmesi benim bir anda kendimi kitlememe bie sebep olabilir.
Bu arada ben bu akşam iş sebebiyle yurt dışına uöuyorum. Gittiğim yerde internet olacağı söylendi ama ne kadar verimli bilemeyeceğim. Bir süre (belkide 6 ay) internete giremeyebilirim.
Code: Select all
Neyseki ayrılmışız Illyra ile. Iliyra gelipte mesaj atarsa diye bekliyorum. Ben Adamlarsan uzaklaşıp Red'in başına ne geldiğini bulmaya çalışacağım. Nereden ayrılmış izler onu takip ederek bulunduğu yere varmaya çalışacağım. Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
Marifet önerisi:
Hız manyağı Hızlı Nişan:+100 Ã?eviklik:+75
Hızlı nişan zarlarına, Zeka ve Bilgi'de eklenilir.
Aşmış Silahşör: Hızlı Nişan:+200 Ã?eviklik:+100
Hızlı Nişan'a Keskin Nişan'da eklenilir.
Silah marifeti:
Bayıltmak:Yakın Dövüş:10, ilgili silah:5(ilgili silah dedim çünkü kabzanın neresiyle vuracağını bilmek de önemli.)
Özellikle kelle avcılarının işine yarayacak olan bu özellik, bir adamı silah kabzasıyla tek darbeyle bayıltmaya yarar.Bu özellik olmaksızın, düşman 3-4 darbede bayılır.(%2 ihtimalle hafıza kaybı, %2 ihtimalle öldürür
)
Hız manyağı Hızlı Nişan:+100 Ã?eviklik:+75
Hızlı nişan zarlarına, Zeka ve Bilgi'de eklenilir.
Aşmış Silahşör: Hızlı Nişan:+200 Ã?eviklik:+100
Hızlı Nişan'a Keskin Nişan'da eklenilir.
Silah marifeti:
Bayıltmak:Yakın Dövüş:10, ilgili silah:5(ilgili silah dedim çünkü kabzanın neresiyle vuracağını bilmek de önemli.)
Özellikle kelle avcılarının işine yarayacak olan bu özellik, bir adamı silah kabzasıyla tek darbeyle bayıltmaya yarar.Bu özellik olmaksızın, düşman 3-4 darbede bayılır.(%2 ihtimalle hafıza kaybı, %2 ihtimalle öldürür
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Bayılma olayını marifeate dökmeye gerek yok, kafana bir darbe alırsan ya da çok acı duyduğun bazı durumlarda bayılırsı zaten. Henüz fırsatım olmadı ama bu gibi özel durumlar için açaıklamaları kurallar bölümüne ekleme niyetim var. Tabii burdan da bildireceğim taze taze.
Benim isteğim bu tür aksiyonların sonuçlarına isabet zarından korunma zarını çıkararak ve aradaki farka bakarak karar vermek.
Ã?rneğin şöyle bir kuralımız vardı: Eğer isabet zarı korunma zarından sadece 0-9 kadar fazlaysa sıyırıp geçmiş kabul edilir hasarın sadece yarısı alınır.
Bir de vücut parçalarının HP değerlerini tespit edelim (siz de fikir atın) baş, kol, bacak toplam HP'nin % kaçı tutuyorsa ona göre bazı karar alınır. Ã?rneğin kola gelen bir darbe, kolun bütün HPsini götürürse kopar gibi...
.
Bayılma olayını marifeate dökmeye gerek yok, kafana bir darbe alırsan ya da çok acı duyduğun bazı durumlarda bayılırsı zaten. Henüz fırsatım olmadı ama bu gibi özel durumlar için açaıklamaları kurallar bölümüne ekleme niyetim var. Tabii burdan da bildireceğim taze taze.
Benim isteğim bu tür aksiyonların sonuçlarına isabet zarından korunma zarını çıkararak ve aradaki farka bakarak karar vermek.
Ã?rneğin şöyle bir kuralımız vardı: Eğer isabet zarı korunma zarından sadece 0-9 kadar fazlaysa sıyırıp geçmiş kabul edilir hasarın sadece yarısı alınır.
Bir de vücut parçalarının HP değerlerini tespit edelim (siz de fikir atın) baş, kol, bacak toplam HP'nin % kaçı tutuyorsa ona göre bazı karar alınır. Ã?rneğin kola gelen bir darbe, kolun bütün HPsini götürürse kopar gibi...
.
El canı:25dwaxer wrote:.
Bir de vücut parçalarının HP değerlerini tespit edelim (siz de fikir atın) baş, kol, bacak toplam HP'nin % kaçı tutuyorsa ona göre bazı karar alınır. Ã?rneğin kola gelen bir darbe, kolun bütün HPsini götürürse kopar gibi...60
.
Ayak canı:25
Kol Canı:50
Dirsek canı:10
Diz canı:10
Omuz canı:60
Kalça canı:60
Gövde Canı:75
Göz canı:1 (ve göze gelen hasar kafaya da gelmiş sayılır)
Kulak canı:1(kulağa gelen hasar, eğer yandan geliyorsa kafaya da gelmiş sayılır)
Burun canı:1(burna gelen hasar, kafaya da gelmiş sayılır)
Kafa canı:10 (ne bekliyordunuz
Bir uzuv (örnek kol) eğer canı 0'a düşerse, felç kalır ve onun devamının (yani el) canı da 0'a düşmüş yani felç sayılır.
Aynısı kalçada da geçerlidir fakat omzun kopma ihtimali vardır.
Kelle felç kalına, ölürsün
Gövdeye gelen hasarlar şu şekilde gösterilir.
1-10 arası:Sol omuz altına gelmiş sayılır, sol kol kullanılamaz.(*)
11-20 arası:Sağ omuz altına gelmiş sayılır, sağ kol kullanılamaz(*)
21-40 arası:gövdenin altına gelmiş sayılır.Yürümede -20 alınır.
41-60 arası:Ciğerlere gelmiş sayılır.(*2)
61-75 arası:Kalbe gelmiş sayılır.(*3)
*1=Solaklarda tam tersi geçerlidir.
*2=Her tur 4 can kaybı, sonunda ölüm.
*3=Her tur 10 can kaybı, sonunda ölüm.
Kafaya gelen hasarlarda, kan kaybı olmaz, genelde dönüşü yoktur, ölüm.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Edmond olmamış bunlar.
Ã?ncelikle kurşunun veya vs,nin nereye, sağ eline mi, sol bacağına mı isabet ettiği zaten isabet zarından belli.
Benim demek istediğim şey şuydu: Toplam HP'nin % kaçı sağ koluna, % kaçı sol koluna aittir?
Yani toplam HP=Dayanım+100 değil mi, misal=115 olsun. Vücut parçalarının HP'lerinin toplamı bunu vermesi lazım. Doğrusu şöyle bir liste olmalı:
1-Kafa %10
2-Gövde %50
3-Sağ Kol %10
4-Sol Kol %10
5-Sağ Bacak %10
6-Sol Bacak %10
Gibi...
Edmond olmamış bunlar.
Ã?ncelikle kurşunun veya vs,nin nereye, sağ eline mi, sol bacağına mı isabet ettiği zaten isabet zarından belli.
Benim demek istediğim şey şuydu: Toplam HP'nin % kaçı sağ koluna, % kaçı sol koluna aittir?
Yani toplam HP=Dayanım+100 değil mi, misal=115 olsun. Vücut parçalarının HP'lerinin toplamı bunu vermesi lazım. Doğrusu şöyle bir liste olmalı:
1-Kafa %10
2-Gövde %50
3-Sağ Kol %10
4-Sol Kol %10
5-Sağ Bacak %10
6-Sol Bacak %10
Gibi...
Ukala Player=Bendwaxer wrote:.
Edmond olmamış bunlar.
1-Kafa %10
2-Gövde %50
3-Sağ Kol %10
4-Sol Kol %10
5-Sağ Bacak %10
6-Sol Bacak %10
Gibi...
Asıl seninki olmamış.Neden olmadığını söyleyeyim istersen.Ã?ünkü kanımca, beyine gelen hasar, bütün can puanlarını silip süpürebilir.Senin planına göre ise, beyni yok olan birisinin halen canının %90'u duruyor
Bence her uzvun bir canı olmalı, misal beyin, canı 15 olsun, eğer adama gelen hasar 60 ise, ve beyninden vurmuş ise adamı, adam nakavt!Ya da gelen hasar 70 ise ve adamı gövdeden vurmuş ise, adamın 5 canı kalır, ıkınır yerde, fakat gelen hasar 100 ise ve adamı sadece kolundan vurmuş ise, adamın 10 canı kalır, o da kan kaybıdır.İstersen bütün bunları toparlayayım ve toptan atayım?
Sen benimkini okumadın mı bakam?Ben Gövdeye gelen hasarları gösterdim, yani gövdenin neresine geldiğini, gövdenin neresine gelirse, ne kadar vurduğunu göstermiştim.Misal şöyle.
İsabet zarı vs. hesaplanır, sonuç, hasar gövdeyedir.Kaç vuracağına göre gövdenin neresine vuracağı değişir.
Misal zarlardan 16 atmış birisinin adamın gövdesine geldiyse, adamın kalbine gelmesi saçma, neresine gelebilir, adamın gövdesinin sol altına gelebilir ki adamı öldürmek gibi komik bir şey olmasın, adamın kalp tarafına gelen bir merninin hasarını çok kabul etmek, daha mantıklıdır bence.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Hasar zarı hiç atmasak ne dersiniz?
Saldırı:
1d100+hızlınişan+çeviklik-mesafe
80+15+15-20=90
Savunma zarı
1d100+çeviklik
30+10=40
90-40= 50 hasar yedi!
Dwaxer'in önce bahsettiği kurşun sıyırma mantığına da oturuyor, savunma zarı yüksek gelirse adam az yara alıyor.
Saldırı:
80+15+15-20=90
Savunma zarı
1d100+çeviklik
30+10=40
90-40= 50 hasar yedi!
Dwaxer'in önce bahsettiği kurşun sıyırma mantığına da oturuyor, savunma zarı yüksek gelirse adam az yara alıyor.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Bütün planlar bozulur o zaman, benim yaptığım bütün can planı gider, hem önce vurup vurmadığını belirleyelim, sonra da hasarı.En mantıklısı buTersyuz wrote:Hasar zarı hiç atmasak ne dersiniz?![]()
Saldırı:
80+15+15-20=90
Savunma zarı
1d100+çeviklik
30+10=40
90-40= 50 hasar yedi!
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Neyse tamam,
aynen eski tas, eski hamam
Oynamaya devam
Eğer kola bacağa anormal hasarlar gelirse kopartırım ya da kullanılmaz hale gelir. Kişinin koluna gelen bir kurşunla canının yarısı gidiyorsa kurşun dirseğe ya da bileğe isabet edip parçalamış demektir, artık o kolu kullanamaması lazım.
(buradaki can yani HP kişinin dayanma gücünü sembolize ediyor)
.
Neyse tamam,
aynen eski tas, eski hamam
Oynamaya devam
Eğer kola bacağa anormal hasarlar gelirse kopartırım ya da kullanılmaz hale gelir. Kişinin koluna gelen bir kurşunla canının yarısı gidiyorsa kurşun dirseğe ya da bileğe isabet edip parçalamış demektir, artık o kolu kullanamaması lazım.
(buradaki can yani HP kişinin dayanma gücünü sembolize ediyor)
.