Wahşi Batı ......................... muhabbet, yorum...
Lugtarias, benim için de dua et
Bana iyi davranın bee.Ben de kızılderiliyim 
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
diye bi soru sormuştum.Peki bir şey daha sorayım. şimdi bende Remington var 1 mermi alıyor.
Winchester ya da Mauser alırsam onların şarjörü var onlarda da mermiyi sürmek move action mu? Yoksa şarjörü değiştirmek move action, mermiyi sürmek free action mu?
Birde
Gizlenme & Sessiz yürüme - Görme & Duyma
yerine.
Gizlenme - Farketme
diye ikisini birden kapsayan birer yetenek olsa daha güzel. Çok dallanıp budaklanmaz, 4ed.'de öyle yapmışlar hem.
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
.
Tersyuz heralde Gizlenme ve Sesiz yürüme yeteneklerini birleştirelim demek istedin. Hımmm... Evet çok daha basit ve kullanışlı!
Teprikler bu güzel fikrin için. O halde Gizlenme ve Sessiz hareket yetenekleri birleşiyor ve Ninja yeteneği oluyor!
şaka şaka! (aslında ninja fikri fena değil)
Tamam o halde ikisi birleşip "Sessiz Gizlenme" diye bir yetenek olsun (gölge diyesim geldi
)
Mermi sürmek move-action: Normal hareketin 30 ya;
1 kartuş (şarjör) ya da 1 mermi değiştirmek hareketinden 5 götürür
Ã?iftelinin tek fişeğini değiştirmek 15, iki fişeğini birden değiştirmek 20 hareket puanı harcar.
Ful-raund aksiyonlar bildiğin gibi hem standart aksiyonu, hem de move (hareket) aksiyonu götürdüğünden yani hiç hareket puanı kalmadığından; hem mermi doldurup hem de ful-raund aksiyon yapamazsın.
Mermi sürmek serbest aksiyon değil! Ancak “Uzman Keskin Nişancı” diye bir Feat vardı sanırım, o zaman 1 mermiyi ya da şarjorü serbest hareket (free) olarak değiştirebiliyorsun.
.
Tersyuz heralde Gizlenme ve Sesiz yürüme yeteneklerini birleştirelim demek istedin. Hımmm... Evet çok daha basit ve kullanışlı!
Teprikler bu güzel fikrin için. O halde Gizlenme ve Sessiz hareket yetenekleri birleşiyor ve Ninja yeteneği oluyor!
Tamam o halde ikisi birleşip "Sessiz Gizlenme" diye bir yetenek olsun (gölge diyesim geldi
Mermi sürmek move-action: Normal hareketin 30 ya;
1 kartuş (şarjör) ya da 1 mermi değiştirmek hareketinden 5 götürür
Ã?iftelinin tek fişeğini değiştirmek 15, iki fişeğini birden değiştirmek 20 hareket puanı harcar.
Ful-raund aksiyonlar bildiğin gibi hem standart aksiyonu, hem de move (hareket) aksiyonu götürdüğünden yani hiç hareket puanı kalmadığından; hem mermi doldurup hem de ful-raund aksiyon yapamazsın.
Mermi sürmek serbest aksiyon değil! Ancak “Uzman Keskin Nişancı” diye bir Feat vardı sanırım, o zaman 1 mermiyi ya da şarjorü serbest hareket (free) olarak değiştirebiliyorsun.
.
Tamam anladım gibi.
Güç: 6
Ã?eviklik: 14'ü
Güç: 5
Ã?eviklik: 15
olarak değiştirmek istiyorum.
Dürbün 300 $ çok pahalı değil mi? Tüfekten pahalı!
Gerçi arz-talep meselesi tüfek çok satıldığı için fiyatı düşmüş heralde.
Dürbün modelleri olsa mesela 100$ ama daha az avantajı olan.
Pekiiii:
Silahşor Saydırması:
Min Gereksinim: Ã?eviklik:40, Hızlı Nişan:+40, Tabanca:+40
Sağladığı avantaj: 1 turda tabancayla 2 atış yapabilme! (Ful-raund/Hızlı nişan)
Uzman Silahşor:
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:30, Hızlı nişan:+30, Tabanca:+30
Sağladığı Avantaj: İki eliyle tabanca kullanırken, soldakine ceza almaz!
Smith&Wesson Model3
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:30, Tabanca:+20
Sağladığı Avantaj: Bu model tabancanın çabuk doldurulabilmesi. (serbest hareket)
Bunların hepsine sahip olan silahşör iki bir eliyle iki öbür eliyle, bir de çabuk doldurma, mitralyöz gibi olmuyor.
Silahşor Saydırması ve Smith&Wesson Model3 marifetleri için tek elin boşta olması şartı iyi olur mu?
Feat-> MariFeat 
Güç: 6
Ã?eviklik: 14'ü
Güç: 5
Ã?eviklik: 15
olarak değiştirmek istiyorum.
Dürbün 300 $ çok pahalı değil mi? Tüfekten pahalı!
Gerçi arz-talep meselesi tüfek çok satıldığı için fiyatı düşmüş heralde.
Dürbün modelleri olsa mesela 100$ ama daha az avantajı olan.
Pekiiii:
Silahşor Saydırması:
Min Gereksinim: Ã?eviklik:40, Hızlı Nişan:+40, Tabanca:+40
Sağladığı avantaj: 1 turda tabancayla 2 atış yapabilme! (Ful-raund/Hızlı nişan)
Uzman Silahşor:
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:30, Hızlı nişan:+30, Tabanca:+30
Sağladığı Avantaj: İki eliyle tabanca kullanırken, soldakine ceza almaz!
Smith&Wesson Model3
Min. Gereksinim: Ã?eviklik:30, Tabanca:+20
Sağladığı Avantaj: Bu model tabancanın çabuk doldurulabilmesi. (serbest hareket)
Bunların hepsine sahip olan silahşör iki bir eliyle iki öbür eliyle, bir de çabuk doldurma, mitralyöz gibi olmuyor.
Silahşor Saydırması ve Smith&Wesson Model3 marifetleri için tek elin boşta olması şartı iyi olur mu?
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
-
Possessed
- Site Çizeri
dwaxer çok çalışmışsın belli. Baya detaylı olacak sanırım oyun. Ben daha basit olacak sanmıştım. Tekrardan tebrikler.
Neyse, ukalalık yapmak istemem ama belirtmek istediğim bir şey var. Daha gerçekçi olması açısından söylüyorum. Sürgülü (kurmalı) tüfeklere ayrı bir ilgim vardır ve özellikle Mauser modellerini çok severim. Bir şey fark ettim: Mauser M1871 başlığı altındaki resim M1871 değil, Karabiner 98k resmi, arada çok fark var. M1871'in resmini wikipedia'dan bulabilirsin.
Hatta sana kolaylık olsun, linkini de koyayım:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _M1871.jpg
Not: Bir de M1871 tek mermilikti, şarjörü yoktu. Ama bir üst versiyonu, Gewehr 71'de 8'lik şarjör vardı. Bu ufak bir detay, salla. (aklında bulunsun diye dedim)
Neyse, ukalalık yapmak istemem ama belirtmek istediğim bir şey var. Daha gerçekçi olması açısından söylüyorum. Sürgülü (kurmalı) tüfeklere ayrı bir ilgim vardır ve özellikle Mauser modellerini çok severim. Bir şey fark ettim: Mauser M1871 başlığı altındaki resim M1871 değil, Karabiner 98k resmi, arada çok fark var. M1871'in resmini wikipedia'dan bulabilirsin.
Hatta sana kolaylık olsun, linkini de koyayım:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _M1871.jpg
Not: Bir de M1871 tek mermilikti, şarjörü yoktu. Ama bir üst versiyonu, Gewehr 71'de 8'lik şarjör vardı. Bu ufak bir detay, salla. (aklında bulunsun diye dedim)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
.
Tersyuz Marifeat kelimesini çok tuttum!
İki elde tabanca tutan biri tabii ki kurşun dolduramaz, akıl var mantık var.
Aslında o Smith&Wesson3 marifetini değiştireceğim ben; sileceğim yani. O bir Marifeat olmayacak artık! O silahı kullanmanın avantajı var şöyle ki: bir mermi doldurma 5 hareket puanı olduğuna göre 6 mermi alan bir “toplu” tabancayı tamamen doldurmak 30 hareket puanı götürür. Ama Smith&Wesson3’ün göbeği çıkıp yedek göbek takılabiliyor, yani kartuş değişimi gibi kısa sürüyor. Bu da sadece 5 hareket puanı harcamak demek. Onun yedek kartuşlarına (göbek) da bir ücret belirleyelim, kullanan herkes kaç göbek taşıdığını bildirmelidir.
.
Tersyuz Marifeat kelimesini çok tuttum!
İki elde tabanca tutan biri tabii ki kurşun dolduramaz, akıl var mantık var.
Aslında o Smith&Wesson3 marifetini değiştireceğim ben; sileceğim yani. O bir Marifeat olmayacak artık! O silahı kullanmanın avantajı var şöyle ki: bir mermi doldurma 5 hareket puanı olduğuna göre 6 mermi alan bir “toplu” tabancayı tamamen doldurmak 30 hareket puanı götürür. Ama Smith&Wesson3’ün göbeği çıkıp yedek göbek takılabiliyor, yani kartuş değişimi gibi kısa sürüyor. Bu da sadece 5 hareket puanı harcamak demek. Onun yedek kartuşlarına (göbek) da bir ücret belirleyelim, kullanan herkes kaç göbek taşıdığını bildirmelidir.
.
Dürbün ile izcilik arasındaki bağlantıyı tam kavrayamadım?Yerde birisinin ayak izlerini takip ederken fazla işe yaramaz diye düşünüyorum?dwaxer wrote:.
Dürbün kalite: 300 (İsabet=+50)(İzcilik=+15)
Dürbün normal: 150 (İsabet=+20)(İzcilik=+5)
Diye iki çeşit yaptık dürbünleri!
Ve MariFeatler de güncellendi, bazıları kolaylaştı, vs.
.
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Karşılıklı Atılan Zarlar
Blöf, Yalan – Sezgi
Blöf Zarı: 1d100+Zeka+Bilgi
Sezgi: 1d100+Zeka+Bilgi
Blöf zarı yüksek tutarsa kişiyi kandırır.
Ben bu kadar karizma puanını boşuna mı aldım???Blöf, Yalan'a Zeka+Bilgi yerine Karizma eklenirse daha mantıklı olmaz mı
Blöf, Yalan – Sezgi
Blöf Zarı: 1d100+Zeka+Bilgi
Sezgi: 1d100+Zeka+Bilgi
Blöf zarı yüksek tutarsa kişiyi kandırır.
Ben bu kadar karizma puanını boşuna mı aldım???Blöf, Yalan'a Zeka+Bilgi yerine Karizma eklenirse daha mantıklı olmaz mı
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
.
Sen anlamazsın Edmond (Zeka:8, Bilgi:8 ) :schemes:
Etrafı daha iyi görebilirsin dürbünle, ufukta aradığın tipleri ya da av hayvanlarını...
Tersyuz senin eşyalarına ayar çektim; şapkanıza ve yedek kıyafetinize fazladan para ödemeye gerek yok. Ayrıca herkes 50$ ile başlayacak, 200$lık eşya kotasını doldurmayanı editleyip cephane filan takviyesi yaparım.
Illyra, senin de eşyalara ayar çektim toplam 200$a ayarladım sanırım yanlış hesaplamışsın. şimdi mermilerin azaldı biraz.
Darkgnome 1At zaten bedava geliyor 100$ ödemene gerek yoktu eşyalarını değiştiriver.
Edmond hesabıma göre daha 103$lık eşya alma hakkın var; bunu kullanmayacak mısın? Olmadı bir yedek at al, kabilene bırakırsın, bakarlar. Atın ölürse öbürüne binersin. İstersen yedeğinde çekersin, gereğinde atlara değişmeli binerek 2 kat hızlı seyahat edebilirsin.
Yarın başlayacak arkadaşlar maceralar.
.
Sen anlamazsın Edmond (Zeka:8, Bilgi:8 ) :schemes:
Etrafı daha iyi görebilirsin dürbünle, ufukta aradığın tipleri ya da av hayvanlarını...
Tersyuz senin eşyalarına ayar çektim; şapkanıza ve yedek kıyafetinize fazladan para ödemeye gerek yok. Ayrıca herkes 50$ ile başlayacak, 200$lık eşya kotasını doldurmayanı editleyip cephane filan takviyesi yaparım.
Illyra, senin de eşyalara ayar çektim toplam 200$a ayarladım sanırım yanlış hesaplamışsın. şimdi mermilerin azaldı biraz.
Darkgnome 1At zaten bedava geliyor 100$ ödemene gerek yoktu eşyalarını değiştiriver.
Edmond hesabıma göre daha 103$lık eşya alma hakkın var; bunu kullanmayacak mısın? Olmadı bir yedek at al, kabilene bırakırsın, bakarlar. Atın ölürse öbürüne binersin. İstersen yedeğinde çekersin, gereğinde atlara değişmeli binerek 2 kat hızlı seyahat edebilirsin.
Yarın başlayacak arkadaşlar maceralar.
.
Last edited by dwaxer on Wed Jun 18, 2008 6:25 am, edited 3 times in total.
Evet Edmond orda baskı hatası olmuş, karizmayı ekleyeceğiz Blöf zarına.Edmond wrote:Karşılıklı Atılan Zarlar
Düzeltirirm onu!
.
Last edited by dwaxer on Wed Jun 18, 2008 6:11 am, edited 1 time in total.
Sanırım istediğim karaktere o kadar fazla güç ve dayanım eklemem gereksizdi, biraz da yay kullanırken senin Zeka ve Bilgi'yi eklemen (?) yüzünden, benim de artırmam gerekiyordu onları.
-Freddie Mercury
-Freddie Mercury
Yanımıza köpek, kedi ne bileyim onun gibi şeylerde alabilirmiyiz. 20 tane bıçak aldım 50 kurşun aldım onu bunu aldım para hala 50'ye gerileyemedi. Sanırım ara bası silahlar felan olsa iyi olacak.
Yada bu 200 dolar biraz geriletilse iyi olacak. Mesela 100$ daha iyi olacak sanki. Olmadı en fazla 150
Yada bu 200 dolar biraz geriletilse iyi olacak. Mesela 100$ daha iyi olacak sanki. Olmadı en fazla 150
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka