Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Dwaxer bu kitlenirken ya da kitlenmeden harddiskten "tık" diye bir ses geliyormu?
Benim başıma gelmişti bir kere harddiskin elektrik kablosunda bir problem oluşmuş başka elektrik kablosuna takınca düzeldi. :D
Ya o tık sesi geliyor hakkatten de. Hatta bazen tık... tık... tık... diye korku filmi gibi devam ediyor. Harddisk sanki CDrom gibi bir ivme kazanıp dönmeye çalışıyor, olmuyor tekrar dönmeye çalışıyor, tekrar tekrar... Kablodan mıdır diyosun? :roll:

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:
Tersyuz wrote:Dwaxer bu kitlenirken ya da kitlenmeden harddiskten "tık" diye bir ses geliyormu?
Benim başıma gelmişti bir kere harddiskin elektrik kablosunda bir problem oluşmuş başka elektrik kablosuna takınca düzeldi. :D
Ya o tık sesi geliyor hakkatten de. Hatta bazen tık... tık... tık... diye korku filmi gibi devam ediyor. Harddisk sanki CDrom gibi bir ivme kazanıp dönmeye çalışıyor, olmuyor tekrar dönmeye çalışıyor, tekrar tekrar... Kablodan mıdır diyosun? :roll:

.
Benimki de aynı anlattığın gibiydi, büyük ihtimal elektrikten. :D Kasadan çıkan başka bir elektrik kablosunu takınca düzelmişti. Tabii harddiskin içinde de bu elektrik problemi oluşmuş olabilir. O zaman HD'yi değiştirmek zorunda kalırsın sanırım. :(
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Körlemesine değilde biraz daha tasvirle anltasan daha iyi olacak bana. Bu döngüde öldürürsem yeni bir yaratık için harita gerekecek. Sen tasvir edersin bende "Bu mu yani?" diye harita koyarım istersen :D

Yoksa haritasız demek istediğin ilk başında bir harita koyup diğer turlarda haritayı koyamayacağın mı?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bat Swarm15r:
Birden kurdun ve Lex’in üzerini bir yarasa sürüsü kaplar. Minik hayvanlar, üzerlerine çarpmakta, ikisini de ısırmaktadırlar.
Dmg: 1d6 – Lex: 1 , Dire Wolf: 5

Summon yaratıklar bana saldıramıyor olması lazım (Pro. Evil) :D
Swarm olduğu için vuruyorlarsa bana saldıran 1d6+9 hasar yiyor. (Fire shield)
Kurdun DR 5/magic var :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Bat Swarm15r:
Birden kurdun ve Lex’in üzerini bir yarasa sürüsü kaplar. Minik hayvanlar, üzerlerine çarpmakta, ikisini de ısırmaktadırlar.
Dmg: 1d6 – Lex: 1 , Dire Wolf: 5
Summon yaratıklar bana saldıramıyor olması lazım (Pro. Evil) :D
Swarm olduğu için vuruyorlarsa bana saldıran 1d6+9 hasar yiyor. (Fire shield)
Kurdun DR 5/magic var :evil:
.
Arkadaşım sen de süpermen misin nesin yaw? :mrgreen: Tamam o zaman ikiniz de hasar almadınız. Doğru summon sana yaklaşamıyordu. (uykum açılmadı daha)

Bu arada; -özelden söylemiştim gerçi- Tersyuz tavsiyen üzerine harddiske giden elektrik kablosunu inceledim aynı kablo üzerinde 2 adet fiş var bildiğiniz gibi benim harddiske 2. yani uçtaki takılıydı. Ben de değiştirip 1.yi taktım. şimdi harddisk hala eskisinden yavaş okusa da dünden beri o tık tık sesleri, dönmek için aşırı zorlanmalar filan olmadı, henüz reset de yapmadı. Anlıyacağınız gözle görülür farkedilir bir iyileşme oldu (şimdilik)
Teşekkürler Tersyuz; 2 gün daha böyle iyi giderse sana 2 skill point bonus verecem level atlarken kullanırsın.
:D

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
:cry: Artık Arena da yeni oyun başlatmıyorum arkadaşlar. Bunun sebebi bilgisayar arızası ya da sıkılmam vs değil kesinlikle! Aksine bu oyunlardan çok zevk aldığımı söylemişimdir defalarca.
Ancak benim istediğim şöyle hikayeli bir D&D Campaign oynatmak. Zaten arena oyunlarının hesapları çok uzun sürüyor, saatler alıyor resmen. O yüzden yavaş yavaş sorumluluklarımı eritmem lazım. Devam eden oyunlara yenisini eklemeyeceğim.
Bir süre sonra da hazırladığım D&D oyununa umarım hepiniz katılırsınız. Onda da savaş eksik olmayacak tabii.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

E o zaman ben bir sonraki turda kendi üstüme konsantrasyonla call lightning yaparken reflex save atmamayı seçiyor ve imp'e arkamı dönüp, pantolonumu indirip "Gel beni sok!" diyorum. :D Hani buradan sonra karakteri oynatmanın ne anlamı kaldıysa.

Tersyüze verdiğin +2 skill pointte yalan oldu farketmedik sanma. Sen üzülme Tersyüz, elbet bulur cezasını. :schemes:

Off neyse son bir kez lightning düşüreyimde ölmezse ölmedi dersin bir daha devam etmem. Öldürme şansım zaten bu turda yarı yarıya. Yazı Tura atarak da hasaplayabilirsin. Hatta dur ben hesaplayayım. Yazı gelirse öldü, Tura gelirse ölmedi.

Yazı! :)

Hımm acaba karakter kağıdımı da hazırlasam mı? :plotting:
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

:D :D Çok esprilisin Darkgnome!

Oyunlarınız devam edecek, sadece yeni arkadaş olursa katılmak isteyen onu maalesef geri çevirmek zorundayım. Bir de aranızdan karakteri ölen olursa tabii yeni oyun olmayacak.

Bu arada müsait olan bir başkası Arenayı oynatabilir alternatif olarak. İstekli olan varsa hazırladığım Monster CR tablosunu iletebilirim kendisine. :mrgreen: Kolaylık olur.

.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Naı yani bu savaşlar bitince oyun yok mu artık?
Tamda 10. seviye olacaktım. :(

Bu yeni oyununda kaçıncı seviye olacağız? Bir ara bahsetmiştin, güzel karakterler düşündüm o oyun için. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Tersyuz wrote:Naı yani bu savaşlar bitince oyun yok mu artık?
Tamda 10. seviye olacaktım. :(

Bu yeni oyununda kaçıncı seviye olacağız? Bir ara bahsetmiştin, güzel karakterler düşündüm o oyun için. :D
Aynı anda mı yazdık nedir. Cevabımı aldım tamam.
Lex yakmaya devam edecek nıhahahaa :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Ya her an bırakabilirm diye zaten bu oyuna girdim ben. Yakında yine Arapgnom olacağım ve oradan girip giremeyeceğimi bilemiyorum internete. Uzun soluklu oyunları gördükçe içim gidiyor. İnternetim ve siteye girip RP yazmaya zamanım olacağını bilsem günde 1 değil 4 mesaj atarım bütün oyunlara da girerim. Hatta DM beni almazsa sıklıkla oyunlarını sabote eder, anlamsız şeyler yazar RPnin havasını kaçırır, hackerlık öğrenir oyunu silerim. :schemes: :D

Fakat keşke böcükosmos'a girseydim. şimdiden 13 sayfa oldu oradaki RP ve ben hala buradayım. Bırakmak istediğinde de rolden götürmeyecek oyuu bozmayacak kısa görevlerden oluşan bir yapıya sahip. :(

Yeni RP'de birden bırakan karakterin oyunu böcükosmostaki gibi bozmayacağını söylersen ona da katılmak istiyorum.

NOT: 1 haftaya, en geç 2 haftaya giderim sanırım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Liero, Fasuldur önündeki gnomu hakkın rahmetine kavuşturacak kısmetse. :D

Fasuldur
Atak: 3+8+1+2+2=16 başarılı

Dwaxer bu nasıl bir hesap? Hayır doğru ama +13 yaz gitsin. :D Sana yazık.
3'le vurmuşum bu arada bu şansızzlığı tahmin edip power attack yerine w.focus almıştım. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Atak: 3+8+1+2+2=16 başarılı
Dwaxer bu nasıl bir hesap? Hayır doğru ama +13 yaz gitsin. :D Sana yazık.
Böyle yapmamın amacını daha önce de belirtmiştim Tersyuz. Elimiz alışana kadar (ki bu sonsuza kadar sürecek sanırım :mrgreen: ) bütün hesapları, düşünce şeklimi, modifikasyonları, bonusları, vs detaylı olarak gösteriyorum ki, hata yaptığım zaman kolaylıkla hatanın nereden kaynaklandığı görülebilsin vs. Bunu oyuncu da rahatça görsün ve "hımmm, demek şunu şöyle hesaplamış ama böyle olması gerekmez miydi?" gibi işi uyansın diye açık seçik olmaya çalışıyorum. Yani oyuncum bana körü körüne güvenmesin, -hile hurda kesinlikle olmaz gerçi- ama hepimiz insanız, dalgınlık vs her zaman olur (nitekim bol bol oluyor ama umarım zamanla daha az olacaktır) O yüzden herkesin bu oto kontrol mekanizmasına iştirak etmesini ve o yazdığım sayıların neler olduğunu tahmin etmesini isterim doğrusu, vs.

O hesabı açıklayayım sana: :D
İlk sayı (tahmin edebileceğiniz gibi) daima atılan zar. İkinci sayı ise normaldeki atak bonusun. Ondan sonra gelenler çeşitli büyü, vs, vs ile gelen bonuslar ve cezalar. Her turda karakterin isminin yanına etkisi altında olduğu büyüyü, vsyi de yazıyorum bildiğiniz gibi. Hatta yanlarına 8r, 5r gibi daha kaç raund duracağını da yazıyorum. İşte bu bonusları, vs daima soldan sağa sırasıyla ekliyorum. Yani zarı atmışın 3 gelmiş, atak bonusun da +8 sonrasında isminin yanında yazılanları soldan sağa birer birer ekliyorum örneğin Bless büyüsünden +1 daha, Str artmış +2 daha, vs gibi.

İyi değil mi böyle? şeffaf yönetim işte! :D Her şey meydanda!

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Darkgnome teprikler: 3000 gp

Bir sonraki rakibin: Eagle Giant

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:.
Darkgnome teprikler: 3000 gp

Bir sonraki rakibin: Eagle Giant

.
Büyüler:
0: Light; Guidance; Virtuex2
1: Cure light wounds; Shillelah; Produce flame
2: Barkskinx2

Animal Companion:
Eagle
Size/Type: Small Animal
Hit Dice: 3d8+3 (15 hp)
Initiative: +3
Speed: 10 ft. (2 squares), fly 80 ft. (average)
Armor Class: 17 (+1 size, +3 Dex, +3 natural), touch 14, flat-footed 14
Base Attack/Grapple: +2/-2
Attack: Talons +5 melee (1d4)
Full Attack: 2 talons +6 melee (1d4) and bite +1 melee (1d4)
Space/Reach: 5 ft./5 ft.
Special Attacks: —
Special Qualities: Low-light vision
Saves: Fort +4, Ref +6, Will +3
Abilities: Str 11, Dex 16, Con 12, Int 2, Wis 14, Cha 6
Skills: Listen +5, Spot +17
Feats: Alertness, Weapon FinesseB

Summon natures allyII ile çağıracağım yaratık
Hippogriff
Size/Type: Large Magical Beast
Hit Dice: 3d10+15 (31 hp)
Initiative: +2
Speed: 50 ft. (10 squares), fly 100 ft. (average)
Armor Class: 15 (-1 size, +2 Dex, +4 natural), touch 11, flat-footed 13
Base Attack/Grapple: +3/+11
Attack: Claw +8 melee (1d4+6)
Full Attack: 2 claws +8 melee (1d4+6) and bite +3 melee (1d8+4)
Space/Reach: 10 ft./5 ft.
Special Attacks: —
Special Qualities: Darkvision 60 ft., low-light vision, scent
Saves: Fort +8, Ref +5, Will +2
Abilities: Str 22, Dex 15, Con 20, Int 2, Wis 13, Cha 8
Skills: Listen +4, Spot +8
Feats: Dodge, Wingover
Eskisi ka
Post Reply