Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:Darkgnome, arenaya ekstradan adam, hayvan, vs götüremiyorsun. (gerçi sen espri olarak sormuştun belki) Yani Leadership orda yaramaz. Arenada örneğin rakibine charm person büyüsü de yapamazsın ya da normal şartlarda flat footed ya da suprise da yakalayamazsın.
Aslında bazı fealerin ve büyülrerin kullanılamayacağını yada savaşla alakası olmayan büyüleri nasıl işlediğini ilk mesajına eklesen belki daha iyi olacak. Sonra biri çıkıpta ama sen böyle dememiştin felan demesin, mide bulandırır.

Ã?rneğin geçen seferki mesajımda aslında en merak ettiğim soruyu sormayı unutmuşum.

Alchemy skill'i olan biri bunun sayesinde simyasal teöhizatı adeta yapmışçasına yarı fiyatına alabilir mi? Bunun tarzında olan skiller (Armorer, weaponsmith, blacksmith, Leather worker...) eşya lış fiyatlarında değişikliğe yol açarlar mı?

Craft feat'leri (Craft wonderous item, craft wand, craft...) yukarıdaki gibi bir büyülü eşyayı yarı fiyatına almayı yada daha gerçekçi olarak kişinin o büyülü eşyayı kendisi yapmış gibi olmasını sağlar mı?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Lex 45 ft. tepesinde durarak şu büyüleri yapacak:

Ray attack +6 (2 ya da 1 atmazsam vuruyorum, save yok)
Maximize ler sayesinde 48-19=29 vuruyorum toplam 87. Empowerlerdan biriyle 30 vurabilirsem 30-19= 11 hasar vermiş oluyorum, toplamda 98 Hydra sizlere ömür.

1-Lesser Empower Scorching Ray 8d6*1,5
Toplamda 30 hasar verebilirsem 3. maddeye geçiniz.
2-Lesser Empower Scorching Ray 8d6*1,5
3-Lesser Maximize Scorching Ray 48
4-Lesser Maximize Scorching Ray 48
5-Lesser Maximize Scorching Ray 48

Çok kötü zarlar atmazsam bu şekilde ölüyor, olmadı B planına geçerim. :D [/b]
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

liero wrote:Adığım adamların parasını düşüyorum. Tamam o zaman bu ara görevde 2000 gpye barbar cüce kiralıyayım. Barbarı Tersyuzun oynatmasında sorun yok benim için. Karakter kağıdımı da güncellerim birazdan.
Tersyuz hazırla bakalım bir barbar cüce. :mrgreen:

Darkgnome bunlar güzel düşünceler ama bu bölümü sadece combat eğlencesine ayırdık. Campaign yaparsak (ki çok özel bir senaryo hazırladığımı söylemiş miydim? :mrgreen: ) böyle ince işleri organize edebilirsin. Benim de oynadığım Devrimk'nın açtığı "Kardeşlik" adlı campaign macerada da yaşadık biz bunu. Ben de heves edip simya olayına girdim ama astarı yüzünden pahalıya geliyor, bir sürü zaman gerekiyor, vs. Onun yerine dükkandan almak daha karlı. Ben bir iki asit, fire filan yaptım ama biraz ilerlediğinde bunların dişini fırçalamaya bile yetmediğini görüp o harcadığın skillere acıyorsun. Neyse dediğim gibi bunları Campaign bölümünde tartışır uğraşırız. Ancak eğer arenaya yanında asit, fire, tanglefoot bag ile çıkmak istersen zaten 200gpnin altında eşyaları bedavaya alabileceğini söylemiştim.

Ayrıca bölümün başında Skillerinizi combata uygun olarak seçin diye uyarıda bulunduğumu gayet iyi hatırlıyorum. Hatta Diplomasi almayın işe yaramaz gibisinden espri bile yapmıştım.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Re: Arena - D&D ...(muhabbet)

Post by dwaxer »

dwaxer wrote: Skilleri, featleri seçerken combata uygun seçelim; craft, diplomasi gibi skillerin faydası olmayabilir.
İşte bak, yukarıda!
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yorum: Bu Hydra da çok ezikmiş :D

Bende o zaman Tersyüz gibi yapayım. Belki hızlanır oyunlarımız.

Lizardfolk üstüme ve bu sayede köpek flanking hakkı kazanırsa o zaman önce köpeğin saldırmasını bekleyeceğim. Eğer flanking vermiyorsa önce ben saldıracağım ve sonrasında 5 foot step ile X5y7karesine geri çekileceğim ve busayede köpeğin flankinge kalmasını sağlyacağım.

Hele bir flanking'i alalım ondan sonra sürekli saldırıp duracağım.

Eğer kaçmaya teşebbüs ederse porduce flame yapacağım ve lizardfolk'un kafasına göndereceğim. Eğer olurda suyun altında tamamen kalabileceği bir durum yakalamayı başarırsa summon natures ally ile bir squirt'i onun hemen yanında yaratacağım.

Eüer bana grapple yapmaya kalkar ve başarılı olursa o zaman grappledan kurtulmaya çalıiacağım ve vurabilirsem saldırı yapacağım.

Süpermiş böyle ya. Aslında bütün arenalarda bu olursa şu şu olursa bu diye yazaılabilir. :evil: :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Amma hızlı ilerliyor bu başlık. Ben o olayı leadership feati iöin söylemiştim ç EN bana combat feati bence bu. Kendinden 1 seviye düşük bir küçümeni yanında taşıyorsun ve hiç XP kaybına sebep olmuyor. :evil: Ha bide ilride ordu ile geziyorsun. :evil: :evil:

Sırf senin inadına craft featleri alan bir karakter yaratzağım. Sinir olacaksın. :-P yada hiç takmayacaksın. :D
Eskisi ka
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Kafadan satranç oynamaya benzedi bu. :wink:
Hydra bana birşey yapamaz diye yazdım öyle, olur ha dispel filan okur scroll'dan bilemem. :D
Tabii bir de o iğrenç Xorn yüzünden zaman kaybettim farkı kapamam lazım. Hırrssss, hırrsssss. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar ihtimallere göre yazabilirsiniz tabii ki.

Darkgnome flanking olmaz çünkü Lizardı köşeye sıkıştırdınız. (harita çizmiyim diyorum) Lizard köşede adam ve köpek de dibinde. Burun buruna. Lizard şeytana uyup elindeki kalkanı ve silahı atıp 2 claws saldırısı yapabilir, hatta rage filan. :schemes: :-P
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Edmond, senin rakibin: Merfolk
.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Edmond wrote:Dwaxer, benim karakter açık alanlarda savaşırken, at üstünde ve elinde mızrağıyla başlayacak savaşa, kapalı mekanlarda savaşırken, yine at üstünde ama elinde baltasıyla başlayacak :)
Atının özelliklerini de yazsaydın fevkalade olabilirdi. :mrgreen:
.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

Ara görev için büyüler

0.seviye:
- Light
- Guidance
- Resistance
- 2 x Cure Minor Wounds

1.seviye:
- Bless
- Shield of Faith
- Divine Favor
- Command
Good Domain : Protection from Evil

2.seviye:
- Summon Monster II
- Silence
- Sound Burst
War Domain : Spiritual Weapon
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

dwaxer wrote:.
Arkadaşlar ihtimallere göre yazabilirsiniz tabii ki.

Darkgnome flanking olmaz çünkü Lizardı köşeye sıkıştırdınız. (harita çizmiyim diyorum) Lizard köşede adam ve köpek de dibinde. Burun buruna. Lizard şeytana uyup elindeki kalkanı ve silahı atıp 2 claws saldırısı yapabilir, hatta rage filan. :schemes: :-P
.
Abi ulu orta yazmasaydın keşke. şimdi uyanacak dalacak pençelerle ağlatacak beni. :D

Flanking için bana doğru gelmesi gerekirdi ama kalktı güzelim köpeğe saldırdı birde kritik vurdu. Neyse bu sefer herhalde bana saldıracaktır. İşte o zaman flankinge alacağım bu kertenkele bozuntusunu! :evillaugh:

Ha yine almazsa o zamanda charge ile saldırırım felan bulurum bir çaresini. :plotting:
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Arkadaşlar bu gün (27-Salı) tur döndüremeyeceğim kusura bakmayın, haberiniz olsun. Bazı özel işlerim olduğundan dolayı (Titan Quest oynamak, vs) bu gün aksatacağım Arenayı, anlayışla karşılamanız, vs dileğiyle. :-P :schemes:
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Hydra ne kadar yukarı saldırabilir? ona göre uçayım, korkudan 60 ft.'e çıkmışım gereksiz. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Hydra ne kadar yukarı saldırabilir? ona göre uçayım, korkudan 60 ft.'e çıkmışım gereksiz. :D
Ya Tersyuz o yaratığı ben 4 kare gösterdim ama doğru yaptığımdan emin değilim; Hydra "Huge" iriliğinde bir yaratık. boyunun En azından 15 ft olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca kafalarından birini 50 ft uzatıp geri çekme yeteneği var. :schemes:
.
Post Reply