Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:.
Tersyuz, Xorn çıkmayacak dışarı. şu anda 20 ft derinde gömülü. İstersen onu dışarı çıkarmanın ya da vs yollarını araştır. :schemes: Ona göre oynamaya devam edebilirsin.

.
Haste'le 40 ft. burrowingi olan hayvan çağırdım tünel kazarak bulacaklar. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Vay canına çok zekisin. :D

Mağara da aşırı kazı çalışması yapıldığından ve temeller zayıfladığından çökecek birazdan. :schemes: (şaka şaka)
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Yok summon yapıyorum 7. turda
8. turda gelincede hastelerini yapıyorum onlarda o hızla dalıyorlar ortama. :D
Hayvanlar benden sonra oynasın diye düşünüyorum tabii. :evil:
Ama durum pek parlak değil doğrusu. :(
Hayvanların özelliklerini yazdım bir önceki sayfada var gördün mü?
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Yok summon yapıyorum 7. turda
8. turda gelincede hastelerini yapıyorum onlarda o hızla dalıyorlar ortama. :D
Hayvanlar benden sonra oynasın diye düşünüyorum tabii. :evil:
Ama durum pek parlak değil doğrusu. :(
Hayvanların özelliklerini yazdım bir önceki sayfada var gördün mü?
Tamam anladım ama bu summonların özelliklerini de OYUN mesajlarına entegre edersen benim için çok kullanışlı olur gerçekten; çünkü turu oynatırken, hesaplarken başlıklar arasında geçiş yapmak çok zahmetli oluyor bana, üstelik gördüğün gibi arka sayfada kalıp gözden kaçma ihtimali oluyor. Thanx.

Amma kıymetli yarasan varmış yahu! :schemes: Umarım yerin altına uçurmayacaksın onları da.

Mezarlık devriyesi gibi dövüş olacak, toprağın altında kurt adamlar ve Xorn...

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Bu sommonlar sanki HPde tam atmış gibi mi geliyor yoksa yarım yamalak atmış gibi mi geliyor?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Darkgnome wrote:Bu sommonlar sanki HPde tam atmış gibi mi geliyor yoksa yarım yamalak atmış gibi mi geliyor?
Ben anlayamadım soruyu?
.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Darkgnome wrote:Bu sommonlar sanki HPde tam atmış gibi mi geliyor yoksa yarım yamalak atmış gibi mi geliyor?
Standart olarak bie seviye yarım bir seviye yarıma bir eklenerek hesaplanıyor.
3d8 hit dice'a sahip yaratık:
4+5+4=13 hp +con bonus
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Ben yine anlamadım konuyu.

Söylediğiniz Monsterler ise seviye hesaplamadan parantez içinde verilen ortalama değeri alıyorum ben.

Yok Tersyuz'un Lex karakterinin summon yaratıkları ise, kendisi cevap versin çünkü o konuda bir ihtisaslaşması varmış, (herhalde bir feati var) ve HPleri vs abartılı çıkıyor.

.
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Dwaxer ben bir süre devam edemicem, vizelerim geldi. Çalışmam gerekiyor. Kendimi kandırıyorum, çalışmak zevklidir diye.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Ben yine anlamadım konuyu.

Söylediğiniz Monsterler ise seviye hesaplamadan parantez içinde verilen ortalama değeri alıyorum ben.

Yok Tersyuz'un Lex karakterinin summon yaratıkları ise, kendisi cevap versin çünkü o konuda bir ihtisaslaşması varmış, (herhalde bir feati var) ve HPleri vs abartılı çıkıyor.

.
CELESTIAL GIANT BEE
Medium Magical Beast (Extraplanar)
Hit Dice: 3d8 (13 hp)

İşte bu 13 hp şu şekilde hesaplanıyor:
1. zar 1d8'in yarısı 4
2. zar 1d8'in yarısından bir fazla 5
3. zar 1d8'in yarısı 4

4+5+4=13

Augment Summoning feati +4 Con veriyor yaratıklara. Her Hit Dice'ı için 2 hp.
O zaman 13+6= 19 hp oluyor.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark wrote:Dwaxer ben bir süre devam edemicem, vizelerim geldi. Çalışmam gerekiyor. Kendimi kandırıyorum, çalışmak zevklidir diye.
Tamam, kolay gelsin. Sıkı çalış, umarım iyi geçer; başarılar! :D

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

devrimk wrote: CELESTIAL GIANT BEE
Medium Magical Beast (Extraplanar)
Hit Dice: 3d8 (13 hp)
İşte bu 13 hp şu şekilde hesaplanıyor:
1. zar 1d8'in yarısı 4
2. zar 1d8'in yarısından bir fazla 5
3. zar 1d8'in yarısı 4
4+5+4=13
Augment Summoning feati +4 Con veriyor yaratıklara. Her Hit Dice'ı için 2 hp.
O zaman 13+6= 19 hp oluyor.
:D Tamam anlışılmıştır, konu tamamen açıklığa kavuştu benim için. Teşekkürler.
.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Summon'ı sommon diye yazdığım için böyle anlamamılşa yattın değil mi? Bir harf için kalbimi kırdın.

Soruyu açık sorayım da ayıp olmasın.

Bir summon creature yada summon natures ally büyüsü ile çağırılan yaratıklar geldikelrinde yaratık soy ağaçlarına gşre atacakları zar ile HDlarının çarpımı, artı başka yerlerden gelen HPleri kadar mı HP ye sahip oluyorlar yoksa HDleri ile atacakları zarın en yüksek değerinin çarpımı artı başka yerlerden gelen HPleri kadar mı HP ye sahip oluyorlar.

Neyse zaten cevaplanmış devrimk tarafından. Teşekkürler.

Peki bu paladinlerin binekleri, druid ve rangerların yandaşları veya büyücülerin familiarları için nasıl bir sistem var? Bence onlarında bu durumda max atmaları gerekir aksi taktirde özellikle druidler çok büyük güç kaybına uğramış oluyorlar.

Büyüsel aletlerde izlenen yol nedir? Sanırım büyüsel aletler temel kitaplardan sadece DMG de var. Temel olanlar ile oynanacaksa herhalde sadece buradakiler ile sınırlı diye düşünüyorum. Ancak acaba istediğimiz başka kaynaklardan da büyüsel eşyaları buraya koyabiliyor muyuz yada isteyebiliyor muyuz?

Simyasal eşyalarda izlenen sistem nedir? Hangi kitaplara bakabileceğiz bunlar için?

Paladinin bineğinde sadece at, midilli ile mi sınırlıyız yoksa aynı CR (Savaş atında 2) yada ona benzer başka bir sistem ile başka bir hayvan seçebilecek miyiz? Büyücüler familiarlarını değiştiriyorsa paladinler de bu bineklerini değiştirebilecekler mi? Aynı şey druidler ve rangerlar$ için geçerli mi? Druidler ve rangerlar için olay daha basit 1 gün içinde yeni bir yandaş bulabiliyorlar.

Bir paladin bineğini kaybetmesi durumunda yeni bineği gelene kadar (1 ay) beklemiş gibi mi sayılacak yoksa belli bir miktar karşılaşmaya bineksiz ve -1 penaltı ile mi girecek?

Bir büyücünin familiar ı için de aynı soru geçerli.

Farklı malzemelrden yapılmış zırhlar kullanabilirmiyiz. Mesela Darkwood dan bir kalkan yada adamantinden bir kılıç.

Bir Druid alana girmeden önce şekil değiştirmiş olarak girebilir mi? Bir şekil değişimi saatlerce sürdüğü için bu normal olabilir.

Bir karakter şekil değiştirdiğinde büyüsel aletlerinin hangileri geçersiz sayılacak? Ã?rneğin bir büyücü polymorph self ile bir pantere dönüşürse taktıpı yüzükler hala çalışacak ama asa gibi büyü tamamlayıcı eşyalar kullanılmaz hale mi gelecek yoksa o büyülü yüzük aslında hala büyücünün bir parçası olmasına rağmen artık ortada bir yüzük olmadığı için büyücü yüzüğün verdiği örneğin +1 Ac de yararlanamayacak mı?

Bir büyücü şekil değiştirdiğinde üstünde istediği aletin şekil değiştirmeden durmasını sağlayabilecek mi? Mesela bir trole dönüşen büyücü hala asasının elinde yüzüklerinin parmağında yada silahının diğer elinde olmasını sağlayabilece mi?

Eğer yukarıdaki sorunu cevabı hayır ise o zaman büyücü değişirken üstünde zırhı olan elinde topuzu olan bir trole dönüşmek isterse bu olacak mı?

şimdilik sorularım bu kadar.
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Evet Edmond sana bir sürü açıklama yazdım ama anlaşılan almışsın sen haberi, düzeltmişsin RPni. :schemes:

Darkgnome
, sorduğun soruların çok kısımlarını ben de bilmiyorum, araştırmam lazım. Ancak arena için sorduğun anlaşılıyor bu soruları; benim oynattığım oyunlarda bazı kuralları esnettiğimiz filan oluyor. Ã?rneğin Paladinin atı ölürse ne olur soruna cevabım bir dahaki oyunda yenisini alırsın olacaktır. Druidin durumunu bilmiyorum henüz ama eğer dönüşüm çok uzun sürüyorsa seçtiği formda kalması gerekebilir. (Bu classları henüz hiç oynatmadığımız için yoğun bir inceleme olmadı) Ã?rneğin wizard ve Sorcerere her oyunda istediği familiar ile çıkma serbestliği veriyorum.

Yani henüz ciddi bir kampanya, uzun soluklu bir macera vs olmadığı için kurallara çok sıkı bağlı kalmayabiliyoruz. Tabii bu doğru bir şey değil ama bu şimdilik böyle. Asıl gelecekte D&D bir macera oynatırsam, o zaman kurallara sadık kalırız tabii.

Büyüsel aletleri ben de yeni yeni tanımaya başlıyorum. DM guidtakiler yeterli olacaktır bize, çünkü muazzam sayıda seçenek var orada.

PHB ve DM Guid ile sınırlıyoruz bütün oyun sistemini (şimdilik) Hatta prestij klas, multi klas filan bile kullanmıyoruz.

Karakter şekil değiştirirse bence yüzükler filan işler ama asa kullanamaz gibi geliyor bana ama emin değilim araştırmak lazım.

.
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

şekil değiştirme sonucunda polymorph tarzı bir değişime uğradığı yazıyor Druidlerin çzelliği için. Ancak bir farkla diyor. Sadece bir hayvanın şekline dönüşebiliyorsun ve her seviye için 1 dakika değil 1 saat diye farkını belirtiyor.

Polymorph büyüsüne ise baktığımda şöyle bir açıklama var.

Polymorph
Transmutation
Level: Sor/Wiz 4
Components: V, S, M
Casting Time: 1 standard action
Range: Touch
Target: Willing living creature touched
Duration: 1 min./level (D)
Saving Throw: None
Spell Resistance: No

This spell functions like alter self, except that you change the willing subject into another form of living creature. The new form may be of the same type as the subject or any of the following types: aberration, animal, dragon, fey, giant, humanoid, magical beast, monstrous humanoid, ooze, plant, or vermin. The assumed form can’t have more Hit Dice than your caster level (or the subject’s HD, whichever is lower), to a maximum of 15 HD at 15th level. You can’t cause a subject to assume a form smaller than Fine, nor can you cause a subject to assume an incorporeal or gaseous form. The subject’s creature type and subtype (if any) change to match the new form.

Upon changing, the subject regains lost hit points as if it had rested for a night (though this healing does not restore temporary ability damage and provide other benefits of resting; and changing back does not heal the subject further). If slain, the subject reverts to its original form, though it remains dead.

The subject gains the Strength, Dexterity, and Constitution scores of the new form but retains its own Intelligence, Wisdom, and Charisma scores. It also gains all extraordinary special attacks possessed by the form but does not gain the extraordinary special qualities possessed by the new form or any supernatural or spell-like abilities.

Incorporeal or gaseous creatures are immune to being polymorphed, and a creature with the shapechanger subtype can revert to its natural form as a standard action.

Material Component
An empty cocoon.

şekil değiştirme
Değişim
Seviye: Büyücü-sihirbaz 4
Bileşenler: Söz, Hareket, malzeme
Yapılış süresi: 1 standart hareket
Menzil: Dokunuş
Hedef: Bir kabul eden yaratık
Süre: 1 dak.- seviye
Kurtarma atışı: Yok
Büyü direnci: etkisiz

Bu büyü aynı Alter self gibi işler ancak bunda hedefi başka bir yaşayan canlıya çevirirsiniz. Değişim sonunda hedef ya kendi türünde ya da aşağıda belirtilen diğer türlerden birine dönüşür.

berration, animal, dragon, fey, giant, humanoid, magical beast, monstrous humanoid, ooze, plant, yada vermin

Değişen hedef sizin seviyenizden yada hedefin seviyesinden ya da 15 den daha yüksek HD ye sahip olamaz. Hedefin minicik (fine) bir şeyden daha küçük olmasını ve bedensiz yada gazsal bir canlı olmasını sağlayamazsınız. Hedefin türü yada üst türü değişime uğradığı türe döner.

Dönüşüm sonrası hedef bir günlük dinlenme sonrasında geri kazanacağı kadar HPlik iyileşir. Eğer şekil değiştirmiş şekilde ölecek olursa hedef tekrar eski şekilne döner.

Hedef dönüştüğü bedenin str, dex, con değerlerini alırken, int, wis ve char değerleri aynı şekilde kalır. Hedef değiştiği şeklin tüm olağan üstü saldırılarını yapabilir ama onun olağan üstü özelliklerine, doğa üstü özelliklerine ve büyüsel özelliklerine sahip olamaz.

Bedensiz yada gazsal yaratıklar şekil değişimine bağışıktırlar. Bir şekil değiştirici bu büyünün hedefi olduğu zaman istediği zaman başka bir şekle dönüşebilir.

Pekte bir açıklamay yok yani.

Bunun üstüne Alter self e bakmak gerekiyor.

Alter Self
Transmutation
Level: Brd 2, Sor/Wiz 2
Components: V, S
Casting Time: 1 standard action
Range: Personal
Target: You
Duration: 10 min./level (D)

You assume the form of a creature of the same type as your normal form. The new form must be within one size category of your normal size. The maximum HD of an assumed form is equal to your caster level, to a maximum of 5 HD at 5th level. You can change into a member of your own kind or even into yourself.

You retain your own ability scores. Your class and level, hit points, alignment, base attack bonus, and base save bonuses all remain the same. You retain all supernatural and spell-like special attacks and qualities of your normal form, except for those requiring a body part that the new form does not have (such as a mouth for a breath weapon or eyes for a gaze attack).

You keep all extraordinary special attacks and qualities derived from class levels, but you lose any from your normal form that are not derived from class levels.

If the new form is capable of speech, you can communicate normally. You retain any spellcasting ability you had in your original form, but the new form must be able to speak intelligibly (that is, speak a language) to use verbal components and must have limbs capable of fine manipulation to use somatic or material components.

You acquire the physical qualities of the new form while retaining your own mind. Physical qualities include natural size, mundane movement capabilities (such as burrowing, climbing, walking, swimming, and flight with wings, to a maximum speed of 120 feet for flying or 60 feet for nonflying movement), natural armor bonus, natural weapons (such as claws, bite, and so on), racial skill bonuses, racial bonus feats, and any gross physical qualities (presence or absence of wings, number of extremities, and so forth). A body with extra limbs does not allow you to make more attacks (or more advantageous two-weapon attacks) than normal.

You do not gain any extraordinary special attacks or special qualities not noted above under physical qualities, such as darkvision, low-light vision, blindsense, blindsight, fast healing, regeneration, scent, and so forth.

You do not gain any supernatural special attacks, special qualities, or spell-like abilities of the new form. Your creature type and subtype (if any) remain the same regardless of your new form. You cannot take the form of any creature with a template, even if that template doesn’t change the creature type or subtype.

You can freely designate the new form’s minor physical qualities (such as hair color, hair texture, and skin color) within the normal ranges for a creature of that kind. The new form’s significant physical qualities (such as height, weight, and gender) are also under your control, but they must fall within the norms for the new form’s kind. You are effectively disguised as an average member of the new form’s race. If you use this spell to create a disguise, you get a +10 bonus on your Disguise check.

When the change occurs, your equipment, if any, either remains worn or held by the new form (if it is capable of wearing or holding the item), or melds into the new form and becomes nonfunctional. When you revert to your true form, any objects previously melded into the new form reappear in the same location on your body they previously occupied and are once again functional. Any new items you wore in the assumed form and can’t wear in your normal form fall off and land at your feet; any that you could wear in either form or carry in a body part common to both forms at the time of reversion are still held in the same way. Any part of the body or piece of equipment that is separated from the whole reverts to its true form.

KEndini değiştirme
Değişim
Seviye: Ozan, Sihirbaz 2
Bileşeler: Sçzsel, hareketsel
Yapılış zamanı: 1 standart hareket
Menzil: Kişisel
Hedef: Sen
Süre: 10 dakika - seviye

Sen kendi halinin türünde başka bir yaratığın şekilini alırsın. Yeni şeklin senin şekilnin 1 üst yada alt boyut kategorisinde olmalı. 5 i aşmamak kaydıyla yeni şeklinin HDsi senin seviyen jadardır. Kendi türünde bir bireye hatta kendine dönüşebilirsin.

Kendi birincil becerilerini korursun. Sınıfın, seviyen, Can puanın, yönelimin, taban saldırı puanın, taban kurtarma değerlerin, aynı kalır. Her türlü doğa üstü, büyüsel özel saldırılarını ve özelliklerini eski bedenindeki gibi kullanabilirsin. Ancak eski bedeninde bu özelliklerin gerektiği bir uzuv yeni bedeninde yok ise o zaman kullanmazsın. (Ã?rneğin bir nefes silahı için bir ağız yada bakış saldırısı için bir göz)

Sınıf seviyelerinden gelen tüm olağan üstü özelliklerini korursun ancak eski bedeninden gelip sınıf seviyesinden gelmeyen hiç bir özelliğini koruyamazsın.

Eğer yeni şekiln konuşma yetisine sahipse sende konuşabilirsin. Eski formundaki tüm büyü yapma özelliklerini korursun ancak sözsel bileşenler için yeni şekiln zeka sahibi konuşabilecek yetiye sahip olmalı (Bir dil konuşma) ve maddesel ve hareketsel bileşenleri kullanabilecek uzuvlara da sahip olmalı.

Yeni şekilnin fiziksel özelliklerini alırken zihinsel özelliklerin aynı kalır. Fiziksel özellikler; doğal büyüklüğü, harekett becerilerini (kazma, tırmanma, yürüme, yüzme ve kanatlı bir yaratıksa 120 uçarak veya 60 uçmayan hızla hareket), doğal zırh artısı, doğal silahlar, )Pençeler, ısırma ... vb) ırksal beceri artıları, ırksal artı kabiliyetler, gross physical qualities (presence or absence of wings, number of extremities, and so forth). (Burasını çeviremedim) Normalden fazla uzuvların bulunması daha fazla saldırıyı (Yada daha avantajlı bir çift elle savaşmayı) sağlamaz.

Karanlık görüşü, az ışık görüşük, kör hisleri, kör nokta, hızlı iyileşme, rejenerasyon, koku alma ve bunun gibi olağan üstü bedensel özellikler kazanılmaz.

Doğa üstü saldırılar, özel beceriler yada büyüsel özellikler kazanılmaz. Yeni şekilne rağmen yaratık türün yada üst türün aynı kalır. Template bir yaratığın şeklini türünü yada alt türünü değiştirmese bile alamazsın.

Yeni formun bazı fiziksel detaylarını belirleyebilirsin (Saç rengi, saç şekli, ten rengi...). Bazı belli özellikler de senin kontrolündedir (Boy, kilo, cnsiyet...) ancak bu özellikler yeni bedenin ırkı için normalin dışına çıkamaz. Yeni bedeninizin ırkının bir üyesi olarak algılanırsınız. Bu büyü ile kılık değiştirecek olursanız kılık değiştirme becerinize +10 artı alırsınız.

Bu değişim gerçekleştiğinde giydiğiniz ve tuttuğunuz her şey yeni formunuzun üstünde de belirir. Ancak yeni formunuzun bunları taşıyabilecek durumda olması gerekir. Aksi taktirde bu eşyalar bedeninizin içine erir ve işlemez hale gelir. Eski şekline geri döndüşünce bu eşyalar bir kere daha eski yerlerinde belirirler ve tekrar işlemeye başlarlar. Eski şekilndeyken giydiğin ama şimdiki şeklindeyken giyemeyeceğin tüm eşyalar üstünden dökülürler. Bedenden sökülen her giysi, uzuv yada eşya yere düştüğünde asıl halini alır.

Sanırım aslında son paragraf benim sorularımı oldukça da güzel cevaplıyormuş. Okuma özrüm yüzünden oraya kadar hızla okumamışım. :D

Ama mesela ben polymorph self ile bir iekle dönüşsem ve bu sayede daha büyük bir yaratık haline gelsem (Mesela bir dev yada bir trol) acaba bu durumda benim yüzüklerime ne olur. Sonuçta büyülü eşyaları alımlı bir kızda giyse dolma parmaklı iri barbar da, yada bir halfling de giyse bir dev de aynı şekilde cuk oturuyor sanıırm. O zaman bu eşyaların şekil değişimi sonrasında da o bedene göre kendini tekrar boyutlandırması gerekir diye düşünüyorum.

Birde mesela ben bir toprak elementseli olsam o zaman bu yüzükler yine giyiliyor sayılırmı benim çamurdan bedenim üstünde asılı kalsalar?
Eskisi ka
Post Reply