Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

dwaxer wrote:.
Arkadaşlar yeri gelmişken withdraw seçeneğinden bahsedeyim: Gerçi çoğunuz biliyorsunuzdur yine de tekrar etmekte fayda var; baktınız işler kötüye gidiyor ve topuklamak istiyorsunuz, "withdraw" seçeneğini kullanarak AoO almadan kaçabiliyorsunuz savaş alanından.

Tabii bizim arena dövüşleri özel olduğundan uygulanmıyor ama Ara Görevlerde withdraw yapma imkanınız var tabii. :schemes:

.
sanırım bu açıklama bizim ara görev içindi :D

öle öle öğrenecem sonunda taktik yapmayı
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Dwaxer benim köpekler hasteli ya. Isıranın 2 kere ısırması lazım. :D

Birde normal hareketi 40 ft. (8 kare) hasteli (16 kare) gidip vurabiliyor, saydım dolaşıp ısırabilirler babauyu. :evil:
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Liero senin durumunda bir şey yok ama Sofia kaçmak isteyebilir, kötü yaralandı çünkü.

Tersyuz amma kıymetli köpekleri varmış, :mrgreen: bi kere hepsi hasteli olamaz. Ayrıca haste ancak full round aksiyonda 2 kere saldırma şansı veriyor diye anlamıştım ben?
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Liero senin durumunda bir şey yok ama Sofia kaçmak isteyebilir, kötü yaralandı çünkü.

Tersyuz amma kıymetli köpekleri varmış, :mrgreen: bi kere hepsi hasteli olamaz. Ayrıca haste ancak full round aksiyonda 2 kere saldırma şansı veriyor diye anlamıştım ben?
.
Haste: 1 creature/level, ben dahil herkes hasteli. :D
Full roundda 2 saldırı veriyor ama köpekten 10 ft uzaklaşma sebebin largedan mediuma düşmen. Babau 5 ft gittiğine göre köpekte 5 ft. gidip iki saldırısını yapar. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Çok yanlış şeyler yaptık. Büyücüye enlarge yapmamasını söylemiştim. Hala kendine büyü yapıyor. Zaten arkadasın, sana ulaşamazlar. Cat büyünü bana yada cedric e yapsan daha iyi olurdu. Summon büyüsü de mi yok?
Kaçıcak yerim yok.
Sorularımı cevaplar mısınız?

1- Worgların üzerine basabilirmiyim? Ağırlığımı kullanıp, zırhımla onları ezmek istiyorum. hangi mekanikler işler, bu durumda?

2- İksirimi içmek , aoo verir mi? Direk içer miyim, dökmeden?

3- Savunmada dururken, iksir içebiliyormuyum?

4- Sırtım, duvara yaslı olduğundan, coverdan +2ac falan almıyormuyum?
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ben şimdi taklaynan öbür tarafa geçeceğim. Birden saldırdı worglar girişte bütün büyülerimizi yapmalıydık. Akılsız barbar olmasa 2 worg az olacaktı bi de. :(
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz yavuz hırsız misali Barbar’a atıyon bakıyorum suçu. :mrgreen: Milleti Enlarge yapa yapa bir hal oldun, hep -2 AC oldular. Barbar hiç olmazsa kendi Hpsinin 5 katı HP götürdü iyi hesapla. Bence bir Fireball at. :mrgreen:

Ekip çalışmanız zayıf oldu biraz Barbarı iyileştirmeniz gerekirdi ama Mark senin “Defansif Casting”den haberin yok mu? Ayrıca Concetration skillin olmadığını görüp gözlerime inanamadım!? Yok mu gerçekten yoksa eksik mi yazılmış? Defansif casting yapıp ama Con Check atarak AoO yemeden yapabiliyorsun büyünü. Konsantrasyon çok önemli savaşta büyü yapanlar için.
Mark wrote:Çok yanlış şeyler yaptık. Büyücüye enlarge yapmamasını söylemiştim. Hala kendine büyü yapıyor. Zaten arkadasın, sana ulaşamazlar. Cat büyünü bana yada cedric e yapsan daha iyi olurdu. Summon büyüsü de mi yok?
Kaçıcak yerim yok.
Sorularımı cevaplar mısınız?
1- Worgların üzerine basabilirmiyim? Ağırlığımı kullanıp, zırhımla onları ezmek istiyorum. hangi mekanikler işler, bu durumda?
2- İksirimi içmek , aoo verir mi? Direk içer miyim, dökmeden?
3- Savunmada dururken, iksir içebiliyormuyum?
4- Sırtım, duvara yaslı olduğundan, coverdan +2ac falan almıyormuyum?
1- Overrun yapabilir, üzerinden geçip gidersin ama yine hepsindenAoO saldırısına uğrarsın!
2- Evet, iksir içmek AoO verir.
3- Savunmada durursan AC: +2 alırsın Atak: -4 yine de iksir içmek AoO alır bütün çecrendekilerden.
4- :mrgreen: Arkandan saldıran olursa full cover sayacağım. Dua et ki flanking hesabı yapmıyorum şimdilik.

Arkadaşlar benim size naçizane tavsiyem: Fasul orada geri çekiliyor ve Cedric’e de geri çekilme alanı bırakıyor; Cedric 5 ft geri çekilip Sofia’yı iyileştirebilirsin. Sofia da yaralı worglardan birine vursun. Tavsiyelerimden biri bu. Ama buradan anlaşın önce çünkü Cedric’in sırası Sofia’dan sonra bildiğiniz gibi.

Bakın hangi hareketlerin AoOya sebep olup olmadığının listesi var: http://www.systemreferencedocuments.org ... ombat.html
.
liero
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by liero »

Ben zaten dedim büyücüye biraz çekil diye. sofiayı iyileşticem
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

3.seviye büyücüyüm kolaysa sen fireball at. :D
Bir de iyi tarafından bakın: büyütmeseydim cevreniz sarılıp flanking bonusu verecektiniz. :embarrass:

Lex'in haste olayı ne oldu ona göre oynayacağım. Birde bu bababu'nun arkasında çukur mu var?
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Süpersin Liero! :D

Tersyuz düzelttim Lex'in macerasını Babau'nun 13 HPsi kaldı sadece. Yalnız bak summonların kaç tur kaldıklarını da ver yoksa senin leveline eşit sayacağım onu göre extend filan demişsin aslında kaynak göster bana ben de öğreneyim formülünü ama aramayayım boşu boşuna.
.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Süpersin Liero! :D

Tersyuz düzelttim Lex'in macerasını Babau'nun 13 HPsi kaldı sadece. Yalnız bak summonların kaç tur kaldıklarını da ver yoksa senin leveline eşit sayacağım onu göre extend filan demişsin aslında kaynak göster bana ben de öğreneyim formülünü ama aramayayım boşu boşuna.
.
Extend rod aldım 3/day yapabiliyorum. x2 süre oluyor. :D DMG sf. 234
Geçen süreyi değil kalan süreyi yazayım daha iyi o zaman di mi?
2 ve 3 numaralı köpeğimde move action olarak 80 ft. gidiyor haste'den dolayı. Standart actionlada babau ısırırlar. Babauda bana Aoo kullandığı için bakar bön bön. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Ya bide arkadaşının olduğu kareden geçebiliyorsun. Benim köpekleri dolaştırmana gerek yokki. :D
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

Bir deeeee

Worg1: Koşarak ölen worg7nin yerini aldı ve Cedric’e saldırdı.

Hem Sophia'dan hem Cedric'den AoO yiyecek bu köpek. :D
Büyük oldukları için reachleri 10 ft.
Büyümek kötümüymüş şimdi diyin bakam. :evil:
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
Mark
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Mark »

Ben turda delay yapıp, insiyatifimi cedric den sonraya alıyorum. Cedric geri çekilip , dediğini yapar mısın, çok sağol.
Kendi doğanı öğren, bütün yanlarını kabul et, egemenlik ancak o zaman başlayabilir. Kendini reddetmek herşeyi reddetmektir.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Tersyuz o zaman Babau'nun 7 HPsi kaldı diyim ben sana ama köpeklerden biri dışarda çünkü ortadaki bölüm çukur biliyorsun ki.

Evet, kalan raundları parantez içine yaz özel durumlarda; dikkat edersen ben büyülerin yanına (8r), (7r) diye yazıyorum onların anlamı 8 round daha, 7 round daha demek sen de öyle yaz.

Bu arada enlarge person 10 ft uzanır doğru onu untmuşuz bak ama arada başka hayvanlar var, herhalde cover: -4 olur.

.
Post Reply