Arena - D&D ...(muhabbet)

Farklı sistemler ve dünyalar üzerine hazırlanan aktif oyunlarımızın bulunduğu bölümdür.
Post Reply
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tersyuz wrote:Bide benim baykuşun +7 atağı var. Augmented Summoning featinden.
Charge edince +9 oluyor ama gine de yetişmedi.:(
Senin baykuş charge mı yaptı? Bak bunu söylemedin! (söyledin mi yoksa) Bir de soummon yaptığın noktayı da belirtmiyorsun, ben kafama göre oynatıyorum. Charge için belli mesafe gerekmiyor mu, sanırım baykuş havalanıp avının üzerine pike yaparak charge edebilir. Bir de yanlış anlama ama 1d4-3 dmgı var, hadi ben smite evil yaptıracaktım vurabilseydi +1 dmg; doğrusu ben bunu nasıl hesap edeceğimi bilemiyorum, az yani.
Tersyuz Ian için kaygılanıyorum itiraf etmek gerekirse. :schemes:

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Mark wrote:wand'ı kullanamam zaten, use device magic skill i almadım.
dimi?
Mark sen cleric karakter yapmışsın, o wandı penaltısız kullanabilmen lazım değil mi?
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

Grapple Touch AC'ye yapılıyor çünkü basit anlamıyla güreş gibi.
Adam zırh giymiş olsada sen onu kucaklamaya çalıştığın için zırhın avantajı yok, çevikse kaçabilir.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:
Senin baykuş charge mı yaptı? Bak bunu söylemedin! (söyledin mi yoksa) Bir de soummon yaptığın noktayı da belirtmiyorsun, ben kafama göre oynatıyorum. Charge için belli mesafe gerekmiyor mu, sanırım baykuş havalanıp avının üzerine pike yaparak charge edebilir. Bir de yanlış anlama ama 1d4-3 dmgı var, hadi ben smite evil yaptıracaktım vurabilseydi +1 dmg; doğrusu ben bunu nasıl hesap edeceğimi bilemiyorum, az yani.

.
Summon etceğim yeri söylüyom:
Tersyuz wrote:Ian 5 adım geri gitti. (Y5X3) Yeni gelen baykuşuna önündeki yaratığa saldırmasını emretti.
Büyülerinin tükenmekte olduğunu farketti, ölüme çok yaklaşmıştı, bir baykuş daha çağırdı.

Summon Celestial Owl (Augmented Summoning) (Y9X4)
Hp: 6
Att: +7
Dmg: 1d4-1
Oraya summon ettimki bana saldırırsa AoO yesin. :)
Benim gelen hayvanlar normalden farklı Augmented Summoning feati yüzünden kuvvetliler. +4 str +4 con. 1d4-1 dmg vuruyor.

3. summonu yaptım, ayrıca bende kaygılanıyorum o ayrı.:D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Tamam Tersyuz özür dilerim meğerse koordinatları yazmışsın. Tam istediğin noktaya getirtecem yaratığını ve yazdığın değerlere göre hesplıyorum zaten. :mrgreen: Kahretsin, Darkmantlenin de natural zırhı kösele gibi çok sağlam.
Dungeon and Dragons filmini seyretmişmiydiniz; orada vardı bu darkmantleler, mağaranın tavanından şemsiye gibi sapır sapır dökülüyolardı.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artemis Entreri »

Keşiş Fabl savaşa hazır. C grubundan çıkacak düşmanını bekliyor.
Been there. Seen that. Got the scars.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:
devrimk wrote:Dwaxer arenayı ilgiyle izliyorum, aslında kendi oyunumda da böyle oynatmayı düşünmüştüm ama turun dönmesi haftalar sürer diye vazgeçmiştim. Yaptığın gerçekten zor bir iş.

Tersyüz'ün turunda büyük ihtimal değişiklik olmaz ama kural uygulaması olarak Improved Grapple şöyle çalışıyor:
Yaratık önce Touch Ac'ye bir saldırı yapıyor başarırsa,
Free action olarak tutup sarıyor, (karşılıklı Grapple check).
Sarılırsa hasar veriyor.

Grapple check attırtmamışsın ama Kuzgunun kazanması zor zaten.
Darkmantle 0
Raven -13
Teşekkür ederim Devrimk :D Grapple Checki dediğin gibi yapacaktım, hatta yapıyordum sonra baktım hayvan zaten ölüyor, gerek görmedim. Yoksa aynen dediğin gibi ölmeseydi kuş grapple olacaktı, hatta sürükleye sürükleye göürtecektim yaratığa.

Touch ACye mi yapılıyor? Bak bunu bilemedim (gerçi ravenin touchı da aynı farketmiyor). Yani special attack olduğu için touch AC kullanılıyor öyle mi?
.
Dwaxer burada Touch AC'ye yapılan saldırıdan sonra hasar verilmiyor onu anlatmak istedim. Grapple check atılıyor ondan sonra hasar veriliyor. Yani Kuzgun 13 farkla kazansa hasar yemeden kurtulabilirdi grappledan. Bu örnekte çok önemli değil ama grapple checkleri yakın olduğunda önemli, karşılıkllı grapple zarını attırmadan hasar veremezsin.
Tersyuz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Tersyuz »

dwaxer wrote:

.
Charge ettiğini de yazmıştım. :mad:
Tersyuz wrote:Ian çağırdığı baykuşu önündeki Darkmantle saldırttı (Charge)
Hemen sonra önüne yeni bir celp büyüsü yapmaya başladı.

Summon Celestial Owl (Augmented Summoning) (Y7X4)
Hp: 6
Att: +7
Dmg: 1d4-1
şaka bir yana bir çok kişi oynamak istediği için yetişememen ya da yazılanları kaçırman normal. Hayır bir tane damage büyüsü almamışım bendeki kafaya bak. :| Sopayı çekip dalıcam sonraki tur. :D
Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
Str: 31
Dex:14
Con:26
Pençe:
Saldırı, +16/+16
Hasar, 1d6+12
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

.
Devrimk, tamam o zaman önce Grapple check yapıyorum başarılı olamazsa başka bir şey yapmıyorum ama eğer Grapple başarılı olursa başka attack zarı atmadan, direk Dmg zarı atıyorum öyle mi?

---------------------------

Tersyuz, anlayışın için teşekkür ederim, evet dikkatim dağıldı biraz -kalabalıktan ötürü- :D
Ancak "Charge" meselesine gelince PHBda diyor ki: Charge öncesinde en az 10ft move yapıp hızını katlamalısın! Yani, -benim mantığıma göre- senin baykuşun zaten uçmakta olan Darkmantle’e charge yapabilmesi için yaratığın seviyesinden 10ft yukarıda olup, oradan pike yapıp dalması lazım. Hatırlarsan seninle uçma hızı üzerine araştırma yapmıştık, DM Guid de aşağıya uçuşların genelde hızı katladığını görmüştüm. Bilmem anlatabildim mi? Birisi bana mantıklı ya da D&D bazlı bir açıklama getirirse uygularım ama senin savaştığın mağaranın tavanı 15-20ft arası yüksek olduğu için baykuşların charge yapamaz gibi geliyor bana. (Yanlış anlama ilk yazdığın Charge gözümden kaçmıştı :mrgreen: görmedim; yani ona kılıf hazırladığım filan yok)

Evet kural hatalarının yanısıra bazen dikkatim dağılıp, görmediğim şeyler yüzünden, yani sırf benim hatamdan dolayı karakteriniz hasar görebilir. :schemes: Eğer editle düzelebiliyorsa düzeltebilirim ama artık geçtiyse, buna da kader deyip gülüp geçelim lütfen. :mrgreen: Bana fazla kızmayın böyle durumlarda.

.
devrimk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by devrimk »

dwaxer wrote:.
Devrimk, tamam o zaman önce Grapple check yapıyorum başarılı olamazsa başka bir şey yapmıyorum ama eğer Grapple başarılı olursa başka attack zarı atmadan, direk Dmg zarı atıyorum öyle mi?.
Evet:
1-Touch Attack
2-Karşılıklı Grapple zarı
3-Hasar

Uçan yaratıklar kendi düzeyindeki yaratıklara arada 10 ft. mesafe varsa charge edebilir. (Normal charge kuralı gibi.)
Eğer yukarı doğru charge etmek isterse bunu en fazla 5 ft. yükselerek yapabilir.
(Manevra kabiliyeti Perfect'se bu kısıtlama da kalkıyor)
Pike yapma işlemi Diving Charge olarak geçiyor. En az 30 ft. yatay ve 10 ft. dikey olarak charge edebilirse iki kat hasar veriyor.

Aşağıdaki bağlantıda ayrıntılı ele alınmış konu:
http://www.wizards.com/default.asp?x=dnd/rg/20040706a
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Teşekkür ederim Devrimk, açıklayıcı bilgiler için; demekki Tersyuz'un baykuşlarını charge ettirebileceğiz. :D

Artemis Entreri, senin rakibin: Choker.

.
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Bir de sevgili Devrimk, ben şu "savaşa hazır bekleme" konusunu tam bilmiyorum. Edmond'un oynadığı son rolde, "savaşçı goblinden 5 adım geri çekildi ve kılıcını çekerek vurmaya hazır vaziyette bekliyor" dedi. şimdi vurmaya hazır beklemek: Treath alanına ilk girene hemen AoO saldırısı yapacak değil mi? (emin olmak için soruyorum) şimdi goblini saldırtacağım ama önce Edmond'un savaşçısı vuracak değil mi? :mrgreen:
.
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

Yav diğerlerine 0.5 li zorlama seviyeli yaratık gelir. Bize zorlama seviyesi(CR) 2 olan yaratık çıkar. Ben ne yapıyım bu Choker'a dwaxer abi, 2 vursa yerdeyim... 17 AC'li 16 HP'li 2 tane saldırısı olan ve +6 bonusla d3+3 vuran bu yaratığa karşı şansım bile yok :D Neyse savaşcaz, olmadı yeniden başlarız. Ama çok zorlayıcı olmuş :)

Choker:
Underground Organization: Solitary Challenge Rating: 2

Darkmantle:
Gnoll:
Lemure:
Challenge Rating: 1

Planetouched - Aasimar Warrior:
Stirge:
Challenge Rating: 1/2
Artemis Entreri
Kullanıcı
Kullanıcı

dwaxer wrote:Bir de sevgili Devrimk, ben şu "savaşa hazır bekleme" konusunu tam bilmiyorum. Edmond'un oynadığı son rolde, "savaşçı goblinden 5 adım geri çekildi ve kılıcını çekerek vurmaya hazır vaziyette bekliyor" dedi. şimdi vurmaya hazır beklemek: Treath alanına ilk girene hemen AoO saldırısı yapacak değil mi? (emin olmak için soruyorum) şimdi goblini saldırtacağım ama önce Edmond'un savaşçısı vuracak değil mi? :mrgreen:
.
Benim bildiğim, eğer goblin gözü dönmüş bir şekilde şarj yapıyorsa evet, fırsat saldırısı yapar Edmond. Ama koşarak saldırı yapıyorsa ve edmondun elinde threat range'i 5 feet'ten yüksek bir silah yoksa fırsat saldırısı olmaz. Eğer Edmond'un elinde threat range'i 5 feetten fazla bir silah olursa her halükarda yanına yaklaşana fırsat saldırısı yapar.

Tıpkı Choker'ın uzuvlarının 5-10 feet olduğu için bana yapacağı gibi. :D
dwaxer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dwaxer »

Artemis, maalesef bu işler biraz da şans meselesi, henüz 1.rakibi geçen olmadı ama bilesin ki 2.leveldeki rakipler de bu grupların arasından çıkacak.
Neyse, inanırsan başarırsın bence. :mrgreen:
Post Reply