300 Spartalı ve Kambur adam

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Lostad
Kullanıcı
Kullanıcı

300 Spartalı ve Kambur adam

Post by Lostad »

Arkadaşlar dün filmi izledim ve aklıma bu soru takıldı.Ama sizden ricam yanıtlarken dürüst olun ve kendinizi onun yerine koyun.Bu halinizle değil.Onun vücudunda. Evet ilk oyu ben veriyorum.

Tam emin değilim ama bende ihanet ederdim gibi geliyor.Ã?ünkü daha doğar doğmaz beni öldürmek istediler.Annemin yardımıyla kurtuldum.Daha sonra beni dışladılar.Ve son olarak komutana gittiğim halde (Ki Leonidas her ne kadar haklı olsada) beni yine reddettiler.
Last edited by Lostad on Tue Sep 25, 2007 1:32 am, edited 1 time in total.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Filmdeki en güzel sözlerden birine vesile olan adam o kamburdu...

Xerzes: Leonidas senden kalkanını kaldırmanı istedi, ben ise ayaklarıma kapanmanı istiyorum.

Bir çok insan filmdeki persleri İran'a, Spartalıları ise Batı kültürünü ve demokrasi anlayışını koruyan günümüz Avrupa ve Amerika'sına benzettiler.

Halbuki bence durum tam tersiydi. Persler Amerikalılar'ı temsil ediyordu. Bugün Amerika'da herkesten kendisine bağımlı olmasını istiyor. Para yoluyla ülkelerin iç ilişkilerine karışıyor. Ve en önemlisi, kalkanını kaldırabilir halde güçlü ve yanımızda olmamızdansa zayıf ve ayaklarına kapanmış halde olmamızı yeğliyor.

Ben olsam ihanet etmezdim.

Ã?ünkü bir kere ayağa kapandınız mı, bir daha asla kalkanınızı kaldıramazsınız.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
Lostad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lostad »

Bogus galiba adamın yaşadıklarını pek düşünmeden cevap verdin.Ben şimdiki halinle değil o adamın yaşadıklarını yaşayıp,kendini onun yerine koyup cevap vermeni istemiştim ama neyse.
Bogus
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by Bogus »

Her ne olursan ol, ne durumda olursan ol asla ayağa kapanma, bir kere kapandın mı bir daha ayağa kalkamazsın demek istedim.

O adamdan daha kötü durumda olsam da ihanet etmezdim. Bilmiyorum, çok dik başlıyım ve özgürlüğüme çok düşkünüm galiba.

Ama bir de şu var. Kendini kalkıp o adamın yerine koymak ne kadar doğru? Onun yaşadıklarını yaşasaydım ben şimdiki ben olmazdım ki... Onun yaşadıklarını yaşadığımı düşününce de şimdiki Ben'in söyleyecek bir sözü olabilir mi?

Bu yüzden ben Bogus olarak en fazla "Ben asla ayağa kapanmam!" diyebilirim. Bu da görüşümdür, ve en kötüsü ortam ve şartlar değiştiğinde her şey gibi bu da değişmeye açıktır.

Asla bu desturumu çiğnemek zorunda kalmayacağımı umarım.
<div><strong>Çığlıkta henüz umut vardır, çığlık atmak güç ister. Tehlike, fısıltıdadır. Çünkü fısıltı bir tükenişin ifadesidir.</strong></div>
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

bogus doğru demiş. O zamana kadar o kamburun neler yaşadığını, hangi eziyetlere ve dışlamaya maruz kaldığını bilmiyoruz. En kötü haliyle düşünsem, o kambur adamın tek istediği savaşmaktı, tamam adam kalkanını kaldıramıyor belki ama yaralılara su vermekten başka bir işe de yarayabilirdi. Ben olsam ihanet ederdim, çünkü artık spartalı olarak kabul edilmeyeceği belli oldu.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Hakikatli-TormII
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Hakikatli-TormII »

Yunan olsun,pers olsun yine de ihanet etmesin. Ama adam haklı olabilir. Leonidas Spartalı olduğu halde onu sol kolu güçsüz diye kabul etmezken, Xerzes ona pek çok şey verdi. Rahatlık, para , şan... ve o adam için hiçbirşey karşılığında. Ama kendimi onun yerine koyup düşünürsem ben yurduma ihanet etmem.
Giden o eski dünler; geçmişin karanlığında anılarımdı onlar. Bense bulamaz oldum onları. Hep selam gönderdim geride kalana, kanıtım yoktu yarına, Yolcularımla ağladım...
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Sen yurdunda canavar denilerek taşlandın mı? dışlandın mı? sırf dış görünüşün yüzünden öldürülmek istendin mi?
Lostad
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lostad »

Yurdun seni kabul etmezken o nasıl senin yurdun olabilir ki?
siltia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siltia »

ben olsam asla ihanet etmezdim belki leonidas ondan su taşımaktan daha iyi bi görev istiyebilirdi belki kamburun o güne kadar neler yaşadığını düşünebilirdi ama bence bunları normal bi psikolojideki insan düşünebilir adam orda umutsuz bi savaş veriyor hergün bi dünya insan öldürüyor siz adamın neler yaşadığını düşünmesini istiyorsunuz bana biraz olanaksız geldi
dikkat et sadığımdır SADECE KENDİME
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Biz orada leonidas'ın kamburla empati kurmasını istemiyoruz ki. Sen o kamburun yerinde olsan o cevap karşılığında ne yapardın. Tüm hayatı babasının ona öğrettiği savaş tekniklerinden başka bir şeyi yok. Savaşmasının bir diğer nedenide babasının onurunu yüceltmekti. O savaştan başka yapacak hiç bir şeyi yok. şehre geri dönüpte normal bir hayat süremez.
siltia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siltia »

babası keşke savaş sanatının yanında birazda sadakat dersleri verseymiş hiç bir neden bence ihaneti haklı çıkarmaz 1 kişinin babasını onuru yüzünden de 300 kişi riske atılmaz sanırım bu konularda çok katıyım
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

1 gün boyunca o kabur adamın yerine geçsen, sokaklarda o çirkinlikle dolaşsan, halkım dediğin insanlar sana iğrenerek baksa, dışlasa ne kadar sadakat kalırdı.
siltia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siltia »

işta tam bu fiziksel ve ruhsal özellikleri zayıf iradeli olduğunu gösteriyor savaş sırasında da ihanet edebilirdi
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

adamın fiziksel özelliği tabi ki zayıf kambur bi kere. Ama onun ihaneti senatodaki adamın ihanetinden daha büyük değil. Bunu da düşünmek gerek.
Birinin hiçbir şeyi yokken, tek istediği savaşmak ve gerekirse ölmekten başka bir isteği yokken bir diğerinin sahip olabilieceği her şey varken ihanet etti. Birisi reddedilği için ihanet etti diğeri para için.
siltia
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by siltia »

iyide şimdi senotoda ki adamla bunun ne alakası var o başka bi konu ve bende onu onaylamıyorum zaten dediğim gibi ihanetin sebebi olmaz ihanet ihanettir
Post Reply