beyni bilerek açmadı tabi. burda şans söz konusu olabilir. ama okuması kesinlikle bilerek. çünkü suresh'ten öğrendi dna yapısını, tiplerine göre ayırmayı ve neyin nerde ne farklılık gösterdiğini. zaten ilk beyni gördüğünde kararsızca bakışları ve heycanla kurduğu cümle bunu kanıtlıyor.Ao wrote:_Raistlin_ okuması bilerek onu anladım ama sencede komik değilmi adamın kafasına vurup beyninin açması?Ã?ünkü Sylar bilmiyordu beyni açınca okuyup güç aldığını.Yani o adamın kafasına beyin açma amaçlı vurmadı adamın beyni şans eseri açıldı(ki ben beyninin açıldığını çicek gibi hatırlamıyorum) oda okudu.Haa ama yok Sylar beyni bilerek açtı gücünü biliyordu diyorsanız soruyorum nasıl biliyordu anne karnındamı öğrendi.
Heroes ve Sylar üzerine
-
_raistlin_
- Kullanıcı

<div>the master of past and NOW!</div>
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Tamamen şans eseri oldu dediğim gibi. Sylar orada kıskançlıkla, öldürme amaçlı olarak kafasına indirdi o şeyi. Sonra da hem içgüdüsel, hem de seri katillerin manyaklığında beyni incelemeye koyuldu. Yani bilerek yaptığı bir şey değildi. Bundan sonra öğrendi bunu. Benim merak ettiğim şey ise Chandra Suresh'in ne zaman Sylar'ın seri katil haline geldiğini öğrendiği ve bu durumda ne yaptığı.Ao wrote:_Raistlin_ okuması bilerek onu anladım ama sencede komik değilmi adamın kafasına vurup beyninin açması?Ã?ünkü Sylar bilmiyordu beyni açınca okuyup güç aldığını.Yani o adamın kafasına beyin açma amaçlı vurmadı adamın beyni şans eseri açıldı(ki ben beyninin açıldığını çicek gibi hatırlamıyorum) oda okudu.Haa ama yok Sylar beyni bilerek açtı gücünü biliyordu diyorsanız soruyorum nasıl biliyordu anne karnındamı öğrendi.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
-
_raistlin_
- Kullanıcı

fazla uzun sürmüyor anlaması ve pek bişey yapamadı anlıyacağınız üzere. öldü...Lord Necros wrote:Tamamen şans eseri oldu dediğim gibi. Sylar orada kıskançlıkla, öldürme amaçlı olarak kafasına indirdi o şeyi. Sonra da hem içgüdüsel, hem de seri katillerin manyaklığında beyni incelemeye koyuldu. Yani bilerek yaptığı bir şey değildi. Bundan sonra öğrendi bunu. Benim merak ettiğim şey ise Chandra Suresh'in ne zaman Sylar'ın seri katil haline geldiğini öğrendiği ve bu durumda ne yaptığı.Ao wrote:_Raistlin_ okuması bilerek onu anladım ama sencede komik değilmi adamın kafasına vurup beyninin açması?Ã?ünkü Sylar bilmiyordu beyni açınca okuyup güç aldığını.Yani o adamın kafasına beyin açma amaçlı vurmadı adamın beyni şans eseri açıldı(ki ben beyninin açıldığını çicek gibi hatırlamıyorum) oda okudu.Haa ama yok Sylar beyni bilerek açtı gücünü biliyordu diyorsanız soruyorum nasıl biliyordu anne karnındamı öğrendi.
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Ama arada bir altı ay mevcut. Altı ay sonunda o öldüğü için Mohinder New York'a gelmişti. Yani altı ay içinde Sylar'ı ne zaman öğrendi? Hiçbir şey yapmadı mı? Bu önemli aslında. İleride Sylar'ın başına Chandra Suresh'in açtığı belalar gelebilir hani._raistlin_ wrote:fazla uzun sürmüyor anlaması ve pek bişey yapamadı anlıyacağınız üzere. öldü...Lord Necros wrote:Tamamen şans eseri oldu dediğim gibi. Sylar orada kıskançlıkla, öldürme amaçlı olarak kafasına indirdi o şeyi. Sonra da hem içgüdüsel, hem de seri katillerin manyaklığında beyni incelemeye koyuldu. Yani bilerek yaptığı bir şey değildi. Bundan sonra öğrendi bunu. Benim merak ettiğim şey ise Chandra Suresh'in ne zaman Sylar'ın seri katil haline geldiğini öğrendiği ve bu durumda ne yaptığı.Ao wrote:_Raistlin_ okuması bilerek onu anladım ama sencede komik değilmi adamın kafasına vurup beyninin açması?Ã?ünkü Sylar bilmiyordu beyni açınca okuyup güç aldığını.Yani o adamın kafasına beyin açma amaçlı vurmadı adamın beyni şans eseri açıldı(ki ben beyninin açıldığını çicek gibi hatırlamıyorum) oda okudu.Haa ama yok Sylar beyni bilerek açtı gücünü biliyordu diyorsanız soruyorum nasıl biliyordu anne karnındamı öğrendi.
Bu arada bu başlığa amma çabuk mesaj atılıyor yav. Takip etmek zor oluyor.
All power demands sacrifice...and pain. The universe rewards those willing to spill their life's blood for the promise of power.
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
-
Ao
- Kullanıcı

Sonuç olarak şans olarak gücünü elde etti bencede baya bir mantık hatası bura
Hee diyeceksiniz oğlum manyakmısın dizi zaten mutant üzerine kurulu ne mantığı eywallah der geçerim ama dizi fantezi diyede böyle şansada inanacak değilim bence senaristlerin mantık hatası var bazı yerlerde.Sorsak başkalarına onlara görede bilerek açtı Sylar diyecekler bende işte öncedende elli kere dediğim gibi tekrar söylerim o zaman Oldu canım annesinin karnında öğrendi dimi bu adam :evillaugh:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
-
_raistlin_
- Kullanıcı

mantık hatası olan bir iki yer daha var dizide ama burda bana pek mantık hatası var gibi gelmiyor. beyin açılıyor ve oda öğrendiklerini uyguluyor. olabilecek bişey bana göre.Ao wrote:Sonuç olarak şans olarak gücünü elde etti bencede baya bir mantık hatası buraHee diyeceksiniz oğlum manyakmısın dizi zaten mutant üzerine kurulu ne mantığı eywallah der geçerim ama dizi fantezi diyede böyle şansada inanacak değilim bence senaristlerin mantık hatası var bazı yerlerde.Sorsak başkalarına onlara görede bilerek açtı Sylar diyecekler bende işte öncedende elli kere dediğim gibi tekrar söylerim o zaman Oldu canım annesinin karnında öğrendi dimi bu adam :evillaugh:
tabi bir beynin açılması ne kadar normal gelebilirse bir insana... :schemes:
-
_raistlin_
- Kullanıcı

walla anlatırdım ama dayak yerim heralde..Ama arada bir altı ay mevcut. Altı ay sonunda o öldüğü için Mohinder New York'a gelmişti. Yani altı ay içinde Sylar'ı ne zaman öğrendi? Hiçbir şey yapmadı mı? Bu önemli aslında. İleride Sylar'ın başına Chandra Suresh'in açtığı belalar gelebilir hani.
yanlız birşey söyliycem Chandra Suresh çok önemli dizide ama bu önemlilik bela açısından değil. çok farklı bir yerde karşımıza çıkıyor onun ismi ve başka bir şeyi...
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Anladığım kadarıyla yapımcılar diziyi uzun soluklu bir dizi olarak planlamışlar çünkü sezon finaline oldukça yaklaşmamıza rağmen hâlâ pek çok şeyi öğrenebilmiş değiliz. Bana kalırsa açık olan yerler sonraki sezonlarda kapanacaktır.
Bir de belki biraz saçma bir şey olacak ama böyle dizilerin internet sitelerinde temasa geçmek için mail adresleri filan oluyor. Bu tip şeyleri sezon finalini izledikten sonra adamlara yazın bence.
Bırakalım gelecek sezonlarda unuttukları açıklar varsa onları kapatma imkânı verelim adamlara.
Ama yine diyorum, nasıl olduğunu tam idrak edemesek bile Sylar rules!
Bir de belki biraz saçma bir şey olacak ama böyle dizilerin internet sitelerinde temasa geçmek için mail adresleri filan oluyor. Bu tip şeyleri sezon finalini izledikten sonra adamlara yazın bence.
Ama yine diyorum, nasıl olduğunu tam idrak edemesek bile Sylar rules!
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.
-
Ao
- Kullanıcı

_Raistlin_ senin gücün beynin nasıl işlediğini görüp gücü alma olsun sen kavgada şans eseri birinin kafasını yar sonrada onun kafasının yarık yerine bak ve gücünü al sence bu çokmu mantıklı ???? :evillaugh: Ama sen bana dersen Peter gibi Sylarda gücü yeteneği görerek alıyor eywallah derim.Eh onada hayır diyorsunuz o zaman senaristlerin mantık hatası var diyorum bende. :plotting:
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
-
_raistlin_
- Kullanıcı

ilk önce tek sezon sürecek dediler. 10. bölümden sonra 2 sezona halinde yapıcaz dediler. en son yapılan açıklama ile 3 sezonda biticekmiş dizi. yani yarı yolda konu değişime uğradı. bu yüzden arada mantıksızlıklar olması doğal. ve 1. sezon son bölüm son sahne ile olayları çok farklı yerlere çektiler. bakalım bekliyorzu. biraz daha hiro'ya odaklanabilir dizi ilerde bence...
-
_raistlin_
- Kullanıcı

yok orası zaten muamma. demiştim ya şu andaki en büyük soru sylar'ın gördüğü ve öğrendiği dna yapılarını kendi beynine nasıl aktardığı. bu bir güçmü yoksa başka bişeymi. bu soru cevaplanmadı hala. ama gücü görmeyi (yani dna yapılarını okumayı) prof. suresh ile çalışarak ediniyor.Ao wrote:_Raistlin_ senin gücün beynin nasıl işlediğini görüp gücü alma olsun sen kavgada şans eseri birinin kafasını yar sonrada onun kafasının yarık yerine bak ve gücünü al sence bu çokmu mantıklı ???? :evillaugh: Ama sen bana dersen Peter gibi Sylarda gücü yeteneği görerek alıyor eywallah derim.Eh onada hayır diyorsunuz o zaman senaristlerin mantık hatası var diyorum bende. :plotting:
bu arada bana niye kızıyon yaw. ben ne yaptım...
-
Ao
- Kullanıcı

Est. üstadım o nasıl söz ne kızması sen gelmiş iş yerim şura gelin çayımı için dvdinizi alın gidin para istemem demişsin sana kızmak mümkünmü.Ben Sylara kızıyorum nefret ediyorum ondan anlatamam :evillaugh: gördüğüm yerde ağzını burnunu dağıtıcam birde senaristlere kızıyorum kendinize çeki düzen verin önümüze koyup yemeyin bizi heyyytttt ulaaaannnnn (ve Ao sapıtır) :evillaugh:
-
_raistlin_
- Kullanıcı

senaistler son bölüm başta olmak üzere bi kaç bölümde daha sapıtıyorlar hazırlayın bence kendinizi...
ama dediğim gibi bunun sebebi diziyi uzatmak istemeleri. varolan konuyu değiştirmek yeni konu yazmaktan çok daha zor oluyor haliye...
teklifim her zaman geçerlidir bu arada. bölümler mp4 formatında ziplenmiş ufak olsun ve psp de izlenebilsin diye. dvd ye rahatlıkla çevriliyor. her zaman kapım açık heroes hastalarına...
:ayyyy!:
ama dediğim gibi bunun sebebi diziyi uzatmak istemeleri. varolan konuyu değiştirmek yeni konu yazmaktan çok daha zor oluyor haliye...
teklifim her zaman geçerlidir bu arada. bölümler mp4 formatında ziplenmiş ufak olsun ve psp de izlenebilsin diye. dvd ye rahatlıkla çevriliyor. her zaman kapım açık heroes hastalarına...
Baştan aşağı spoiler var.
Sylar şans eseri öldürmüyor. Adamın gücünü istemediğini öğreniyor ve şaşırıyor. Ancak daha sonra adamın beynine bakıyor ve şöyle diyor.
"Suresh haklıymış. Sen gerçektende hastasın!"
Adamın gücünün çalışmasının nasıl olduğunu orada anlıyor. Anca k daha yakından bakması gerektiği için adamın beynine gömüor heykeli.
Beyne bakışı biliyorsunuz. Tüm bu güçlerin beyinden kaynaklandığını sylara profesör söylemişti. Sylar'da beyne bakarak gücü anlayabileceğini düşündüğünden adamın pekmezi akıttı.
Bu arada güçler DNA'dan daha öte zihinle ilgli. Ã?rneğin etrafınfa bulunan dalgalardan bilgi koparmayı başaran wireless düşürttüğü "mutant izleme sistemi" olan uydu ile birlikte düşüp yanıp öldükten sonra sadece ruh gibi kalıyor ve bilgisayarlar la konuşabilen çocukla konuşmaya başlıyor. Ortada DNA tok sadece zihin var.
Peter nerede hem görünmez oldu hemde uçmuştu hatırlayamadım bir anda. Orada sanki sadece uçuyodu gibi kalmış aklımda.
Duyma yeteneği kullanılmamasına rağmen ondan almış olduğuna göre demekki diğer güçleride almış olması gerekir.
Bu böcü olayı da aslında çok ilginç. Ne zaman bir mutant zor bir surumda uyansa hep etraflarında bir böcü oluyor. Hatta bana aynı böcü gibi geliyor.
Senaryoda çok acaip boşluklar var gerçektende.
1. Hironun, Syları öldürme şekli. Nasıl olduda durduramadı?
2. Peter'ı abisinin ilk bölümde düşmesini yavaşlatacak kadar uçuramaması ancak son bölümde jet gibi kaldırıp bilmemnereye kadar götürmesi.
Ayrıca açıklanmamışlar var.
Mesela sylar nasıl olduda Hiro'nun gücünden kurtulabildi. Hironun sesini duyup telekinezi ile herşeyi durdurdu filan mı?
Sylar şans eseri öldürmüyor. Adamın gücünü istemediğini öğreniyor ve şaşırıyor. Ancak daha sonra adamın beynine bakıyor ve şöyle diyor.
"Suresh haklıymış. Sen gerçektende hastasın!"
Adamın gücünün çalışmasının nasıl olduğunu orada anlıyor. Anca k daha yakından bakması gerektiği için adamın beynine gömüor heykeli.
Beyne bakışı biliyorsunuz. Tüm bu güçlerin beyinden kaynaklandığını sylara profesör söylemişti. Sylar'da beyne bakarak gücü anlayabileceğini düşündüğünden adamın pekmezi akıttı.
Bu arada güçler DNA'dan daha öte zihinle ilgli. Ã?rneğin etrafınfa bulunan dalgalardan bilgi koparmayı başaran wireless düşürttüğü "mutant izleme sistemi" olan uydu ile birlikte düşüp yanıp öldükten sonra sadece ruh gibi kalıyor ve bilgisayarlar la konuşabilen çocukla konuşmaya başlıyor. Ortada DNA tok sadece zihin var.
Peter nerede hem görünmez oldu hemde uçmuştu hatırlayamadım bir anda. Orada sanki sadece uçuyodu gibi kalmış aklımda.
Duyma yeteneği kullanılmamasına rağmen ondan almış olduğuna göre demekki diğer güçleride almış olması gerekir.
Bu böcü olayı da aslında çok ilginç. Ne zaman bir mutant zor bir surumda uyansa hep etraflarında bir böcü oluyor. Hatta bana aynı böcü gibi geliyor.
Senaryoda çok acaip boşluklar var gerçektende.
1. Hironun, Syları öldürme şekli. Nasıl olduda durduramadı?
2. Peter'ı abisinin ilk bölümde düşmesini yavaşlatacak kadar uçuramaması ancak son bölümde jet gibi kaldırıp bilmemnereye kadar götürmesi.
Ayrıca açıklanmamışlar var.
Mesela sylar nasıl olduda Hiro'nun gücünden kurtulabildi. Hironun sesini duyup telekinezi ile herşeyi durdurdu filan mı?
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
Eskisi ka
-
Lord Necros
- Başbüyücü
Chandra Surash ile o kadar detaylı çalıştığını sanmıyorum. Zaten ihtiyacı da yok. Chandra alel acele adamı alıp üç beş test yaptı, bir şey çıkmayınca saldı. O da gidip öbür elemanı öldürdü. O sırada DNA kodlarını okumakla ilgili bir şey bilmiyordu. Bana hâlâ odaklandığı cisimle empati kurarak nasıl işlediğini anlıyor gibi geliyor._raistlin_ wrote:yok orası zaten muamma. demiştim ya şu andaki en büyük soru sylar'ın gördüğü ve öğrendiği dna yapılarını kendi beynine nasıl aktardığı. bu bir güçmü yoksa başka bişeymi. bu soru cevaplanmadı hala. ama gücü görmeyi (yani dna yapılarını okumayı) prof. suresh ile çalışarak ediniyor.Ao wrote:_Raistlin_ senin gücün beynin nasıl işlediğini görüp gücü alma olsun sen kavgada şans eseri birinin kafasını yar sonrada onun kafasının yarık yerine bak ve gücünü al sence bu çokmu mantıklı ???? :evillaugh: Ama sen bana dersen Peter gibi Sylarda gücü yeteneği görerek alıyor eywallah derim.Eh onada hayır diyorsunuz o zaman senaristlerin mantık hatası var diyorum bende. :plotting:
bu arada bana niye kızıyon yaw. ben ne yaptım...![]()
Power demands sacrifice.
Power demands sacrifice.