Dünya Kadınlar günü ve İstanbul

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

başlığın cilveli keçi hanında olması yanlış zaten adam akıllı bir yere taşıyın oradan devam edelim.
aransayes
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by aransayes »

Lixer in olayı zaten buydu. :)
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
Rhalazarn
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Rhalazarn »

Daeya'ya katılıyorum çok saçma bir yorum yapmışsın Lixer. şaka yapılacak bir konu olduğunu zannetmiyorum her ne kadar çoğu kişi şaka yapsa da. Ayrıca 8 Mart Kadınlar Günü olması, onlara yalnızca o gün iyi davranacağız anlamına da gelmiyor sadece o gün onların değerini daha vurgulu bir şekilde hatırlayabiliriz. Sonuçta insanlar arasında yaratıcılık açısından tanrıyla en büyük benzerliği gösterenler kadınlar. Hatta bu, bazı tarikatlar tarafından abartılıp Kutsal Dişi'ye tapma olarak yapılan bazı ritüeller haline getirilmiştir. Bunun sebebi, kadının erkekten üstün olduğunu düşünmek değildir ama şu an inanılan dinlerin çoğunluğu erkek merkezli ve kadınlara yapılan haksızlıkların artmasının bir sebebi de bu. Bu sebeple bazı tarikatlar merkeze kadını koyarak ona yapılan haksızlıkları ön plana çıkarmışlardır ve böylece halkın dikkatini daha çok çekebilmişlerdir.
Ama bir nokta daha var. Bu Kadınlar Günü gibi günler genelde daha çok satış yapabilmek için çıkarılmış şeylerdir. İnsanlar genelde bu tarz günlerde o gün kimin günüyse ona hediye alır ve satıcılar da tahmin edemeyeceğim miktarlarda kar ederler.
<div> Wir sind nicht gestorben. Wir haben nie gelebt.<br>                   <br> -Ragnar Lodbrok</div>
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

chosen wrote:Hmm düşününce evet saçma bir gün ama bir de dünyada hor görülen ezilen bir sürü insan var bu onlara bir destek gibi düşünülünce farklı geliyor akla bence. şimdi bunu opkuyunca "tamam da bir gün mü hatırlanacak bu hor görülme" diyenlere, bir gün hatırlatılmayacak ama üzerine düşülen bir gün kötü niyetli ve boş olmasa gerek diyorum...

Ayrıca Lixer'in deyişinde hiç garip bir tavır göremedim, kendi görüşüdür, Allah akıl fikir versin demiş, bunu sevgililer gününi kutlayanlar için de daha bir çok böyle yaratılmış özel günü önemseyen için de söylüyor millet, bunda kötü niyet olmadığı gibi saldırı da yok bence. Yani ne cahil ne yobaz olduğunu gösterir...

görüş ve saygılarımla...

demişim...

Daeya wrote:Siz ve sizin gibiler kutlamasın zaten eksik olsun. Siz sadece yiyin, için, maç izlyin, küfür edin, sex isteyin...Sonra ne kutlaması yahu deyin. Çok ama çoook normal..

Diyorum ki düşüncenizdir saygı duyulur, ama ifade ediş biçimi yanlıştır. şimdi ben de yanlış bir ifade biçimi ile anlattım yukarıda düşüncelerimi hoş mu oldu? Hayır..O zaman bu bir örnek olsun bir dahaki sefere hep birlikte düşüncelerimizi dikkatli bir şekilde ifade edelim.

Eşleri tarafından şiddete maruz kalmış, eşlerinin arkadaşları yada kardeşleri tarafından tecavüze, tacize uğramış bir çok kadın var ve korkularından seslerini çıkaramıyorlar.
Size bunlar gibi milyonlarca sebep sunabilirim...Böyle bir günde bir araya gelerek onları cesaretlendirip, doğru yolu göstermenin, ne yapmaları gerektiğini anlatmanın, bazı şeyleri eleştirmenin neresi yanlış? Bu kutlama öyle sizin bildiğiniz gibi birbirlerine telefon açıp da "Ayşe kadınlar günün kutlu olsun" anlamındaki kutlama değil. Biraz daha mantık rica ediyorum ya, biraz daha..

demişin, bence işte bu yobazlık, benim mesajın ilk bölümüne bakarsan zaten senin cevabına gereken üslupla cevap verilmiş. Sonra da ben böyle yaptım iyi mi olmuş de :) Ben buna " içinden geçeni söyleyip sonunda, derrrrmmmişimmm" ime benzettim :)

yanıt ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
Yener
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Yener »

Eminim ki bu başlığı açarken haldor_goraxe arkadaşımız bu konunun bu yönlere sapmasını istememişti, insanların ana konuyu bırakıpta başka tartışmalara girmesini istememişti.

haldor_goraxe wrote:Neyse.. Yürürken bir yaşlı amca polise sordu.

- Bu ne mitingi oğlum. Gene kimler doldurdu sahaları?
- Kadınlar amca... Dünya kadınlar günü varya 8 martta bugune cekmişler mitingi...

Ve o anda amcanın cevabı beni benden aldı...

-Peh!!! Bizim zamanımızda kadın mı vardı!!!

:-o :-o

Arkadaşımız bir anektot anlatmış ve bu anektot dan yola çıkılarak yorumlar yapılmasını istenmiş ki bu durumda "Cilveli Keçi Hanı" bu amaç için gayet doğru bir adrestir. Darkgnome' un yazdığı mesaja kadar her şey bu bölüme uygun gitmiş. Yani başlık yanlış yere açılmamış ama çarpıtılan konu onu başka yönlere doğru sürüklemiş arkadaşlar sizleri daha dikkatli olmaya davet ediyorum, bu şekilde ana konudan sapılan pek çok başlık var zaten. Her nekadar cilveli keçi hanı geyik bölümü olsada geyiğinde bir adabı olmalı.
[b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Açıkçası bunu kendi üzerime almadım, mesajlarıma bakarsanız, ufacık bir saygı eksikliği yada saldırı göremezsiniz.

görüş ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
EldariL
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EldariL »

eh be amca karıştırdın ortalığı :D

haberi olsa ne derdi acaba :ayyyy!:

evladım bizim zamanımızda forum mu vardı pehhh!!!!
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Açıkçası burası geyik bölümüydü. Galathiniol mü ne sırayı kazıyan bir arkadaşa düzgünce akıl verdiğimde bunu hepiniz ÇOK İYİ BİR BİÃ?İMDE hatırlatmıştınız.

"Hoeppp arkidiş burası geyyik bölümüüüüü" diye.

şimdi geyik yapınca biz yobazlık mı oluyor?

Yoksa kapitalizim oyunları olan kadınlar günü, sevgililer günü, tas tarak günü gibi günlere prim verdirmek mi yobazlık ve cahillik oluyor? Bence yoruma açık bile dğeil, hangisinin ne olduığu çok belli ;)

Bana göre her gün kadınlar günüdür o apayrı bir konu. Ama bir kadın kendini 1 günde ifade etmeyi seçiyorsa zaten 1 günlük kadındır daha ötesi değil.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
Acimasiz
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Acimasiz »

lixer gitsne sen bu başlkdan saygısız adm. kadınlra iyi davranalım!

bu arda boşvern kadınları en iyisi erkkler :wink:
Darkgnome
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Darkgnome »

Yani acımasız kırk yılın başı bir başlığa konuyla alakalı bir şey yazdın. Onda da en olmadık zamanı buldun. Geberdim gülmekten. ohh ohh. :D

Bu arada Yener arkadaşım Darkgnomenin mesajına kadar demek Darkgnome konudan saptıracak mesaj atmış demek oluyor. Yani sence benmi konudan sapılmasına sebep oldum? Yoksa orada Türkçenin bir yanlış kullanımı mı?

Ya arkadaşım geyik yapmayın şu geyik bölümünde :D
Göz alıcı tepenin yerinde artık binalar yükseliyor. Büyük, ulu; ama büyüleyici mi? Sislerin ardından ışığı daha net görürdüm, şimdi, kalabalığın içinde, koca bir boşluktayım.
Eskisi ka
dfunk
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by dfunk »

Yener yazmışsa Türkçeyi yanlış kullanmıştır darkgnome merak etme sen konu burada elbet sapar geyik başlığı burası :D
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Konu yeterince saptı, herkes söyleyeceğini söyledi. Başlık kilitlenmiştir :angel:
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

"Ben orda amcanın tepkisine şoke olmuş bir şekilde yarılmıştım (en açık şekilde böyle söylenir)... Tamamen geyik olsun diye yazmıştım. Fakat insanların güzelim türkçemi harika kullanmalrı ve bazılarının bir ihtimalle kafalarının güzel olması nedeniyle (öyle düşünmek daha iyi gözüküyor) konu foruma girmediğim bir gün içersinde gerçekten sapıtmış. Vallahi helal olsun...

Saygılar..."

mesajını iletmemi rica etti Haldor_goraxe.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Locked