Rearkarnasyona inanıyormusunuz?
Rearkarnasyona inanıyormusunuz?
Bugünlerde en fazla düşündüğüm şeylerden biri bu soru.Ben inanıyorum.Ve insanların bi şekilde eskiden olduğu şeye dogru yöneldiklerinede inanıyorum.
Mesela bana çocukluğumdan beri bazı şeyler çekici gelirdi.Zamanla o şeyleri yaşayınca sanki daha önce yaşamışım gibi gelmeye başlardı.Bazı şeyler hala öyle oluyor.
Eski hayatmda büyük ihtimalle kendi çizdiği erdemlere bağlı yaşayan bir adamdım.Asla onlardan sapmayan.
Sizde böyle bişey oluyormu?Ve inanıyormusunuz rearkarnasyona?
Mesela bana çocukluğumdan beri bazı şeyler çekici gelirdi.Zamanla o şeyleri yaşayınca sanki daha önce yaşamışım gibi gelmeye başlardı.Bazı şeyler hala öyle oluyor.
Eski hayatmda büyük ihtimalle kendi çizdiği erdemlere bağlı yaşayan bir adamdım.Asla onlardan sapmayan.
Sizde böyle bişey oluyormu?Ve inanıyormusunuz rearkarnasyona?
-
haldor_goraxe
- Kullanıcı

İnanmam fakat Demokritos'un ortaya attığı atom fikrine inanıyorum. Acıklamak gerekirse ruhumuzda dahil herşey atomlardan oluşmuştur. Ve bizdeki atomlar başlangıçtan beri var olan atomlardır. Yani atom dediğimiz olgu yok edilemez yalnızca birbirine dönüşür. Enerji gibi. Öldüğümüzde ruhumuzun atomları tek tek etrafa dağılır ve daha sonra belli amaçlar için kullanılabilir. Ben buna inanıyorum... Fakat reenkarnasyona inanmıyorum...
Rakı ve Balık....İşte Bütün Mesele Bu... By ViceRoy Haldor Goraxe Herkesin şuursuzluğu kendine... By ViceRoy Haldor Goraxe Don't dream of women; cause they'll only bring you down... by Dio
-
haldor_goraxe
- Kullanıcı

ben reankarnosyona inananlardanım bu arada demokritos konusunda da doğru konuştun etrafa savrulan atomlar yeni bir ruha katılabiliyormuş ona göre...aslında bence bu da gayet mantıklı
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Ben inanmıyorum insanoğlunun kendini mutlak sona karşı savunma mekanizması yaratmasına bağlıyorum bu gibi düşünceleri.
<div>I am the Alpha and the Omega, the first and the last, the beginning and the end, the A and the Z, the one who is, the one who was, and the one who is coming, the Almighty, the Ruler of All.</div><br>
-
Possessed
- Site Çizeri
Ben küçükken hep şunu düşünürdüm, örnegin bir bebek ölse nolcak ona? Hiçbir şey yaşamamış, hiçbir sey görmemiş, hiçbir sey anlamamış. Bir de 80 yaşında ölen var. Görmediği şey kalmamış, bilmediği şey kalmamış. Ne kadar da saçma bir denge. Derdim, herhalde insanlar birkaç kere geliyorlardır, en azından erken ölenler geri geliyordur diye. Ve büyüyünce böyle bir teorinin (mi demeliyim, kavram mı demeliyim) olduğunu öğrendim, adına reenkarnasyon deniyor.
Bu hayatımda ben cok bir sey belki de yaşayamayacağım, göremeyeceğim. Bir daha gelmek isterim açıkçası. Siz neler görüp duyacaksınız bu hayatınızda, yeterli mi sizce? Mesela, Irak'ta intihar saldırısında bir çocuk öldüğü zaman nolacak ona? Hiçbir şey yaşamadan öldü gitti. Ã?te tarafta napacak şimdi o? Geri gelsin de birkaç şey yaşasın. Anlatabildim mi?
Not : Ruhlar belirli bir seviyeye yukselene dek dünyaya tekrar tekrar gelirler, belli bir seviye olabilmek için de belli bir hayat tecrübesi lazım. Bu dünya bir hazırlanma platformuna benzetilebilinir. Asıl hayat öte taraftır. (olaya biraz parapsikolojiden bakarsak)
Bu hayatımda ben cok bir sey belki de yaşayamayacağım, göremeyeceğim. Bir daha gelmek isterim açıkçası. Siz neler görüp duyacaksınız bu hayatınızda, yeterli mi sizce? Mesela, Irak'ta intihar saldırısında bir çocuk öldüğü zaman nolacak ona? Hiçbir şey yaşamadan öldü gitti. Ã?te tarafta napacak şimdi o? Geri gelsin de birkaç şey yaşasın. Anlatabildim mi?
Not : Ruhlar belirli bir seviyeye yukselene dek dünyaya tekrar tekrar gelirler, belli bir seviye olabilmek için de belli bir hayat tecrübesi lazım. Bu dünya bir hazırlanma platformuna benzetilebilinir. Asıl hayat öte taraftır. (olaya biraz parapsikolojiden bakarsak)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
Bebek konusunda haklı olabilirsin Possessed, ama diğer şekilde düşünmek garip olur. durmadan rearkarnasyonla dünyaya gelmek varsa ve buna inanıyorsam asla iyi bir insan olmam, ya da başkalarını asla umursamam. Hayatımı dolu dolu bencilce yaşarım. Böyle bir hayattan sıkılırsamda diğer hayatımda belki iyi birisi olurum kim bilir.
Madem dünyaya durmadan geliyoruz ahlak kuralları ya da toplumu dengede tutan yasalar niye umrumda olsun ki. Varsın beni assınlar kurşuna dizsinler nasılsa geri gelecem. Ne diye kasayım ki kendimi sosyal çevreye adapte etmeye ya da onların kurallarına uymaya.
Madem dünyaya durmadan geliyoruz ahlak kuralları ya da toplumu dengede tutan yasalar niye umrumda olsun ki. Varsın beni assınlar kurşuna dizsinler nasılsa geri gelecem. Ne diye kasayım ki kendimi sosyal çevreye adapte etmeye ya da onların kurallarına uymaya.
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
-
Possessed
- Site Çizeri
O yazdıgım nota dönersek eğer, ruhların belli bir seviyeye gelmesi lazım dedim. Bu belli yükseklikteki seviye için dunyada belli seyler yapman lazım. İstersen kader seni yapman gereken şeylere yönlendirir diyelim. Karşına cıktıgı zaman anlarsın zaten, hisseder insan. Kadere inanmam bu cevap beni tatmin etmedi dersen, hayatın sana çıkardığı zorlukları aş yeter. O zorluklar karşısında pozitif kalıp başarmaya çalışırsan seviyen yükselir, karamsarlaşıp intihar edersen olduğun yerde saymış olursun. Ne kadar çabuk ruhun o belli olan seviyeye ulaşırsa o kadar çabuk bu dünyadan kurtulacaksın. Belki bu sefer başka bir evrene (platforma) geçeceksin. Ben de çok bilmiyorum, biraz yorumum biraz okuduklarım bunlar. (tüm bildiklerimi de pek paylaşmak istemiyorum açıkçası, biraz mesafeli yazmaya çalıştım, yazdım yazdım sildim, bunlar yüz yüze konuşulacak konular biraz da)
I am Lord Amean, The King of North, Leader of Zederus..
- Matematiksel olarak, dünyaya gelmiş her ruhun daha önce en az 1 kez yaşamış olması imkansız. (Nüfus ve Yaşam Süresi arttığından)
Sürekli yeni ruhlar da yaratılıyor olmalı...
- Bir de reankarnasyon hikayesi, Hint olayı. Çok kalın kafalı bir şekilde(tarafımdan) bir Hintli için tanımı: İşte kendi Kast'ında ne kadar iyi öğretileri yerine getirirsen, bir sonraki hayatından ona göre bir kast'ta doğarsın.
Heh.. Yani diyor, sen şimdi köylüsün, sabah akşam çalışıyorsun, çocuğun açlıktan falan ölüyor ama şükür diyip, bunları ben hak ettim bir önceki hayatta yaptıklarımla dersen; Öldükten sonra nirvana ya gidemezsen, yeniden dünyaya indiğinde toprakağası olarak yaşayabilirsin. Kral olsam, bende köylülerin böyle bir şeye inanmalarını isterdim.
Edit: Yazmadan edemeyeceğim. Billy Crystal'ın bir filmi vardı hatırlamıyorum ismini. Ölmüş, cennet veya cehenneme gitmeyi bekliyor. Bir sürü yer var dolaşılacak bekleme lobisinde, bir tanesi de eski hayatınızda kimdiniz yeri.
Billy Crystal bakıyor ve bir zenci ufak defek adam görüyor, bir aslandan kaçıyor. Eski hayatımda "yemek"mişim diyor. Tanıştığım en son eski hayatından bahseden kişi kendisinin sezar (Julius olan), ondan öncekide Galli bir druid olduğuna inanıyordu. Heh.. Yemek olan yok.
Sürekli yeni ruhlar da yaratılıyor olmalı...
- Bir de reankarnasyon hikayesi, Hint olayı. Çok kalın kafalı bir şekilde(tarafımdan) bir Hintli için tanımı: İşte kendi Kast'ında ne kadar iyi öğretileri yerine getirirsen, bir sonraki hayatından ona göre bir kast'ta doğarsın.
Heh.. Yani diyor, sen şimdi köylüsün, sabah akşam çalışıyorsun, çocuğun açlıktan falan ölüyor ama şükür diyip, bunları ben hak ettim bir önceki hayatta yaptıklarımla dersen; Öldükten sonra nirvana ya gidemezsen, yeniden dünyaya indiğinde toprakağası olarak yaşayabilirsin. Kral olsam, bende köylülerin böyle bir şeye inanmalarını isterdim.
Edit: Yazmadan edemeyeceğim. Billy Crystal'ın bir filmi vardı hatırlamıyorum ismini. Ölmüş, cennet veya cehenneme gitmeyi bekliyor. Bir sürü yer var dolaşılacak bekleme lobisinde, bir tanesi de eski hayatınızda kimdiniz yeri.
Billy Crystal bakıyor ve bir zenci ufak defek adam görüyor, bir aslandan kaçıyor. Eski hayatımda "yemek"mişim diyor. Tanıştığım en son eski hayatından bahseden kişi kendisinin sezar (Julius olan), ondan öncekide Galli bir druid olduğuna inanıyordu. Heh.. Yemek olan yok.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny into your
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
(='.'=) signature to help him gain world domination.
(")_(")
-
WizardOfQuarks
- Kullanıcı