Gülümseten fıkralar
bir papağan varmış gıcık mı gıcık..
bir gün sokak önünde solcular gösteri yaparlarken papağan var gücüyle cama doğru bağırmış: "kahrolsun koministler!"
bunu duyan koministler evi taş yapmuruna tutup harabeye çevirmişler. papağanın sahibi çıldırmış, eğer bir daha aynı şeyi yaparsa kendisini kümese kapatacağını söylemiş.
başka bir gün, bu sefer de sağcılar gösteri yapıyormuş sokakta. bu sefer papağan "kahrolsun faşistler!" diye bağırmış ve yine olaylar gelişmiş.
papağanın sahibi çok sinirlenmiş ve papağanı kümese kapatmış.
tavuklar şaşkın şaşkın papağana bakmışlar, 5 dakika falan gözlerini alamamışlar. en sonunda papağan rahatsızlanıp tavuklara bağırmış: "ne bakıyorsunuz! ben siyasiyim sizin gibi fuhuştan yatmıyorum
bir gün sokak önünde solcular gösteri yaparlarken papağan var gücüyle cama doğru bağırmış: "kahrolsun koministler!"
bunu duyan koministler evi taş yapmuruna tutup harabeye çevirmişler. papağanın sahibi çıldırmış, eğer bir daha aynı şeyi yaparsa kendisini kümese kapatacağını söylemiş.
başka bir gün, bu sefer de sağcılar gösteri yapıyormuş sokakta. bu sefer papağan "kahrolsun faşistler!" diye bağırmış ve yine olaylar gelişmiş.
papağanın sahibi çok sinirlenmiş ve papağanı kümese kapatmış.
tavuklar şaşkın şaşkın papağana bakmışlar, 5 dakika falan gözlerini alamamışlar. en sonunda papağan rahatsızlanıp tavuklara bağırmış: "ne bakıyorsunuz! ben siyasiyim sizin gibi fuhuştan yatmıyorum
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Bu adam da ne çok küfürlü fıkra seviyor diyeceksiniz ama repliklerle iyi kullanılınca daha komik oluyorlar. Bir ara bu konudaki araştırmalara bakarız ciddi şekilde
Neyse sorun varsa silinir zaten.
-----
Kadının biri otobüse binmiş. Otobüs sıkış tepiş ayakta duracak yer yok. Bir sürü maganda tip var ayakta, haliyle kadın rahatsız durumdan.
Tam bakınırken iyi giyimli bir adam kadına seslenmiş :
- Buyrun hanımefendi, benim yerime oturunuz.
Kadın sevinmiş, hemen gelip oturduktan sonra teşekkür etmiş :
- Teşekkürler, gerçekten çok naziksiniz
Adam cevap vermiş :
- Ne sandın yar...ğam!
-----
Kadının biri otobüse binmiş. Otobüs sıkış tepiş ayakta duracak yer yok. Bir sürü maganda tip var ayakta, haliyle kadın rahatsız durumdan.
Tam bakınırken iyi giyimli bir adam kadına seslenmiş :
- Buyrun hanımefendi, benim yerime oturunuz.
Kadın sevinmiş, hemen gelip oturduktan sonra teşekkür etmiş :
- Teşekkürler, gerçekten çok naziksiniz
Adam cevap vermiş :
- Ne sandın yar...ğam!
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
diyarbakırlı biri kamyonuyla adana'ya gidiyormuş. radyo'dan bir anons duymuş
---adana`da seyreden yolcularimiz, şehrimizi kısa bacaklı, uzun kollu, kırmızı suratlı ve cüce uzaylılar basmıştır ama onlardan korkmayınız ve dost olmaya çalisiniz.
adam yoluna devam etmış ve bir iki saat sonra adamın tuvaleti gelmiş. bir çalı kenarına inmiş. tam işini görecekken çalı sallanmış. bizim şöför önce ürkmüş ama radyo anonsunu hatırlamış ve
-diyarbakırlıyam, kamyon şöförüyem, sizinle tanışak istiyrem.
ses gelmemiş. adam tekrar:
yine ses gelmeyince adam bağırarak
-diyarbakirliyam, kamyon şöförüyem, sizinle tanişak istiyrem...
çalının arkasından ürkek bir ses
-urfalıyam, tır şöförüyem, sı.ıyorum
---adana`da seyreden yolcularimiz, şehrimizi kısa bacaklı, uzun kollu, kırmızı suratlı ve cüce uzaylılar basmıştır ama onlardan korkmayınız ve dost olmaya çalisiniz.
adam yoluna devam etmış ve bir iki saat sonra adamın tuvaleti gelmiş. bir çalı kenarına inmiş. tam işini görecekken çalı sallanmış. bizim şöför önce ürkmüş ama radyo anonsunu hatırlamış ve
There'll be war, there'll be peace.
-
Ao
- Kullanıcı

Papazın Biri Evine Papağan Almış Yanlız Aldığı Günden Beri Telefon Faturaların Katlandığını Görüyor Ã?ıktısını İstiyor Faturanın Ve Konuşmaların Her Gece Olduğunu Görüyor Ve Ertesi Gün O Saate Kadar Yatmıyor Ve Bekliyor.Papağanın Telefonu Açıp Konuştuğunu Görüyor Ve Buna Sinirlenip Onu Kanatlarından Duvara Ã?iviliyor.Papağan O Sırada Duvarda İsanın Heykelini Görüyor
Papağan: Ne Zamandan Beri Buradasın?
İsa: 2000 Senedir
Papağan: Yuh AQ Uluslararasımı Konuşma Yaptın
:evillaugh: :evillaugh: :evillaugh: :evillaugh:Ao wrote:Papazın Biri Evine Papağan Almış Yanlız Aldığı Günden Beri Telefon Faturaların Katlandığını Görüyor Ã?ıktısını İstiyor Faturanın Ve Konuşmaların Her Gece Olduğunu Görüyor Ve Ertesi Gün O Saate Kadar Yatmıyor Ve Bekliyor.Papağanın Telefonu Açıp Konuştuğunu Görüyor Ve Buna Sinirlenip Onu Kanatlarından Duvara Ã?iviliyor.Papağan O Sırada Duvarda İsanın Heykelini Görüyor
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
- Thief_dodo
- Kullanıcı

Beni dinle
Adam evine erken gelir bir bakarki en samimi arkadaşı karısı ile sevişiyor. Başlar konuşmaya;
-şevket bunu bana nasıl yaparsın senle beraber aynı okullarda okumadıkmı ? aynı dönem aynı yerde askerlik yapmadıkmı sen benim hayatımı kurtardın ben senin,asker dönüşü paran yetmedi işini kurmak için sermayeni ben vermedimmi,şevket...
şevket bari ben konuşurken dur....
Reel ve Potansiyel
Ã?ocuğun birisi, bir gün matematik dersi sonrasında kafasında bir takım soru işaretleri ile babasına gelir. Babası, "Oğlum bugün okul nasıl geçti" diye sorunca, çocuk babasına anlatır. "Babacığım her sey iyiydi. Ama matematik dersinde anlatılan "reel" ve "potansiyel" kavramlarını anlayamadım". Bu durum üzerine babası çocuğuna bu kavramları ilginç bir yöntemle anlatmaya karar verir. Ã?ocuğuna, annesine gitmesini ve ona 1 milyon dolar karşılığında Robert De Niro`yla yatıp yatmayacağını sormasını ister. Ã?ocuk gider ve sorar. Annesi, 1 milyon dolar`a gerek olmadığını, bedava olarakta seve seve Robert De Niro`yla yatabileceğini söyler. Ã?ocuk bu cevabı babasına iletir. Bunun üzerine babası çocuğun ablasına giderek ona 1 milyon dolar karşılığında Leonardo Di Caprio`yla yatıp yatmayacağını sormasını ister. Ã?ocuk ablasına gider ve sorar. Ablasıda annesi gibi, 1 milyon dolar`a gerek olmadığını bedava bile seve seve onunla yatabileceğini belirtir. Ã?ocuk bu cevabıda babasına iletir. Babası ise söyle der. "İşte oğlum sorularının cevabı. şu anda elimizde reel olarak 2 milyon dolar para, ve 2 tane potansiyel orospu var."
Zifaf Gecesi
Uzun ikna turlarından sonra Ermeni mahallesinin 17 yaşındaki güzeller güzeli ve yoksul aile kizi ZIVART, mahallenin zengin ve yaşlı 75 yaşındaki MIGIRDIC bey ile evlendirilir.
İlk gece mıgırdıc bey ölür. Durumu şüpheli bulan savcılığın açtığı dava sonucunda; mahkemede hakim sorar:
Kızım anlat bakalım nasıl öldü?
Zivart, utangaç ve ermeni şivesiyle anlatır:
Valla hakim bey, malumunuz zifaf gezesi... Migirdic bey üstüme geldi... basladi titremege...
ben zanetim geloor, meger gidoormus !?
Pratik Zeka
Adamin biri birgün felç olan bir arkadaşını ziyaret etmiş. Sohbet sırasında felçli arkadaşı adama "terliklerim yukarıda kalmis onları bana getirirmisin lütfen" diye rica etmiş.
Adam yukarı çıkmış, bir de ne görsün! Felçli arkadaşının afet gibi iki kızı varmış. Hemen pratik zekasını çalıştırarak
"Babanız beni sizinle yatmam için gönderdi" demiş.
Kizlar "Nasıl olur! imkanı yok demişler!"
Adam "inanmıyorsanız soralım" demiş ve aşağıya seslenmiş:
"iKiSiNiDE Miiii!".
Felçli adam bağırmış: "iKiSiNiDE! iKiSiNiDEEEE!"
Adam evine erken gelir bir bakarki en samimi arkadaşı karısı ile sevişiyor. Başlar konuşmaya;
-şevket bunu bana nasıl yaparsın senle beraber aynı okullarda okumadıkmı ? aynı dönem aynı yerde askerlik yapmadıkmı sen benim hayatımı kurtardın ben senin,asker dönüşü paran yetmedi işini kurmak için sermayeni ben vermedimmi,şevket...
şevket bari ben konuşurken dur....
Reel ve Potansiyel
Ã?ocuğun birisi, bir gün matematik dersi sonrasında kafasında bir takım soru işaretleri ile babasına gelir. Babası, "Oğlum bugün okul nasıl geçti" diye sorunca, çocuk babasına anlatır. "Babacığım her sey iyiydi. Ama matematik dersinde anlatılan "reel" ve "potansiyel" kavramlarını anlayamadım". Bu durum üzerine babası çocuğuna bu kavramları ilginç bir yöntemle anlatmaya karar verir. Ã?ocuğuna, annesine gitmesini ve ona 1 milyon dolar karşılığında Robert De Niro`yla yatıp yatmayacağını sormasını ister. Ã?ocuk gider ve sorar. Annesi, 1 milyon dolar`a gerek olmadığını, bedava olarakta seve seve Robert De Niro`yla yatabileceğini söyler. Ã?ocuk bu cevabı babasına iletir. Bunun üzerine babası çocuğun ablasına giderek ona 1 milyon dolar karşılığında Leonardo Di Caprio`yla yatıp yatmayacağını sormasını ister. Ã?ocuk ablasına gider ve sorar. Ablasıda annesi gibi, 1 milyon dolar`a gerek olmadığını bedava bile seve seve onunla yatabileceğini belirtir. Ã?ocuk bu cevabıda babasına iletir. Babası ise söyle der. "İşte oğlum sorularının cevabı. şu anda elimizde reel olarak 2 milyon dolar para, ve 2 tane potansiyel orospu var."
Zifaf Gecesi
Uzun ikna turlarından sonra Ermeni mahallesinin 17 yaşındaki güzeller güzeli ve yoksul aile kizi ZIVART, mahallenin zengin ve yaşlı 75 yaşındaki MIGIRDIC bey ile evlendirilir.
İlk gece mıgırdıc bey ölür. Durumu şüpheli bulan savcılığın açtığı dava sonucunda; mahkemede hakim sorar:
Kızım anlat bakalım nasıl öldü?
Zivart, utangaç ve ermeni şivesiyle anlatır:
Valla hakim bey, malumunuz zifaf gezesi... Migirdic bey üstüme geldi... basladi titremege...
ben zanetim geloor, meger gidoormus !?
Pratik Zeka
Adamin biri birgün felç olan bir arkadaşını ziyaret etmiş. Sohbet sırasında felçli arkadaşı adama "terliklerim yukarıda kalmis onları bana getirirmisin lütfen" diye rica etmiş.
Adam yukarı çıkmış, bir de ne görsün! Felçli arkadaşının afet gibi iki kızı varmış. Hemen pratik zekasını çalıştırarak
"iKiSiNiDE Miiii!".
Kalem tutamaz oldu ellerim yoksa âşık mıyım onu da bilmiyorum...Eskiden oyuncaklarım vardı oynadığım, şimdi oyuncak olmuşum ellere bunun sonu nedir, o nu da bilmiyorum...
Süpermiş budiyarbakırlı biri kamyonuyla adana'ya gidiyormuş. radyo'dan bir anons duymuş
Bir tek seni bana çok gördü dünya
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
İyiler bu savaşı kaybetmiş
Peki ben nası büyük adam olucam
Kötü olmak seni geri getirir mi acaba...
-
Aredheliquas
- Kullanıcı

kadinin biri papagan almak icin petshopa girmis, renkleri guzel sevimli bi pagan gormus, papagani almaya niyetlenmis, papagana,
-sen konusuyomusun diye sorunca, papagan kadina or.. or.. diye bagarmaya baslamis.
kadin saticiyi cagarmis,adamin adi osmanmis, adama,
osman bey ben bu papagani almak istiyorum, ama terbiye etmesseniz almam demis. adamda ben hallederim hanimefendi demis,
papagani almis, hayvanin kafasini su dolu bi kovaya sokmus, hanim eve gelince ne diceksin diye sormus, papagan or.. dicem , adam bi daha ayni islemi uygulamis, hanim eve gelince ne dicen papagan or..dicem, islem bi kac kere uygulandikdan sona papagan dogru yolu bulmus, ve hosgeldiniz hanim efendi dicem demis.
kadin papagani almaya gelmis, ve papagana sormus,
ben eve gelince ne diceksin??
hosgeldiniz hanimefendi .
peki ben eve 1i erkekle gelirsem?
hosgeldiniz hanimefendi , hosgeldiniz beyefendi.
peki ben eve 2 erkekle gelirsem?
hosgeldiniz hanim efendi, hosgeldiniz beyefendiler
peki ben eve 3 erkekle gelirsem?
osman abi getir kovayi bu kari harbi or....
-sen konusuyomusun diye sorunca, papagan kadina or.. or.. diye bagarmaya baslamis.
kadin saticiyi cagarmis,adamin adi osmanmis, adama,
osman bey ben bu papagani almak istiyorum, ama terbiye etmesseniz almam demis. adamda ben hallederim hanimefendi demis,
papagani almis, hayvanin kafasini su dolu bi kovaya sokmus, hanim eve gelince ne diceksin diye sormus, papagan or.. dicem , adam bi daha ayni islemi uygulamis, hanim eve gelince ne dicen papagan or..dicem, islem bi kac kere uygulandikdan sona papagan dogru yolu bulmus, ve hosgeldiniz hanim efendi dicem demis.
kadin papagani almaya gelmis, ve papagana sormus,
ben eve gelince ne diceksin??
hosgeldiniz hanimefendi .
peki ben eve 1i erkekle gelirsem?
hosgeldiniz hanimefendi , hosgeldiniz beyefendi.
peki ben eve 2 erkekle gelirsem?
hosgeldiniz hanim efendi, hosgeldiniz beyefendiler
peki ben eve 3 erkekle gelirsem?
osman abi getir kovayi bu kari harbi or....
Silah kaçakçılığından kadın tacirliğine,uyuşturucu ticaretinden adam öldürmeye kadar her türlü pis işe karışmış ve artık bir ayağı çukurda olan amcamız cehennem korkusuyla tövbe etmeye karar verir.
Kendine okyanusta bir ada satın alır. Üstüne bi ev inşa eder. Ayda bir adamları gelir helikopterle ihtiyaçlarını bırakırlar ve adam kendini dine verir. Sabah akşam ibadet eder.
Gel zaman git zaman, bir gece fırtına patlak verir. Dışarda sanki kıyamet kopuyordur. Bu sırada kapı şiddetle çalınır.
Adam şaşırır okyanusun ortasında, gecenin bi vakti, bu havada... Merakla kapıyı açar. Karşısında sırılsıklam olmuş bir genç kız durmaktadır. Başlar amca "tövbeeeeeee tövbeeeeeeeee" çekmeye. "Nerden çıktın sen defol bunca zaman sonra beni günaha mı sokacaksın" der.
Kızcağız titreye titreye "Ama beni dışarda soğukta yalnız bırakırsanız daha çok günaha girmez misiniz?" der.
Adam kızı içeri alır ve sert bir tonla "Ben uyumaya gidiyorum. Sen de şu odada uyuyabilirsin. Sabah uyandığımda burda olma gözüm görmesin" der ve odasına çekilir.
Bir saat kadar sonra hava iyice patlar. Gök her defasında daha gürültülü gürler. Adamın odasının kapısı aniden açılır ve kız içeri dalar. Gözleri korkudan fal taşı gibi açılmıştır. Amca yine başlat tövbe çekmeye. Dışarı kovalar kızcağızı.
Kız yine aynı masum halle "Ama beni korkuya terk ederseniz daha çok günaha girersiniz, lütfen yanınızda yatabilir miyim?" der.
Adam yatağın bir ucuna çekilir. "Benden uzak dur ve uyu," der yatağın ucunu işaret ederken ve tövbe çeke çeke sırtını döner..
....
Sabah olduğunda ateşle barutun yan yana duramayacağı tekrar kanıtlanmıştır.
Amca uyanır bir bakar yanında yatan artık ateşli bir güzel değil şeytanın ta kendisidir. Adamın şaşkın suratına baka baka kahkahalar atmaya başlar şeytan.
Amca da başlar gülmeye... Güler güler... şeytan sorar.
"Bunca zaman sonra günaha giren sen, neden gülüyorsun."
Amca kahkalarının arasında yanıtlar.
"Bir şeytan kalmıştı!"
Kendine okyanusta bir ada satın alır. Üstüne bi ev inşa eder. Ayda bir adamları gelir helikopterle ihtiyaçlarını bırakırlar ve adam kendini dine verir. Sabah akşam ibadet eder.
Gel zaman git zaman, bir gece fırtına patlak verir. Dışarda sanki kıyamet kopuyordur. Bu sırada kapı şiddetle çalınır.
Adam şaşırır okyanusun ortasında, gecenin bi vakti, bu havada... Merakla kapıyı açar. Karşısında sırılsıklam olmuş bir genç kız durmaktadır. Başlar amca "tövbeeeeeee tövbeeeeeeeee" çekmeye. "Nerden çıktın sen defol bunca zaman sonra beni günaha mı sokacaksın" der.
Kızcağız titreye titreye "Ama beni dışarda soğukta yalnız bırakırsanız daha çok günaha girmez misiniz?" der.
Adam kızı içeri alır ve sert bir tonla "Ben uyumaya gidiyorum. Sen de şu odada uyuyabilirsin. Sabah uyandığımda burda olma gözüm görmesin" der ve odasına çekilir.
Bir saat kadar sonra hava iyice patlar. Gök her defasında daha gürültülü gürler. Adamın odasının kapısı aniden açılır ve kız içeri dalar. Gözleri korkudan fal taşı gibi açılmıştır. Amca yine başlat tövbe çekmeye. Dışarı kovalar kızcağızı.
Kız yine aynı masum halle "Ama beni korkuya terk ederseniz daha çok günaha girersiniz, lütfen yanınızda yatabilir miyim?" der.
Adam yatağın bir ucuna çekilir. "Benden uzak dur ve uyu," der yatağın ucunu işaret ederken ve tövbe çeke çeke sırtını döner..
....
Sabah olduğunda ateşle barutun yan yana duramayacağı tekrar kanıtlanmıştır.
Amca uyanır bir bakar yanında yatan artık ateşli bir güzel değil şeytanın ta kendisidir. Adamın şaşkın suratına baka baka kahkahalar atmaya başlar şeytan.
Amca da başlar gülmeye... Güler güler... şeytan sorar.
"Bunca zaman sonra günaha giren sen, neden gülüyorsun."
Amca kahkalarının arasında yanıtlar.
"Bir şeytan kalmıştı!"
Do you really want to see something from your worst dreams? I'll take you into the land of the dead, where you should never go alone and where the past has a frightening habit of repeating itself-for ever!
-
Artemis Entreri
- Kullanıcı

Binbir gece masallarında 3ün 2 sinde vardı bu Kadınların İhaneti isimli başlıkta. Böyle çalınmış olması ve anlatılmış olması üzücüPratik Zeka
"iKiSiNiDE Miiii!".
Been there. Seen that. Got the scars.
Neden ki, bütün fıkraları kendimiz mi yazmamız gerekiyor?Ben bulduğumuz fıkraları koyabiliriz diye biliyordumArtemis Entreri wrote:Binbir gece masallarında 3ün 2 sinde vardı bu Kadınların İhaneti isimli başlıkta. Böyle çalınmış olması ve anlatılmış olması üzücüPratik Zeka
"iKiSiNiDE Miiii!".
I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury
The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.
I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.
-Freddie Mercury