Bu kişinin yerinde olsanız ne yaparsınız?(Empati kurun beah
Böyle şanssızlık olursa...
-
SacoKhan
- Forum Yöneticisi
Böyle şanssızlık olursa...
Düşünün ki istediğiniz zaman şöyle normal güzellikte bir kız ayarlayabiliyorsunuz ama siz daha seçici davranıyorsunuz ve bu yüzden karşınıza çıkan çoğu fırsatı es geçiyorsunuz. Ve bi gün uzun zamandır görmediğiniz yakın bir arkadaşınız yanında gördüğünüz anda aşık olduğunuz bir kızla çıkageliyor ve bu kızın arkadaşınızın eski sevgilisi olduğunu öğreniyorsunuz. Kız sizle daha ilk günden içli dışlı oluyor ve aşık olan bir insanın beklediği tüm hareketleri size gösteriyor(bakışmalar falan...) Bi kaç gün sonra da sizden msn'ininizi istiyor. Ama siz şöyle bir şey öğreniyorsunuz bi kaç ağız yoklamasından sonra; arkadaşınız ayrılacağını bildiği halde tekrar kızla birlikte olmak istiyormuş...Siz de arkadaşınızı kırmak istemiyorsunuz çünkü gerçekten çok iyi arkadaşınız...
)
And i still wonder if you ever wonder the same!...
-
occultsearcher
- Kullanıcı

Abi, biliyorum, çok yalan gibi duracak ama ben şu ana kadar kızlarla olan bütün ilişkilerimde gümledim. Yegane sebebi de arkadaşlığımı kızların üzerinde tutmamdı. Asla ve asla bir kızın arkadaşlarımla arama girmesine izin vermedim.
Bir düşün, kızla sonsuza kadar birlikte olabilir misin? Olabilsen bile arkadaşsız olabilir misin? Bir tek arkadaşına yaptığın kelek, diğer arkadaşların tarafından da duyulur ve kısa bir sürede reputasyonun epeyi düşer.
Ben de, aynen siliterin gibi, "arkadaşlar kızdan evveldir" diyeceğim. Kusuruma bakma.
Bir düşün, kızla sonsuza kadar birlikte olabilir misin? Olabilsen bile arkadaşsız olabilir misin? Bir tek arkadaşına yaptığın kelek, diğer arkadaşların tarafından da duyulur ve kısa bir sürede reputasyonun epeyi düşer.
Ben de, aynen siliterin gibi, "arkadaşlar kızdan evveldir" diyeceğim. Kusuruma bakma.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
Bence burada arkadaşlık kavramı ile dostluk kavramını karıştırmamak gerekiyor. Herkes istediği zaman arkadaş edinebilir. Ama bir dost...pek sanmıyorum. Hem istediği kadar sıcakkanlı olsun, istediği kadar sevimli, şirin olsun bu da bir yere kadar. Hem ben birisiyle sadece şirin ve oldukça sıcak diye arkadaşlık etmem..
Ben şunu söyleyeyim 2 erkek arkadaşımdan sadece arkadaşlarıma ( dostlarıma ) laf söyledi diye ayrıldım. Ve hiç de pişman değilim. Gene olsa gene ayrılırım.
Ben şunu söyleyeyim 2 erkek arkadaşımdan sadece arkadaşlarıma ( dostlarıma ) laf söyledi diye ayrıldım. Ve hiç de pişman değilim. Gene olsa gene ayrılırım.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
valla bence bu durumlar değişkendir...
düşün ki söz konusu şahıs ile kız hakketen aşık olmuş birbirine
arkadaşın birbirini seven iki insanın arasına giriyosa ne kadar dostundur ki?
mesela ben de dostluklara inanmaz oldum şu sıralar..2 kız arkadaşımla yollarımız saçma sapan bi şekilde ayrıldı -ki biri 6 senelik kankamdı- ama sevgilim 2.5 senedir yanımda ve olmaya devam etmesini umuyorum. değişken..değişkeenn..
ama tabi söz konusu kişi kızı daha yeni tanımış ve sadece hoşlanıyo şimdilik..e nerden bilcek aşkı mı büyük dostluğu mu?
bence çok fazla sorgulamaya gerek de yok aslında..
kızla erkek bi şekilde bu duyguya direnemiyosa olması gereken bellidir ve eninde sonunda olur bişeler.
düşün ki söz konusu şahıs ile kız hakketen aşık olmuş birbirine
arkadaşın birbirini seven iki insanın arasına giriyosa ne kadar dostundur ki?
mesela ben de dostluklara inanmaz oldum şu sıralar..2 kız arkadaşımla yollarımız saçma sapan bi şekilde ayrıldı -ki biri 6 senelik kankamdı- ama sevgilim 2.5 senedir yanımda ve olmaya devam etmesini umuyorum. değişken..değişkeenn..
ama tabi söz konusu kişi kızı daha yeni tanımış ve sadece hoşlanıyo şimdilik..e nerden bilcek aşkı mı büyük dostluğu mu?
bence çok fazla sorgulamaya gerek de yok aslında..
kızla erkek bi şekilde bu duyguya direnemiyosa olması gereken bellidir ve eninde sonunda olur bişeler.
aslında sokrates diye biri yok...aslında platon şizofren...
Aynı şey benim bir arkadaşımın başına geldi. Yapma etme dedik dinlemedi. şu an sadece kız arkadaşı var hayatında. O da zaten çok sürmez, sürse bile işleri rast gitmez çok ahd aldı çünkü. Arkadaş-dost anlamında kimsesi kalmadı. Ben yine de konu içine çok girmek istemiyorum. Yaşayacak olan arkadaşın kararıdır ne de olsa. Yaşayıp görecek olan o.
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
-
occultsearcher
- Kullanıcı

Arkadaş yapmak kolay, eyvallah da, peki ya "gerçek arkadaş"?.. Etrafımda bir kamyon "arkadaş"ım var, dörtte biri filan "yakın" klasmanına girer. O dörtte birin de çeyreğiı filan "kanka" kategorisine koyulabilir.SacoKhan wrote:Peki şöyle diyeyim o kişi arkadaş sıkıntısı çekmiyor çünkü çok sosyal ve sıcak bir insan...?
Bu "arkadaş" hakikaten "yakın" bir arkadaşsa, kız istediği kadar güzel olsun, istediği kadar oynak olsun, istediği kadar çok ve çeşitli sıfata sahip olsun... Bi noktada irade vardır. Ben sana kendi yaptığımı söylüyorum, abi. "Bunu yap" demiyorum. Ben sadece arkadaşlarımı kız arkadaşlarımdan evvel tuttum. Ve şu ana kadar da bundan pişman olmadım. Olacağımı da sanmıyorum...
Tabii bu o arkadaşının seçimi. Herkes aynı değildir, hayatını yönlendirmek isteyen o. Ama kız için adam satan adamın benim gözümde değeri giderek düşer. Pek çok kişi de benim gibi düşünecektir sanıyorum. "Abi, hoşgörmek lazım, aşık" dese de dudaklar, gözler haykırır: "Sen kankanı sattın bea" diye. Bu benim görüşüm tabii, dediğim gibi...
arkadaşlar bu konu uzar. dosluk mu aşk mı zaten herkesin sorduğu kimsenin cevaplayamadığı bir soru. bence dostluk ama bu biraz da iki arkadaşın arasındaki dostluk derecesine bağlı. ha unutmadan kızda pek güvenilecek bir kıza benzemiyor anlatılanlşar doğrultusunda.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
şimdi şöyle ki, burada taşlar çok oynak. Kimi arkadaşım vardır ki, onun birlikte olmak istediği kıza ölümüne aşık olsam, aşkımdan gebersem çenemi kapar, sonsuza kadar otururum. Kimi arkadaşım vardır ben yanındaki kıza aşık olmuşsam, ne arkadaş tanırım ne de adamı tanırım. Kimi aşk vardır ki, olmuşsan değil arkadaşını dostunu anneni, babanı, kardeşini tanımazsın. Kimi aşk vardır ki, bir hafta tatile çıkıp düşünmezsen unutursun. Bu taşların tabanları çok oynak.
Sana böyle bir durumda sorulabilecek ve cevabı bence en çok işe yarayabilecek birkaç basit soru:
1-Aşıkmısın? (Tertemiz, detaysız, açıklamasız, net bir cevap lazım. Evet yada hayır)
2-O kızla olursan dünya'nın en mutlu adamı olacağına dair bir hissin var mı?
3-Bu hamleyi ve teklifi yapmazsan uzun süre çok çok pişman olacağına inanıyormusun?
Dürüstçe cevapladığında "Evet" sayın "Hayır" sayından fazla ise hiç durma yap hamleni. Kafa yorma, zaten kendini frenlemeyi, istesen de uzun süre başaramayacaksın demektir. O "Evet"ler seni eni sonu patlamak zorunda bırakacaktır. Ha yok ben çok iradeli ve kendine hakim biriyim kesinlikle patlamam diyorsan, o zamanda kendi içine patlayıp mutsuz birine dönüşeceksin. Ondan sonrada artık ne çok sevdiğin o arkadaşını artık çok sevebilecek, ne de kıza aynı şeyleri bir daha hissedebileceksin. Yani sıfıra sıfır elde var sıfır. Yok "Hayır"lar fazlaysa, yine boşuna germe kendini çünkü içinde yeteri kadar ihtiras ve arzu olmayınca süreç içinde kendinle çok çelişip, bu sefer hem hatunu üzeceksin, hem de arkadaşını çok üzmüş olacaksın. En son ve en çok üzülen de sen olacaksın.
Kısaca yüreğin ne istiyorsa onu yap. Sonuç hiçbir zaman o kadar kötü, kayıplar da o kadar büyük olmaz. Kaldı ki, sen arkadaşın konusunda aşığım dediğin bir kıza açılmayı veya açılmamayı teraziye koyacak bir incelik gösteriyorsan arkadaşınında şartlar gerektirdiği zaman seninle eski kız arkadaşı arasında aynı teraziyi eline alması gerekir. Bütün cevapların "Evetken sen susmayı yeğlersen inan bana bu sıkıntı seni hem sevdiğin arkadaşından uzaklaştıracak, onu gönlünde yitireceksin. Ardından sustuğun için ve kendini frenlediğin için, kızıda artık eskisi gibi arzulamayacaksın. Yani hepten kayıp. Ã?teki taraftan zaten o kadar derdim değil kız diyorsan sus otur bari arkadaşlığın baki kalsın ama şahsi fikrim bunu tartışmaya açtıysan gönlün o kadar uzak duramıyor kızdan diye düşünüyorum.
Sana böyle bir durumda sorulabilecek ve cevabı bence en çok işe yarayabilecek birkaç basit soru:
1-Aşıkmısın? (Tertemiz, detaysız, açıklamasız, net bir cevap lazım. Evet yada hayır)
2-O kızla olursan dünya'nın en mutlu adamı olacağına dair bir hissin var mı?
3-Bu hamleyi ve teklifi yapmazsan uzun süre çok çok pişman olacağına inanıyormusun?
Dürüstçe cevapladığında "Evet" sayın "Hayır" sayından fazla ise hiç durma yap hamleni. Kafa yorma, zaten kendini frenlemeyi, istesen de uzun süre başaramayacaksın demektir. O "Evet"ler seni eni sonu patlamak zorunda bırakacaktır. Ha yok ben çok iradeli ve kendine hakim biriyim kesinlikle patlamam diyorsan, o zamanda kendi içine patlayıp mutsuz birine dönüşeceksin. Ondan sonrada artık ne çok sevdiğin o arkadaşını artık çok sevebilecek, ne de kıza aynı şeyleri bir daha hissedebileceksin. Yani sıfıra sıfır elde var sıfır. Yok "Hayır"lar fazlaysa, yine boşuna germe kendini çünkü içinde yeteri kadar ihtiras ve arzu olmayınca süreç içinde kendinle çok çelişip, bu sefer hem hatunu üzeceksin, hem de arkadaşını çok üzmüş olacaksın. En son ve en çok üzülen de sen olacaksın.
Kısaca yüreğin ne istiyorsa onu yap. Sonuç hiçbir zaman o kadar kötü, kayıplar da o kadar büyük olmaz. Kaldı ki, sen arkadaşın konusunda aşığım dediğin bir kıza açılmayı veya açılmamayı teraziye koyacak bir incelik gösteriyorsan arkadaşınında şartlar gerektirdiği zaman seninle eski kız arkadaşı arasında aynı teraziyi eline alması gerekir. Bütün cevapların "Evetken sen susmayı yeğlersen inan bana bu sıkıntı seni hem sevdiğin arkadaşından uzaklaştıracak, onu gönlünde yitireceksin. Ardından sustuğun için ve kendini frenlediğin için, kızıda artık eskisi gibi arzulamayacaksın. Yani hepten kayıp. Ã?teki taraftan zaten o kadar derdim değil kız diyorsan sus otur bari arkadaşlığın baki kalsın ama şahsi fikrim bunu tartışmaya açtıysan gönlün o kadar uzak duramıyor kızdan diye düşünüyorum.
Işığa uçan pervaneyim. Sonumu bilir, yine de ışığa giderim.
Bu meselelere çok fazla sayısal baktığım söylenir. Daha önce yorum yapmış ve taşlanmışlığım var, o yüzden gerçekten kalbimden geçenleri söylemeyeceğim, sadece birazcık fikir versin. Binlerce kilit altında tuttuğum habis düşüncelerimden sızıntılar
Arkadaşlar değerlidir, hangisi ile mutlu olacaksan onu seç. Ama şimdiyi değil, 1 ay sonrayı düşün.
Arkadaşlar değerlidir, hangisi ile mutlu olacaksan onu seç. Ama şimdiyi değil, 1 ay sonrayı düşün.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
Bütün haller insanlar içindir. Onu bu duruma düşüren şey senin kötü niyetin mi yoksa safiyane şekilde kıza duyduğun aşk mı? Mevzu bu. Sen bu kadar güzel birşey hissediyorken ve hissetiğin insanında sana aynı şeyi hissetiğine inanıyorken arkadaşın kötü bir duruma düşüyorsa buna hayat deniyor. Hepimiz türlü biçimlerde zor durumlarda kalıyoruz, haklı yada haksız nedenlerden. Nitekim sende şu anda hissetiğin güzel duygular yüzünden zor durumda ve seçim yapmak zorunda kalmıyormusun? En nihayetinde o arkadaşında zor bir duruma girecek ancak gerçekten sevilmeye ve saygı duyulmaya değer bir dost ise "Aşık oldu adam, gözü birşeyi görmedi yaptı bunu" diyecek. Belki küsecek, belki darılacak ama hakikaten kayda değer bir adamsa, sen onunla konuşup içini açtığında, hissetiğini anlattığında ona kötülük yapmak veya yapacağın hamlede onu önemsememek gibi bir tavrın olmadığını anlayacaktır. Aşk bu, kolay bulunur bir duygu, haftada bir hissedilebilen birşey değil. Kaldı ki, dostlukta eğer gerçekten dostluksa herşeye rağmen sürebilen bir yapıdır.
İnsanlar zor durumlara düşer hayatta, hatta Gandalf'ın bu konudaki söylemi takdire şayandır. Bu duruma düşen herkes böyle hisseder ama başımıza gelecek herşeyi biz seçemeyiz. Bize düşen başımıza geldiğinde gereği neyse onu hakkıyla yapmaktır. Yüreğinde bir art niyet ve o insanı yok yere kötü duruma sokmak yoksa, bütün derdin aşık olduğun insanla olmaksa, bu yeteri kadar anlamlı bir sebeptir hayat için, yarın dostunda seni gerçekten anlayacaktır eğer dostunsa. Ona zarar vermek için yada onu önemsemediğin için değil hissetiğin güzel şeyi ve gönlünü baskı altına alamadığın için bunlar yaşandı diyebilecektir. Bir de şu var ki, bu söylemlerin içinde kızın herhangi bir olayı yok. Hatun ne diyor bu işlere veya hatun senin gönlün kadar safiyane ölçüp biçiyormu bunları yoksa derdi başka mı? Dediğim gibi taşlar çok oynak ve hangi taşın ne kadar sağlam, üstüne basılıp ilerlenebilir olduğuna sen karar vereceksin.
İnsanlar zor durumlara düşer hayatta, hatta Gandalf'ın bu konudaki söylemi takdire şayandır. Bu duruma düşen herkes böyle hisseder ama başımıza gelecek herşeyi biz seçemeyiz. Bize düşen başımıza geldiğinde gereği neyse onu hakkıyla yapmaktır. Yüreğinde bir art niyet ve o insanı yok yere kötü duruma sokmak yoksa, bütün derdin aşık olduğun insanla olmaksa, bu yeteri kadar anlamlı bir sebeptir hayat için, yarın dostunda seni gerçekten anlayacaktır eğer dostunsa. Ona zarar vermek için yada onu önemsemediğin için değil hissetiğin güzel şeyi ve gönlünü baskı altına alamadığın için bunlar yaşandı diyebilecektir. Bir de şu var ki, bu söylemlerin içinde kızın herhangi bir olayı yok. Hatun ne diyor bu işlere veya hatun senin gönlün kadar safiyane ölçüp biçiyormu bunları yoksa derdi başka mı? Dediğim gibi taşlar çok oynak ve hangi taşın ne kadar sağlam, üstüne basılıp ilerlenebilir olduğuna sen karar vereceksin.
Işığa uçan pervaneyim. Sonumu bilir, yine de ışığa giderim.
-
occultsearcher
- Kullanıcı

Arkadaşlar değerlidir kesinlikle.yeminer wrote:Arkadaşlar değerlidir, hangisi ile mutlu olacaksan onu seç. Ama şimdiyi değil, 1 ay sonrayı düşün.
Ve ben arkadaşlarla daha mutlu olabileceği kanaatine sahibim, öküz olduğumdan olabilir. Duygusuz da olabilirim, bunlar tartışmaya açık kavramlar.
Ama KESİNLİKLE, şimdiyi değil daha ötesini düşün. 1 ay bile az bence, 6 ay sonrayı düşün, 1 sene sonrayı düşün. Ne olacak...
Bir de tabii, asıl şunu düşün: Arkadaşların sana nasıl bakacak.
Kızın sevgilisi olan arkadaşın, yüzde doksan affeder. Başına bir şey gelenin affetmesi daha kolaydır. Asıl diğer arkadaşların bu yaptığını affetmeyebilir...