The Simpsons sevenlerden misiniz burada onun hakkında her

Ben her konuda geyik yaparım diyorsanız…
Post Reply
zzzeeeggg
Kullanıcı
Kullanıcı

The Simpsons sevenlerden misiniz burada onun hakkında her

Post by zzzeeeggg »

The Simpsons şifresi

The Simpsons, tartışmasız en sevdiğimiz çizgi dizi. Üstelik bunun tek sebebi dev, aptal, kel ve sinirli bir babun olan Homer da değil. The Simpsons için harcanan emek çok az prodüksiyona harcanmıştır; siz farkında olmadan akıp giden, fark edildiğinde çok şaşırtan, tesadüfiymiş gibi görünen ama aslında yan yana gelince bir şablon oluşturan sürüyle ayrıntı var. “The Simpsons şifresi”ni çözmeye hazır mısınız?

Ã?ncelikle açıklığa kavuşturalım; 16. sezonu ile birlikte The Simpsons sadece en uzun süren çizgi dizi değil en uzun süren komedi dizisi de oldu.

Jenerikte Maggie barkod okuyucusundan geçince $847.63 yazıyor. Bu, Amerika’da yeni doğmuş bir bebeğin bir aylık bakım masrafı.

Homer’ın ünlü lafı “d’oh!”, Oxford sözlüğüne girecek kadar kabul görmüş bir sözcük.

Sarı olmalarının sebebi, kanal değiştirenlerin gözüne şak diye çarpmalarını sağlamak.

Hans Moleman, tam 12 kere öldürüldü. En fenası, gözlüklerinin büyüteç gibi çalışıp onu ateşe vermesiydi.

Homer’ın email adresi chunkylover53@aol.com, Lisa’nın adresi de smartgirl63_\@yahoo.com. Homer’ın mail adresinin yayınlandığı bölümden sonra gönderilen mektuplar yazar ekibi tarafından cevaplanmış.

Bir bölümün her şeyiyle tamamlanması 6 ile 9 ay sürüyor. Tek bir bölüm için harcanan para 1 milyon doların üzerinde.

Maggie’nin emzik sesi, Matt Groening tarafından çıkarılıyormuş.

Dizide lafı geçen bütün uydurma internet siteleri, thesimpsons.com adresine yönleniyor.

Homer & Marge, Ned & Maude gibi evli çiftler dışında dizi boyunca 29 aşk macerası yaşandı.

Dizinin hayranları hala bölümleri tekrar tekrar izleyip bir seferde yakalanmayacak esprileri listeliyor. Bu listeleri “Simpsons episode capsules” adıyla bulabilir ya da kolayından tıklayıverirsiniz.

Simpson ailesinin ev adresi sürekli değişiyor. şimdiye dek 6 farklı adres verilmiş ama yazarlar son sezonlarda “742 Evergreen Terrace, Springfield” adresinde karar kılmış gibi görünüyor. Peki Springfield nerede? Bu da epey uzun bir tartışma konusu. Amerika’da toplam 121 Springfield var.

Telefon numaraları da şimdiye kadar 4 kez değişti.

Homer 36, 38 veya 39 yaşında. Bay Burns ise 81 ya da 104.

Bart’ın tişörtünün rengi turuncu ancak Simpsons oyuncakları, hediyelikleri ve bilimum ıvır zıvırında tişört rengi daima mavi. Dizi ile ilgili konuşulan her şeyin diziye malzeme edilmesi burada da görünüyor; zira bu konu da dizide geçmişti.

Sonraki | »
SacoKhan
Forum Yöneticisi

Post by SacoKhan »

Simpson ların bence en güzel yanı, daima yeni bir espri malzemesi bulmaları, her zaman kahkaha atılacak şeyler oluyo her bölümde
And i still wonder if you ever wonder the same!...
Artex_Croma
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Artex_Croma »

bir süre kitap okumayı bırak, çabalama da. Kendiliğinden ihtiyaç duyup tekrar başlıyosun. Bana da bazı zamanlar oldu.
"Kötü olan, amaca ulaşmak için yapılması gereken kötülük değil, kötülüğü becerememektir ve kınanması gereken de budur."
Niccolo Machievell
Beckett
Seçilmiş Savaşçı

Post by Beckett »

Arkadaş bunu copy-paste yapmış belli :D acaba siteyi yazıp beni bilgilendirebilirmi?
Bu İsaret Kaos Tanrısının
Bu,Kılıcların Tanrısının
Bu,hayatın
Bu da olumun
..... Bilmen gereken bunlar.....
Geliyor zamanı Tanrıların;
Hayatın ve Olumun...
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

<div>In a time of crisis a hero must rise...from his sofa.</div><br>
the slayer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by the slayer »

http://www.istegenc.com.tr/redirect/art ... cleID=2789
valla yazının tamamı burda (google'da aratınca çıkıyor)
Par-Salian
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Par-Salian »

eheheh ben önce sent ettim msj yalan oldu :ayyyy!:
<div>In a time of crisis a hero must rise...from his sofa.</div><br>
zzzeeeggg
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by zzzeeeggg »

valla okudugumda begendim forumdada olmasini istetim gidipte tek tek yazicakta degildim en iyisi copylamak :ayyyy!: :w00t: :clap:
ombuspider
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ombuspider »

Bart'ın gerçek ismini öğrendiğimde kendimi farklı hissetmiştim :D
"Herkes bilmez bunu bak" şeklinde..Bartholemew J. Simpson'dır efendim kendisi ..
[Fakat Homerın ismindeki J.yi de bilmiyorum burdakini de..Bi bölümde çok yaklaşıyoduk öğrenmeye ama öğrenemiyoduk diye hatırlıyorum]
With the ocean above me .. And flames in my eyes !..
mikael
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by mikael »

Bir bölümde öğreniyordu, "Jay"'di galiba. Homer Jay Simpson
celeraen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by celeraen »

ben de homer jay simpson diye biliyodum.... :plotting:
There'll be war, there'll be peace.
<br>But everything one day will cease.
<br>All the iron turned to rust;
<br>All the proud men turned to dust.
Aredheliquas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Aredheliquas »

offf...
south park 1, bu 2 ya cok severim bende... :D :D
<div>Duvarlar renkli olsada, karanlıkta ne görebilirsinki?... Bir köre rengi, nasıl anlatabilirsinki?</div><br>
Post Reply