Sayısaldan ÖSS'ye hazırlanan biri için önerdiÃ
-
Dreamscape
- Kullanıcı

Efla işin doğrusu biyoloji benim için aşırı derecede önem taşıyor.Seneye TÃ?BİTAK'ın düzenleyeceği ulusal biyoloji olimpiyatı var.Olur ya derece yaparsam TÃ?BİTAK kendi bünyesine alıyor ve ilgi duyduğum ya da yapmaktan hoşlandığım bir biyoloji dalında eğitim veriyor.3 sene sonunda da yeterli görülünce(tabi Ã?SS den sonra) kendi bünyesinde bilim adamları yetiştirmeye başlıyor.
Umarım gelecek sene benim için güzelliklerle dolu olur.
Umarım gelecek sene benim için güzelliklerle dolu olur.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Yardımcı olduysak ne mutlu. Karar vermende daha çok yardımcı olmak için şey diyebilirm:
Aynı soruyu öss tercihi yapacağın zaman da sor. Meğenilerinin değişip değişmediğine bak. Ve istediğin aanlarda çalışanlarla ve öğrencilerle konuş. İstersen sitede konuyu birdaha gündeme getir. Biyolojide okuan arkadaşım da var. Onun da fikrini alabilrim kendisi de gayet memnun (Hacettepe Ã?nv.)
Hayatın her dönemi bir zor ama össde insanlara o dönemde üstlenmesi gerektiğinden fazla sorumluluk yüklüyorlar bence. Soucunun mutlu olması dileğiyle...
Bu arada kilerik sen d ehaklısın gerekenleri bilmeyen ve mühendis olarak dolaşan insanlar var. Ama ben tam oalrak mühendis diyemiyorum. Yazılımcı demek belki daha uygun olur. Ama demek istediğimiz temelde aynı. Umarım piyasa bunları bilenle bilmeyeni ayırır. Birşeyin sadec yapılıp yapılmadığına değil de nasıl yapıldığına da bakar...
Aynı soruyu öss tercihi yapacağın zaman da sor. Meğenilerinin değişip değişmediğine bak. Ve istediğin aanlarda çalışanlarla ve öğrencilerle konuş. İstersen sitede konuyu birdaha gündeme getir. Biyolojide okuan arkadaşım da var. Onun da fikrini alabilrim kendisi de gayet memnun (Hacettepe Ã?nv.)
Hayatın her dönemi bir zor ama össde insanlara o dönemde üstlenmesi gerektiğinden fazla sorumluluk yüklüyorlar bence. Soucunun mutlu olması dileğiyle...
Bu arada kilerik sen d ehaklısın gerekenleri bilmeyen ve mühendis olarak dolaşan insanlar var. Ama ben tam oalrak mühendis diyemiyorum. Yazılımcı demek belki daha uygun olur. Ama demek istediğimiz temelde aynı. Umarım piyasa bunları bilenle bilmeyeni ayırır. Birşeyin sadec yapılıp yapılmadığına değil de nasıl yapıldığına da bakar...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Order is the dream of man.
-
kilerik
- Kullanıcı

Bilim olimpiyatlarında şöyle bir risk var biyolojiden giren bir arkadaşım yaşamıştı:
Kız olimpiyatlara gidip deli gibi kasmış, bu arada dershanedeki derece sınıfındaki yerini de tehlikeye atmıştı. Aylar boyunca kamplar vs derken dereceyi ucuyla kaçırmakla kalmadı össye çalışmak için gereken zamanı da kalmadı ve ironik olarak bilkentte burslu kimya kazandı. (Biyolojiye geçmek için hırs yaptı ama onu da başaramadı)
Tabi bir başka arkadaşım da olimpiyat kazandıktan sonra malum organlarını yaya yaya bizim genetiğe girdi ve şimdi sevdiği bir bölümden mezun olacak.
Bunları niye anlatıyorum: Alacağın riskleri ve kazanacağın ödülleri iyi bilip seçim yap diye...
Kız olimpiyatlara gidip deli gibi kasmış, bu arada dershanedeki derece sınıfındaki yerini de tehlikeye atmıştı. Aylar boyunca kamplar vs derken dereceyi ucuyla kaçırmakla kalmadı össye çalışmak için gereken zamanı da kalmadı ve ironik olarak bilkentte burslu kimya kazandı. (Biyolojiye geçmek için hırs yaptı ama onu da başaramadı)
Tabi bir başka arkadaşım da olimpiyat kazandıktan sonra malum organlarını yaya yaya bizim genetiğe girdi ve şimdi sevdiği bir bölümden mezun olacak.
Bunları niye anlatıyorum: Alacağın riskleri ve kazanacağın ödülleri iyi bilip seçim yap diye...
Heresy grows from idleness...
-
occultsearcher
- Kullanıcı

Valla hocum, sen katılırsın katılmazsın bilemem. Ama şu ankilerik wrote:Birinciye kesinlikle katılmıyorum, İngilizce Warhammer 40000 evrenindeki kadim teknoloji çağından kalma "Low Gothic" diline benzer bir konuma geliyor (Zaten 40000 yılında insanların konuştuğu High Gothic İngilizcenin yandan yemişi).
Son 100 yılda İngilizce yayılırken 5000 kadar dil yeryüzünden silindi. O yüzden üzülerek belirtiyorum ki sadece İngilizce (Amerikanca aslında) sana yeter.
İkinci konuda kesinlile katılıyorum. Eğer hala seveceğin bir meslek tercihi yapmadıysan ve sınava 2 hafta sonra gireceksen sınava yüksek puan hedefi ile girip sınav sonrası boş vaktinde okkalı bir araştırma yap. şahsen elektronik ve bilgisayar müh. konularında yardımcı olabilirim ben...
A) Uluslararası her haltta Ã?in anormal bir hızla yükselmektedir. Sosyal bilimciler bile şaşaladı anca bakıyorlar olaya. Nedir bunların olayı diye? Yani Ã?ince geleceğin gözdesi OLABİLİR. Bunu ben değil elalemin Uluslararası İlişkilercileri söylüyo.
B) Rusya dinginlik döneminin ardından tekrar babalar gibi palazlanıyor. Hani buna da gözünü kapayabilirsin ama özellikle Enerji sektörüyle ilgilenecek insanların Rusça öğrenmesi yerinde bir karar olur.
Bak bunlar da yabana atılası şeyler değil. Sen katılırsın, katılmazsın. İngilizce dursun, eyvallah. Fazla yabancı dil göz çıkarmaz. Ha gün gelir de bir gün zararını görürsen fazla dilin, gelir beni döversin, ben de sesimi çıkarmam. Sorun değil.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
şu Bilgisayar Mühendisliği olayına el atmak isterim,Türkiyede bırakın türküyeyi dünyada bilgisayar mühendisi yoktur,bilgisayar mühendisi diye birşey yoktur,bu kadar iddialı bir lafta ancak bizim memleketten çıkardı zaten.Bilgisayar mühendisliği genel bir başlıktır,ve aslında kısımlara ayrılır,şöyle söyliyeyim yazılım geliştirme sürecinin analiz aşamasını yapanlarada aslında analiz mühendisi diyorlar,tasarımı yapanlara yazılım mühendisi,programı yazanlarada programcı.Türkiyede örneğin benim mezun olduğum okulda verilene eğitim normalde benim yazılım mühendisi olmamı gerektirirdi.Ancak burada ismi bilgisayar mühendisi olan bir bölümden mezunsan yukarıdakilerin tamamını yapmanı bekleyeceklerdir senden.
Bir bilgisayar mühendisinin oturup haldır haldır kod yazmasıda normalde bir inşaat mühendisinin kum elemesine benzer,kod yazmak bizim işimiz değil normalde yani,programcıların işi ama onlarda bilgisayar tamir ediyor genelde memleketimde böylede acayip bir durum mevcut.
Ne yazman konusuna gelince ne istersen onu yaz,bilgisayar müh.'leri çok fazla kazanmıyorlar gerçektende bildiğin standar ücret işte,birde artık bizden çok fazla var eskisi gibi değil.Yanlız ne yazarsan yaz okulun iyi olsun bu iş başvurularında önemli bir rol oynayacaktır,geleceğin ise işe girdikten sonraki başarın ile ilgili.
Bir bilgisayar mühendisinin oturup haldır haldır kod yazmasıda normalde bir inşaat mühendisinin kum elemesine benzer,kod yazmak bizim işimiz değil normalde yani,programcıların işi ama onlarda bilgisayar tamir ediyor genelde memleketimde böylede acayip bir durum mevcut.
Ne yazman konusuna gelince ne istersen onu yaz,bilgisayar müh.'leri çok fazla kazanmıyorlar gerçektende bildiğin standar ücret işte,birde artık bizden çok fazla var eskisi gibi değil.Yanlız ne yazarsan yaz okulun iyi olsun bu iş başvurularında önemli bir rol oynayacaktır,geleceğin ise işe girdikten sonraki başarın ile ilgili.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
-
kilerik
- Kullanıcı

A) Ã?in dünyanın köle işçiliği ile üretim merkezi haline geldi bu doğru ama bu işten parayı kazanan kim: Çok uluslu şirketler. Gittikçe cyberpunk edebiyatının geyiğini yaptığı devlet benzeri şirketlere doğru gidiyoruz ki bu şirketlerin işine de şimdiki global köy sistemi ve MTV kültürü geliyor.occultsearcher wrote: Valla hocum, sen katılırsın katılmazsın bilemem. Ama şu an
A) Uluslararası her haltta Ã?in anormal bir hızla yükselmektedir. Sosyal bilimciler bile şaşaladı anca bakıyorlar olaya. Nedir bunların olayı diye? Yani Ã?ince geleceğin gözdesi OLABİLİR. Bunu ben değil elalemin Uluslararası İlişkilercileri söylüyo.
B) Rusya dinginlik döneminin ardından tekrar babalar gibi palazlanıyor. Hani buna da gözünü kapayabilirsin ama özellikle Enerji sektörüyle ilgilenecek insanların Rusça öğrenmesi yerinde bir karar olur.
Bak bunlar da yabana atılası şeyler değil. Sen katılırsın, katılmazsın. İngilizce dursun, eyvallah. Fazla yabancı dil göz çıkarmaz. Ha gün gelir de bir gün zararını görürsen fazla dilin, gelir beni döversin, ben de sesimi çıkarmam. Sorun değil.
B) Rusya büyük oyunculardan biri fakat dilini ve kültürünü dünyaya empoze etmekten çok uzak. Bizim okulda açılan Rusça kursu için büyükelçilikten zar zor kitap temin ettik.
C) Burada beyhude bir çaba içinde olan Fransızları da yazmadan geçmek istemedim. Adamlar 100 yıl önceki kültürel yenilgilerini kabul etmeyip hala canla başla kültürlerini empoze etmeye çalışıyorlar. Olan bizim Fransız okullarında okuyan bunalım gençliğe oluyor, Fransızların Almanlara karşı Paris'i siviller ölmesin diye savunmadığını, 1870 savaşında Almanların şans eseri yendiğini felan savunup bana ayar malzemesi oluyorlar. (Dikkat bu madde sadece Fransız okullarına okuyanların düştükleri bir sazan tuzağıdır!!!)
Fazla dil öğrenmekten gelecek zarar sadece onu öğrenmeye ayıracağın efordan gelir. Ben şahsen boş zamanı az olan bir insan olarak İngilizcenin bana nereye gidersem gideyim, akademik olarak ne ararsam arayayım bana yeteceğini düşünüyorum.
-
occultsearcher
- Kullanıcı

Doğal olarak bu andan itibaren her şekil ekonomik gelişmeden pay çıkaracak yegane sistem ulusaşırı şirketlerdir. Post-fordist üretim biçimi, evet, köle emeğini gerekli kılmaktadır. Ve ne yazık ki, evet, "A" önermene katılıyorum, üzülerek(seninle değil, olayın kendisiyle problemim var).kilerik wrote:A) Ã?in dünyanın köle işçiliği ile üretim merkezi haline geldi bu doğru ama bu işten parayı kazanan kim: Çok uluslu şirketler. Gittikçe cyberpunk edebiyatının geyiğini yaptığı devlet benzeri şirketlere doğru gidiyoruz ki bu şirketlerin işine de şimdiki global köy sistemi ve MTV kültürü geliyor.
B) Rusya büyük oyunculardan biri fakat dilini ve kültürünü dünyaya empoze etmekten çok uzak. Bizim okulda açılan Rusça kursu için büyükelçilikten zar zor kitap temin ettik.
C) Burada beyhude bir çaba içinde olan Fransızları da yazmadan geçmek istemedim. Adamlar 100 yıl önceki kültürel yenilgilerini kabul etmeyip hala canla başla kültürlerini empoze etmeye çalışıyorlar. Olan bizim Fransız okullarında okuyan bunalım gençliğe oluyor, Fransızların Almanlara karşı Paris'i siviller ölmesin diye savunmadığını, 1870 savaşında Almanların şans eseri yendiğini felan savunup bana ayar malzemesi oluyorlar. (Dikkat bu madde sadece Fransız okullarına okuyanların düştükleri bir sazan tuzağıdır!!!)
Fazla dil öğrenmekten gelecek zarar sadece onu öğrenmeye ayıracağın efordan gelir. Ben şahsen boş zamanı az olan bir insan olarak İngilizcenin bana nereye gidersem gideyim, akademik olarak ne ararsam arayayım bana yeteceğini düşünüyorum.
Rusya'nın problemi beni alakadar etmez. Kitap temin etmiyor olabilirler ama sonuçta ekonomik olarak yükseliyorlar ve ekonomik yükseliş kültürel yayılmayı(kendileri uğraşsalar da uğraşmasalar da) beraberinde getirmek durumundadır(diye düşünüyorum).
Fransızlar'ın yazııııık durumlarına ise söyleyebileceğim hiçbir şey yoktur. Saygı duyarım
İngilizce'nin ekonomik platformda yetme hadisesi bana biraz yalan gibi geliyor. Son bir sene içinde yaptığım ödevlerde çıkarabildiğim kaynakların %30'u İngilizce'ydi. Geri kalan Fransızca, Almanca ve bir iki başka dilde filandı. Bu arada Fransızca ve Almanca akademik kaynaklar ilke olarak İngilizce'ye çevrilmemektedir, problem o. Keşke dediğin doğru olsaydı ama sosyal bilimler alanında sosyolojide Fransız, iletişimde Alman ekolü gözden kaçırılmaması gereken bir şeydir. Almanca ve Fransızca bilmiyor olmamın acısını kafamdan, duvara vurmak suretiyle çıkarmıştım.
He, sayısalda durum farklı olabilir. Ama sosyal bölümlerde durum budur.
M - There is indeed such a conspiracy
Netice itibarı ile tercih edilen branş, yabancı dilin "hangisi" olması gerektiğini belirlese dahi bilim kongrelerinden tutun da gideceğiniz bir yurt dışı tatiline kadar hemen her alana (en basitinden intrnet dahil olmak üzere) ingilizceye ihtiyaç duyacaksınız.
Aslında ingilizceyi artık "yabancı dil" olarak almayıp zaten bilinen bir dil olarak kabul dip üstüne branşın ihtiyacı olan Rusça, Almanca, Ã?ince, Fransızca vs... gibi alınan 2. dil - 1. yabancı diliniz gibi sayılabilir. Ã?oğu uluslarlarası bilimsel platforma (sosyal yada sayısal) ingilizce olmadan söz sahibi olmak neredeyse imkansız.
Aslında ingilizceyi artık "yabancı dil" olarak almayıp zaten bilinen bir dil olarak kabul dip üstüne branşın ihtiyacı olan Rusça, Almanca, Ã?ince, Fransızca vs... gibi alınan 2. dil - 1. yabancı diliniz gibi sayılabilir. Ã?oğu uluslarlarası bilimsel platforma (sosyal yada sayısal) ingilizce olmadan söz sahibi olmak neredeyse imkansız.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
eğer bilgisayardan ve sistemlerden anlatsan yada aran iyiyse kesinlikle sistem ve ya yazılım mühendisliği. smartpro nun genel müdürü türkiyede bu yönde ihtiyaç olduğunu ama doğrudüzgün mezun bulamadıklarını söylemişti mezunların büyük çoğunluğu yurtdışına gittiğinden türkiye hindistandan uzman getiirtiyor. hem maddi hem manevi açıdan zevkli iş:)
İlk yazım üzerine bir iki yorum yapılmış.
Ã?ncelikle elektronik meselesinde yazdıklarım bir bakıma türkiye gerçekleridir olması gereken değil. Ben bilgisayarın donanımsal kısmına ( takıp çıkarma değil, tasarım ve yapım ) oldukça ilgi duyan bir kişiyim ama arkadaşların da dediği gibi genel olarak bilgisayar mühendisleri türkiyede yazılım mühendisi tarzında yetiştiriliyor çünkü yazılım mühendisliği eğitimi hem daha ucuza mal edilebiliyor hem de öğretim elemanı sıkıntısı daha az.
Bunun dışında her ne kadar pek olsası görmesem de bir bölüme gitmeden önce arkadaşlar o bölümün öğretim elemanlarını, bölüm başkanını falan bir araştırın derim, çünkü bölümü bölüm yapan adları değil size bu işi öğretecek kişilerdir. Açıkçası ben sınava girdiğimde bu konuları hiç önemsediğimi söyleyemem, iyi ise şansımadır, kötü ise şansıma dedim ama cidden sevdiğiniz bir mesleği tercih edecekseniz sınavdan sonra okulları ve de öğretim elemanlarını bi kontrol edin. Ölkede içi boş çoook bölüm var, bölüm başkanı dahi o bölümle ilgisiz kişiler olan birçok bölüm. Kaç tane prof. olduğuna değil o profların konularının o meslek olup olmadığına bakın. Bir bilgisayar mühendisliği bölümünde 3 kimyacı prof oldumu sizin için hiç iyi olmaz, hem de hiç.
Seçiminizde bunları da dikkate alın derim.
Ã?ncelikle elektronik meselesinde yazdıklarım bir bakıma türkiye gerçekleridir olması gereken değil. Ben bilgisayarın donanımsal kısmına ( takıp çıkarma değil, tasarım ve yapım ) oldukça ilgi duyan bir kişiyim ama arkadaşların da dediği gibi genel olarak bilgisayar mühendisleri türkiyede yazılım mühendisi tarzında yetiştiriliyor çünkü yazılım mühendisliği eğitimi hem daha ucuza mal edilebiliyor hem de öğretim elemanı sıkıntısı daha az.
Bunun dışında her ne kadar pek olsası görmesem de bir bölüme gitmeden önce arkadaşlar o bölümün öğretim elemanlarını, bölüm başkanını falan bir araştırın derim, çünkü bölümü bölüm yapan adları değil size bu işi öğretecek kişilerdir. Açıkçası ben sınava girdiğimde bu konuları hiç önemsediğimi söyleyemem, iyi ise şansımadır, kötü ise şansıma dedim ama cidden sevdiğiniz bir mesleği tercih edecekseniz sınavdan sonra okulları ve de öğretim elemanlarını bi kontrol edin. Ölkede içi boş çoook bölüm var, bölüm başkanı dahi o bölümle ilgisiz kişiler olan birçok bölüm. Kaç tane prof. olduğuna değil o profların konularının o meslek olup olmadığına bakın. Bir bilgisayar mühendisliği bölümünde 3 kimyacı prof oldumu sizin için hiç iyi olmaz, hem de hiç.
Seçiminizde bunları da dikkate alın derim.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
güç amacın, k
-
FrontsideAir
- Gölge Ustası
Bence sevdiğinizi düşüneceğiniz bölümler üzerinde düşünün ama sadece hayalle sınırlı kalmasın bu düşünceler
gibi olursa doğruya ulaşma ihtimali zor olur. Ã?ünkü makine mühendisliği diye bir meslek yoktue birincisi. Bölümünüzün meslek olanaklarını bilmeli, mesleğin çalışma şartlarını öğrenmeli, okulda göreceğiniz dersler hakkında bilgi almalısınız. Ben bunları yapmadım ve 1. sınıfta gerçeği görmemle bölüm değiştirmeye karar verdim, bilgisayar mühendisliğine geçmeyi planlıyorum.Ahh, ne güzel olur makine mühendisi olsammmm, süper makineler yapardım...
Code: Select all
Kör sabahın beşinde,
Sessiz gölge peşinde;
Her soylunun leşinde,
Hançeri saplı Erober'in.
Geçmişin sayfalarına gömülü kullanıcı..Re: Sayısaldan ÖSS'ye hazırlanan biri için öne
hımm bu işi 6 sene önce yapmış ve yanlış tercihte bulunmuş biri olarak mühendislik tercih etmemeni şiddetle tavsiye ederimGalathiniol wrote:Ã?ss de sayısal bölümden önerdiğiniz meslekler nelerdir.Özellikle üniversiteli arkadaşlardan ricam hangi bölümü tavsiye edersiniz.(Türkiye şartları çerçevesinde.)
şimdi benim en ideal olarak gördüğüm veterinerlik , ticari boyutunun yanı sıra , hayvanlar son derece dinlendirici oldukça az stresli , ayrıca maddi kazancıda son derece iyi
diğer taraftan nerede gitmeyi planlıyorsun bilmiyorum ama astanbul üniversitesindeki puanında çok yüksek olmadığını biliyorum
-
kilerik
- Kullanıcı

Re: Sayısaldan ÖSS'ye hazırlanan biri için öne
Türkiye'de veterinerlik senin gözüne batan kısıtlı kesim (pet shop, hayvan hastanesi vs..) dışında baytarlık (inek doktorluğu) manasına geliyor. O yüzden tercihi riskli bir bölüm...barabus wrote: şimdi benim en ideal olarak gördüğüm veterinerlik , ticari boyutunun yanı sıra , hayvanlar son derece dinlendirici oldukça az stresli , ayrıca maddi kazancıda son derece iyi
Re: Sayısaldan ÖSS'ye hazırlanan biri için öne
valla dostum , inek doktorluğu yapan larda iyi para kaznıyor ama son çıkan yasalar gereği kesim haneler ve hayvan çiftlikleri artık veteriner bulundurmak zorunda , bununla beraber artık kesimhaneler at çiftlikleri , seninde bahsettiğin gibi petshoplar , hepsinin birlikte veterinere ihtiyaç duyma durumu varkilerik wrote:Türkiye'de veterinerlik senin gözüne batan kısıtlı kesim (pet shop, hayvan hastanesi vs..) dışında baytarlık (inek doktorluğu) manasına geliyor. O yüzden tercihi riskli bir bölüm...barabus wrote: şimdi benim en ideal olarak gördüğüm veterinerlik , ticari boyutunun yanı sıra , hayvanlar son derece dinlendirici oldukça az stresli , ayrıca maddi kazancıda son derece iyi
yinede riskli olmak la beraber bence tercih edilebilir bi meslek
bi önemli ayrıntıda serbest çelışme olanağı sağlaması , bu gün doktor olsanız mecburi hizmet yapmak zorundasınız ancak veterinerliğin bölee bi mecburiyeti yok
ben tavsiye ederim kısaca