Sayısaldan ÖSS'ye hazırlanan biri için önerdiÃ

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Sayısaldan ÖSS'ye hazırlanan biri için önerdiÃ

Post by Dreamscape »

Ã?ss de sayısal bölümden önerdiğiniz meslekler nelerdir.Özellikle üniversiteli arkadaşlardan ricam hangi bölümü tavsiye edersiniz.(Türkiye şartları çerçevesinde.)
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Khazak
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Khazak »

"Türkiye şartları çerçevesi" cümlesi Türkiye şartlarını oluşturan cümledir.
TÃ?SİAD örneğin her yıl açıklama yapıyor: Nitelikli eleman açığımız var diyor.
İşsizler ordusu bir yandan, kaliteli eleman bulunmaması bir yandan.
İstediğin herhangi bir şeyi, elinden geldiğince iyi yap.
Bİr insan mesleği iyi olduğu için başarılı olmaz, başarılı bir insan olduğu için başarılı olur.
Gerisi yalan, gerisi dolan.
occultsearcher
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by occultsearcher »

Hangi bölüme girersen gir, yabancı dile asıl. Tek yabancı dille yetinme.
İmkanın varsa üniversiteyi uzat, yani uzat derken yüksek lisans filan yap.

Ve NE OLURSA OLSUN "gelecekte şöyle bir meslekte bu kadar açık olacak" üzerine program yapma, "ben bu bölümü okumaktan zevk alırım abi" üzerine program yap. Ã?ünkü o "açık"lar bugün var, yarın yığılma olacak, kimse o mesleği istemeyecek belki. Sevdiğin şeyi okursan, veya okuduğun şeyden zevk alırsan, zaten yapacağın işten zevk alacaksın demektir. Yaptığı işten zevk alan insan, başarılı olur büyük ihtimalle.
Tabii şansın da ufak tefek dürtmeleri vardır.
M - There is indeed such a conspiracy
"When you see filth, call it filth"
ReSHoDeN
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ReSHoDeN »

İyi bir üniversite kazanmaya bak...Orada tanışacağın adamlardan kapacağın fikirler senin geleceğini oluşturacaktır... Ã?evre yaptığın zaman artık kendi girişkenliğine bakar olay...İnşaat mühendisi ol en basitinden
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Garip bir memlekette yaşıyoruz aslında. Hem kalifiye eleman açığından bahsediliyor. Hem de üniversite mezunları iş bulmak için çırpınıyor. Ne yazık ki çabalar da her zaman sonuç vermiyor. Bazı alanlarda iş bulma imkanının daha fazla olduğu açık ama genel bir kural da var. İşini iyi yapan iş buluyor ve yükseliyor.

Bu iş bulunacak türden bölümleri okumak pek de kolay değil . Bu seneleri okunabilir kılmak için seveceğin bir şeyi yapmak çok önemli. Bu sebepten dolayı birçok kişinin imrenebileceği bölümlerden ayrılanlar oldukça fazla. Söz gelimi bilgisayar mühendisliği elektrik elektronik mühendisliği oldukça popüler olan meslekler. Okuması da bir o kadar zor. Bunları geç fark edip; "Bu meslek bana göre değilmiş." demek gerçekten acı. Bunu diyen arkadaşlarım da ne yazık ki var.

Dediğim o ki bölümünüzü seçerken sadece para kazanmayı düşünmeyin. Ã?mrünüz boyunca her şeyden çok uğraşacağınız şey mesleğiniz olabilir. Mümkün olduğunca zevk alacağınız bir şey seçin.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Lixer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Lixer »

Hiç bir meslek tavsiye etmem, kesinlikle ve kesinlikle nerede okuduğun hiç önemli değil.

Önemli olan şu : okul 4-5 senede bittikten sonra 20-30 yıl belki de kısmet olursa daha uzun bir süre o mesleği yapabilecekmisin?

Bu uzun yıllar senin için hangi meslekte daha çekilebilir hale geliyorsa gitmen gereken kesinlikle odur. Sayısalmış, matmış vs imiş bu tip şeyleri kafanıza hiç takmayın ve hayatınızın geri kalanını edilgen sistemimiz yüzünden harcamayın, gençlere ihtiyacımız var.
Yukarıda yazdıklarımı bir daha okursan sen kazanırsın, okumazsan ben!<br>
kilerik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kilerik »

occultsearcher wrote:Hangi bölüme girersen gir, yabancı dile asıl. Tek yabancı dille yetinme.
İmkanın varsa üniversiteyi uzat, yani uzat derken yüksek lisans filan yap.

Ve NE OLURSA OLSUN "gelecekte şöyle bir meslekte bu kadar açık olacak" üzerine program yapma, "ben bu bölümü okumaktan zevk alırım abi" üzerine program yap. Ã?ünkü o "açık"lar bugün var, yarın yığılma olacak, kimse o mesleği istemeyecek belki. Sevdiğin şeyi okursan, veya okuduğun şeyden zevk alırsan, zaten yapacağın işten zevk alacaksın demektir. Yaptığı işten zevk alan insan, başarılı olur büyük ihtimalle.
Tabii şansın da ufak tefek dürtmeleri vardır.
Birinciye kesinlikle katılmıyorum, İngilizce Warhammer 40000 evrenindeki kadim teknoloji çağından kalma "Low Gothic" diline benzer bir konuma geliyor (Zaten 40000 yılında insanların konuştuğu High Gothic İngilizcenin yandan yemişi).

Son 100 yılda İngilizce yayılırken 5000 kadar dil yeryüzünden silindi. O yüzden üzülerek belirtiyorum ki sadece İngilizce (Amerikanca aslında :D ) sana yeter.

İkinci konuda kesinlile katılıyorum. Eğer hala seveceğin bir meslek tercihi yapmadıysan ve sınava 2 hafta sonra gireceksen sınava yüksek puan hedefi ile girip sınav sonrası boş vaktinde okkalı bir araştırma yap. şahsen elektronik ve bilgisayar müh. konularında yardımcı olabilirim ben...
Heresy grows from idleness...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Sınava girmeme daha 3 yıl var.Benim isteğim burada bir takım deneyim kazanmış kişilerden düşüncelerini almak.

Ayrıca istediğim meslekler.
1-)Genetik müh.
2-)Moleküler biyoloji
3-)Bilgisayar müh.
4-)Makina müh.
kilerik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kilerik »

Kızlardaki genetik hastalığı diyorum sadece :D

Gerçi makina gibi erkek cehennemi bir bölüm de söylemişsin kutluyorum o açıdan. Eklemeliyim ki x'i kızlar yapar y'yi erkekler yapar diye bişey yok. :idea: Benim proje arkadaşım (ki kendisi gayet bakımlı bir kızdır hatta tiki bile denebilir) çiplerden anahtarlık, dirençlerden bileklik yapacak kadar sever elektroniği. :w00t:
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

Ölkede herkes sevdiği mesleği dediğiniz arkadaşınız gibi yapsa...Ama genellikle sevilen meslekten çok hangi meslekte çok para var eğilimi oluyor insanlarda.Olsun kim ne derse desin ilk hedefim Genetik müh. bu hedefede emin adımlarla ilerleyeceğim. :D
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

Ölkede bilgisayar mühendisi çok para kazanıyor diye bir yalan dolaşıyor, bisürüüü kek de inanıyor bu yalana.

Yalan arkadaşlar, ben sadece kendi bölümüm olduğu için bunu dedim ama bu tüm ülke genelinde popüler olan meslekler için böyledir.

Para kazanan meslek sadece iyi yapılan mesleklerdir. Ölkenin en iyi okulunu bile bitirsen bu sadece senin 1. işinde (ki bu iş genelde az paralı bi meslektir ve hatta bazı şirketlerde deneme süreli işçilik olarak geçer) gerçekten önem arzeder, bundan sonrası tamamen sizin şahsi başarı, azim ve bilginizi pazarlama yeteneğinize bağlıdır.

Sevmediğiniz bir meslekte başarılı olma imkanınız çok azdır. Hiçbir meslekte Ã?SS ye hazırlanır gibi hazırlanarak başarılı olunmaz. Bir meslekte gerçekten başarılı olmak istiyorsanız Ã?SS den bile çok çalışmalısınız.

şimdi nasıl olur demeyin. Biliyorum Ã?SS ye hazırlanmak zor iş ve çok az insan o hazırlık dönemindeki tempoyu bir ömür boyu kaldırabilir. E bu durumda diyeceksiniz ülkede başarılı birçok insan var, basbaya da güzel güzel yaşıyorlar. İşte vurgulamak istediğim konu bu. Ã?yle bir meslek seçin ki o mesleğe çalışırken bu size Ã?SS ye çalışırken yaşattıklarınızı yaşatmasın, hobi olarak yapabilesiniz, yaparken zevk alasınız, yapmayınca özleyesiniz. Ã?rnek :(download hariç)Bilgisayarı çalışırken kendi uyuyan bizden değildir.(Bilgisayar mühendisi atasözü) :roll:

Özetle sevdiğiniz mesleği seçin. Bilgisayarları sevin, onlar da değerli varlıklar, onlara saygı gösterin, okşayın, öpün (uppss, bilinçaltım dışa vurulmaya mı başladı ne ?)

şimdi bu anlatmak istediğim birinci konuydu ki sorunuzun amacının sadece bu kadar olmadığı düşüncesindeyim. Size bide mesleğimle ilgili bilgi vereyim.

Bilgisayar Mühendisliği:

Bilgisayara aşık olma sanatının biraz abartılmış halidir. Unisex bir meslek olup özellikle dişilere tavsiye ettiğim bir meslektir. Korkmayın bilgisayarın içini açınca kimse çarpılmaz, ayrıca bilgisayar mühendisi olduğunuzda bilgisayarın içi ile uğraşmak zorunda değilsiniz. Genelleme yapıyor gibi olmayayım ama çok az bilgisayar mühendisi kendi bilgisayarını tamir etme yetisine sahiptir.

Bilgisayar mühendisleri(yazılımcı kısım) program tasarlama ve yazma uzmanlarıdır. Onları mühendis yapan şey sadece bilgisayar üzerinde çözüm üretebilmeleri değil bilgisayar üzerinde optimum çözüm üretebilmeleridir. Genelde kafa yormaya yönelik bir meslektir, hayatınızın yarısı şunu nasıl yaparsam daha hızlı çalışır, nasıl yapsam da şu meseleyi halletsem diye geçecektir. Ya da insanlara fikir vermekle, nasıl iş yapacaklarını anlatmakla da geçebilir zamanınız. Yazılımsal yeteneklerinin yanında yönetimsel yeteneklerinin olması da beklenir çünkü genelde projelerde yönetici konumunda çalışırlar. Ã?ünkü bilgisayar mühendisi pahalı bir çalışandır ve de boş yere kullanılmaz.

İşini iyi yapan bir bilgisayar mühendisi bir şirkette çalışmasa bile para kazanabilir, rahatlıkla kendi yazılım şirketini kurabilir.(Ã?ğrenci iken bile bu işi yapıp gerçekten güzel paralar kazanan birçok kişi var.) Ã?ünkü yazılımın maddesel yükü neredeyse 0 dır. PIII bir makinada 100.000YTL lik bir yazılımı rahatlıkla yapabilirsiniz.

Daha yazrdım ama malesef çıkmak zorundayım netten, biryere de kaydedemediğimden böyle yolluyorum mesajımı.
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
chosen
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by chosen »

Kısaca yazmam gerekirse, sevdiğin mesleği seç ve bu meslekte en iyisi ol...

öneri ve saygılarımla...
Ozan gülüyordu olanlara. Kahkahası karanlığı deliyordu. Durdu bir an sonra yine kahkahası duyuldu. Bu seferki olacak olanlara atıftı...
kilerik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kilerik »

Yeminer kardeşin bahsettiği yazılım odaklı insan tipi bilgisayar mühendisi değil bilgisayar bilimcisidir... Bilgisayar mühendisi hem yazılım hem de devre bilir (ama elektronikçi kadar deil tabi) ama yeni eğilimler doğrultusunda bilgisayar mühendisliği bölümleri sadece yazılım kasmaya başladılar. Bu sayede bilgisayarına "şu allahın mucizelerine bak" diyerek yaklaşan bilgisayar mühendisleri oluştu.

Genetiğin genel geçer tanımında türkiyede çalışılamayacağı söylenir ama şu anda bizim okulla ortak çalışan bir sürü firma var ve bunlar genetik modifiyeli tarım alanında Türkiyeyi hoplatacak işler üzerinde çalışıyorlar. Sırf bu adamların bizim okula yığdıkları para sayesinde en az öğrenciye sahip olan genetik bölümünün birsürü labı ve kocaman bir de serası var... :D

Ayrıca Chosen'a kessinlikle katılıyorum!!!
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

kilerik wrote:Yeminer kardeşin bahsettiği yazılım odaklı insan tipi bilgisayar mühendisi değil bilgisayar bilimcisidir... Bilgisayar mühendisi hem yazılım hem de devre bilir (ama elektronikçi kadar deil tabi) ama yeni eğilimler doğrultusunda bilgisayar mühendisliği bölümleri sadece yazılım kasmaya başladılar. Bu sayede bilgisayarına "şu allahın mucizelerine bak" diyerek yaklaşan bilgisayar mühendisleri oluştu.
Mühendis olmadığına pek katılmıyorum. Zira yazılım mühendisliği ağırlıktı bölümler bile (kendi bölümüm öyle mesela) ASlında Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği olarak geçer. İşin bilimsel bir yanını olduğu gerçek ama sanırım yapılan şeyin sınıflandırılması mühendisliğe daha uygun. Ã?ünkü bilim yapmak ayrı birşey. Mevcut teknolojileri kullanarak yapılmış sadece bir problemi çözümleyen ürünlere bilim demek doğru olmaz. Mühendisliğe daha çok uyuyor.

Devrelerin de işine yaradığı kadarını bilmesi yeterlidir benim açımdan. Hepten yeni bir tasarım yapmasını beklemek yanlış olur. Sadece bilgisayarın temelde nası çalıştığını bilecek, ve bunu makinanın çalışma prensibine daha yakın dillerde kullanabilecek kadar bilesi yeterli sanırım.

Tercih meselesine gelince ortak bir fikir oluşmuş sanırım. Sevdiğin şeyi yapmak herkesin ortak görüşü. Sana da artık Biyolojiyle ilgilenirken mi daha mutlu olabilirsin yoksa bilgisayar başında mı buna karar vermek kalmış. Hiç seçim yapamayınca da zaten öss çoğumuzun yerine seçim yapıyor :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
kilerik
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by kilerik »

Efla wrote:Mühendis olmadığına pek katılmıyorum. Zira yazılım mühendisliği ağırlıktı bölümler bile (kendi bölümüm öyle mesela) Aslında Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği olarak geçer. İşin bilimsel bir yanını olduğu gerçek ama sanırım yapılan şeyin sınıflandırılması mühendisliğe daha uygun. Ã?ünkü bilim yapmak ayrı birşey. Mevcut teknolojileri kullanarak yapılmış sadece bir problemi çözümleyen ürünlere bilim demek doğru olmaz. Mühendisliğe daha çok uyuyor.

Devrelerin de işine yaradığı kadarını bilmesi yeterlidir benim açımdan. Hepten yeni bir tasarım yapmasını beklemek yanlış olur. Sadece bilgisayarın temelde nası çalıştığını bilecek, ve bunu makinanın çalışma prensibine daha yakın dillerde kullanabilecek kadar bilesi yeterli sanırım.
İşte benim dediğim de şu ki bırak bilgisayar mimarisi, gömülü sistemler veya mikroişlemci programlamasını, mantık kapısı nedir bilmeyen bilgisayar mühendisleri var piyasada ve ben bu insanların yaptığı iş mühendislik olsa da bigisayar mühendisi denmesine karşıyım. Olsa olsa yazılım mühendisi denir öylelerine. Tabi zamanla bilgisayar mühendisi tanımı da değişecektir ki o da tamamen ayrı birşey.

Diğer bütün konularda anlaştığımıza mutlu oldum, FRP seven ve geleceğini düşünen gençlik için yol gösterici bir başlık oldu. 8)

Tekrardan belirteyim Sabanı üniv. e geleceklere ve/veya elektronik isteyenlere yardımcı olurum her daim...
Post Reply