Satanist dediklerini bilirdik ama bu kadarı biraz fazla?

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

Demian wrote:
Marka Ragnos wrote:Arkadaşlar bu konuyu gördüğüm çok iyi oldu.Ã?ünkü ben bu evlerde uzun zaman kalmış öğrencilerden birisiyim..Ve bu evlerin bu kadar kötülenmesini tek bir sebebe bağlıyorum :" İslam düşmanlığı !"

Ben Liseye kadar devlet okullarında okudum..Din yönündende çok zayıftım..Liseye geçtikten sonra yani Özel bir koleje başladıktan sonra bu "abi" dedikleri kişilerle karşılaştım..Ã?nceden bu kişilere hiç iyi bakmıyordum ama sonradan anladım ki bu insanlar gerçekten insanları sevdikleri için onlara yardım ediyorlar..İslama görede zaten ancak islamın ve imanın şartlarına uyan kişiler cennete gideceklerdir..İslama göre bir kişiyi hakiki müslümanlık yolunda ilerletmek bütün dünyayı kurtarmış olamk gibidir..Bu yüzden bu abiler bu öğrencileri dini yönden eğitiyor..Bu abi evlerinde kalmaya ilk başladığım zaman bana hiç kimse namaz kılacaksın demedi..Bana İslamı öğrettiler önce..Eğer sen istemezsen biz sana zorla bişey dayatamyız dediler..Çok iyi hatırlıyorum ilk 1 hafta namaz kılmadım..Sonra baktım ki aklımdaki şüpheler kayboluyor..Bende namaz kılmaya ve Allah'a ibadet etmeye başladım..Ayrıca bu insanlar kesinlikle Atatürk karşıtı insanlar değiller..Aksine onu bir kahraman gibi gören ve seven kişilerdir..

Geleyim bu abi evlerinde D&D oynanma hikayelerine..Böyle birşey ben hiçbir abi evinde görmedim..İstanbul ve İzmirdeki çoğu abi evlerini bilirim..Bazı abilerde Fantastik hikayeler meraklı olanlar var, tıpkı benim gibi..Ama çocukları kendilerine çekmek için kullanılan bir oyun değil bu..Ben abilerle ne çılgınlıklar yaptığımızı bilirim..Sonuçta onlarda insan ve hata yapabilirler, küfredebilirler..Biz çoğu abilerle böyle bir iletişim sağladık..Onlarla abi kardeş gibi değil arkadaş gibiydik..Her müslüman insanın, öğrencinin ya da abinin psikopat bir kişilik olup evinde 24 saat ibadet edip ders çalıştığını sanmayın.Ben şahsen abilerinde namaz kılmak yerine bizimle maç yaptığını hatırlıyorum..

Ve gelelin son meseleye...Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında söylenenlere..Ã?ncelikle kamuoyunda şöyle bir tabir var :"Fethullah Gülen'in okulları.." Böyle okullar yok arkadaşlar..Evet bu okulların kurulmasında en önemli rol F.Gülen hocaefendi'nindir..Fakat bu okullarda F.Gülen hocaefendinin hiç bir menfaati yoktur dünya malı nazarında..O sadece insanlara iyilik yapmak için o insanları kurtarmak (Müslümanlığa yakınlaştırıp o insanların ahirette cennete girmesibi sağlamak) için çalışmıştır..Ve bu insana yapılanlar ortadadır..Kaç sene Amerikada yaşamak zorunda kaldı ve nihayetinde bu yıl açılan davaların tümünden beraat etti..F.Gülen hocaefendi hakkında söylentilerle yetinmeyip birde video montajı yapanlar oldu..Papa'nın elini öperken falan filan..Vaazlarından bir kaç sözcüğü kesip yayınlayanlar oldu, Cumhuriyeti sevmiyor diye..

Bu milleti zaten hep Ã?nyargı bitirdi..Hiç bir olayın nedenini ve arkasını araştırmıyoruz..Her söylenene inanıp, kanıyoruz..Lütfen herşeye inanmayalım ve arkasını araştıralım..

Okuduğunuz için teşekkür ederim..Tüm üyelerin bu konudaki sorularını cevaplayabilirim..
Olay bu zaten bunlar özendirmeyle calisiyorlar ve Daeya'nin dedigi gibi o eve girip o insanlari kötüleyen yoktur. Sen bir haftada onlarla beraber namaz kilmaya baslamissin peki acaba kilmak istemesen ne olurdu.
Biz islam düsmanida degiliz. Bunu da bir yere yaz. Ne yani Nurculari her elestiren islam düsmanimi sana göre simdi. Bizimde icimizden anneleri kapali olanlar var. Belki ailelerinde nurcu olanlar var. Ama elestiriyi kabul etmeyen bagnaz bir kafaya sahipsin ki anlasilan hemen bizi islam düsmani yapiyorsun. Neymis efendim bu evleri elestirenler islam düsmanligindan yapiyormus bunu. pehh.
Benim kaldigim odadakilerden birisi olayi Atatürk düsmanligina getirmisti onuda biliyorum cunku bana padisahlik devrinin daha iyi oldugunu arapca harfleri kaldirmanin bir hata oldugunu söyleyince onunla tartismistim. Klasik ezilen taraf biziz havasinda tartisirlar buna da dikkat.
F.Gülen hakkindaki davalardan tam olarak beraat etmemistir bunuda ögren. davalarin hepsi temyiz edilmistir.
Islam inancina göre kimin cennet'e kimin cehennem'e gidecegini kimse bilemez. Bizim F.Gülen'i elestirdigimiz icin ve onun yolundan gitmedigimiz icin cehennemlik oldugumuzuda söyleyemezsin. Ama sen üstü kapali bunu belirtiyorsun. Sözlerine dikkat kiyamet meydaninda görürüz kimin nereye gidecegini. Ama eminimki o gün gelirse benle F.Gülen ayri yönlere gidecegiz.
Tartisma yaratmak istemiyordum ama cevap veremeden de duramadim. Adminlerin afina siginiyorum zorda kalirlarsa bu mesaji silsinler. Nasil olsa bu cevaptan sonra bu siteyi bir kere daha cökertmeye calisabilirler.
Cehennemlik, islam düsmani Demian.
Saygilarimla.
Ya hocam sen beni tamamen yanlış anlamışsın..Ben kimseye cehennemlik diyemem bu benim haddime değil zaten..F.Gülenin izinden gitmek elbette mecburi değildir, gitmeyenlerde İslam düşmanı değildir..Eleştirenlerde İslam düşmanıdır diyemem zaten..Fakat bazı insanlar F.Gülen'i eleştirmiyor..Direkt olarak onu dinsel taciz yapan birisi olarak gösteriyor ki bu çok acımasızca bir suçlama ve kabul edilemez birşey..Kabul edilemez çünkü F.Gülen'in yaptıkları ortada..Yurt içinde ve Yurt dışında bir çok okulun açılmasında öncülük etti..Bir çok insanın eğitime destek vermesini sağladı..Siz bu adama dinsel tacizci deme hakkını nereden buluyorsunuz ? Sakın alınma sözüm sana değil..F.Gülene bu kadar acımasızca suçlama yapanlara sözüm..Ayrıca ben 1 hafta sonra namaz kılmaya başlamasaydım eminim ki benimle görüşmeye devam edecekler fakat ısrar etmeyeceklerdi..Ha bu dediğimi her abi yapmaz, çünkü gene her insan hata yapabilir..Fakat benim dediğim gibi hoşgörülü abilerde çoğunlukta..

Umarım beni anlamışsındır..
erethan
Başbüyücü

Post by erethan »

Hımm evet benimde bu tip mekanlardan birinde bulunmuş ama senin aksine namaz kılmaya başlamamış bir arkadaşım var...nemi oldu yediği dayaklardab sonra 2 yıl psikolojik tedavi gördü.Senin tanıdığın insanlar nasıldı bilemem tanımadığım kişiler hakkında yorumda yapamam,ama senin gördüğünün aksi örnekler olduğunuda bilmen gerektiğini düşündüm.

Birde bir şekilde farklı bir görüşü seçmiş olan veya bir şekilde islamiyetten hoşlanmıyan birisinin yanlızca kalıpları takip ettiğini söylemek bana biraz komik ve saygısızca geldi.Elbette bu tip yanlızca kalıp takıntısı olan insanlar boldur,ama bunu yanında Kuran'ı okuduktan sonra Ateizm'i seçebilecek olan,veya başka bir dinin kitaplarını okuyarak onları kendine daha yakın bulacak olan kalıplardan gayet bağımsız insanlarda olabilr,bunun aksini söylemek olaylara dar bir açıdan bakmak ve yanlızca görmek istendiği gibi görmekten ibarettir.
İsim:Erethan Aereos
Irk:insan
Sınıf:Wizard/Evoker
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

erethan wrote:Hımm evet benimde bu tip mekanlardan birinde bulunmuş ama senin aksine namaz kılmaya başlamamış bir arkadaşım var...nemi oldu yediği dayaklardab sonra 2 yıl psikolojik tedavi gördü.Senin tanıdığın insanlar nasıldı bilemem tanımadığım kişiler hakkında yorumda yapamam,ama senin gördüğünün aksi örnekler olduğunuda bilmen gerektiğini düşündüm.

Birde bir şekilde farklı bir görüşü seçmiş olan veya bir şekilde islamiyetten hoşlanmıyan birisinin yanlızca kalıpları takip ettiğini söylemek bana biraz komik ve saygısızca geldi.Elbette bu tip yanlızca kalıp takıntısı olan insanlar boldur,ama bunu yanında Kuran'ı okuduktan sonra Ateizm'i seçebilecek olan,veya başka bir dinin kitaplarını okuyarak onları kendine daha yakın bulacak olan kalıplardan gayet bağımsız insanlarda olabilr,bunun aksini söylemek olaylara dar bir açıdan bakmak ve yanlızca görmek istendiği gibi görmekten ibarettir.
O arkadaşına dayak atan insanlar, hakiki müslüman olamaz..Sadece İslam'ı kullanan şerefsiz insanlar olabilirler..Bir kaç insanın suçunuda tüm İslam'a yükleyemeyiz değil mi?
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Marka Ragnmos, bence kendi yaşadıklarınızı ve kendi din seçiminizi burada konuşmak doğru değil. Burası İslam ya da bir başka portal değil. Bunlar sizin özellerinizdir kimse bilmek zorunda değildir. Konu başlığından oldukça saptınız gibi geliyor bana. Sen bunları anlatarak doğru bir şey yaptığını sanabilirsin ama bu forum yeri değil. Herkesin farklı normları vardır.

O yüzden bu konuyu daha fazla uzatmanın bir anlamı yok bence. Herkesin inandığı bir takım şeyler var ama bunların nasıl ve neler olduğunu hatta bunları açıklamaya kalkışmamız en azından burası için uygun ve doğru değil diyip size iyi eğlenceler diliyorum.

Unutmayın herkes kendiniz gibi değildir.!!
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Bu tartışma çok derin ve çok farklı yönleri olan bir tartışma... Farklı bir ortamda kaatılmayı çok isterdim.. Hatta Özel Mesaj ile tartışabiliriz de...

Ama yerinin burası olmadığına ben de katılıyorum. Sitemiz içinde tartışılmamasını tercih ettiğimiz iki alana da çok ciddi şekilde giriyor.

Sanırım burada tartışmayı bitirmek en doğrusu olacak.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

Bu forumlarda tartışılmaması gerektiğini bende biliyorum, fakat topic bu konuda açılmış, bende bu konuya kendi yorumumu kattım..Burada bu cümleleri bana değil, topici açan arkadaşa söylemeniz lazım..

Ayrıca unutmayın ki bir insanın suçu bütün topluma mal edilemez !!
Firble
Forum Yöneticisi

Post by Firble »

Başlığın ters bir yöne gittiğini daha önce de belirtmiştim. şimdi ilk başta olduğundan da daha ters bir yöne sapmış. Yanlış anlaşılmasın belli bir kişiyi suçlamıyorum. Ama yazılanların yöneldiği tarz hoşuma gitmiyor gerçekten...

Tartışmayı yapan arkadaşların uzlaşmacı olmasını ve tartışmanın şu andaki hali ile sona ermesini açıkçsı tercih ederim.

Bunu kullanıcılar yapamazsa ve yönetimden tartışmanın sonlandırılması istenirse o zaman konuyu ben ya da başka bir mod saraya taşıyabiliriz.
HARBE GİDEN
Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>Gene böyle güzel dön; <br>Dudaklarında deniz kokusu, <br>Kirpiklerinde tuz; <br>Harbe giden sarı saçlı çocuk! <br>
Marka Ragnos
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Marka Ragnos »

Ben konuyu açan kişinin vermiş olduğu linkteki yazıları eleştirdim..Bence konuda bir sapma yok..Her neyse bu konu FRpWorld'de tartışılacak bir konu değil..

Demian ile uzlaşırız biz merak etmeyin.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Arkadaşlar sanırımkonu hakkında yeterince konuşuldu. Arkadaşlarım yerinin burası olmadığı konusunda doğru söylemişler. Sanırım isteyen arkadaşlar da sözünü söylediler. Konu farklı boyutlara kaymaya da müsait...
Başlığı kitliyorum.
Saygılarımla...
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Locked