Akşam gazetesi BK kampanyası haberi :)

Başka hiçbir yere uymadı dediğiniz mesajlar için.
Post Reply
orkun
Kullanıcı
Kullanıcı

Akşam gazetesi BK kampanyası haberi :)

Post by orkun »

Yarın hepiniz birer adet Akşam gazetesi alıp, kültür sanat sayfasında "Özledik! Dizimizi geri verin" başlıklı yazıyı okuyun :)
"İyi bir hikaye
doğumla veya ölümle başlar.
Kara Gezgin,
her ikisiyle de başlar""

Kayıp Heronit Kehanet Defteri
Mesel I - "Meleğe Ağıt"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Gazeteye ulaşma imkanı olmayanlar için buraya da haberi kopyalayabilir miyiz acaba?
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
orkun
Kullanıcı
Kullanıcı

Tabii .)

Post by orkun »

Özledik! Dizimizi geri verin
30 binden fazla internet kullanıcısı tek kanallı dönemdeki Uzay Yolu ve Ziyaretçiler gibi bilimkurgu dizilerinin tekrar yayınlanması için internet üzerinden bir kampanya başlattı

şimdiki gibi onlarca televizyon kanalının olmadığı günlerde, TRT ekranlarının karşısına geçip büyük bir heyecanla bilimkurgu dizilerini izleyenler aynı zevki yeniden tatmak için harekete geçti. İnternette Türkçe yayın yapan 15 bilimkurgu sitesinin 30 binden fazla üyesi 'Star Trek / Uzay Yolu', 'Visitors / Ziyaretçiler' ve 'Battlestar Galactica / Savaş Yıldızı Galaktika' gibi dizileri tekrar izlemek için kampanya başlattı.

Yeni kuşakların da her bölümü başlı başına bir eğitim sayılabilecek bu dizileri seyretmesi için; www.xasiork.com, www.gizemli.org, www.derinboyut.com, www.frpworld.com, www.fantasturk.com, www.karakule.com ve www.bilimkurgu2000.com adlı siteler 'BK dizilerimi istiyorum!' kampanyası açtı.

Gruplar internet sitelerinde ortaklaşa yaptıkları açıklamada 'TRT'nin tek kanal olduğu zamanlarda bize farklı düşünmeyi öğreten, ilk defa duyduğumuz bilimsel terimlere bizi aşina kılan bilimkurgu dizileri vardı. Oysa şimdi onca televizyon kanalı olduğu halde bu dizileri izleyemiyoruz. Biz de 'dizilerimi istiyorum' diye kampanya başlattık' denildi. İşte gençlerin tekrar izlemek istediği dizilerden birkaçı:

Star Trek / Uzay Yolu: Kaptan Kirk, Volkanlı Mr. Spack ve diğer Atılgan mürettebatı Uzay federasyonu emrinde uzayın bilinmeyen bölgelerine seyahat ederken şaşırtıcı maceralar yaşar.

Visitors / Ziyaretçiler: Bir gün dünya kentlerinin tepesine kocaman uzay gemileri dikilir. Önceleri dostça yaklaşan ziyaretçilerin amacı aslında çok başkadır.

UFO / Uzaylı İstilacılar: Bilinmeyen bir yerden dünyaya gelen UFO'ların içindeki uzaylılar insanların yerine geçmektedir. Gizli bir örgüt onlarla mücadele etmektedir.

Battlestar Galactica / Savaş Yıldızı Galaktika: Robot uygarlık Saylonlular ile insanların 12 gezegeni savaş halindedir. Bir ihanet neticesinde bu gezegenler yok edilir. Sağ kalan insanların amacı adına Dünya denilen gezegene giden insanları bulmaktır.

Space 1999 / Uzay 1999:

Ayın bir bölümü Dünya'nın radyoaktif çöplüğü olmuştur. Bu radyoaktif çöplük patladığında uydumuz Ay yörüngesinden çıkarak üzerindeki Alfa üssü ve içindeki insanlarla beraber dış uzaya savrulur.
"İyi bir hikaye
doğumla veya ölümle başlar.
Kara Gezgin,
her ikisiyle de başlar""

Kayıp Heronit Kehanet Defteri
Mesel I - "Meleğe Ağıt"
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Harikasınız ya çok teşekkürler. Umarım bütün bilimkurgu diziler yeniden gösterilmeye başlar ve kampanya başarıya ulaşır... :mrgreen:
Strahd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Strahd »

gerçektende çok iyi düşünülmüş bi fikir bencede o diziler yeniden yayınlanmalı izlemesemde tv programına baktığımda çirkin betty diye abuk bişey görmektense onu görmeyi tercih ederim
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

TRT bu aralar çok iyi şeyler yayınlıyor ya. Godfather vardı izleyemesemde takdirle karşıladım bu yayın kuruluşunu. Umarım bilimkurgu kampanyasına da kulak verirler...
Strahd
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Strahd »

godfather er ryan ı kurtarmak truman show falan yayınlıyolar adamlar gerçektende son 2 yıldır iyi işler yapıyo trt bi ara neydi trtnin hali hava durumlarından başka hiç bişeye bakılmazdı
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Devlet hegomonyasından çıktı biraz silkindi kendine geldi...
MASK
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by MASK »

çok güzel bir kampanya... Bilmiyorum asmalı konak ekmek teknesi gibi diziler bana pek keyif vermiyor... Keşke şöyle düzgün saatlerde yayınlanan bilimkurgu dizileri olsa
Hiç bir ışık aynaya baktığınızda gördüğünüz karanlığı yok edemez.
Kaelthas
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Kaelthas »

Abi sende zerda, bir istanbul masalı felan izle. :P
Ruhunuzun derinlerindeki karanlıkla savaşmayın ona katılın...
Raistlin
Seçilmiş Savaşçı

Post by Raistlin »

Bütün o birbirinin aynısı iğrenç dizileri çekenleri çektirenleri oynayanları ve izleyenleri şişe geçirip yakmak için müthiş bir istek duydum bir anda içimde...
yeorda
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeorda »

vallahi bi de lise defteri falan var yaaa... Tam komedi... Sadece iki bölüm izledim ama gördüğüm kadarı ile lisede ders çalışan yok (bunalıma giren bir kaç kişi kütüphaneye falan gidiyor) basket oyununu bir yana bırakırsak bir hobi klübü gibi bir şey de yok... İster misiniz bir tapınak defteri aslı dizi çekelim.. Bir tanrının tapınağındaki genç rahiplerin özlemleri hayalleri ve tabiii ki.... Aşkları falan :)))) Televizyon izlememek sanırım en doğrusu bunlar bilimkurguda çekse bana içinde pek bi şey olmaz gibi geliyor... Cüneyt Arkının filmine benzer... Tabii eğer yabancı film yayınlarlarsa o ayrı..
Norticus
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Norticus »

abi kendimi bildim bileli dizi seyrederim ama şimdiye kadar KURTLAR VADİSİ gibisini görmedim...
seyreden zaten 1 noya koyar, seyretmeyenler çok şey kaçırıo...
In our life, there is if
In our belief, there is lie
In our business, there is sin
In our bodies, there is die...
yeminer
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by yeminer »

abi ben hala seyretmedim ama bi ara bakacam valle herkes deli oluyo ona ya
her zaman yalan söyle ki, kimse yalan söylediğini anlayamasın
güç amacın, k
WarHawk
Kullanıcı
Kullanıcı

salyonlular

Post by WarHawk »

Battlestar Galactica / Savaş Yıldızı Galaktika: olayı çok cazip görünüyo. Ama yıllar sonra aynı etkiyi verip vermeyaceğini bilemeyiz tabii. 2 bölüm sonra baygınlıkta gelebilir. Ne küsel dizilerdi sahi onlar yaaa ;)
Post Reply