Düğüm

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Düğüm

Düğüm

by catboy » Tue Jan 15, 2008 5:23 am

İstanbul’a gelmeyeli beş yıl olmuştu. Bursa’da veterinerlik fakültesini bitirmişti. şimdi de nişanlısı Faruk ile bir akşam yemeğine çıkacaktı yağmurlu bir İstanbul akşamında.
Faruk o akşam gergindi. Yeşil gözlerinden bile belli oluyordu huzursuzluğu. Yine de üzerine gitmedi Cansu. Sonuçta uzun zamandır beklenen bir akşamdı bu. İkisi de pek konuşmadan yemeklerini bitirdi. Gelen şampanyanın ardından hala Faruk’tan beklediği romantik sözleri duyamayınca iyice Cansu tedirgin oldu. Aslında sorunun ne olduğunu az çok anlamıştı. Taksim’in göbeğindeki bu balık restaronında etraftaki diğer insanların kimisi sevgilisiyle buluşmuş, kimisi bir iş toplantısı halindeydi. Ama Faruk’taki gerginliğin sebebi etraftaki insanların gereğinden fazla sahte mutluluk içerisinde olması değildi. Bu yan masada yeni evlendiği eşiyle beraber yemek yiyen Faruk’un eski nişanlısı Eda ile ilgiliydi. Eda’nın da Hatay’daki askerliği dün bitmiş ve tüm akraba ziyaretlerini halletmiş olan nişanlısı Halit, yan masadan yayılan gerginliğin farkındaydı. Ama bir tartışma olsun istemiyordu.
O sırada Eda’nın telefonu çaldı. Eda cinayet masasında çalışan bir polis memuruydu. Daha iki hafta olmuştu cinayet masasında çalışalı. Ã?nceden trafikte çalışmıştı. Ama fazla gürültüye vücudu isyan etmişti. O da daha oturaklı bir bölüme geçmek istemişti. Aslında onun ilk tercihi ahlak masasıydı. Ama olsun bu da onun için farketmezdi.
Telefondaki polis arkadaşı Murat’tı. Vedat Komiser onu hemen görmek istiyordu. Onu haber vermek için aramıştı. Eda telefonunu kapattıktan sonra, durumu Halit’e anlattı. Sonra yan masadakilere bakmamaya özen göstererek masadan kalktı. Halit de peşinden koştu. Aralarında sanki bir tartışma geçiyor gibiydi.

Top