Masaüstü Rp'si mi Forum Rp'si mi?

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Masaüstü Rp'si mi Forum Rp'si mi?

by HenrichMiller » Fri Feb 04, 2005 1:11 pm

Sabırsızlandığımda = Masaüstü
Yoga Üstadıysam O Gün = Forum

İkisinin de yeri ayrı ya. İkisinin de kendine göre avantaj/dezavantajları var. Mesela masaüstünde "söz uçar yazı" kalır hesabı, sadece geyikler ve önemli oaylar hatırlanır.

Forum rp'sinde her şey kayıtlıdır ama onda da yüzyüze etkileşim olmadığı için biraz yapay kalır.

(İkisi için) Dm'in insafına göre karakter kontrolünüz elinizdeyse epik oyunlarda stres atabilirsiniz. Ya da ne bileyim, yine dm iyiyse ve yönlendirmeyi iyi biliyorsa çok iyi maceralara (gerçek hayat gibi) çekilebilirsiniz.

Rp bir kere konuşulması gereken başlı başına koca bir başlık...

by Eniualis » Sat Jan 29, 2005 2:04 am

Forum rp sini deneme fırsatım olmadı ama masaüstü rp si kadar zekli olabileceğinden emin değilim. Ã?ünkü burada sadece yazıyorsunuz. Orada ise daha aktif olarak katılıyor, sözle ifade ediyorsunuz birçok şeyi.

Ama yukarıdaki arkadaşın ayrıntı meselesine de katılıyorum. Bu kadar kişi düzenli birşekilde masaüstünde oynayamaz. Çok kişi demek çok karmaşa, farklı düşünceler demek ve bu da oldukça zevkli yapar rp yi fakat yine de masaüstü ile boy ölçüşebileceğini düşünmüyorum.

by Logan » Thu Jan 27, 2005 10:41 pm

masa üstü tabi ki de..
sonuçta masa üstünde el kol hareketleri hata ,vücüt harektleri ile anlatıyorsun...
karekterini yaşıyorsun...
o yüzden tabilki masaüstü
ama forum rp side güzel ,rpmin geliştirmemde büyük bir role oynamıştır..

by yeminer » Thu Jan 27, 2005 9:39 pm

Masaüstü tabiki. Forumlardaki sadece onun bir taklidi. Ama iyi yanları da yok değil. Masaüstünde bu kadar fazla ayrıntı olmuyor.

by Mr_Zombie » Thu Jan 27, 2005 7:38 pm

...masaüstü

by Dareth » Thu Jan 06, 2005 8:25 am

şimdi ;

Masaüstü RP gerçekten rol yapma , ve forumdaki RP , düzgün yapıldığı takdirde roman havasında , bunlara şiddetle katılıyorum.
Masaüstü oyunun yerini hiçbir şey tutamaz , eğlence açısından bu kesin bir şey , tartışılmaz.
Ama bence forum RPsinde masaüstünde sıkıcı hale gelen bir şeyi , manevi tasvirleri de ekleme imkanı doğuyor , ve bu da oyuna bambaşka bir boyut katıyor. Masaüstü oyunda istesen de istemesen de tasvirlerini kısa tutmak zorunluluktur. Forumda ise biraz özenli bir çalışmayla hem zevkle ayrıntılı tasvirlere girişmek , hem de kendini belli edecek şekilde yazılmış aksiyon satırlarıyla tasvirden sıkılanlara hızlı geçiş hakkı tanımak mümkün. Bu yönden forum RPnin de kendine göre bir vazgeçilmezliği var.

by FalcoN » Thu Jan 06, 2005 2:27 am

chimaera, o halde seni forum rp lerine davet ediyorum.. :)

by chimaera » Thu Jan 06, 2005 1:26 am

tartışmasız masaüstü ama ben bu oyunun forumlarda da zevkli olduunu sööleyeblrm :)

ama asla ve katiyen masaüstünün yerini tututamass

by Eldarin_ » Mon Jan 03, 2005 6:28 pm

tabiiki masaüstü rp si ama inkar edemidğim birşey var o da forum rp sinin benim rol yapma kabiliyetimi gerçekten geliştirdiği...

by Efla » Tue Dec 28, 2004 8:37 am

Masaüstü daha çok denildiği gibi bir tiyatro oynamaya, Forum ise roman yazmaya benziyor. Ama romanı tek taraftan yazabiliyorsunuz herşey elinizde değil. Bunun zevki ayrı... Ayrıca Forumda aynı anda ne kadar fazla kişiyle oynayabildiğinizi de hesaba katın. İkisi de güzel ama ikisi farklı...

by VanwaElen » Tue Dec 28, 2004 8:32 am

masaüstü kuralları zarları ile bir oyunken forumda yapılan rp daha çok mini bir tiyatrodur. İkisininde de en önemli husus oyunculardır.

Masaüstünde oyuncular bir hikayeyi oynarlar.Forumda ise kişiler yazılarını birleştirerek bir hikaye oluşturmaya çalışırlar.

Masaüstündeki insanlarla birebir temas yüzyüze durmak.Gülmeler yüz mimikleri çok güzeldir.Ama bunun yanetkisi geyiklerdir ki oyunun kopması sonra Dm tarafından toparlanması gibi durumlr oluşur.
Forumda ise daha çok oyun değilde amatör bir hikaye okursunuz.Oluşan şeyi izlerseniz ve bu baya hoşunuza gider doğru şekilde olursa.Ama genede bir monütöre bakmak zorundasınızdır.
Sonuçta ikiside meyve ama biri armut biri elma

by Slach » Sun Nov 21, 2004 10:40 am

masa üstünü asla deyismem. özellikle geyikleri.

by Firble » Fri Nov 19, 2004 5:23 pm

Belki ileride birbirimizin suratını da görürürüz ne dersin??? Ama bu olmasa bile karşındakinin suratını hayal etmek de güzel bence... Böylece daha da fazla oyunun içine giriyosn.

by Azalin » Fri Nov 19, 2004 9:32 am

elbette masa üstü....

forumda hani bakışlar, hani mimikler hani el kol hareketleri hani vurdulanmak istene duygu yüklü cümle ve kelimler...

burda insan yapabilecğinin %50 sini ancak yapabiliyor.

forumda bir rahatlık var. kimsenin yüzne bakıp utanmak yada sıkılmak yada alışmak zorunda değilsin.çünkü karşında 17" monitör var.

by FalcoN » Fri Nov 19, 2004 7:47 am

İşte farklı bir fikir ve işte yine Frible :) Herkes böyle gider: ---> , Frible radikal bir arkadaşımız ya o böyle gider: <--- :D şaka yapıyorum abicim. :) Bu da senin yorumun kendine göre haklısındır. Ben sana bu konuda karşı çıkamam çünkü bu senin düşüncen :)

Top