Kamufle

Post a reply

Confirmation code
Enter the code exactly as it appears. All letters are case insensitive.
Smilies
:D :) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode is ON
[img] is ON
[url] is ON
Smilies are ON

Topic review
   

If you wish to attach one or more files enter the details below.

Maximum filesize per attachment: 256 KiB.

Expand view Topic review: Kamufle

by gangster » Sat May 27, 2006 7:53 pm

Gece gündüz farketmez, bi kasabada çatı çatı bahçe bahçe dolaşıtorsanız yanınıza kalın bi yorgan tarzı bişey alın. Tehlike (farkedilme) anında içine sarınıp bi köşeye yatarsınız herhangi bi çamşlır yığını kılığına girebilirsiniz.

by seraphima » Thu May 25, 2006 2:53 pm

Kamuflaj için önce kıyafet gerekir diyorum..Ama eğer bir yeri soymaya karar verdiyseniz, zaten ortama uygun saklanacak yer mevcuttur ama kıyafet seçiminiz sizi ele de verebilir, gizleyebilir de...

by oldun » Sat Mar 18, 2006 10:31 pm

10 kulllanım kolaylık olsun die baska bir anlamı yok ama konu sapabilir bilir dikkat. Genelde okuyucu olduğum için en son isteyecegim sey

by FrontsideAir » Sun Mar 12, 2006 8:08 pm

Evet, o kadar düşündüm bu konuda ama bakılmayacak yerlerde durmak aklıma hiç gelmemişti. Teşekkürler :)

Aslında bu abartılabilir. Mesela bir kilisede günah çıkarma odasında papazın yerine girmek beklenmeyecek bir şeydir. Ya da bir katakombda bir lahitin içine gizlenmek. Veya büyük bir sarayda yüksek kemerlerin üzerine tünemek. (Pencere aralıkları da olabilir.)

by ussiyiness » Sat Mar 11, 2006 9:52 pm

arkaplana uyum sağlamaya çalışmaktır kamuflaj. bi de saklanmak istediğimiz kişilerin direkt olarak baktığı noktalara gizlenmemeye çalışmalıyız. mesela tavanı yüksekçe bi odaya giden biri normal şartlar altında girdiği kapıya yakın olan tavan kısmına bakmaz ;) oraya veya adamın bakmayacağını düşündüğünüz bi yere konuşlanırsanız, "arka plana benzeme" işini de başarıyla halledersiniz, ne olursa olsun kımıldamazsanız, ve de en önemlisi ne olursa olsun saklandığınız kişiyle gözgöze gelmezsiniz saklanmamak için hiçbir neden yoktur.

by FrontsideAir » Thu Dec 29, 2005 7:43 am

Arkadaşlar, konu fazla dağıldı, bahsettiğiniz konu güzel bir konu ama yeri burası değil. Başka yere açarsanız ben de katılabilirim.

Kamuflaj ile eğer sadece renksel yanılsama ile farkedilmemeyi kastettiyseniz ona göre daha ayrıntılı bir yazı da yazabilirim.

Saygılar..

by MaNiak » Thu Dec 29, 2005 7:29 am

ben sadece onu kast etmedim bu birçok şeyde böle ben mesela şimdi kendime siyah yeşil boya sürerim öbürgün kahverengi mor ne biliim ne demek istediğimi anlamışsınızdır sonuçta hep aynı malzemeleri aynı miktardamı kullanır bi insan onu annamıyorum bide tek tür malzeme mi vardır bu kitlerde?
mesela thifes tool kitte belli miktarda tel belli miktarda ince çubuk vs wardırama bunnarın eşit miktarda olması şart değildir tabi benim oyunlarım da insiyatif dm indir

by Sylvos » Wed Dec 28, 2005 8:43 pm

MaNiak wrote:bende bu 10 kullanımlık olayını anlamam ne yani adam bir kit i kullanırken her seferinde aynı malzemeleri aynı miktardamı kullanır
Aşağı yukarı öyle. Normal koşullar altında kullanılması gereken miktar budur.
Ha istersen fazla da sürersin, az da sürersin. Ama + bonusuda buna göre değişmeli bence...

Neyse, kurallardan şaşmamalı :D

Ha birde şu olay da var:

Krem Karışımı: Bu soluk, gri renkteki kremimiz yüze, saça ve ellere sürülür. Karanlıkta görünmemeye çalışmakta kolaylık sağlar.

Eğer bu kremi standart bir harekette uygularsanız, karşıdakine elverişli atak için öncelik verirsiniz. Bu krem, +1 alchemial bonus olarak Hide zarlarınıza eklenti yapar. Bir kullanımlık krem, 1 saat için geçerlidir. Görüş alanının iyi olduğu ve düz ovalarda + Hide check vermez...

by MaNiak » Wed Dec 28, 2005 6:04 am

bende bu 10 kullanımlık olayını anlamam ne yani adam bir kit i kullanırken her seferinde aynı malzemeleri aynı miktardamı kullanır

by Sylvos » Wed Dec 28, 2005 2:29 am

Demin "Complete The Adventure" yi incelerken şu yazıya rastladım:

Kamuflaj Donanımı: Bu çantanın içinde farklı bir görünüme sahip olmak için yüz boyama malzemeleri, boyalı bezler vb diğer aksesuarlar bulunmaktadır. Kullanıcı bu donatıyı düzgün bir şekilde kullanmak şartı ile her koşulda zarlarına bonus olarak +2 Hide check alır.
Bu bonus, 1 dakika için geçerlidir. (Bence de uygun olan durum budur)

Bu donanım, 10 kullanıştan sonra tkenir duruma gelir...

by FrontsideAir » Wed Dec 28, 2005 2:14 am

Darkgnome wrote:Herkes beyaz giyerken ışığı soğuruyor diye siyah giymek başka birşeydir.
Sen böyle demişsin Karagulyabani arkadaşım,
Adım 2: Yansımayı engellemek:
...
ya ışık soğurulmalı (emilmeli) ya da geçip gitmelidir.
1. yöntem için ışığı en çok soğuran renk olan siyah renk ve vücudu tamaen kaplayan cüppe gibi elbiseler iş görür
...
Adım 4: Algılamayı engellemek:
...
Gözü yanıltmak için ışık patlamaları, renk karışıklıkları, yanılsamalar kullanılabilir.
...
Ben de böyle demişim.

Yukarıda yazdıklarım herkesin dediklerini kapsıyor.

Makyaj falan da konu dışında kalıyor, çünkü arkadaşımız gizlenmekten bahsetimş, tebdil-i kıyafet değil.

Saygılar..

by Sylvos » Wed Dec 28, 2005 1:59 am

Kamufle, *gizlenmek* anlamındadır arkadaşlar burada.

Hiç biryere kaçtığım yok, burdayım işte uzatmayın :D . 24 saat ortadan kaybolduk, adamlar arkamızdan neler söylüyor.

Forum fazla durgun olmuştu, bilgi paylaşımı olsun dediydimdi..

Ã?ncelikle:

* Kamufle olmamızı sağlayan elbiseler giyebiliriz. (Bknz: Bodysuit, Black)

* Ã?eşitli boyalar burada iş görebilir.

* Kömür, un gibi maddeler de işimize epey yarar.

* Bulunduğumuz ortama göre kamufle olmak, (bukalemun hesabı) işe yarar şeylerdir.

by Darkgnome » Tue Dec 27, 2005 9:59 am

Kamuflaj ortamda fark edilmemek yani ortamla aynı olamk demektir. Herkes beyaz giyerken ışığı soğuruyor diye siyah giymek başka birşeydir.

Bir ormanda yeşiller, kahverengiler giymek, gece vakti karanlık bir yerde siyah giymek işe yarar ama şehirin ortasında gündüz vakti bence en gerekli olan insan gibi giyinmektir. şehirdeki herkes ne ise o olmalısınız. Ayrıca dikkat çekici davranışlar yapmamlı adeta bir dilenci olmalısınız.

Bunun ilerisinde makyaj en işe yarayacak yöntemdir. Burnunuzu biraz büyüterek ve başınıza bir peruk geçirerek oldukça farklı bir insan gibi görüneilirsiniz. İsterseniz bu kamuflaj üstüne birde sesinizi ve aksanınızı değiştirebilirsiniz.

Bence bakılan yerde görünmemekte daha önemli olan bakılmayacak yerde bulunmaktır. Bunun içinde daha dikkat çekici bir şeyin sizden ırak bir yerde insanların dikkatini çekmesi de işe yarayacaktır.

Kamuflaj aynı zamanda kokudur. Pek çok oyuncu bunu gözardı eder ve sonları ölümle sonuçlanır. Demedi demeyin sonra.

by SacoKhan » Tue Dec 27, 2005 6:51 am

şahsen çok fazla thief karakter oynatmış ve şahsen denemiş biri olarak öncelikle kamuflaj ortam şartlarına uygun olan bi kostümle saklanmaktır zannımca.Bi de öncelikle hareket etmemek çok önemli.Yani mesela birinden saklanıyosanız o kişinin ilgisi sizin olduğunuz bölgeye yoğunlaştığı zaman o kişiyle gözgöze gelmemektir bu çok önemli bir de dediğim gibi hareket etmemek.Yani bu sayede düzgün bi pozisyonda bembeyaz bi yerde simsiyah giyinseniz bile farkedilmeme şansınız var.

by FrontsideAir » Tue Dec 27, 2005 6:23 am

Başlık açıp terk edenlere zaten tepkiliyim ama burası onun yeri değil, başka bir başlık aç, orada seni desteklerim :)

Hem Sylvos daha başlığı Pts Arl 26, 2005 6:46 pm 'de yani yeni atmış, eminim teşekkür de edecektir.

Top