(şaka bir yana çok heyecanlı olmuş, bende çok hoşlandım vesselam

)
sahibinin terinden ve korkusundan rahatsız olan ejder hınçla goblinlere baktı. hepsinin yerini biliyordu, zira ağır kokularını almak için bir ejder olmaya gerek yoktu. Niorgath zırhsız olduğu için ejderin üzerine iyice eğildi. kör bir goblin çiritine hedef olmak istemiydu. bu arada şaşkınlığıda geçmişti. huzur dolu rahatlığının bozulması, içini çiğerlerinden fışkırıcak gibi artan bir hınçla doldurmuştu. tüm goblinler öldürülmeli ve güven içindeliğinden gelen huzuru ona geri dönmeliydi. sinirle ejderin kulağına bağırdı:
-efendinin huzuru için , yak onları !
içi öfkeyle dolmuş ejder, büyük bir hırsla, rengi adeta siyaha dönmüş bir alev bulutu püskürtmeye başladı. tepenin üstündeki saklanmaya vakit bulamıyan 10 kadar goblin alevler içinde çırpınmaya vakit dahi bulamadan kül tozu olmuşlardı. arkada yarı korunaklı bir kayanın arkasına atlayan bir iki goblide kurtulamamış alevler içinde sağa sola koşturuyorlardı.
ejderin öfkesinden korkan goblinler kaçarak ormana girmeye çalışıyorlardı. ama orman onların kaçarak kurtulabilecekleri bir mesafede değildi. çünkü ejder yaptığı ateş denemeleri sırasında yakın çevreyi günler önce kül etmişti.
sabaha tüm goblinler ya yanmış ya parçalanmış yada ejderin midesini boylamışlardı. gelişmiş koku almasıyla ejder hepsini zorlanmadan yakalamıştı.
Niorgath etrafı toparelarken yarısı kül olmuş, yarıda çok kötü ynmış ancak yinede bir goblin büyücüsü olduğu anlaşılan bir cesetin elinde hiç hasar almamış, adeta yeni yapılmış gibi duran, beyaz parlak bir mermeri andıran bir taş asa gördü. üzerinde bakır renginde parlak bir metal bir ateş duvarı biçiminde yükseliyordu.
bu nasıl olabilirdi? ejderin alevleri goblinerin kemiklerini bile eritmişken bu taşta çizik bile yoktu. asanın metal kısmında bir şeffaflaşma oldu, neler oluyordu. içinde birşeyler belirmeye başlamıştı. metal tamamen koyu bir cam rengini aldı. oda ne camın içinde küçücük bir insan vardı. evet evet , bu yakından bakınca çok güzel bir kızdı. iyi ama bu nasıl olabilirdi?
Niorgath o an artık kendini yeni bir maceranın beklediğini allak bullak olan içinde hissetmeye başlamıştı...