Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: SondraBrun
    Bugün: 12
    Dün: 23
    Toplam: 90341

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1520
    Üye: 0
    Toplam: 1520

    FrpWorld.Com :: View topic - Drow (Kara Elf) Tanrıları
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Drow (Kara Elf) Tanrıları View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Wed Sep 12, 2007 7:53 am Reply with quoteBack to top

    Drow Pantheon (Dark elf tanrıları) :

    Eilistraee

    The Dark Maiden, Layd of the dance

    Lesser Deity

    Home Plane (yaşadığı düzlem): Arvandor (hem de Demonweb Pit ‘de)
    Alignment (yönelim): Chaotic Good
    Portfolio : Song, beauty, dance, swordwork, hunting, moonlight
    Worshipers (takipçileri) : Good-aligned drow , hunters, surface-dwelling elves
    (iyi yönelimli drow lar, avcılar, yüzey elfleri)
    Cleric Alignments (ruhban yönelimleri) : CG, CN , NG
    Domains (Küreler): Chaos, Charm, Drow, Elf, Good, Moon, Portal
    Favored Weapon (favori silahı) : “The Moonsword” (bastard Sword)


    Yeryüzünde barış içerisinde yaşamayı dileyen iyi, kötülükten arınmış drowların koruyucusu, yol göstericisi, tanrıçasıdır. O drowların kötülüklerinden büyük bir öfke duyar, fakat onları örümcek kraliçenin ağlarından kurtarmaya çalışır. Eilistraee (eil-iss-tray-yee), güzellik ve barışın bir aşığıdır, ama onun taraftarlarına zarar verebilecek her şeye karşı mücadele eder ve hazırlıklıdır. O ayak bileğine kadar uzanan gümüş ışıldayan saçları olan çıplak bir drow kadını olarak gözükür.

    Eilistraee tapınakları fazla bilinmez, tüm ırklar içerisinde en az duyulmuş olanlarındadır. Yüzey ırklarından çok azı karanlıktan ortaya çıkan iyi drowların varlığından haberdardır ve iyi drowların söylentilerine pek az kişi inanır, bunlar genelde boş söylentiler olarak kabul görür. Kötü drow baskıncılarının ünü bu söylentileri daha da inanılmaz ve güvenilmez hale getirir. Zaten elflerin pek çoğu inatçı bir şekilde bunları görmezden gelir. Zaten onların kültürlerinden gelen öğretileri dogmaları ve taç savaşları zamanında ki atalarından gelen tecrübeleri onları bu şekilde davranmaya iter.

    Dark Maiden ‘ın ruhbanları geceleri büyü güçleri için tanrılarına dua eder (Moonrise ‘dan sonra (aydoğuşu)). Onların adetleri şölenle beraber bir avla başlar, dans etmek ve şarkı söyleme çemberindir. Tercihen mehtapla aydınlanmış bir gecede, açıklık bir alanda çember şeklinde dans ederler bir şarkıyı söylerken her biri. Eilistraee ‘nin ibadet edenleri bir akşam duasıyla bütün gün toplanan duygularını genişletmeyi dener. Bu kişisel bir şeydir genellikle ölümcül bir sessizlikte yapılır.

    Eilistraee ‘nin tapnağı birkaç kutsal festivali bekler. Kılıç dansı, üç ay boyunca süren bir festivaldir. Yüksek av, en azından bir defa her mevsimi kutlar. Tehlikeli bir hayvanın veya bir canavarın bir gece takibidir. Geleneğe göre avcılar bir silahı veya başka bir yetneklerini kullanabilirler ve herhangi bir şeyi giyebilir yada çıplak gidebilirler. Her taşınan silah sadece tek bir kılıçtır. Eyer av başarılı olursa (hayvan veya yaratık avlanabilirse) ruhbanlar dua etmeye başlar ve bir çember dansı yapılır. Yılda en az bir defa bu kutlama ruhbanların eşliğinde yapılır. Bu festivalde yer alan drow olmayanlar, doğal boyalar veya yağlı boyayla drow ten rengine boyanır ve saçları da gümşümsü yapılması için bazı yapraklar ve bazı yumuşak meyvalar kaynatılır. Sonrasında da onlar yüzey dünyasında dolaşmaya giderler.
    Onlar yeni şarkılar, yeni müzikler öğrenmeyi ve kılıç sanatını geliştirmeyi dener. Müzikleri, sevecenlikleri, yardımseverlikleri ve kılıç sanatındaki başarılarıyla başkaları tarafından katledilmekten kurtulurlar.

    Onların en büyük ve son adeti ise Son Dans tır. Onlar ileriki yaşlarında bir gece Eilistraee’nin çağrısını duyar şarkıyı hissettiği zaman mehtapla aydınlanmış gökyüzünün altına çıplak çıkar ve dans eder ve sonrasında bir daha görünmez.

    Tarih ilişkileri : Corellon Larethian ve Araushnee (daha sonra Lolth adını aldı) nin kızı, ve Vhaeraun'un kız kardeşidir. Eilistraee, annesi, kardeşi ve diyer drow tanrıları ile beraber Seldarine (elf tanrıları konseyi, elf panteon ‘u) ‘ye karşı savaştı. Bu sebeple tüm drow tanrıları ile beraber oda sürgün edildi. Savaşın başlangıcında Lolth un yanında yer almasına rağmen, savaş sonranmadan taraf değiştirdi ve Seldarine ile beraber annesine karşı savaştı. “Eilistraee savaş sırasında babası Corellon Larethian ‘ı okuyla bacağından vurdu. Eilistraee tam o sırada tüm yaptıklarından pişman oldu ve Corellondan af diledi. Babasından cezanın indirilmesi için af diledi çünkü o kara elflerin kurtuluş için bir işaret ışığına ihtiyacı olduğunu gördü. Onun müttefikleri, Seldarine, Mystra, Selune, ve karanlık ırkların iyi tanrılarıdır; Onun düşmanları, karanlığın kötü tanrılarıdır, özellikle drow panteonunun kalanı.

    Dogma : Tüm kötülüklerle mücadele et. Her yerde mutluluğu cesaretlendir. Çğren ve yeni şarkıları öğret, dans et, kılıcınla dans et. Irkların arasına uyumu getir. Yabancılara arkadaş ol, evsizleri, muhtaçları koru, açları besle. Sevecenlikle kabalığa karşılık ver. Zor durumdaki acıçeken drowlara yardım et ve onlara hanımın (Eilistraee) mesajını ilet : “Güvenli bir yer, dünyada seni yukarıda bekler büyük ışığın karasında (tüm Toril). Barışla gel ve yeniden ağaçların ve çiçeklerin büyüdüğü güneşin altında yaşa”.

    Rahipler ve Tapınaklar : Eilistraee ‘nin sadık takipçileri yüzey dünyasına dönmesi için tüm dorwları cesaretlendirmeye çalışır. Tüm drowları yer yüzünün güvenilir, kötü olmayan sakinleri haline dönüştürmeye çalışır. Eilistraee nin ruhbanları müziği, sevecenliği ve dansı takip etmelidir. Dans etmek ve bir müzik aletinde yetenekli olmalıdırlar (Boynuz(horn), flüt, veya harp).

    Eilistraee ‘nin tapınakları tipik olarak karanlık büyük mağaraların ve yüzey dünyasının loş ormanlarının ağızlarında kurulur. Yüzeyin aşağısında bulunan Dark Maiden (Eilistraee) tapınakları çok nadirdir.

    Eilistraee ruhbanlarının saçları uzundur, genellikle yumuşak deri giyerler. Nadiren muharebelerin olduğu zamanlar zırh giyerler. Dua etmek ve gevşemek için ise ince gümüşi renk robe larını giyerler. Taşıdıkları kutsal sembol ise genellikle gümüştür.

    Eilistraee kiliseleri resmi bir hiyerarşiye sahip değildir. Sadece Faerun'ün karşısında derin ormanlarda küçük, bağımsız bölgelerde toplamaya yönelir. Bir birey yüksek ruhban olarak onaylanır. yine de: Qilué Veladorn, Eilistraee ve Mystra’ nın seçtiği bir kişidir ve sözü dinlenen en yüksek Eilistraee ruhbanıdır. *Qilué Veladorn, yedi kız kardeşten biridir (seven sisters).

    Eilistraee symbol :
    Image

    The Dark Maiden :

    Image



    Lolth

    Queen of Spiders, Queen of Demonweb Pits


    İntermediate Deity

    Home Plane (yaşadığı düzlem): Demonweb Pits
    Alignment (yönelim): Chaotic Evil
    Portfolio : Assasins, chaos, darkness, drow, evil, spiders
    Worshipers (takipçileri) : Drow and depraved elves, sentient spiders
    Cleric Alignments (rahibe yönelimleri) : CE, CN , NE
    Domains (Küreler): Chaos, Drow, Evil, Darkness, Destruction, Spider, Trickery
    Allies (müttefikleri): Loviatar, Malar, Selvetarm
    Foes (düşmanları): Deep Duerra, Eilistraee, Ghaunadaur, Gruumsh, Ibrandul (dead), Kiaransalee, Laduguer, Moander (dead), the Seldarine (elf panteon), Vhaeraun, Blibdoolpoolp, the Blood Queen, Diinkarazan, Diirinka, Great Mother, Gzemnid, Ilsensine, Ilxendren, Laogzed, Maanzecorian (dead), Psilofyr
    Favored Weapon (favori silahı) : A spider (dagger)

    Lolth (LOLTH), drow ırkı ve drow toplumunun Tanrıçası'dır. Çrümcek Kraliçe, dışarıyı arayan ve ayrılık, itaatsizlik edenleri lanetler ve cezalandırır. Onun ruhbanları Lolth ‘un bütün yasalarını tüm drow şehirlerinde acımasızca uygular. Çrümcek Kraliçe drow toplumunda bitmeyen kaos ‘u kışkırtır ve daima birbiriyle bir çekişme, mücadele içerisinde olmalarını sağlayarak hem kendini eğlendirir hem de drowların kontrol dışı kendini beğenmişlik, aşırı gurur gibi duygularını körükler. Onun hiyerarşisi ile yönetilen tüm toplumlarda tek bir gücün egemenliğini engeller. Lolth aynı zamanda chitine ırkı tarafında da hörmet görür.

    Lolth daha önce Araushnee olarak Seldarine ‘nin bir üyesi ve Corellon Larethian ‘ın karısıydı. O, zanaatçıların koruyucusu, elf kaderinin Tanrıçasıydı ve Corellon ‘un emriyle tüm kara elf lerin bakıcısıydı. Vhaeraun ve Eilistraee'nin de annesiydi.

    Araushnee, Corellon ‘un orc tanrısı Gruumsh ile yaptığı savaşlardan sonra güçsüz düşmesini fırsat bilerek, Malar ‘ı (evil bir tanrı) Corellon ‘a saldırtır. Bu savaş umduğu gibi gitmediği zaman ise Seldarine saldırması için bbbaşka dünyalardan kötü güçleri çağırdı, onlarla anlaştı (demon lar). Araushnee tüm bu hayinliğine rağmen bu ani saldırı başarısız oldu başarısız oldu ve Seldarine konseyinin emri ile, Araushnee, örümcek-şekilli bir tanar 'riye dönüştürüldü, ve dipsiz kuyuya (abyss) sürgün edildi. Aynı şekilde bu savaşta onun yanında yer alan kişilerle beraber.

    Bir Abyss lordu olarak Lolth ismini aldı ve kötü düzlemin oldukça büyük bir kısmını fetetti.

    Dogma : Korku, çelik gibi kuvvetlidir. Sevgi ve saygı, hiçbirinin dayanamadığı yumuşak, faydasız duygular. Lolth'a tapmayan bütün drowlar, döndürülmelidir, veya yok edilmelidir. Bütünüyle zayıf ve isyankar drowlar, kurtulmuş olmalıdır. Güvenden kuşku duyan herkes, ölmelidir. Bağımsız olarak Lolth un uyulması gereken sözlerine dahil olmayan tüm ırkların, erkekler veya köleler (ve diyer tanrıların ruhbanları), Lolth ‘a feda edilmelidir. Çocuklar Lolth ‘a sağdık ibadet eden kimseler olarak yetiştirilmelidir. Her aile, her ebeveyn örümcek kraliçesine daha iyi hizmet edebilmek için en azından bir bireyini ruhban olarak yetiştirmelidir.

    Lolth'un ruhbanları, (94%) kara elfleri kapsar, ve chitine ler (6%). Kara elflerden, 96%, dişidir; (4%) Lolth'un erkek rahipleri vardır, ama örümcek kraliçesi çok nadiren onların büyü gücü kullanmasına izin verir.

    Lolth symbol
    Image

    Spider Queen
    Image


    Vhaeraun

    The Masked Lord, the Masked Ged of Night

    Lesser Drow Deity

    Home Plane (yaşadığı düzlem): Demonweb Pits/ Colothys & Ellaniath
    Alignment (yönelim):Chaotic Evil
    Portfolio :Thievery, drow males, evil activity on the surface (furthering of Shadow Weave magic use, along with Shar) (Vhaeraun shadow wave 'i kullanmaktadır).
    Worshipers (takipçileri) :Assasins, male drow and half-drow, poisoners, shadowdancers, rogues, thieves
    Cleric Alignments (ruhban yönelimleri) : CE, CN, NE
    Domains (küreler): Chaos, Evil, Drow, Travel, Trickery
    Allies (müttefikleri): Mask, Shar, Talona
    Foes (düşmanları): Cyrrollalee, Deep Duerra, Eilistraee, Ghaunadar, Laduguer, Lolth, the Seldarine, Sharess, Blibdoolpoopl, the Blood Queen, Diinkarazan, Diirinka, the Great Mother, Gzemnid, Ilsensine, Ilxendren, Laogzed, Maanzecorian (dead), Psilofyr
    Favored Weapon (favori silahı) : “Shadowflash” (short sword)

    Vhaeraun (Vay RAWN), hırsızlığın Tanrısı'dır ve o ayrıca Lolth un anaerk merkezli yönetimlerine karşı çıkan erkek drowların tanrısıdır. Vhaeraun inananı erkek drowlar Lolth ruhbanlarının öğretilerine tamamen karşı çıkmaları gerektiğini öğretir. Drowların ortak ilerlemesi ve gelişmesi için diğer ırklarla bir irtibatının olmaması gerektiğine inanır Duergar, Svirfneblin'le ticaret yapılmaması gerektiğine inanır, veya diğer cüce ve yeraltı cücesi ırklarla. (İnsanlar ve Halflings, hoş görülebilir, yine de).

    Vhaeraun kibirli, gururlu ve kincidir. Onun için yapılan her ihanet, arkadaş iş çevirmeler eyer onun hedeflerine destek oluyorsa kabul edilebilirdir, fakat bu amaçlar dışında Vhaeraun takipçilerine karşı yapılan ihanet kabul edilemez derin bir günahtır (Vhaeraun kendi takipçilerinin birbiri ile çekişme içerisinde olmalarını istemez).

    Vhaeraun, Eilistraee'nin erkek kardeşi, Lolth(eski adı ile Araushnee) ve Corellon Larethian’ ın oğludur. Maskeli Lord Seldarin ‘den atıldı ve Alvador’ dan sürgün edildi, annesi ve kız kardeşi de onun suç ortağıdır. Vhaeraun ve Araushnee'nin suçlanmayı hak ettiklerini ortaya koyan, suçluların maskesini düşüren Sehanine Moonbow dur, Vhaeraun bu elf tanrısına bir nefret besler. Aynı şekilde kız kardeşi Eilistraee içinde kalıcı bir nefret besler. Dark Maiden her zaman, Corellon'un iyiliğini onun nefret dolu erkek kardeşinden daha çok düşündü ve Vhaeraun kötülük dolu planlarını durdurdu. Vhaeraun, uzun zaman önce ona doğumu veren örümcek kraliçesi için en büyük nefreti ayırır. Maskeli lord, dosdoğru Lolth'a meydan okuyabilecek güce sahip değildir, bundan dolayı o ona karşı gölgede çalışır sessizlik içinde onun altını kazar, ve ona karşı diğer drow güçlerini birleştirmeye çalışır.

    Dogma: Maskeli lordun gölgeleri, örümcek kraliçesinin tiranlığını çözmelidir, zorla onların doğuştan gelen hakkını geri almalıdır ve uygun gecede tüm drowları yeryüzüne yerleştirmelidir. Mevcut drow anaerkleri yok edilmelidir. Tüm drow erkekleri ve dişileri arasında tekrar eşitlik sağlanmalıdır. Drowlar yüzey dünyasında güç sağlamalıdır, dorwların hakkı yeraltında değil yeryüzündedir.

    Lolth inananları arasında karışıklıklar çıkarmak, ayaklanmalar başlatılmalı itaatsizlik ve isyanlar kışkırtılmalıdır. Drow erkeklerine karşı zalimliklerin intikamı alınmalıdır.


    Vhaeraun Symbol
    Image

    Masked Lord
    Image

    (Alt taraftaki Maskeli, kızıl saçlı tip Vhaeraun)

    Ghaunadaur

    That Which Lurks, the Elder Eye

    Lesser Drow Deity

    Home Plane (yaşadığı düzlem):Demonweb Pits
    Alignment (yönelim):Chaotic Evil
    Portfolio :Oozes, slimes, jellies, outcasts, ropers, rebels
    Worshipers (takipçileri) :Aboleths, drow, fighters, oozes, outcasts, ropers
    Cleric Alignments (ruhban yönelimleri) :CE, CN, NE
    Domains (Küreler):Cavern, chaos, Drow, Evil, Hatred, Slime
    Allies (müttefikleri) :Bwimb (dead), Moander (dead)
    Foes (düşmanları):Deep Duerra, Eilistraee, Gargauth, Laduguer, Lolth, the Seldarine, Selvetarm, Vhaeraun, Malar, Blibdoolpoolp, the Blood Queen, Diinkarazan, Diirinka, Great Mother, Gzemnid, llsensine, Ilxendren, Laogzed, Maanzecorian (dead), Psilofyr
    Favored Weapon (favori silahı) :An a morphous tentacle (warhammer)

    Ghaunadaur (GONE-ah-dowr), pusuya yatan bir çok dokunaçla, bilinçsiz karanlık mor bir küçük yuvarlak kütle olarak gözükür. En büyük balçıklar, jelatin küpler (Ooze) tarafından hörmet edilir (zekaya sahip olanları) yabancı olmasına rağmen. Bir defa bütünüyle böyle yaşamlar, Ghaunadaur'a taptı, ama o, Seldarin ‘in sürgününden sonra Lolth ‘u yenebilmek için onların zekalarını çaldı. Sonuç olarak, onun ibadet eden kimselerinin birçoğu ve onun gücünün çoğu zayıfladı.

    O ona ibadet eden ve hörmet gösteren kişilere ve onun yöntemlerine göre hareket eden kişilere yardım eder.

    Ghaunadaur symbol
    Image



    Kiaransalee

    Layd of the Dead, the Revenancer, the Vengeful Banshee

    Drow Demigod

    Home Plane (yaşadığı düzlem): Demonweb Pits
    Alignment (yönelim): Chaotic Evil
    Portfolio : Undead, vengeance
    Worshipers (takipçileri) :Drow, necromancers, undead
    Cleric Alignments (ruhban yönelimleri) : CE, CN, NE
    Domains (Küreler):Chaos, Drow, Evil, Retribution, Undeath
    Allies (müttefikleri):Hoar, Myrkul (dead), Velsharoon, Lolth, Malar, Selvetarm, Vhaeraun, Blibdoolpoolp, the Blood Queen, Diinkarazan, Diirinka, Great Mother, Gzemnid, Ilsensine, Ilxendren, Laogzed, Maanzecorian (dead), Psilofyr
    Foes (düşmanları):Deep Duerra, Dumathoin, Eilistraee, Kelemvor, Laduguer, Jergal, Lolth, Orcus/Tenebrous (undead), the Seldarine
    Favored Weapon (favori silahı) :“Cold Hearth” (dagger)

    Kiaransalee (KEE-uh-RAN-sa-lee), drow intikamının tanrısıdır ve undead. O karanlık sanatlar, ceza veya yaşam uzatmak için ziyaret edilir (lich olmak gibi). Çlü hanımının tarihsel olarak, Faerun karalarında az bilinen ve tapınılan bir tanrıçadır. Seldarine'den Araushnee'nin sürgünüyle beraber oda demonweb pits ‘ e geldi. Lolth ‘un herzaman isteksiz bir uşağıydı. (Lolth'un toprağından sevgilisini kurtarmakta elf kadın kahramanı Kethryllia'na yardım etti).

    Kiaransalee symbol
    Image




    Selvetarm

    Champion of Lolth, the Spider That Waits

    Drow Demigod (yarı tanrı)

    Home Plane (yaşadığı düzlem): Demonweb Pits
    Alignment (yönelim): Chaotic Evil
    Portfolio : Drow warriors
    Worshipers (takipçileri) :Barbarians, drow, fighters, those who like to kill, warriors
    Cleric Alignments (ruhban yönelimleri) :CE, CN, NE
    Domains (Küreler): Chaos, Evil, Drow, Spider, War
    Allies (Müttefikleri):Garagos, Lolth
    Foes (düşmanları) : Deep Duerra, Eilistraee, Ghaunadaur, Laduguer, the Seldarine, Sharess, Vhaeraun, Blibdoolpoolp, the Blood Queen, Diinkarazan, Diirinka, Great Mother, Gzemnid, Ilsensine, Ilxendren, Laogzed, Maanzecorian (dead), Psilofyr
    Favored Weapon (favori silahı) :“Venommace” (Heavymace)

    Selvetarm (SELL-veh-TARM), Lolth'un şampiyonu ve drow savaşçılarının koruyucusudur. Eşi bulunmaz savaş yiğitliğinin ifadesi olarak görülür, Selvetarm, Faerun'un altında karanlığın kuzey ve batı uzantılarında birkaç drow tarafından tapılır, özel olarak yüksek kırın altında Eryndlyn şehrinde ve Waterdeep'in altında dağ zindanlarında (undermauntain). Çrümceğin kötü ruhu (the Spider That Waits) Zanassu adıyla bilindiği güney Calimshan'da örümcek bataklığının arenasında birçoğu tarafından hürmet edilir.

    Selvetarm, Vhaeraun ve Dansçı Zandilar'ın arasında talihsiz bir birleşimin yavrusudur (Selvetarm, Vhaeraun ‘un oğludur). Dansçı Yuirwood'un elfleri tarafından hürmet edilen bir demipowerdır. Dansçının elf taraftarlarının, Lolth'un köleleri tarafından acımasız ani saldırılar yüzünden sendelemeye başladığı zaman Zandilar, maskeli lordu dışarıda aradı ve örümcek kraliçeyle mücadelesinde onun yardımını aldı. Maskeli lord, Zandilar'ı onunla işbirliği yaptığına dair ele verdi ve onu hapsetti, ve sadece, hatalı bir Mulhorandi demipower olan Bast ‘ın özünü, vermesi için dansçıya izin verdi. Ve Bast ‘ın özü ile Vhaeraun’ un özünün birleşmesiyle Selvetarm doğmuş oldu. Bast ın özünün geri kalanı ise Sharess adında bir tanrıça olarak vücut bulmuştur.

    Birçok yüzyıl boyunca diyarlarda başıboş gezen Selvetarm kim olduğunu bile bilmiyordu. İçerisine büsbütün bir kötülük eklenmemişti fakat ışığın kuvvetleriylede büsbütün hizaye getirilmedi. Ebeveynleri ona sırtlarını çevirmişlerdi. Daha sonra Selvetarm’ ın yolu halası Eilistraee ile kesişti. Eilistraee kendi görüşlerini ve bilgilerini onunla paylaştı ve o dark maiden ‘ın iyiliğini takdir etmeye başladı, öyleki onun öğretilerini sergilemeye başlamıştı. Eilistraeesi, kara elfler ve Seldarine'nin çoğunluğunun arasındaki yarığı iyileştirmeyi umdu. Dark Maiden ‘ın umutları suya düştü, Lolth ‘un sinsi planları buna engel oldu. Drow panteonu arasında Selvetarm'ı bir müttefik olarak Eilistraee'nin kazanmaya başlamasından Lolth büyük bir hoşnutsuzluk duyuyordu. Lolth bir Abyssal lordu olan Zanassu'nun varlığından da hoşnutsuzdu. Zanassu ‘nun tüm örümceklerin üzerinde hükümdarlık iddaları vardı.

    Lolth, Selvetarm ‘ı kandırarak onu Zanassu ‘yu öldürmeye ikna etti. Selvetarm Abyssal lordunu öldürdüğünde Lolth bir büyü ile onun gücünü Selvetarm ‘a aktardı (Selvatarm belden aşşağısı örümcek olan bir görünüme büründü). Selvetarm şimdi Lolth un şampiyonu ve en büyük savaşçısı olarak Demonweb Pits de yaşamaktadır.

    Selvetarm Symbol
    Image


    Selvetarm ve Vhaeraun’ un savaşı
    Image

    (Çst taraftaki belden aşağısı örümceğimsi tip Selvetarm. Babası ile yaptığı bir combat resmedilmiş.)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Drow ailesi (sağdan sola ; Eilistraee, Ghaunadaur, Selvetarm, Lolth, Kiaransalee, Vhaeraun)
    Image

    (Ne kadar mutlular öle değil mi ? Razz )

    Drow Panteon ruhbanları
    Image

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Tue Feb 05, 2008 7:39 pm Reply with quoteBack to top

    emeğine sağık, çok güzel bir bilgi derlemesi, aydınlatıcı, hayal gücünü geliştirici, küçüklere faydalı Very Happy gerçekten çok teşekkürler (58 kupona bu ay bizde verecez gazetede tabii bi gazete lazım önce)
    Back to top View user's profileSend private message
    Alenthas
    Forum Yöneticisi





    Joined: Oct 04, 2007
    Posts: 2670
    Location: Innsmouth

    PostPosted: Tue Feb 05, 2008 8:37 pm Reply with quoteBack to top

    ya ben bir şeyi merak ediyorum, Lloth mu yoksa Lolth mı Neutral

    _________________
    Image
    Back to top View user's profileSend private message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Tue Feb 05, 2008 10:27 pm Reply with quoteBack to top

    "Lolth"


    Lloth diye geçen bir yer varsa o yanlış yazılmıştır.

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Alenthas
    Forum Yöneticisi





    Joined: Oct 04, 2007
    Posts: 2670
    Location: Innsmouth

    PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:42 am Reply with quoteBack to top

    Elimdeki tüm FR serisinde Lloth yazıyor Confused ki bende 1000 Orcs'a kadar var.

    _________________
    Image
    Back to top View user's profileSend private message
    lightflarer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Feb 05, 2008
    Posts: 639

    PostPosted: Wed Feb 06, 2008 11:44 am Reply with quoteBack to top

    yok bi ara düzeltiyolar, sendeki yeni sürüm heralde, eskilerin hepsinde Lolth yazıyo, ama anayurt'ta falan Lloth yazıyo
    Back to top View user's profileSend private message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Wed Feb 06, 2008 2:31 pm Reply with quoteBack to top

    Sen o çevirme kitaplara bakma onlarda ne hatalar yapılıyor ne hatalar ranger 'a rençır demişlikleri bile var Smile ve daha niceleri.

    Wizard ın sitesinde de geçen isim budur ve tüm gerçek kaynaklarda.

    http://search.atomz.com/search/?sp-q=Lolth&sp-a=sp10025a73&sp-p=all&sp-f=ISO-8859-1&sp-k=Dungeons+and+Dragons

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Mark
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 31, 2006
    Posts: 2004
    Location: Midkemia, portal/istanbul

    PostPosted: Wed Feb 06, 2008 3:58 pm Reply with quoteBack to top

    Ne kadar emek vermişsin, eline sağlık.
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.65 Saniye