Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: afabut
    Bugün: 12
    Dün: 35
    Toplam: 90376

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 935
    Üye: 1
    Toplam: 936

    Şu An Bağlı:
    01 : afabut

    FrpWorld.Com :: View topic - LANTAN (bilgi paylaşımı)
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     LANTAN (bilgi paylaşımı) View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    Yener
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jan 12, 2005
    Posts: 1742
    Location: Ä°stanbul

    PostPosted: Tue Jul 03, 2007 5:30 pm Reply with quoteBack to top

    LANTAN

    Faerun ‘un ileriki tarihlerinde çok çok önemli ve güçlü bir yer haline geleceğini düşündüğüm icatlar adasına gelin hep birlikte bir göz atalım arkadaşlar. Konum ve görünüm itibariyle İngiltereyi andıran bu ada Very Happy hep es geçildi hatta bir zamanlar WotC ‘un bu ada için “teknolojisi çok farklı ve ileridir, burada pek oyun oynamayınız” dediği bir yer. Neyse lafı uzatmıyorum ve sizi Lantan ile başbaşa bırakıyorum Smile.

    Lantan,gnome ların, olağandışı şeyleri icat ettiği yolsuz denizde neredeyse-öyküsel bir adadır. Garip bir şekilde, adanın ismi, Faerun boyunca bilinmesine rağmen, çok fazla ziyaret edilen gidilip görülen bir yer değildir. Adanın çoğunluğu gnomlardan oluşmaktadır. Gnomların Faerun ‘da en yüksek nüfusa sahip olduğu yerdir. Adanın halkı kendini adanın sahibi ve yerlisi ilan etmesine rağmen hepsi Lantan ‘a ada dışından gelmiştir. Adada yoğun gnome nüfusunun dışında insanlar ve dwarflar, az sayıda elf, half_elf ve half_orc da yaşamaktadır. Lantan’ ın nüfusunun yaklaşık % 70 ‘i gnomdur.

    Adada en çok inananı olan tanrı Gond ‘dur. Az sayıda da Azuth inananı vardır. “Harikalar Yaratan” ünvanına sahip olan Gond icatları sever ve Faerun da teknolojinin babasıdır diyebiliriz, Lantan adasının icatçı gnomları bir insan panteon ‘u tanrısı olmasına rağmen gond ‘un yolunu izlemekte bir sakınca görmez, zaten adanın gnomları Gond ‘u bir gnome olarak düşünürler. Time of Troubles (Sıkıntılar Zamanı) ‘da Gond insan inananlarının yanına gitmek yerine Lantan ‘a gelmiştir ve bir gnome görünümünü alarak, sadık takipçilerine icatlarında yardım etmiştir.

    Lantan ın yönetim şekli demokrasidir. Ada demokratik bir hükümet tarafından yönetilmektedir. Adanın başkenti Sundrah ‘dır ve Lantan ‘ın kendine ait bir dili vardır (Lantanca).

    Lantanda doğal kaynaklar oldukça azdır hatta yerli demirin küçük bir miktarının dışında, kaynak yoksuludur. Bu sebeple dışarıya bağımlılığı vardır. Lantanlı tüccarlar genellikle, onları kendi limanında kabul eden tüccarlardan ziyade diğer limanlara gider (Calim Port, Pirate İsles). Lantanlı tüccarların Calim Port, Pirate İsles gibi kirli işlerin döndüğü kaçakçılığın fazla olduğu yerleri seçmesinin bir sebebi de bu pazarlarda ucuz hammadde nin daha rahat bulunuyor olmasıdır.

    Lantan hükümetinin, insanları için iki büyük arzusu vardır: İcat etmeksi için halkına gerekli desteği verebilmek ve emniyetle bu icatları yapabilmelerini sağlamak.
    Savaşlar ve uluslar, anakara Faerun'de öfkeyle köpürürken, Lantan, barış ve huzuru sürdürdü. Lantan'ın anlaşılmaz güvenliği şaşırtıcıdır, onlar saklanarak kendilerini korumaya çalışmazlar, onları koruyan zekice düşünülmüş politikaları ve gizli sırlarıdır.

    Lantanlılar, şaşalı savunmalar dikmez, zaten büyük ordularıda yoktur; Onlar sadece, ilgi çekmemeye bakar ve istila edilmek için çok fazla sıkıntı verecek bir yer olduğu, sıkıcı bir ada olduğu izlenimi verir. Onlar, ticaret yapmak için açık ve gönüllü olduklarını belirten bir izlenime sahiptir ama onlar, birazcık tehlikeli istilacı uluslar için ahmak giriş kanunları ve ticaret yapma politikalarını geliştirir ama yinede hiçbir ulusa farklı davranmaz. Yaşlı gnome ifadesinin, dediği gibi : "Her zaman gülümse, ama takma dişlerle onu yap". Yani bu sözden de anlaşıldığı gibi Lantan hükümeti her ulusa karşı ılımlı bir politika izlemektedir, ılımlı ve dengeli, hiçbir zaman taraf tutmaz, taraf olmaz.

    Ada az ziyaret edilen bir yer olmasının yanı sıra, dışardan gelen ziyaretçilerin girişinin zor olduğu bir yerdir. Waterdeep deki Lantan elçiliği aracılığıyla Anchoril ‘den adaya giriş yapılabilir. Anchoril ‘de “Ziyaretçiler Vadisi” denen yerden bir Portal aracılığı ile adanın iç kısımlarına gidilebilir.

    Ziyaretçiler Vadisindeki Lantan dışından gelenler için hazırlanan portal “hoş geldin kapısı” olarak anılır bu kapılar hiçbir zaman reklam edilmemiştir. Bu portal yarı mekanik yarı büyülüdür. 8 feet uzunluğunda 12 feet genişliğindedir. Kapıyı çalıştıran pek çok vızıldayan mekanik dişli vardır. Elbette bu portal korunmasız değildir. Golemler, Sonik hasar veren mekanik boynuzlardan tutunda, Büyük Kapı Bekçileri adı verilen uçan mekanik kuşlara kadar teknolojik güvenlik önlemleri ile donatılmıştır.

    Yabancılar için hoş karşılanan kapı saatleri, sadece şafak ve günbatımının arasında gündüz ışığı saatleridir, öğle ve ikindinin arasında, kapıların, kapatıldığı zamandır. Bu durumu bilmeyen cahil ziyaretçiler için adaya yapılan giriş denemeleri çok tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

    şimdi gelelim Lantan ‘a giriş için gerekli olan prosödürlere eğlence daha yeni başlıyor Very Happy

    Lantan nın sakinleri ve onların ailelerinin, büyük kapılara erişimi vardır. Sakinler, bir pasaport ve evin kanıtını göstermelidir ve onlar, küçük bir ücret karşılığında kapı geçişini elde edebilir.

    Lantanlı olmayanlar için bu kapı geçişini elde edebilmek için bir süreç vardır. Pek çok form doldurulması, Waterdeep'in etrafında çeşitli resmi binalara günlük yolculuklar ve altı farklı şehir memurunun imzaları (ziyaretin belirtilen sebebine güvenmek) gerekmektedir, bu labiren gibi süren bir beş gün demektir. Bunun dışında birde Lantan’ a giriş için almanız gereken giriş pasapotu vardır, bu pasaport sadece Lantan’ın Waterdeep elçiliğinden çıkarttırılabilir.

    şimdi de gelelim hoş geldin kapısına, ulaştığınız zaman size uygulanacak olan diğer prosödürlere :

    · Okuryazarlık testi: Başvuran kişi ilk olarak, onların, okuyabildiği ve ortak yazabildiğini kanıtlamalıdır. (Lantanca okuyup yazabilme).
    · Teşhisin kanıtı: Sizin girişiniz için Lantan’dan tanıdığınız en az bir kişi olmalıdır ve bu kişinin size kefil olması gerekiyor bunun yanı sıra birde sizin tanıdığınız kişiyi tanıyan Lantanlı en az beş kişi daha olmalıdır.
    · Büyük kapıdan geçebilmek için yeterli kanıt: Geliş amacınızı ispatlamanız gerekiyor. Çrneğin ticaret için geldiyseniz bunu ispatlamanız gerekiyor vb...
    · Geçmiş yolculardan Lantan'a yeminli ifadeler: Başvuran kişi, Lantan'a daha önce birkaç kez gelmiş en az bir kişi bulmalıdır ve bu daha önce Lantan’a gelmiş ziyaretçinin yeminli ifadesi gereklidir.


    Lantan adasına giriş neredeyse imkansız gibi görünmektedir fakat bunun mantıklı bir açıklaması vardır. Lantan hükümeti zaten ada dışında yaşayan kişilerin adaya giriş yapmasını pek istememektedir girişin bu kadar zor olmasının başlıca sebebi budur. Bunun dışında hükümet içerideki teknolojinin dışarıya sızmasını istemez eğer bu teknoloji dışarı sızarsa aç gözlü istilacılar Lantan adasına sonu gelmeyen akınlar düzenleyecektir ta ki adayı tamamen istila edene kadar. Burada Faerun un çok ilerisinde bir teknoloji bulunmakta her zaman için bu teknolojiyi sadece kendi amaçları için kullanmak isteyenler çıkabilir.



    Lantan adası ve "hoş geldin kapısı (portal)
    Image

    _________________
    [b:bc27a75495]Ignorance is not bliss, merely uninformed misery.[/b:bc27a75495]
    Back to top View user's profileSend private messageMSN Messenger
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.62 Saniye