savaşta her şey mübah mıdır?

Her tür taktik, zırh, silah ve savaşçıları ilgilendiren konular için...
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

savaşta her şey mübah mıdır?

Post by siliterin »

bence amaç savaşı kazanmaksa evet herşey yapılabilir. gerekirse rakbin gözüne tuz atılır gerekirse düşmana haince bir ğusu kurulur gerekirse, alçakça arkadan saldırılır unutulmamalıdırki onur bazen ölüm getirir onurunu savaşta bir kenara bırakıp aklına geleni yapacaksın yoksa hayatta kazanamazsın.
Dünyada imkânsız olan tek şey, imkânsız olanı bulmaktır.
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Hayır herşey mübah değildir bence. Pusu kurmak olabilir. Gözüne tuz atmak da olabilir e amaç düşmana zarar vermekse bunlar da düşmana zarar verir. Lakin olayla alakası olmayan birini rehin ve tehdit unsuru olarak kullanmak mesela pek hoş görünmüyor. Savaşı kazanmak uğruna kendi tarafındakiler feda etmek de öyle.

şimdi düşünün savaştasınız düşman piyade birliklerini yolladı siz de buna aynı şekilde karşılık veriyorsunuz. fakat birlikleriniz kırılmak üzere. Belki bir ok yağmuru yaparak adamlarınızdın da ölmesini göze alarak düşmana büyük zarar verebilirsiniz. Mesela bu mübah mıdır? Tabi bunlar kişiden kişiye değişiecek düşünceler. Ahlak duygusuyla alakalı bana ahlak dışı geliyor.

Haa tabi bahsettiğimiz frp ise her oynattığım karakter de ahlaklı olmak zorunda değil onu da belirtmeli :)
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

savaş ölüm kalım meselesi jaline geldiyse, hiç kimsenin ahlak düşüneceğini sanmıyorum. savaşçı aklına ilk geleni yapar zafer için . herkes senin kadar onurlu olamaz elfa
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Belki Frp de deil ama gerçek hayatta her şey mübahtır:D Ama Frp te bence arkadan saldırmak ya da rehin almak pek te onurluca bir davranış değildir. Ama kimse ölmek istemez buna rağmen bir savaşçı onuruyla savaşmalıdır.
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

insan oyun sırasında gerçekte yapacağı gibi savaşmalıdır. gerçek bir savşta rehin alacağı adamı, oyun idye gurur yapıp rehin almazsa ben o oyundan zevk alam ama yine de insanları oyundaki davranışları ister istemez gerçekçi oluyor. ben gene de savaşta her şey mübahtır diyorum.(masumlara zara vermek dışında :D )
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Kısaca İsrail in yaptığı pek mübah değil her ne kadar savaş ta bile olsalar nese polltikaya girmeyelim :D İnsan oyunda ya da savaşta rehin alabilir ama heralde biri seni arka sokakta sıkıştırsa her şeyi yaparsın canını kurtarmak için değil mi yoksa onur diye yapmaz mısın? Ben şahsen yaparım...
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

ben zaten savaşta da yaparım onur monur kalmaz zaten savaşı kaybettikten sonra. ölü onuru ne yapsın. :schemes:
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Amaaaaaaaaaaa Onursuz yaşayacağıma onurlu ölürüm daha iyi bu her zaman ve mekan için geçerlidir...
siliterin
Site Yazarı
Site Yazarı

Post by siliterin »

abi bir rp açılsa da onur mu kazanıyo yoksa aşağılık mı görsek. kısaca paladinle assasin bir karşılaşsa iyi DM le bu oyun tadsındam yenmez burdan yetkililere duyurulur.

bu arada haplo25 ben de onursuz birisi değilim uani hep assasinle oynadığımdan böyle oluyo. :D
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Tabii ki bliyorum... Bazen önemli olan kazanmak değil çabalamaktır ayrıca... Haplo dan özlü sözler :D
Ashaman tötet!!!
Daeya
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Daeya »

Valla ben herşeyi yaparım. Bana göre zafere gidilen yolda yapılan herşey mübah..
Do you know the terror of he falls asleep? To the very tors he is terrified. Because the ground gives way under him, And the dream begins...
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

haplo25 wrote:İnsan oyunda ya da savaşta rehin alabilir ama heralde biri seni arka sokakta sıkıştırsa her şeyi yaparsın canını kurtarmak için değil mi yoksa onur diye yapmaz mısın? Ben şahsen yaparım...

Tamamiyle katılıyorum.Gerçekte işler zannedildiği gibi olmuyor...Asla bir kahr<man olamassınız.
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
haplo25
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by haplo25 »

Kahramanlar yalnız ölür ve kimse sizin nasıl öldüğünüzü bilmez...
Ashaman tötet!!!
Dreamscape
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Dreamscape »

haplo25 wrote:Kahramanlar yalnız ölür ve kimse sizin nasıl öldüğünüzü bilmez...
Kahramanlar ya hiç ölmez yada öldüklerinde herkes tarafından bilinir.Eğer bilinmeseydi kahramanlık diye bir kavram oluşmasdı...
<div>Kuzey'de yazın sonu gelmez...</div><br>
Efla
Site Admin
Site Admin

Post by Efla »

Demek ki insanların neye ne kadar değer verdiğine bağlı. Bazen vijdan azabıyla yaşamak yaşamamaktan kötü olabilir bence. Ã?nce kendine hesap vermeli insan. kendi adamlarımı oklattıktan sonra kazandığım zafer zafermidir o da tartışılır. Belki geceleyin uykunuzda onların yüzlerini görürsünüz seslerini de duyarsınız. ölümü belki Huzurlu bir uyku çekemeyeceğin hayata tercih edebilirsin.

Ayrıca başka etkenler de varkazanmak sadece bir kere yapılan bir eylem değil çoğu zaman. Bir kez "her yola başvurarak" bir zafer kazandığınızda diğerlerinin size güveni kalmayabilir. mesela kendi adamlarını oklatan komutan örneğinden gidersek Askerler sahip olmaları gereken duyguların en önemlilerinden birini kaybetmiş olabilir. Bu da başka seferde sizi başarısızlığa sürükleyebilir. Neticede kazanmanın birtek yolu yok.

Yani özetlersem. Eğer gerçekten öldürmem gereken düşmansa karşıdaki ona herşeyi yapabilirim. Sadece ona zarar vermesi koşulu ile...

Liderliğin gereği bu biraz da. Başarılı olmak için liderliğe de ihtiyacınız olaiblir.
Chaos is the law of nature,
Order is the dream of man.
Locked