David Eddings'ten
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
David Eddings'ten
Sepherina'yı hepimiz hatırlarız. O dünyadaki büyü sistemini ve Styric'lerin durumunu göz önüne alarak bunu nasıl değerlendirirsiniz? Büyüler tanrılardan dualarla isteniyor. Styric'ce olan dilleri belli bir telafuzu gerektiriyorsada temelde tanrıyla kullanıcı arasındaki bir olay. Bu noktada olaya ilahi büyü diyebiliriz. Kilise şövalyeleride aynı büyüler kullanıyorlar. Tamam Paladin olsunlar onlarda ama ya Zalasta o bir büyücü. Ama gücünün kaynağı nedir?
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
Ben de kitaplardan okunup yazılan büyüleri biraz garip görüyorum. Sorcerer mantık olarak biraz daha etkileyici geliyor aslında... Wizardların konseptini iyi anlamak lazım aslında... Bizim oynadığımız bir oyunda barbar kavimleri bütün wizardlara "hırsız" diyordu çünkü o zamanda ve mekanda varolan büyü gücünü çaldıklarını düşünüyorlardı...
That which doesn't kill you, makes you stronger
Only God should have this power
Kişiden ki
Kişiden kişiye değişen bir kavram bu yüzden her büyücü farklıdır.Kimisi tanrılardan alırken kimisi içinden getirir (sorcerer).
Kimiside istediği şeyin olmasını ister ve konsantre olur.Bence olay bu.
Kimiside istediği şeyin olmasını ister ve konsantre olur.Bence olay bu.
Her wizard tanrıdan alıyor diye bir kanı yokki ortada. Hatta ortamdaki enerjiyi yönlendiriyorlar düşüncesi daha mantıklı sanırım.
Ben Tanrıdan alan yalnızca cleric biliyorum.
Tabii Dragon Lance'te büyü baya değişik bir konseptti onu da hatırlamak lazım...
Ben Tanrıdan alan yalnızca cleric biliyorum.
Tabii Dragon Lance'te büyü baya değişik bir konseptti onu da hatırlamak lazım...
That which doesn't kill you, makes you stronger
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
şimdi bu durumda büyücüler çok kötü durumdalar. Büyücünün büyü yapması onu yorar. Cons'unu etkiler. Ama clericlerin öyle karışık işlerle alakası yoktur. Sadece dua ederler tabiki önemli bir ritual ile uğraşmıyorlarsa. Büyücüler güçlerini bir tanrıdan da çekseler başka şeylerde ihtiyaç duyarlar.
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
-
WarlorD
- Kullanıcı

Aslında büyücülerin durumu abarttığın kadar kötü değil. Cleric arkadaşlar hayatlarını tanrılarına adamaları ve tanrılarının çizdiği yolda ilerleme zorunluluklarının yanında, tanrılarının yasakladığı büyüleri de kullanamazlar yani iyi kötü veya ışık karanlık gibi... Büyücü arkadaşlar ise kendi yollarını tamamen kendileri belirler ve istedikleri türden büyü çekerler (tabi D&D deki forbidden school durumu war ki o bambaşka bi durum).
Bunun dışında D&D için konuşmak gerekirse wizardlar daha erkenden fireball gibi inanılmaz güçlü evocation büyüleri alırken cleric ler genelde koruma, destek büyüleri, ya da inflict damage gibi daha zayıf evocation büyüleri alırlar... Bu da wizard&sorcererları daha etkili ve güçlü kılar...
(ya da kısaca Arcane büyü muhteşemdir...)
Bunun dışında D&D için konuşmak gerekirse wizardlar daha erkenden fireball gibi inanılmaz güçlü evocation büyüleri alırken cleric ler genelde koruma, destek büyüleri, ya da inflict damage gibi daha zayıf evocation büyüleri alırlar... Bu da wizard&sorcererları daha etkili ve güçlü kılar...
(ya da kısaca Arcane büyü muhteşemdir...)
-
Dragonfire
- Seçilmiş Savaşçı
O şekilde düşünmemek lazım. Bunu zaten Psıonıclerı tartıştığımız başlıkta uzun uzun açıkladık ama buyucunun yorulmasını şöyle açıklamak mümkün. Büyü iradesi olan ve büyücünün bedenini araç olarak kullanan bir intellect unsurdur. Biraz komplike oladu ana böyle düşünürseniz büyye yaklaşımınız biraz daha farklı ve temkimli olur.
-
fingolfin
- Seçilmiş Savaşçı
David Eddings
Elenium serisine yeni başladım, ilk iki kitabı bitirdim ve arkadaşın üçüncü kitabı getirmesini heyecanla bekliyorum
. İlk iki kitabı çok beğendiğmi söyleyip büyü olayına geçiyorum. Bence Eddings olayı güzel açıklıyor, tanrılara danışılması mantıklı geliyor. Aslında teknik olarak düşününce DL'deki olay da çok farklı değil Büyü Tanrıları mevcut, büyücüler de kendi tanrılarından (Solitari, Lunitari bir de bir tari daha vardı ama
) gücü çekmiyorlar mı '''dolaylı''' olarak? Zaten Elenium serisinde cleric benzeri kişiler yok ve Gizlerle uğraşanlarda büyü yaptıktan sonra yoruluyor. Tabi kilise şövalyelerinin basit büyülerini kastetmiyorum.