outer plane varlıkların yaşam kaynağı nedir?

Herkesin kürsüye çıkıp özgürce tartışma başlatabilmesi için…
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

LourdesTr wrote: Herhangi bir planescape kitabında yazar bu. Planescape Monstruos Compendium 1 de (2nd edition) ayrıntılı bir şekilde Baatezu Tanarri Yugoloth ve Aasimon açıklıyordu oradan rahatça bulabilirsin.
kaynaklar için saol abicim.

şu an olduğum yerde "outer planes monstrous manual" var onda böyle bir şey yazmıyor ki bütün planeler ve yaratıkları hakkında geniş bilgi var içinde.

ama verdiğin kaynaklarada evde bakacağım. o zmana kadarda daha fazla yorum yapmamayım. ama araştıracağım.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

burock wrote:kendi düzlemlerine götürür kısmı tamam da, orada beden bulur kısmına ben hiçbir resmi kaynakta rastlamadım. pıleynsıkeypte bööle dersen bilemem, hiç pıleynsıkeyp kitabı okumadım; ama FR CSde Afterlife başlığında benim söylediklerim yazıyo. Bu succubuslar erinyesler tamam ii diyosun ama net bi kaynak versen, ya da buraya bi alıntı şeklinde yollasan bu metinleri, biz de bilgilenmiş oluruz.

Bu arada, FRda, Fugue plane'de divayn eycıntları beklemekte olan ruhlar, bazen, bu pıleyne baskın yapan tanarriler tarafından zorla alınıp köle edilmeye götürülür. Bazen de baatezular, burada beklemekte olan ruhlarla anlaşarak onları kendilerine köle etmenin yollarını arar (devil's deal - ruhunu şeytana satma geyiği :) ). Kelemvor da (kendisi ölülerin efendisi ve Fugue plane'in lordudur), çok aşırı olmadıkça, bu mütecavizliği hoşgörür. Ama, tanarriler ya da baatezular tarafından götürülen ruhların beden bulduğunun yazıldığı hiçbir kaynak görmedim.
Planescape Monster Manual (2nd ed) appendix 1, baatezu ve tanar ri kısmına bakın. şu an işteyim eve gelince alıntı yapabileceğim burda hiçbir döküman yok şu an.
Mesela bu verdiğim dökümanda önce açın baatezu tanarrinin index ini okuyun sonra mesela baatezu'lardan Lemure'e bakın, orada da " Bazen eski prime yaşamlarına dair şeyler yaparlar, " falan gibisinden bir laf vardı falan. Silip süpürün onu. Ayrıca planescape'in 5 kitabı vardı zaten yanılmıyorsam. Ve hiç biri tr ye çevrilmedi. (bloodwar 3 kitap pages of pain bir ve torment 1)

NOT: Kelemvor'u biliyorum canım FR cahili sanmayın :) Thay rules ayrıca :)
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

burock adlı dalgın ve dikkatsiz adam 6 mesaj önce wrote:FRda bööle bişiy yoktur. Torilde ölenlerin ruhları, Fugue Plane olarak adlandırılan bi düzleme gider. Burada beklerler, ta ki kendi inancına mensup olanların ruhlarını toplamak için bi divine agent gelene dek. Daha sonra bu agent, ruhları alır ve kendi düzlemine götürür. Bu son istirahatgahlarında ruhlar, kendi tanrısının düzleminde varlıklarını sürdürür, başka bir şeye dönüşmezler.
kusura bakmayınız toril yazmışım... faerun olacaktı tabii ki. yannışıma dikkat çeken bunisese teşekkürü bi borç biliyorum.

kelemvor hakkındaki açıklamayı da aşağılamak için falan yazmadım. Forumdaki msjları okuyannar arasında bilmeyenlerin de olabileceğini düşündüğüm için yazdım. Yannış annadıysan özür dilerim LourdesTr...
War, war never changes...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Yok canım ne yanlış anlaması. Ayıpsın :)
Dragonfire
Seçilmiş Savaşçı

Post by Dragonfire »

http://ps3e.com/ Yardimci site
"What is locked can be opened; What is hidden can be found; What is yours will be mine."
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

LourdesTr wrote:Bu Planescape'dir ve tüm ADND diyarlarını kapsar. Oerth, Toril, Krynn falan Planescape'deki bir çok plane'den biri olan Prime Elemental Plane'in içindedir ve burada ölen Prime'ların ruhları Astral Alem aracılığıyla Outer Planes'de hayat bulur. Ve " Ya yok abi şu değildir buna dahil " diyemezsiniz, tüm adnd setting'leri tartışmasız dahildir.
Kısmen doğru. Planescape de yazanlar Material Planes harici yerlerde istisnasız doğrudur. Ama Material Plane lerde çoğu zaman işler farklı yürürler...

Temel 9 aligment ı temsil eden ve bunların aralarındakiler de dahil olmak üzere toplam 17 outer planes bulunur.
Biri ölünce eğer bir tanrıya inanıyorsa onun bulunduğu plane e gider karakterin ruhu. Eğer karakter bir tanrıya inanmıyorsa bu durumda sahip olduğu alignment a uyan plane e gider ruhu.
Kişi öldükten sonra ruhu gittiği planede yeniden bir bedende şekil bulur. Bu karakterlere patitioner denir. Yani öldükten sonra karakterin outer plane lerde tekrar doğmuş hali. Patitioner lar önceki yaşamına dair hiçbirşey hatırlamazlar. Genelde eski hallerine benzerler ama kimi zaman da tamamen alakasız bir form alabilirler.

Fakat Toril yada Krynn gibi material plane lerde işler böyle yürümez.
Mesela Krynn de ölen bir karakterin ruhu öncelikle Gate of Souls dan geçer. Ordan da Abyss e gider River of Souls aracılığı ile. Bunlar Krynn e özgğ şeylerdir ve Outer Planes deki Abyss veya benzeri birşey ile alakaları yoktur. Ölen kişi daha sonra yine Gate of Souls aracılığı ile ethereal de yada dünyada hayalet şekilnde gezebilir. Yani DL de ölen karakter patitioner olmaz, hayalet olur.
Toril de ise tam hatırlamasam da şöle bişey olur; ölen öncelikle Kelemvor (yada öldüğü dönemde Death ile ilgili tanrı kimse) öncelikle ona uğrar, her ölenin son gördüğü kişi Kelemvor dur söylentisi de burdan gelir. Kelemvor da onu hak ettiği yer gönderir...

Bu arada Dragonfire, o yazdığını önce bana sorup öğrenip sonra buraya yazman da ayrı bir garip olmuş doğrusu...
"Lovefull Evil"
Azalin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Azalin »

AZALIN wrote:
LourdesTr wrote: Herhangi bir planescape kitabında yazar bu. Planescape Monstruos Compendium 1 de (2nd edition) ayrıntılı bir şekilde Baatezu Tanarri Yugoloth ve Aasimon açıklıyordu oradan rahatça bulabilirsin.
kaynaklar için saol abicim.

şu an olduğum yerde "outer planes monstrous manual" var onda böyle bir şey yazmıyor ki bütün planeler ve yaratıkları hakkında geniş bilgi var içinde.

ama verdiğin kaynaklarada evde bakacağım. o zmana kadarda daha fazla yorum yapmamayım. ama araştıracağım.
abicim bu kaynakların hiç birinde böyle bir açıklama bulamadım ben. neresine bakmalıyım ?

monstrous manuallar, ps setting ve diğer ek kiraplar var bende ama bu dedğin yok. bulamadım sanırım.
Sonsuz gücü elinde tutanın içindeki boşluktan daha büyük ne olabilir?

Tanrıların getirdiği çaresizliğe tanık olun...
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

Bulamaman çok normal çünkü ölenler Baatezu yada Tanarri olur diye bi yazı yazmak hiçbir yerde. Bu oratya çıkan bir sonuçtur.

Mesela kişinin alignment ve çeşitli nedenle gideceği yer Bytopia olsun. Bytopia Patitioner ları eski hallerine benzerler ama Gnome olarak şekil bulurlar. Aynı şekilde kişi Baator a gidecekse ölünce Baatezu, Abyys e gidecekse, Tanarri olur patitioner halinde.

Olay en temel hali ile bundan ibaret.
"Lovefull Evil"
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Dilbao wrote:
LourdesTr wrote:Bu Planescape'dir ve tüm ADND diyarlarını kapsar. Oerth, Toril, Krynn falan Planescape'deki bir çok plane'den biri olan Prime Elemental Plane'in içindedir ve burada ölen Prime'ların ruhları Astral Alem aracılığıyla Outer Planes'de hayat bulur. Ve " Ya yok abi şu değildir buna dahil " diyemezsiniz, tüm adnd setting'leri tartışmasız dahildir.
Kısmen doğru. Planescape de yazanlar Material Planes harici yerlerde istisnasız doğrudur. Ama Material Plane lerde çoğu zaman işler farklı yürürler...

Temel 9 aligment ı temsil eden ve bunların aralarındakiler de dahil olmak üzere toplam 17 outer planes bulunur.
Biri ölünce eğer bir tanrıya inanıyorsa onun bulunduğu plane e gider karakterin ruhu. Eğer karakter bir tanrıya inanmıyorsa bu durumda sahip olduğu alignment a uyan plane e gider ruhu.
Kişi öldükten sonra ruhu gittiği planede yeniden bir bedende şekil bulur. Bu karakterlere patitioner denir. Yani öldükten sonra karakterin outer plane lerde tekrar doğmuş hali. Patitioner lar önceki yaşamına dair hiçbirşey hatırlamazlar. Genelde eski hallerine benzerler ama kimi zaman da tamamen alakasız bir form alabilirler.

Fakat Toril yada Krynn gibi material plane lerde işler böyle yürümez.
Mesela Krynn de ölen bir karakterin ruhu öncelikle Gate of Souls dan geçer. Ordan da Abyss e gider River of Souls aracılığı ile. Bunlar Krynn e özgğ şeylerdir ve Outer Planes deki Abyss veya benzeri birşey ile alakaları yoktur. Ölen kişi daha sonra yine Gate of Souls aracılığı ile ethereal de yada dünyada hayalet şekilnde gezebilir. Yani DL de ölen karakter patitioner olmaz, hayalet olur.
Toril de ise tam hatırlamasam da şöle bişey olur; ölen öncelikle Kelemvor (yada öldüğü dönemde Death ile ilgili tanrı kimse) öncelikle ona uğrar, her ölenin son gördüğü kişi Kelemvor dur söylentisi de burdan gelir. Kelemvor da onu hak ettiği yer gönderir...

Bu arada Dragonfire, o yazdığını önce bana sorup öğrenip sonra buraya yazman da ayrı bir garip olmuş doğrusu...
Zaten genelde tanrıların tümü kendi hayat görüşlerine uyan plane'lere gider, Lawful Evil olup da Abyss'de yaşayan Tanrı veya Bytopia'da dolaşan, ortamlardan ortamlara akan Neutral Evil elemanı görmedim daha :)

" Kişi öldükten sonra ruhu gittiği planede yeniden bir bedende şekil bulur. Bu karakterlere patitioner denir. Yani öldükten sonra karakterin outer plane lerde tekrar doğmuş hali. Patitioner lar önceki yaşamına dair hiçbirşey hatırlamazlar. Genelde eski hallerine benzerler ama kimi zaman da tamamen alakasız bir form alabilirler. "

Petitioner diye geçiyor o sanırım. Ayrıca çok çok ender de olsa hatırlarlar, örneğin bir Lemure'un bazen eskiden konuştuğu dilden bir kaç sözcük söylediği veya bir paçavralara sarındığı görülmüştür, tabii devil'lar işkence ile bunu unutturmakta geç kalmaz asla.

Bir de yanılmıyorsam FR'de "herhangi bir tanrı'ya inanmayanlar" bi duvara mı ne diziliyordu :) İnançsızlar Duvarı'ydı yanılmıyorsam. Hatta Cyric sırf Torm'a kıllık olsun diye bu elemanın bi şövalyesini bu duvara koyuyordu. :D
Dilbao
Başbüyücü

Post by Dilbao »

LourdesTr wrote:Petitioner diye geçiyor o sanırım. Ayrıca çok çok ender de olsa hatırlarlar, örneğin bir Lemure'un bazen eskiden konuştuğu dilden bir kaç sözcük söylediği veya bir paçavralara sarındığı görülmüştür, tabii devil'lar işkence ile bunu unutturmakta geç kalmaz asla.

Bir de yanılmıyorsam FR'de "herhangi bir tanrı'ya inanmayanlar" bi duvara mı ne diziliyordu :) İnançsızlar Duvarı'ydı yanılmıyorsam. Hatta Cyric sırf Torm'a kıllık olsun diye bu elemanın bi şövalyesini bu duvara koyuyordu. :D
Doğru, petitioner olcak o, ama anlayan anladı sonuçta.
Ayrıca petitioner lar istisnalar kaideyi bozmaz. Tek tük hatırlayan yada tümünü hatırlayan olabilir ama bunlar istisna. Yani patitioner lar eski yaşamlarını hatırlamazlar. Ayrıca geçimişi hatırlayan bir lemure mu? Lemure dedin dimi. Lemure... Zeka belirtisi...
İmkanı yok.

FR de dediğim kibi ölen herkes bi Kelemvor un elinden geçer, eğer birine inanmıyosa anında temize havale edilir bu kişi. Ama bi karakterin öldükten sonra nereye gideceğinden karaktere ne ki... O yaşar istediği gibi.
"Lovefull Evil"
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

LourdesTr wrote:Bir de yanılmıyorsam FR'de "herhangi bir tanrı'ya inanmayanlar" bi duvara mı ne diziliyordu İnançsızlar Duvarı'ydı yanılmıyorsam. Hatta Cyric sırf Torm'a kıllık olsun diye bu elemanın bi şövalyesini bu duvara koyuyordu.
Ewt, Fugue Plane'de bulunan City of Judgement'in etrafında, inançsızların ruhlarından oluşan, yaşayan bi duvar vardır. Bu, Faerunda yaşayan ve inançsız ölen herkesi bekleyen bi cezadır. Cyric ve Torm konusuna gelince, ben bööle bişiy duymadım; ama bana pek mantıklı gelmedi; çünkü o duvarın da, Fugue plane'in de kontrolü kelemvora aittir. Cyric'in bunu yapabilmesi için kelemvor ile bi annaşma yapmış olması gerekiyo. Ama bilmiyorum yani, iddia etmiyim...

Ayrıca, ben hala Faerun'da ölür, ruhları divayn eycıntları tarafından, inançlarına ait plane götürülen ruhların vücut bulmadıını düşünüyorum. Aksi fikri olan var mı?
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Dilbao wrote:
LourdesTr wrote:Petitioner diye geçiyor o sanırım. Ayrıca çok çok ender de olsa hatırlarlar, örneğin bir Lemure'un bazen eskiden konuştuğu dilden bir kaç sözcük söylediği veya bir paçavralara sarındığı görülmüştür, tabii devil'lar işkence ile bunu unutturmakta geç kalmaz asla.

Doğru, petitioner olcak o, ama anlayan anladı sonuçta.
Ayrıca petitioner lar istisnalar kaideyi bozmaz. Tek tük hatırlayan yada tümünü hatırlayan olabilir ama bunlar istisna. Yani patitioner lar eski yaşamlarını hatırlamazlar. Ayrıca geçimişi hatırlayan bir lemure mu? Lemure dedin dimi. Lemure... Zeka belirtisi...
İmkanı yok.

FR de dediğim kibi ölen herkes bi Kelemvor un elinden geçer, eğer birine inanmıyosa anında temize havale edilir bu kişi. Ama bi karakterin öldükten sonra nereye gideceğinden karaktere ne ki... O yaşar istediği gibi.
Bu Lemure olayı 2nd Planescape Monstruos Compendium Appendix 1'in Baatezu / Lemure bölümünde aynen yazar, bakabilirsiniz.
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

burock wrote:
LourdesTr wrote:Bir de yanılmıyorsam FR'de "herhangi bir tanrı'ya inanmayanlar" bi duvara mı ne diziliyordu İnançsızlar Duvarı'ydı yanılmıyorsam. Hatta Cyric sırf Torm'a kıllık olsun diye bu elemanın bi şövalyesini bu duvara koyuyordu.
Ewt, Fugue Plane'de bulunan City of Judgement'in etrafında, inançsızların ruhlarından oluşan, yaşayan bi duvar vardır. Bu, Faerunda yaşayan ve inançsız ölen herkesi bekleyen bi cezadır. Cyric ve Torm konusuna gelince, ben bööle bişiy duymadım; ama bana pek mantıklı gelmedi; çünkü o duvarın da, Fugue plane'in de kontrolü kelemvora aittir. Cyric'in bunu yapabilmesi için kelemvor ile bi annaşma yapmış olması gerekiyo. Ama bilmiyorum yani, iddia etmiyim...

Ayrıca, ben hala Faerun'da ölür, ruhları divayn eycıntları tarafından, inançlarına ait plane götürülen ruhların vücut bulmadıını düşünüyorum. Aksi fikri olan var mı?
O olay zaten Kelemvor tanrı olmadan önce Cyric'in saltanatı sırasında olmuştu. Torm'un bi şövalyesi bi devden kaçıyordu silahsız bi şekilde, CYric de Torm'un şekline bürünüp elemana eski püskü bir kemik parçasını devbiçen diye veriyordu :D:D:D Hala çok gülerim oraya :D Bu eleman tabii tanrısının kendisine gelmesini görüyor, gözyaşları içinde dalıyor deve, devde tek yumrukda eziyor bunu. Uyandığında iki tane zebani bunu götürüyor, " Ana noluyo lan burada bi yanlışlık var " falan diyor, Cyric buna özel olarak işkenceler ediyor ve bu sürekli Torm un adını bağrıyor.

Sonra Torm gelip " Bıraksana lan adamı " diyor ama " .... git çay koy " diyor Cyric, " Dağıtırım lan burayı " moduna giriyor sonra Cyric diyor " Seni bir kaç yüz çukur iblisi (pit fiend, baatezu) ile birlikte kapıya kadar geçireyim istersen? " diyor. " Buradaki tüm ibliseri öldürebilirim! " diyor Torm, Cyric gülüyor " O sırada bende kiliselerin arasında kutsal bir savaş başlatırım herhalde. Peki niye bana meydan okumuyorsun? Yenemezsin, değil mi? Git Torm, yoksa fikrimi değiştireceğim. "

O elemanı da inançsızlar duvarına koyuyor sırf Torm'a kıllık olsun diye. Tabii sonra (cyric düşmeden önce ama bu olaydan sonra) bu eleman gerçek devbiçen ve bir... süprizle... birlikte basmaya geliyor Zhentil Keep'i :) O süpriz ne, Yalanların Prensi'ni falan okuyun, anlarsınız ;)
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

burock wrote: Ayrıca, ben hala Faerun'da ölür, ruhları divayn eycıntları tarafından, inançlarına ait plane götürülen ruhların vücut bulmadıını düşünüyorum. Aksi fikri olan var mı?
Var :) Vücut bulur :)
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

Valla dediğim gibi, ben bu vücut bulma işini FRın hiçbi resmi kaynaanda görmedim, pıleynsıkepe de itibar etmiyorum bu konuda. FRa ait bi kitapta var mı bu LourdesTr?
Post Reply