Bu cüceler hep aynımıdır???

Sorularınız mı var? O zaman cevapları olan kişileri burada bulabilirsiniz.
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Bu cüceler hep aynımıdır???

Post by Asuthay »

Arkadaşlar ben kendi halimde ufak ufak hikayeler yazıyorum ve cüce karakterlerde çok zorlanıyorum.Ya her cüce aynı tip olurmu be kardeşim?Bruenor , flint ve gimli hepsi de aksi , cesur , at ve sudan korkan vb şeylerde aynı karaktere sahip cüceler.Peki ben bir cüce yaratmak istesem ne yapmalıyım?Siz ne düşünüyorsunuz?

Arkadaşlar birde ben 4-5 gündür mesaj atamıyordum sorun bende mi genelmi?
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

Cüceler delikanlıdır değişmezler...

Sorun sende ben iki üç gündür attığım mesajın haddini hesabını bilmiyorum 30 tane vardır... Tartışmalar baya alevlendi çünkü bir iki konudur...

Saygılarımla...
Türklider...
Fallen
Seçilmiş Savaşçı

Post by Fallen »

Cüceler kendi içine kapanık, aile bağları gibi, toplum kuralları gibi konularda çok hassastırlar. Bunun sonucunda oluşan her genç jenerasyon (Böylemi yazılıyo ya?) kendinden önce oluşan jenerasyonun benliğini kabullenir ve bu iş böyle bir kısır döngüye girer.
Ama sen yaratığın cüce karakterleri böyle yapmak zorunda değilsin, sonuçta iş senin hayalgücüne kalmış, hayallerinin sınırı olabilirmi?
Sahi nasıldır yüzü dostunun.. senin yüzündür o pürüzlü ve kusurlu bir aynada...
Galat-tirin
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Galat-tirin »

hayal gücünün ve dilinin/elinin sınırları belirleyecektir karakterleri/romanını
ama cüceler hakkındaki bazı değişmeyen şeyler, aslında onların gerçekten de "cüce" olmalarından kaynaklanır..
Ã?rneğin o boyla, ata binemezsin; üstünde o kadar metalle de dibe batarsın..
Ama bence karakteri karakter yapan (onu ete-kemiğe büründüren) dış görünüşü değildir. (Misal Drizzt) sen ona düşünceler, duygular koyarsın. Biraz değiştirirsin. Bu işin en kolay yolu da bence vampire tarzı flow/merit ler katmaktır karakterine, örneğin cüce, dünyadaki en güçlü savaşçı olmakla beraber farelerden ölümüne korkuyor olabilir; bilge cleric, annesine küfredildiğinde psikopatlaşıp, ortalıktaki herkezi öldürüyor olabilir...

ya da bir ağa takılmış, dünyadan çekilmiş olabilir. Kafasında oluşturulan yalanlardan doğan bir tehdit içerisinde bir asılı kalmış olabilr..
(Hımm.. sabah sabah Dream Theater açarsan böyle olur..)
(Kaale almayınız lütfen son paragrafı.. :) )
Desiratus Fatum..
Desiratus Bellum...
LourdesTr
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by LourdesTr »

Evet, bu tamamen senin hayal gücüne bağlıdır. Mesela benim hikaye'mde, cüceler mekanik ve büyüyle çok ilgilidir, madencilikden zerre kadar anlamazlar, aksi değil tam tersine sevecen ve barışçıllardır, balta kullanmazlar, arbalet ve topuz kullanırlar. Bir boyut kapısına sahip olan cüce şehrini tasfir edeyim size hikayemden;

Bir stand düşünün demirden yuvarlak şekilli. Kocaman. 3 kmkare falan. 5 metre kadar yüksekliği sadece. Bunun tepesini tahtayla, yanlarını ise taşla kaplayın (granit) Ardından tahtanın üstüne şehir kurun. Ve şehrin tepesini büyülü bir cam ile kapayın. Stand'ın altında ise mekanik motorlar, büyü ile güçlendirilmiş, sürekli gümbürdüyor, sesler çıkarıyor, çalışıyor ve şehri hareket ettiriyor.

Kadın cücelerin hepsi köse. Cücelerin rütbeleri sakallarının renklerine bağlı. Soylu ailelerdeki erkekler, erişkinliğe eriştiklerinde sakallarını kızıla boyatırken, tüccar ve savaşçılar beyaza, işçi sınıfıysa siyaha boyatıyor. Optik konusunda çok gelişmişler ve hemen hemen her cüce (fakirinden zenginine dek, tabii zenginlerinki daha donanımlı) gece görüş, büyütme, küçültme gibi özelliklere sahip olan gözlükler takıyorlar.

şehiri savunmaya yarayan çok güçlü silahlar var, mesela makinalı ok atar ve Snur-Ad'har gibi.
Makinalı ok atar aynı anda 7 tane (biri ortada altısı yanda) arbalet oku atabiliyor, her biri 7 arbalet oku bulunduran silindir şeklinde bir mermisi var. Biten mermi çıkarılıyor ve hemen yenisi takılıyor, atılıyor ve tekrar çıkartılıyor.
Snur-Ad'har ise bir çeşit mancınık, ama mermisi üzerlerine Hepas'run (derisinde çok güçlü bir zehir bulunan bir kurbağa) zehiri sürülmüş küçücük cam parçacıkları. Tek bir Snur-Ad'har beş bine yakın küçük cam parçacığı alıyor ve her biri en küçük bir çizikte insanı öldürebilecek güçte. Tam teçhizatlı bir düşman ordusuna karşı inanılmaz güçlü bir silah.

Neyse daha yazarsam biri alıcak falan :P
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

daha önce başka başlıklarda da dile getirdiim gibi, bu tür klişeler sadece enpiisilere özgü şeylerdir, en azından ööle olmalıdır. Ã?rneğin bi masaüstü oyun oynarken, diem oyuncuların karşısına cüce bi enpiisi çıkardığında, bu karakterin yukarıda yazılan klişelere uygun olmasında bi sorun yoktur. Herkes cüce dendiğinde karşısındakinin neye benzediğini, nasıl konuştuğunu, yürüdüünü, vs.. rahatça canlandırabilir. Ancak, cüce bir piisi, bu klişelerden ne kadar uzaklaşırsa o kadar özgün bir karakter olur. Tabii ki o rolü oynamak zordur; ama çok eğlencelidir.

Ben daha çok masaüstüne yönelik bi yazı yazdım, edebi konularda fikir beyanından ekseriyetle kaçınırım da... :)
War, war never changes...
EnialiS
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by EnialiS »

bir cuce eger 100 yıldan fazladır bir elfi ttanımıyosa guvenmez ve sevmez bunun icin insanlarla fazla anlasamaz ortaklık kurmazlar nedenide malum insanlar fazla uzun YASAYAMAZLAR...
for !_FRP_!
Asuthay
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Asuthay »

Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Ancak ben yeni bir dünya yaratıp oraya da yeni cüceler komadığım için z<aten klişe olacaktır.Fakat hiç bir varlık elf , insan yada başak bir ırkın cüceler kadar klişe olduğunu düşünmüyorum.Cüceden cüceye pek bir fark yok genelde demek istedğim aynen bu.Tabii farklı özelliklee ekleyeceğim mesela aklıma geldi , gözleri zaten çokta iyi görmeyen cücelerden bir cücenin gözleri bozulur ve gözlük takar.Tabii gözlük takması tüm diğer cüceler için gırgır konusu olur.Ayrıcaaaa bu cüce kekemedir!Her ne kadar herkes iyi niyetle bu cüceyle dalga geçse de , bu cüce kendisiyle alay edilmesine çok kızar ve en önemlisi de çok üzülür...
Bunu kendisine hırs edinen cüce bir insan veya bir drow veya bir yarımelf yardımıyla da bize azmin gücünü göstercektir.

İşte böyle başlar Genç cücenin efsaneye dönüşecek hikayesi...

Nasıl arkadaşlar beğendiniz mi?Bilmelisiniz ki bu FR de geçecek bir hikaye olacak , yazmaya başlayalım bakalım neler olacak??*
Kalın sağlıcakla arkadaşlarım bakın nasıl yardım ettiniz bana...
Hiç bir kötü varlık özgür olduğunu iddia edemez.
Ã?ünkü ''özgürlük ağacı'' zorba ve zalimlerin kanıyla sulanır.
ulfgar
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by ulfgar »

eğer bi cüceye elf insan ya da cüce haricindeki başka bi ırkın gözüyle bakarsan neredeyse (fizikleri hariç) hiçbir fark göremezsin çünkü cüceler için duygular ve korkular zayıflık beliirtisidir yani bir cüce bir elfe asla korktuğunu sevindiğini veya üzüldüğünü belli etmez tabii 150 yıllık bi dostluk söz konusu değilse eğer bir cücenin haytını anlamak istiyosan bi cüce gibi düşün hatta en iyisi cüce ol görüceksin ki cüceler kar taneleri gibiymiş . çıplak göle baktığında hepsi birbirinin aynıdır ancak yakından (mikroskop) incelediğine dünyada birbirinin aynı kar tanesi olmadığını görürsün
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ulfgar wrote:eğer bi cüceye elf insan ya da cüce haricindeki başka bi ırkın gözüyle bakarsan neredeyse (fizikleri hariç) hiçbir fark göremezsin çünkü cüceler için duygular ve korkular zayıflık beliirtisidir yani bir cüce bir elfe asla korktuğunu sevindiğini veya üzüldüğünü belli etmez tabii 150 yıllık bi dostluk söz konusu değilse eğer bir cücenin haytını anlamak istiyosan bi cüce gibi düşün hatta en iyisi cüce ol görüceksin ki cüceler kar taneleri gibiymiş . çıplak göle baktığında hepsi birbirinin aynıdır ancak yakından (mikroskop) incelediğine dünyada birbirinin aynı kar tanesi olmadığını görürsün
Eh gerekli açıklama bence son derece güzel bir şekilde açıklanmış.hem araştırırsanız dwarf fighter da bulursunuz, mage de, thief te bulursunuz.
klişe gibi gözüksede dwarf lar kişiliklerine göre farklılıklara elbetteki ayrılırlar.
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
paladine
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by paladine »

dwarf handbook'ta sundred dwarflar var bunlar 5feet boyunda +1 str,+1 con alan ama cok eskı zamanlarda madenlerıne gelen cok buyuk bır guc yuzunde yuzeye kacan ve paralı askerlık yapan klanları yada toplumları olmayan yer altında cok eksıler alan ve save'i tutturamazsa dısarı kacan(bu kötü olmuş tabi) gezgin dwarflar bilmem yardımı olurmu
burock
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by burock »

madem paladine aykırı bi örnek vermiş, ben de bi aykırı örnek vereyim:

Birthright campaign setting'deki cücelerin hepsi kısa sakallıdır arkadaşlar!!? yaaa, bundan büyük fark mı olur?
War, war never changes...
Türklider
Seçilmiş Savaşçı

Post by Türklider »

burock wrote:madem paladine aykırı bi örnek vermiş, ben de bi aykırı örnek vereyim:

Birthright campaign setting'deki cücelerin hepsi kısa sakallıdır arkadaşlar!!? yaaa, bundan büyük fark mı olur?
Hahahha

Biri de sakalsız ve mekanik golemlere binerek dövüşen tırsak cüceleri koysun FRP'ye (warlords'tan çalıntı fikir... bu gün gördüm hehehehe)

Saygılarımla...
Türklider...
Eldarin_
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Eldarin_ »

ehehehehehe demek sakalsız dwarf ha.charisma ya -2 gelir o zaman öyle değil mi? :)
Bu kullanıcı siteden ayrılan fakat forum düzeni açısından mesajlarının durması gereken kullanıcılar için ayrılmıÅ?tır. Kullanıcı kesinlikle yoktur. Sorumluluk ve yükümlül&uuml
Gorath
Kullanıcı
Kullanıcı

Post by Gorath »

Eh cücelerin büyük olduğu malum ve cücelerin hep aynı olmadığıda malum. Bakınız şekil 1: Ben
Hayatın anlamsız oyunlarında anlamlı bir kapı açmak için sadece gözlerini kapat ve... hisset...

Hisset yaşamak için olan savaşını, böylece elde edersin o sonsuz anlamı...
Post Reply