Evet beklenen film dün geldi hemen gittim sabah kursa uykusuz gitmek uğruna
peki nasıldı? düşünecek olursak eh işte...ilk yarı tatmin edici birşey olmadı ama ikinci yarısı daha güzeldi. ha ilk yarıda savaş güzeldi milletin birbirinin üstüne yığılması bir kargaşa falan filan hoştu ama ikinici yarıda bir düello var ki,...sırf onun için bile giderim açıkcası. Hektor Ve Akhilleus. hareketler harika. iki ulu savaşçı karşı karşıya geldiğinde kalbimin hızla çarptığını hissettim valla harika bir dövüş.
Onun dışında bence orlando sınıfta kaldı valla dünyanın en yakışıklı adamı olmamış ama helen dünyanın en güzel kadını olabilir...
sizin görüşleriniz nelerdir bu film hakkında?
--------------------------------------------------
Mutluluğun ve üzüntünün ötesinde...
Bu arada aklıma geldi filmin en kötü tarafı....10 yıllık savaşı 15-16 güne sığdırmaları!!!!! Yüzyıllardır ele geçirilemeyen Truva 16 günde mi ele geçirildi!!!! PehBunu düşündüğümde yukardaki yargımı değiştirdim bir bütün olarak film güzel değil ama parça parça bazı sahneler çok güzel...
Abi onu bir şekilde yapsalardı yani...bu kadar bozulmaz. sen 10 yıl srecek olan film yap demek yani pek komik oluyo. adamlar madem bir uyarlama yapıyolar doğru düzgün yapsınlar. tamam uyarlamalarda bazı yerler atlanır ama 10 yul yerine 16 gün pek bir abes
zaten film 165 dakika...bu kadar süreye bence 10 yılı sığdırabilirlerdi...zaten film kişesel çekişmeler üzerine. pekala İlyada gibi 9. yıldan başlayabilirlerdi...
Evet haklısın.Ama şey falan yapmamışlar düşünsene filim başlıyor bir kaç saniye sonra "10 yıl sonra" falan yazıyo direk Truva atından askerler çıkıyor.Ama film yinede bi başka güsel özellikle yunan mitolojisini sevenler için....
Aslında mitoloji olarak fazla bişey yoktu; çünkü mitoloji tanrıların öyküsünü anlatır. her ne kadar krallar, kahramanlar varsa bile bunlarda tnarılar hep başroldedir...bu yüzden mitolojiden bir tek Akhilleus'un anasu Thetis'i görüyoruz...
evet onda haklısın freya o sanırım pek tercih edilmeyen bir tarz on yıl sonra bırt zırt yazmak ama yani 16 günde çok saçma olmuş valla nasıl yaparlardı bilmiyorum ama koskoca HOLLYWOOD bir çaresini bulrud gibime geliyor (demmek ki bulamamışlar ) valla yapıcı hiçbir şey gelmiyor keşke on yılı yapsalarmış diyorum o kadar...
hector vs achillus... filmin izlenmeye değer en sağlam sahnesi... diğer sahneler fazla hoş olmamış.. hele savaşın ortasında herkesin savaşı bırakıp hector ile achillusun kuzeninin düellosunu izlemesi ve düellodan sonra da hadi bugünlük bu kadar yeter lafı.. abartmışlar yaa...
you are not alone ; so don't be afraid in the dark and cold m'thain d'streea
benim orası hoşuma gitti neden bilmiyorum ama hoştu bu arada...hektorla savaşın ortasında kimin döğüştüğünü söylemeseydin keşke ya...izlemeyenler olabilir
Valla bence film çok iyiydi yapabilceklerinin en iyisini yapmışlar yapımcı firmayı kutlarım.Tabii bazı yerlerde aksama olmuş birincsi donanma olayı biraz fazla kaçmış gibi.Tamam donanma da o dönemde yunanistandan iyisi yok ama o sahneyi görünce dudağım uçukladı.Sonra Paris in sonlara doğru yaptığı konuşma(kılıç ve çocuk)orda sinemadan bi kahkaha koptu=) ve achillus tamam çok yüce bir savaşcı ama hafif malkoçoğlu tadına kaçmış.Ama ben yinede çok beğendim sezonun en iyi filmlerinden herkese tavsiye edilir...
iyi. ama 2 senedir bizi süründürüyolar ha geldi ha gelecek diye bence iyi diil "çok iyi" olmalıydı bu film.
filmin iyileri:
-bu kadar iddialı bi kadro bi daha bir araya gelmez. gelemez..
-karakterlerin iyi ve kötü olarak ikiye ayrılmaması güzel olmuş. herkes kendi çıkarı için. herkes gerçek. budur.
-müzikler (son kapanış müziği faciası hariç) iyiydi. atmosfere uygundu.
filmin kötüleri:
-koca truva savaşının 16 günde bitmesi.
-tanrıların eksikliği (tanrıların olmaması savaşın heyecanının yarısnı götürmüş) az da olsa hissedilmeliydi tanrıların varlığı. yön vermeleri gerekmiyor illa.
-truva atı filmden çok kopuk duruyodu nedense. oddyseus'un onu düşünme, yaratma, ve inşa aşamasına daha fazla yer verebilirlerdi. truva atı yapılırken bi allahın kulu bu ne bile demiyor.
çok iyi değil ama iyi bir film olmuş. bu kadar beklediğimize değmiş mi değmemiş mi hala karar veremedim.
Orda paris'in okuna apollon yön veriyor, hektor ile akhilleus'un mücadelesinde Hektoru düşüren athena, at fikrini athena veriyor odyseus'a...bir sürü.
yok ama arkadaşlar bir bütün olarak hakikaten iyi değildi, tek tek bakıldığında bazı sahnelere onlar fena değildi...müzikler ise yine kötüydü...