Frp World Ana Menü
  • Frp World
    » Anasayfa
    » Forum
    » Anketler
    » Akademi
    » Kitap Tanıtımları
    » Haber Arşivi
    » Haber Gönderin
    » Makale Gönderin

  • Üyelere Özel

  • Kişisel
    » Hesabınız
    » Özel Mesajlar
    » Üye Listesi
    » Üye Arama
    » Siteden Çıkış

  • Site Bilgileri
    » Top10
    » Site Hakkında Yorumlarınız
    » İstatistikler
    » Destekleyen Siteler

  • Kullanıcı Menüsü
    Hoşgeldin, Diyar Gezgini
    Üye Adı
    Şifre
    (Kayıt Ol)
    Üyelik:
    Son Üye: WilliamLin
    Bugün: 20
    Dün: 23
    Toplam: 90349

    Şu An Bağlı:
    Ziyaretçi: 1731
    Üye: 0
    Toplam: 1731

    FrpWorld.Com :: View topic - Hakmarun ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs
    Forum FAQ  |  Search  |  Memberlist  |  Usergroups   |  Register   |  Profile  |  Private Messages  |  Log in

     Hakmarun ...... Çalışmalar, yorumlar, konuşmalar, vs View next topic
    View previous topic
    Post new topicReply to topic
    Author Message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Thu Sep 18, 2008 7:14 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Hakmarun
    Image

    Hakmarun:
    Diğer kıtalardan çok uzakta olan bu kıta-ada, çoğu kayıt altına alınmamış, unutulmuş, efsanelerle karışmış binlerce yıllık tarihe sahiptir. Yıkık dökük, terk edilmiş sayısız kadim şehir harabesi bunun ispatıdır adeta. Hakmarun diğer diyarlardan oldukça ayrık olmasına rağmen muazzam yaşamsal çeşitliliği vardır. Bunun sebebi; kıtanın her tarafındaki binlerce görünmez boyut kapılarıdır. Kimi havada, kimi yer seviyesine yakın, hatta kimi de yerin altında olan bu sayısız boyut kapıları sadece tek yönde çalışır. Sayısız bilinmedik diyardan emdikleri her şeyi Hakmarun’a doğru gönderirler. Bunlara boyut girdaplarının çıkışları demek daha doğru olur. Yolda yürürken birden havadaki bir delikten su, taş, toprak döküldüğünü görerek hatta değişik bir boyuttan gelen mistik bir yaratıkla burun buruna gelerek şaşırabilirsiniz. Eski bilgeler, “Hakmarun Evrenin çöplüğüdür!” demişler. Bu boyut kapıları çıplak gözle görülemez, ancak bu konuda altıncı hissi ve büyüsel yetenekleri olanlar yerlerini farkedebilir. Gerçi yerleri tespit edilen kapıların hiçbirini aksi yöne çevirebilmek mümkün olmamıştır.

    Hakmarun normalde sıcak iklime sahip bir kıtadır ama kuzeyde “Soğuk Vadi” denilen muazzam genişlikteki arazide, binlerce boyut kapısından, aralıksız şekilde kar yağar. Bu kapılardan kar, fırtına şeklinde adeta fışkırmaktadır. Soğuk Vadi’de bu yüzden hiç durmadan devam eden bir kar fırtınası durumu vardır. Soğuk ve sıcak havanın temas etmesi sonucu, Soğuk vadinin etrafında daima geniş bir sis çemberi bulunur. Eriyen karların beslediği coşkun nehirler kıtanın batı tarafını çok verimli bir yapıya dönüştürmüştür ancak nehirlerin uğramadığı doğuı tarafı çorak ve verimsiz topraklarla kaplıdır.

    Hakmarun’un bugünkü durumu:
    52 yıl süren doğu-batı savaşı biteli henüz 2 sene olmuştur. Hadron Kralı Sebastian (level-30, human/paladin) ile Maruk Kralı Hector (level-30, human/fighter) yıllardan beri, zamanında dedelerinin başlattıkları savaşı devam ettiriyorlardı. Ancak savaştıracak doğru dürüst askerleri kalmadığında barış yapmanın kaçınılmaz olduğunu anladılar. Artık insan ırkında her erkek başına üç kadın düşmektedir, çünkü erkeklerin çoğu savaşlarda can vermiştir. Ordular küçülmüş, ancak şehirleri koruyacak ve bazen de ana yollarda devriye gezecek mıhafız alaylarına dönüşmüşlerdir.

    Hadron, batının başkentidir. Mandari ile Sandor şehirleri ve aradaki kasabalar, Hadron krallığına bağlıdır. Her ırktan karışık nüfusa sahip olsalar da bu yerleşimlerde insanlar baskındır.

    Dwarflar, yani cüceler çoğunlukla Burakin ve Runedar adındaki dağların içine oyulmuş şehirlerinde yaşarlar. Demir ve gümüş madenleri işletirler.

    Elfler ve Eladrinler ise çoğunlukla batı tarafındaki tılsımlı ormanları mesken edinmiştir. Herenya, kader gölünün ortasında yükselen en büyük elf şehridir.

    Adanın doğu tarafında, çorak toprakların ötesinde, deniz kıyısında egzotik şehir Maruk bulunur. Balıkçılık işleri başlıca geçim kaynaklarıdır. Ayrıca demir, kömür, altın, gümüş ve değerli taşlar bakımından zengin madenlerin işletilmesi de Maruk krallığının kontrolü altındadır.

    Doğu ile batının tam arasında fildişi kuleleriyle Fluxo bulunur. Fluxo kralı Torinn (level 27 dragonborn/warlord) yıllarca doğu-batı şavaşında, iki tarafın ordularını şehrinin önünden geçerken seyretti ama şavaşta tarafsız kalmayı bildi. Elfler ve cüceler Hadron’u desteklemişlerdi, Maruk’un ise orc şehri Lagruum’dan kopup gelen gece çapulcularından başka müttefiki yoktu. Kral Torin iki tarafı barıştırmak için çok çaba sarfetmiştir ve sonunda barış antlaşmaları da Fluxo’da imzalanmıştır. şimdi iki taraftan gelen tüccarlar Fluxo pazarlarında ticaret yapıyor. Her ırktan karışık bir yapıya sahip olan Fluxo, elinde bulundurduğu ticaret kozlarıyla ve kendini şavaşlarda hırpalamadığı için, şimdi en zengin kent konumundadır. Fluxo sokaklarında Arcane ve Divine sihirlerini kullanmak yasaklanmıştır ve cezası ağırdır. Nüfus kayıtları dikkatli tutulur ve geçici olarak uğrayanlara kapıları açık olduğu hâlde, göçmenlere kolay kolay izin verilmez.

    Tam da bütün Hakmarun barış havasının zevkine varmaya başlamışken, son aylarda çıkan bazı karanlık dedikodular duyanların tüylerini ürpertmeye başladı. Sisli vadinin soğuk bataklığında garip şeyler döndüğünden bahsediliyordu. Geceleri, namevtlerin, yaşayan ölülerin korkunç çığlıkları duyuluyordu. Kimine göre savaşta ölen binlerce asker “undead” namevte dönüştürülmüştü ve dönüştürülmeye devam ediyordu. Hatta kadim zamanlardan kalma Necrotox şehrinin harabelerinde uğursuz bir gücün palazlandığı, Ghoul Kral Doresain’in (level-27 elite undead) ve namevtlerin iblis prensi Orcus’un (level-33 gargantuan elemantal demon) Hakmarun’a dehşetli kıyameti getirmek üzere hazırlandığına dair korkunç hikâyeler kulaktan kulağa yayılıyordu.


    ****
    ****

    Evet, Hakmarun diyarının alt yapısı böyle. Haritayı sembolik yapmamın sebebi iklimsel koşulları gözünüzde daha kolay canlandırmanız içindir. Tabii sembollerin boyutları abartılı gösteriliyor; yollar, şehirler, vs kocaman gösterilmiş, buna aldanmayalım. Size bir iki örnek vereyim arazinin büyüklüğü hakkında fikir edinmeniz için: Güneydeki Sandor şehrinden başkent Hadron’a gelmek yürüme hızında yaklaşık 10 gün sürer. (yaklaşık 400 kilometre) Çrneğin “Temple of Good”dan yine Hadron’a yürümek yaklaşık 3 gün sürer. Çstelik bunlar pek az bulunan ana yollar, yani en iyi yollardan gidildiğinde, azami süratle alınan yol. Nehirler de kayıkla, küçük gemilerle seyahat etmeye uygundur, akarsular fazla deli akmaz.

    Bu bilgilerin ışığı altında isteyen kişilerin Hakmarun’da geçen D&D konseptli oyunlar oynatabileceğini düşünüyorum. Tehlikeli bir ortamı var. İçinden her an bir şeylerin fırlayabileceği sayısız boyut kapılarıyla dolu ve iklimiçok değişken. Ayrıca yeraltı dünyası da çok geniş.

    ***

    Benim Hakmarun epik senaryom:
    Gerçekten de sislerin arasındaki Necrotox harabeleri artık bir yaşayan ölüler şehrine dönüşmüştür. Demon Prince Orcus ve Ghoul King Doresain şehri ele geçirmişlerdir. Günden güne yakaladıkları bütün canlıları undead yapmakta yani namevte dönüştürmektedirler. Sıradan halkın bilemediği, emin olmadığı bu korkunç gerçeği Kral Sebastian bilmektedir. Ancak elinden bir şey gelmez; ordu surlar içindeki üç büyük şehri korumaya, ancak yeterlidir. Dışarıdaki kasabalar, köyler bile kendi başının çaresine bakmaktadır. Kral Sebastian’ın yakın destekçisi, Temple of Good başrahibesi Naome (level-30 half-elf/cleric) bu kötülüğün büyümeden nasıl bastırılabileceği üzerine düşünmektedir. Belki hemen değil ama bir müddet sonra işler çığrından çıkacak ve bu karanlık güce karşı bir savaş kaçınılmaz olacaktır. Bunun üzerine Naome güvendiği tanıdıklarına haber salarak, gönüllü yeni yetme kahramanları iyilik adına çarpışmaya çağırır. Gelenlere durumu izah eder; acemi kahramanlar bütün Hakmarun’u dolaşacaklar, yüzyıllar boyunca etrafa dağılmış, çok güçlü tılsımları olan, silah, zırh ve eşyaları arayıp bulacaklardır. Hem böylece tecrübe kazanıp kendilerini geliştirecekler, hem de Necrotox’ta konuşlanmış olan kötü yaratıkların işini bitirebilmeleri için gereken büyülü eşyaları biriktireceklerdir. Naome hepsine birer tane tılsımlı kolye verir ve tılsımı harekete geçiren sözcüğü öğretir. Eğer serüvencilerden herhangi biri kolyesini tutup tılsımlı sözcüğü söylerse, nerede olurlarsa olsunlar, gruptaki herkes derhâl iyilik tapınağının özel bir odasına geri ışınlanacaklardır. Naome serüvencilerin iyi yürekli olduklurını bildiği hâlde, sadece kötülere karşı silah çekmelerini iyilerle savaşmamalarını öğütlemekten geri durmaz. Onlara elindeki bir iki haritayı ve ip ucu olacak belgeyi vererek şans diler.
    -Ancak tam bu sırada Temple of Evil başrahibi Barakas (level-30 Tiefling/warlock) da Naome ile aynı şeyleri düşünüyordu. Bütün Hakmarun’a dağılmış sihirli eşyalar amacı için çok faydalı olabilirdi. Barakas’ın amacı kaostu! Orcus’un destekleyicisiydi ve kötülük bütün benliğine hakim olmuştu. O da Naome gibi etraftan bulabildiği yetenekli adayları, kimi gönüllü, kimisini tehditle ya da kaçırtarak topladı. Hepsinin boynuna birer kolye taktı ve sihirli bir sözcük öğretti. Tıpkı diğer grubun ki gibi bu gruptan da birisi kolyeyi tutup sihirli sözcüğü söylediğinde kötülük tapınağına ışınlanacaklardı. Ayrıca bu sihirli kolyelerin çıkarılmasına ya da kesilmesine imkan yoktu ve eğer gruptan biri ihanet ederse Barakas’ın emriyle kolye boynunu koparana kadar boğazını sıkardı. Çte yandan serüvenciler eğer görevlerini başarıp yeterince sihirli eşya toplarsa ve sonunda da Hakmarunda ki en az iki kralı öldürüp kaos ortamı yaratırlarsa zenginlik ve güç yolları tamamen açılacaktı.
    -İki grup da neredeyse aynı anda yola çıkmışlardı, iyilik ve kötülüğün yarışı Hakmarun’un kaderini belirleyecekti.


    İşte böyle... Yorumlarınızı beklerim. Bu aslında bir good, bir de evil takım arasında oynanacak bir epik oyun. İki grup birbirinden önce gelişmeye çalışır. Bir grup diğerinin tapınağına saldırırsa diğer grup da hemen teleport ile başrahibin yardımına yetişir, gruplar birbiriyle çatışır, vs. Tabii en az 8 kişi olması lazım bunun için. Çte yandan tek gruplu good senaryo oynanabilir.

    Haritanın aslı büyük olduğundan forumdaki haliyle küçüç ayrıntıları seçmeniz bazı isimleri okumanız imkansız. Ancak resme sağ tıklayıp “farklı kaydet” seçeneği ile bilgisayarınıza aktarırsanız, zum filan yapma olanağınız olur, böylece bütün ayrıntıları görebilirsiniz. Oyunculara isterlerse yüksek çözünürlüklü photoshop dosyalarını da yollayabilirim. Bu harita oyunculara rehberlik eden kişinin vereceği, çeşitli rivayetlere göre hazırlanmış bir haritanın yerine geçecek. Haritada belirtilmemiş bir sürü ufak yerleşimler ve harabeler, vs olacaktır. Eski bazı maceracıların verdikleri bilgilere göre hazırlanmıştır Hakmarun haritası. Tehlikeli bir arazi olduğu için çoğu kimse yerleşim yerleşim bölgelerinden ve ana yollardan pek ayrılmaz. Vahşi kısımlara gitmeye ancak serüvenciler cesaret edebilir.

    Batı Hakmarun:
    Temple of Good: İyi takımın başlangıç noktası. Good olan herkese açık bir tapınak.
    Hadron: Başkent. Etrafındaki kasabalar: (Bedorn, Zander, Torst, Hurnden)
    Mandari: Kuzeydeki insan şehri. Etrafındaki kasabalar: (Lurmurk, Ultok, Daern)
    Sandor: güneydeki insan şehri. Etrafındaki kasabalar: (Vud, Araglor, Jarg)
    Herenya: Büyük elf şehri. (devasa ağaçlar üzerinde)
    Fortune Lake: Tılsımlı ormanların ortasındaki göller bölgesi.
    Pixie Waterfall: Çevresinde devasa heykel kabartmaları olan şelale.
    Giant Mushroom: ?
    Valasse: Elf kasabası ağaçlar üzerinde.
    Sundo: Elf liman kasabası
    Fey Obelisk: ?
    Fluxo: Ortadaki tarafsız şehir
    Necrotox: Lanetli şehir harabeleri
    Burakin: Sağdaki Dwarf kenti
    Runedar: Soldaki Dwarf kenti
    Badox’s Tomb: ?
    Wisdom Tree: ?
    Arcane Guild Tower: ?

    Doğu Hakmarun:
    Temple of Evil: Evil grubun başlangıç noktası. Kötülük tapınağı.
    Maruk: Doğudaki egzotik şehir
    Lagruum: Orc şehri
    Hokur: Madenlerin ordaki kasaba
    Norad: güneydeki kıyı kasabası
    Simbo: Ortadaki kıyı kasabası
    Alvin: kuzeydeki kıyı kasabası
    Orc Nest: ?
    Manticore Cave: ?
    Dark Gate: ?
    Minatour Kingdom: ?
    Tiefling Ruins: ?
    Ancient Pyramids: ?
    Brass Pyramid: ?
    North Mines: Doğunun çok zengin ve çeşitli madenlerinin çıkarıldığı dağlar.
    South Mines: Doğunun çok zengin ve çeşitli madenlerinin çıkarıldığı dağlar.
    Behemoth lair: ?
    Boiling Mud: ?
    Salamander Gate: ?
    Star Axis: ?
    Dragonborn Ruins: ?
    Oasis: Çölün ortasında su bulunabilecek tek nokta.

    Karlı bölgede:
    Fog Sea: Sis Denizi; adı gibi daima sislerle kaplıdır. Denizciler bu sisten geçmeye cesaret edemez, edenler de geri dönmemişlerdir.
    Fog Valley: Soğuk Vadi’nin hemen doğusunda, dağların arasına sıkışmış bir bataklık vadi. Daima sislidir. Kimse kolay kolay girmeye cesret edemez.
    Crystal Gate: ?
    Angel Gate: ?
    Titan Ruins: ?
    Ice Blue Cavern: ?
    Ice Obelisk: ?

    Bataklık Bölüm:
    Hydra’s Area: ?
    Odd Tree: ?
    Stirge nest: ?
    Wywern nest: ?
    Swamp Witch: ?

    Pirate Island:
    Vuras: Korsan şehri; kanundan kaçanların sığındığı liman.
    Blue Obelisk: ?
    Redstone Totem: ?
    Wet Cave: ?
    Lighthouse: ?

    Ghash Island: (Faal bir yanardağın bulunduğu ada. Arada sırada volkan patlamaları olur)

    Demon Obelisk: ?
    Demon Gate: ?
    Pillar of Fire: ?
    Whirlpool: Denizin ortasındaki devasa bir girdap. Denizciler bu girdapa yaklaşmazlar.

    Green Island:
    Skot: Balıkçı kasabası
    Altar of Thought: ?



    Hakmarun senaryosundaki bir kuraldan bahsedeyim şimdi:
    Bildiğiniz gibi senaryo magic itemler toplamak üzerine kurulu. D&D 4.Ed.a göre magic itemi satmak istediğinizde ancak beşte biri kadar parayı geri alabilirsiniz. Bizim oyunumuzda da bulduğunuz ama kullanmayacağınız itemleri ister beşte biri fiyatla satabilirsiniz, ama isterseniz de Temple of Good’a geri geldiğinizde başrahibe Naome’ye verebilirsiniz. (zaten oyunun amacı buydu) Başrahibe çok özel bir ritüelle tılsımın enerjisini kullanarak sizin yeteneklerinizi motive edecektir.
    Getirdiğiniz eşyalar karşılığında beşte biri fiyatı kadar exp kazanacaksınız. Yani eğer diyelim ki 5000gp değerinde eşya geri getirdiniz beşte biri 1000exp kazanırsınız; tabii bu exp kaç kişiyseniz adam başı paylaşılır.
    Eğer “adam başı” 2000exp ya da fazlası gibi yüklü bir eşya getirirseniz 2000exp yerine bir “trained” skill’inize +1 kalıcı bonus alabilirsiniz.
    Adam başı 5000exp ya da fazlası kadar çok yüklü eşyalar getirirseniz “uygun” 1 feat bonus olarak kazanabilirsiniz.


    Bir başka husus:
    Bildiğiniz gibi sizi tapınağa geri teleport eden kolyeleriniz olacak. Biriniz kolyeyi tutup tılsımı harekete geçiren kelimeleri söylerse bütün hepiniz birden geri dönersiniz. Aranızdan biri ya da birkaçı öldüğünde hemen geri dönmelisiniz ki tapınaktaki rahipler “raise dead” ritüeli ile ölüyü tekrar canlandırsın. Tabii ritüelin masrafları gruptan kesilir. Burada dikkatinizi çekerim ölen kişiden değil bütün gruptan kesiliyor masraflar!


    .

    Hakmarun oyunu hakkında ayrıntı:
    Arkadaşlar Hakmarun senaryolarında oldukça akıl almaz fantastik olaylarla karşılaşmanız mümkün olabilir ama oyunu basit bazı gerçekliklerden de arındırmaya niyetim yok.
    Çrnek verirsem daha iyi anlaşılır:
    Dolaşırken bir şatoya rastladınız ve şato havada duruyor, boşlukta asılı, uçuyor yani! Bunda şaşılacak bir taraf var mı? Yok! Çünkü koskoca şatoyu havada tutan bir büyü, sihir, tılsım, vs vardır da o yüzden havada duruyordur.
    Ama örneğin aranızdan biri yakaladığı av hayvanını pişirecek, diyor ki “mangal yapıyorum.”
    DM sorar: “İyi de ateşi nasıl yaktın?”
    Oyuncu: “yaktım işte... Kibrit çaktım ya da manyetolu çakmağımla tutuşturdum.”
    DM: “Ama bakıyorum, eşyalarının arasında kibrit ya da manyetolu çakmak yok ki!?”
    Oyuncu: “Ya sevgili DM, sen de varmış gibi kabul ediver, yabancı mıyız!”
    Olmaz arkadaşlar!! Bu, kural ya da prensiple alakalı değil, sadece sizin oyuna gerekli önemi vermenizle, ciddiye almanızla ilgili. Yani havada asılı duran büyülü şato olur ama oyuncunun olmayan eşyasını varmış gibi yapmak olmaz!

    Ben yukarıdaki olayı örnek olarak gösterdim, illa ki gruptan birinde ateş yakmaya yarayan bir eşya bulunur; (ya da aranızda bir wizard vardır büyüyle tutuşturur ateşi) Demek istediğim bu gibi ayrıntılara dikkat etmeniz. Yani gerçekten de kendinizi öykünün içinde hissederek oynamanız! Çrneğin; hadi tehlikeli serüvenler yaşamayı bir kenara bıraktım; desem ki hadi bu hafta sonu ormana gideceğiz, dağları dolaşacağız, vs; ne yaparsın; yanına ne malzemeler alırsın? Dımdızlak gitmezsin herhâlde!

    Hakmarun’da şehir-dışı bölümler çok fazla; dışarda geçirdiğiniz her gün için DM, oyunculara Endurance Check yapar, bakalım sağlıklı kalabildin mi diye. Başaramayan bir healing surge kaybeder. Ayrıca doğada yiyecek bulabildin mi bulamadın mı diye Nature Check yapılır (yeraltındaysa Dungeoneering Check) bazen kahramanlar bile hasta olabilir, zehirlenebilir, vs, vs...
    Yani yanınıza atıştırmak için erzağınızı, suyunuzu alın, herkes taşıyabileceği malzeme miktarını bilsin, nasıl yolculuk edeceksiniz, bir at, katır hatta vagon filan olsa daha rahat etmez misiniz? Yeraltında zifiri karanlık bir zindana girdiğinizde ışık yapacak kaynağınız var mı? Bir meşale ne kadar öteyi aydınlatır, bir sunrod ne kadar ışık yapar, bilin bunları. Çzel yeteneklerinizi motive edecek bir takım eşyaları unutmayın; örneğin tırmanma aletleri, kimya setleri, çilingirlik maymuncuk seti, vs gibi.

    Çzetle sizden ricam hayalinizde bu serüvenlere gerçekten çıktığınızı düşünerek, oyunu önemsemeniz. Teşekkürler.


    .
    Hakmarun haritasını incelediyseniz Batı tarafında bir sürü nehir kolları olduğunu görürsünüz. Bu nehirler bildiğiniz gibi kuzeydeki soğuk vadideki karların erimesiyle besleniyor; yani akıntı yönleri güney, güney-batı. Bu görünen nehirlerde sandal, kano ve benzeri orta boya kadar (En fazla 12 kare yer kaplayacak kadarbüyüklükte) gemilerle bu nehirlerde seyahat edebilirsiniz. Taşıtın hızı akıntı yönünde giderken +1, akıntıya ters giderken -1 değişecektir.

    Bu arada çeşit çeşit binek hayvanları ve taşıt olanakları mevcut. Aralarında uçanları da var.

    .


    .


    Last edited by dwaxer on Tue Apr 28, 2009 7:34 am; edited 14 times in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 27, 2008
    Posts: 737
    Location: Izmir

    PostPosted: Thu Sep 18, 2008 7:55 pm Reply with quoteBack to top

    Bence gayet güzel olmuş oynaması çok zevkli olacak gibi duruyo Very Happy
    Back to top View user's profileSend private message
    Efla
    Site Admin
    Site Admin





    Joined: Apr 10, 2004
    Posts: 3916
    Location: Ankara

    PostPosted: Thu Sep 18, 2008 8:09 pm Reply with quoteBack to top

    Heroes 3 ha...
    dwaxer yine beni şaşırtmayı başardın bilgisayar oyunlarını bu kadar etkili dm malzemesi oalrak kullanan görmemiştim.

    Aslında uzun zamandan beri sitede oyun oynamıyorum bir karakter yapıp ben de mi katılsam oyuna zevkli görünüyor gerçekten =)

    _________________
    Chaos is the law of nature,
    Order is the dream of man.
    Back to top View user's profileSend private messageVisit poster's website
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Thu Sep 18, 2008 8:12 pm Reply with quoteBack to top

    .
    Daha başlamasına epeyce bir zaman var ama kalabalık olsa iyi olur; 4.Ed. oynayacağız!
    Oynatan olursa ben de oynamak istiyorum. Very Happy

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Thu Sep 18, 2008 8:14 pm Reply with quoteBack to top

    Ehueheuh, sence bensiz bir oyun olacak mı bu diyarda Very Happy HAYIR.Elbette ki ben de varım, gerçi hiçbir şey bilmiyorum ya, oynarım Very Happy Gerçi ben şimdi anlamadım, bu 4. edition'da mı geçecek?

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Thu Sep 18, 2008 8:27 pm Reply with quoteBack to top

    Edmond wrote:
    Ehueheuh, sence bensiz bir oyun olacak mı bu diyarda Very Happy HAYIR.Elbette ki ben de varım, gerçi hiçbir şey bilmiyorum ya, oynarım Very Happy Gerçi ben şimdi anlamadım, bu 4. edition'da mı geçecek?
    Evet, o kadar boşuna mı çalıştık 4.Editionu?

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Edmond
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Jul 03, 2006
    Posts: 5509
    Location: Ã?anakkale

    PostPosted: Thu Sep 18, 2008 8:38 pm Reply with quoteBack to top

    dwaxer wrote:
    Edmond wrote:
    Ehueheuh, sence bensiz bir oyun olacak mı bu diyarda Very Happy HAYIR.Elbette ki ben de varım, gerçi hiçbir şey bilmiyorum ya, oynarım Very Happy Gerçi ben şimdi anlamadım, bu 4. edition'da mı geçecek?
    Evet, o kadar boşuna mı çalıştık 4.Editionu?

    .


    Bir de ben iyi kalpli infernal Warlock mu oluyorum öyleyse Very Happy Çünkü iyi olmak istiyorum, İnfernal Human Warlock olmak istiyorum.Netcez gâli Very Happy

    _________________
    I always knew I was a star And now, the rest of the world seems to agree with me.

    The reason we're successful, darling? My overall charisma, of course.

    I never thought of myself as the leader. The most important person, perhaps.

    -Freddie Mercury
    Back to top View user's profileSend private messageSend e-mailVisit poster's websiteYahoo MessengerMSN Messenger
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Fri Sep 19, 2008 8:07 am Reply with quoteBack to top

    Edmond wrote:
    Bir de ben iyi kalpli infernal Warlock mu oluyorum öyleyse Very Happy Çünkü iyi olmak istiyorum, İnfernal Human Warlock olmak istiyorum.Netcez gâli Very Happy
    Neden olmayasın Edmond? İyi ya da kötü olmanın sınıflara, ırklara bir bağlayıcılığı yok ki! Iinfernal iyi olamaz diye bir kural da yok. Aslında unalignment karakter bile katılabilir senaryoya, ancak tipler biraz da gönüllü olduğu için, tuhaf kaçabilir. Çünkü bildiğiniz gibi unalignment karakterler bir çıkarı olmadan hayatını yardım amacıyla riske atmaz. Ancak ailesinin ya da köyünün baskısıyla bu maceraya itilmiş, vs şeklinde bir geri plan senaryosu da mümkün.

    Çzetle karakter ırk ve sınıflarında kısıtlama yok. Belki bazıları kendi ırkdaşlarına kendini daha yakın hissedebilir, ancak Hakmarun'da ırksal düşmanlık yoktur.

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Tersyuz
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Dec 20, 2007
    Posts: 1426

    PostPosted: Mon Sep 22, 2008 7:42 am Reply with quoteBack to top

    Hadron'un küçük bir kasabasında...

    Kızıl saçları ve sakalları uzun ayağı aksayan adam köhne handan içeri girdi, bu küçük kasabada herkesin tanıdığı bir savaş gazisiydi. Etrafa hemen göz attı ve aradığı kişiyi görerek hızlıca yanına gitti.
    Yanına gittiği adam başını masanın üzerine koymuş akşam olmadığı halde neredeyse sızmış kalmış bir adamdı. Arkadaşının bu durumu karşısında yüzünü buruşturdu adam, hızlıca dürterek kaldırmaya çalıştı.
    "Alain, kalk! Kalk diyorum sana."
    Adam başın yavaşçaı kaldırıp kanlı gözleriyle baktı. Arkadaşı olduğunu görünce gülümsedi.
    "Oooo, Bertrand hoş geldin." hancıya doğru seslendi "Heyy! Buraya iki şişe daha getir."
    Yeni gelen adam sessizce yanına oturdu, gelir gelmez hır çıkartmak istemiyordu belli ki.
    Hancı şişeleri getirince söze başladı.
    "Ne zaman kendini toplayacaksın? Seni böyle görmek istemiyorum artık."
    "Tedavi olmaya çalışıyorum." dedi Alain şişeyi göstererek ve gelen şişeyi kafasına dikti, neredeyse yarısını boşaltmıştı.
    "Bu tedavi değil hastalığın kendisi oldu artık." dedi sinirlenerek Bertrand.
    "Hepimiz bir şeyler kaybettik ama hayata tutunmayı bildik, seni diğerlerinden farklı kılan ne?" daha fazla dayanamamıştı, arkadaşının bu tavırları onu delirtiyordu.
    "Oturup içeceksen iç adam gibi, nasihat dinleyecek halim yok!" bakışları tehditkar bir havaya bürünmüştü Alain'in.
    Bertrand bu işi kolay yoldan halletmeyi istemişti ama konuşmanın bir yararı yoktu. Elindeki şişeyi bütün gücüyle Alain'in kafasında patlattı.
    "Seni koca ayyaş, bana böyle davranmaya nasıl cesaret ediyorsun." Adamı yaka paça sürükleyerek dışarıya çıkardı, kafasını yalağa soktu taa ki adam direnip boğulmamak için çırpınana kadar.
    "Demek yaşamak istiyorsun ha! Çlümle burun buruna gelince yaşam tatlı geldi değil mi?"
    "Git başımdan Bertrand, defol git!"
    Adamın kafasını tekrar yalağa soktu, çırpınmaya başlayınca çıkarttı tekrar.
    "Beni dinle dostum, kendini toplayacaksın, hem de hemen. Kral Sebastian önemli bir görev için adam topluyor, şu ayağım sakat olmasaydı inan koşa koşa ben giderdim. Benim yerime sen gideceksin ve kendie acımayı bırakıp çocuk gibi zırlamayı bırakacaksın!"
    Bertrand öfkeden kıpkırmızı olmuştu. Yerde oturan arkadaşına bir yumruk patlattı.
    "Bu ne içindi peki?" ayılmaya başlamıştı Alain.
    "Babadan kalma kılıçlarını tefeciye verdiğin için. Onların parasını da ödedim gidip alabilirsin." Çfkelenen adam aksayarak hızlı bir şekilde uzaklaştı.
    Yalağın yanına çökmüş olan Alain arkadaşının arkasından baktı. Ayılmak için yalaktan biraz daha su alarak yüzüne çarptı.

    _________________
    Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
    Str: 31
    Dex:14
    Con:26
    Pençe:
    Saldırı, +16/+16
    Hasar, 1d6+12
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Mon Sep 22, 2008 8:10 am Reply with quoteBack to top

    .
    Very Happy
    Çok güzel bir başlangıç hikâyesi olmuş Tersyuz eline sağlık. Very Happy Bütün oyunculardan böyle kısa girişler bekliyoruz!

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Tersyuz
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Dec 20, 2007
    Posts: 1426

    PostPosted: Mon Sep 22, 2008 8:16 am Reply with quoteBack to top

    dwaxer wrote:
    .
    Very Happy
    Çok güzel bir başlangıç hikâyesi olmuş Tersyuz eline sağlık. Very Happy Bütün oyunculardan böyle kısa girişler bekliyoruz!

    .

    Very Happy Sağol sormadan attım ama beğendiğine sevindim.
    Gördüğünüz gibi biraz gıcık bir tip ama iyi bir insan özünde. Smile

    _________________
    Wulfgar Snowtiger, Shifter, Barbarian 2/ Ranger 2 /Warshaper 2
    Str: 31
    Dex:14
    Con:26
    Pençe:
    Saldırı, +16/+16
    Hasar, 1d6+12
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Tue Sep 23, 2008 10:32 am Reply with quoteBack to top

    .
    Hakmarun haritasının JPEG halini buradan download edebilirsiniz: http://www.dosya.tc/00Hakmarun.jpg.html

    Oyuncu arkadaşlar muhakkak bu haritayı indirsin böylece detayları daha kaliteli görebilirler, kendi bilgisayarlarında zum yapabilirler vs.

    Ekim ayında oyunlara kısmetse başlayacağımıza göre, bir takım ayrıntıları planlamaya başlayabiliriz. Aranızda şehir planlamak isteyen var mı? Çok sayıda şehirler ve kasabalar var bildiğiniz gibi. Ben hepsinin krokilerini ayarlarım ama eğer aranızda "ben de katkıda bulunmak istiyorum, Hakmarun yerleşimlerinden birini ya da birkaçını kendi zevkime göre dizayn etmek istiyorum!" diyen varsa buraya adını yazdırsın. Tabii her şehrin öne çıkan bazı olması gereken özellikleri var; gönüllü çıkarsa detayları konuşuruz.

    .
    Back to top View user's profileSend private message
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 27, 2008
    Posts: 737
    Location: Izmir

    PostPosted: Tue Sep 23, 2008 11:46 am Reply with quoteBack to top

    Tersyüz senin dediğin şeye göre yaptı dimi dwaxer senaryoya göre kral yardıma çağırdı onu yani dimi?
    Back to top View user's profileSend private message
    dwaxer
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: May 21, 2007
    Posts: 6687

    PostPosted: Tue Sep 23, 2008 12:06 pm Reply with quoteBack to top

    Quarion wrote:
    Tersyüz senin dediğin şeye göre yaptı dimi dwaxer senaryoya göre kral yardıma çağırdı onu yani dimi?

    Kral değil, "Temple of Good" yani iyilik tapınağının kurucusu Cleric Naome çağırıyor. Bu resmi bir hareket değil, tamamen Temple of Good (ToG) hareketidir. Çlkenin her yanında ToG sempatizanı insanlar vardır ama herkesten kendini adamışlık seviyesinde bir bağlılık beklenemez. ToG birliğinin amacı; bütün siyaset, politikada, vs bir tarafa, "Hakmarun da Evil yaratıklar olmasın!"dır. Başka da bir ayrım gözetmez. Bu yüzden yönelimleri "evil" olan kişiler doğal olarak ToG'dan nefret ederler ve fırsat buldukları anda zarar vermek için ellerinden geleni yaparlar.


    Senin giriş senaryon değişik olabilir ama illa ki ToG'un önemli bir görev için serüvenci ruhlu ve gönüllü adamlar topladığını duymuş olmak gerekiyor.

    .


    Last edited by dwaxer on Wed Sep 24, 2008 9:04 am; edited 1 time in total
    Back to top View user's profileSend private message
    Quarion
    Kullanıcı
    Kullanıcı





    Joined: Aug 27, 2008
    Posts: 737
    Location: Izmir

    PostPosted: Tue Sep 23, 2008 12:07 pm Reply with quoteBack to top

    hmm tamam sağolasın
    Back to top View user's profileSend private message
    Display posts from previous:      
    Post new topicReply to topic


     Jump to:   



    View next topic
    View previous topic
    You cannot post new topics in this forum
    You cannot reply to topics in this forum
    You cannot edit your posts in this forum
    You cannot delete your posts in this forum
    You cannot vote in polls in this forum


    Powered by phpBB © 2001 phpBB Group

    :: HalloweenV2 phpBB Theme Exclusive ::
     
    FRPWorld.Com ülkemizdeki fantezi edebiyatı ve frp sevenleri bir araya getirmeyi amaçlayan bir web sitesidir. 2003 yılında kurulmuş olan sitemiz kullanıcı ve yöneticilerimizin katkıları ile büyüyüp Türkiyenin en büyük frp sitelerinden birisi olmuştur. Galerisi, indirilecekler kısmı, akademisi, yazarları ile sitemiz tam bir frp hazinesidir. FRPWorld sizin de desteklerinizle böyle olmaya devam edecektir. FRP'nin doyumsuzca yaşandığı bu diyara hoş geldiniz.

    FRPWorld, yeni bir frp dünyası


    Sitede bulunan yazı, doküman ve diğer içerikler siteye ait olup başkaları tarafından kopyalanması, dağıtılması ya da ticari amaçla kullanılması yasaktır.
    Siteye yapmış olduğunuz katkılar frpworld.com'un olup bunları yayınlama ya da yayınlamama hakkı site yöneticilerine aittir.


    Sayfa Üretimi: 0.67 Saniye